Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Λιβύη: Μαζική η φυγή των κατοίκων από τη Σύρτη

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/
Χιλιάδες κάτοικοι της Σύρτης εγκαταλείπουν την πόλη.

Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τη γενέτειρα του έκπτωτου ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι από νωρίς σήμερα το πρωί καθώς οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην προσωρινή κυβέρνηση προετοιμάζονται για μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη, ανέφερε τηλεοπτικό δίκτυο.
«Επωφελούμαστε από τη σύντομη ηρεμία και εγκαταλείπουμε τη χώρα καθώς η ανθρωπιστική κρίση επιδεινώνεται» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, το οποίο εδρεύει στο Ντουμπάι, ένας κάτοικος της Σύρτης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πολλοί άνθρωποι πέθαναν στη Σύρτη από την έλλειψη σε προμήθειες φαρμάκων.
Οι Λίβυοι αντάρτες ανακοίνωσαν χθες ότι προετοιμάζουν μία ευρεία επιχείρηση κατά των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Καντάφι και επιδεικνύουν σθεναρή αντίσταση στην πόλη επί πολλές εβδομάδες.



Οι κάτοικοι της πόλης αυτής των περίπου 70.000 την εγκαταλείπουν με κάθε μέσο και σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο πολλοί από αυτούς κάθονται πάνω στα προσωπικά τους είδη που μεταφέρουν με υπερφορτωμένα αυτοκίνητα.
Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Σύρτη.
Οι αντάρτες επιχειρούν εδώ και δύο εβδομάδες και πλέον να πάρουν τον έλεγχο της Σύρτης, ενός από τα δύο εναπομείναντα οχυρά του Καντάφι- το δεύτερο είναι η πόλη Μπάνι Ουαλίντ στη βορειοδυτική Λιβύη.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου