Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

«Απλή λύση» από Αχμαντινεζάντ για την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    «Ο καθένας να επιστρέψει στο σπίτι του» είναι αυτό που ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ θεωρεί ως μια «απλή λύση» στη διευθέτηση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.
 



"Αν αυτοί που υποστηρίζουν το σιωνιστικό καθεστώς θέλουν να ρυθμιστεί το ζήτημα, η λύση είναι απλή. Ο καθένας πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του", τόνισε ο Αχμαντινεζάντ χθες σε διεθνή διάσκεψη στην Τεχεράνη όπου συμμετέχουν κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες από είκοσι χώρες και παλαιστίνιοι ηγέτες και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΟΗΕ το αίτημα ένταξης ενός κράτους της Παλαιστίνης.
"Φτωχοί άνθρωποι οδηγήθηκαν στην Παλαιστίνη με μια υπόσχεση να εγγυάται την ασφάλεια και την εργασία, ενώ οι Παλαιστίνιοι έχουν μετατραπεί σε πρόσφυγες. Τώρα οι Παλαιστίνιοι πρέπει να επιστρέψουν στο σπίτι τους και οι άλλοι να επιστρέψουν εκεί απ΄όπου μεταφέρθηκαν", επισήμανε ο ιρανός πρόεδρος.
Σε ανάλογο πνεύμα είχε κινηθεί μια μέρα νωρίτερα στο ίδιο συνέδριο και ο πνευματικός ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ λέγοντας πως "οποιοδήποτε σχέδιο που καταλήγει στη διαίρεση της Παλαιστίνης είναι απαράδεκτο". Χαρακτήρισε δε πάλι το Ισραήλ "καρκίνωμα" και "μόνιμη απειλή" για την περιοχή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου