Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Καθημερινό φαινόμενο οι τούρκικες εναέριες παραβιάσεις

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/
max251209 300x192 Καθημερινό φαινόμενο οι τούρκικες εναέριες παραβιάσεις
Οι παραβάσεις του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους Τούρκους ”είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο”, δήλωσε σήμερα στη Λεμεσό ο Υπουργός Συγκοινωνιών και ‘Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζος, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν καταγράφηκε οποιοδήποτε περιστατικό παρενόχλησης σε θάλασσα και αέρα και δεν υπάρχει πληροφόρηση για παρενόχληση ισραηλινών πλοίων ή έλευση ρωσικού στόλου στην περιοχή.



Κληθείς να αναφερθεί στις συνεχιζόμενες προκλήσεις των Τούρκων και στις ασκήσεις που πραγματοποιούν, ο κ. Φλουρέντζος ανέφερε πως ”υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχαν ζητήσει από την Κυπριακή Δημοκρατία να εκδώσει σχετική ειδοποίηση, με βάση αίτηση την οποία θα έκαναν, πράγμα το οποίο δεν κάνουν”.
”Δεσμεύουν χώρους εκτός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας για σκοπούς ασκήσεων και με αυτόν τον τρόπο παραβιάζουν επίσης τον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας”, είπε ο Υπουργός Συγκοινωνιών, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι το Υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει στα ανάλογα διαβήματα προς τους διεθνείς οργανισμούς.
Ερωτηθείς κατά πόσο υπήρξε παρενόχληση ισραηλινών πλοίων από τουρκικά πολεμικά, ο κ. Φλουρέντζος δήλωσε πως ο ίδιος δεν έχει οποιαδήποτε πληροφόρηση ώστε να μπορεί να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ενώ τόνισε ότι ”είναι ασφαλής η ναυσιπλοΐα, δεν υπήρξε οποιοδήποτε επεισόδιο ή να παρεμποδιστεί η διακίνηση του ελικοπτέρου προς την πλατφόρμα ή και πίσω”.
”Υπάρχουν κινήσεις διαφόρων σκαφών και τουρκικών, όπως και η αεροπορία της, αλλά και ελικόπτερα τα οποία σηκώνονται από την κατεχόμενη Κύπρο, κάνουν την περιπολία τους και επιστρέφουν πίσω”, είπε ο κ. Φλουρέντζος, ο οποίος δεν επιβεβαίωσε ούτε τις πληροφορίες περί ρωσικού στόλου που κατευθύνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, αφού, όπως είπε, δεν έχει οποιαδήποτε σχετική πληροφόρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου