Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Άγνοια Μπεγλίτη για τις καθημερινές παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο;

Από το ιστολόγιο http://strategyreports.wordpress.com/


Ερωτηματικά εγείρουν οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη για την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο μετά τη συνάντησή του με το Τούρκο ομόλογό του, στο πλαίσιο της συνόδου των Υπουργών Άμυνας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Αττάλεια. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέφερε την ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης στον Ismet Yilmaz “για τις πρόσφατες παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου, από την πλευρά των τουρκικών αεροσκαφών, ένα περιστατικό που είχαμε να το δούμε εδώ και περισσότερο από ενάμιση χρόνο”, όπως δήλωσε επί λέξει.



Φυσικά, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική καθώς οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιούν σε καθημερινή βάση παραβιάσεις και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, έχουν σημειωθεί 803 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.
Ο Πάνος Μπεγλίτης επανέφερε και το ζήτημα των περιβόητων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), τα οποία ουδέποτε απέδωσαν αφού οι στρατηγικές επιδιώξεις της Άγκυρας είναι ασυμβίβαστες με την υιοθέτηση καλών σχέσεων γειτονίας. Ούτε πρόκειται βεβαίως να αποδώσουν όσο η Ελλάδα βαδίζει χωρίς πολιτική απέναντι στο τουρκικό επεκτατισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου