Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Ο Λίον Πανέτα πρότεινε στους Ισραηλινούς ηγέτες να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία και την Αίγυπτο




Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Λίον Πανέτα, δήλωσε ότι το Ισραήλ το οποίο καθίσταται όλο και πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή, πρέπει να πραγματοποιήσει διαπραγματεύσεις με του Παλαιστινίους και να βελτιώσει τις επιδεινούμενες σχέσεις του με την Τουρκία και την Αίγυπτο και πρόσθεσε πως αντίθετα θα απομονωθεί ολοένα στην περιοχή.
Ο Λίον Πανέτα, μιλώντας σε δημοσιογράφους ενόψει της επίσκεψής του που πραγματοποιεί σήμερα στο Ισραήλ, δήλωσε ότι η αναταραχή που επικρατεί, ρισκάρει τους τρόπους επικοινωνίας με τα άλλα κράτη της Μέσης Ανατολής για την διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας σημείωσε πως το Ισραήλ που δεν έχει καλές σχέσεις με τις γείτονές του, θέτει σε κίνδυνο την δική του ασφάλεια και συνέχισε λέγοντας τα εξής:
«Είναι σαφές ότι σε αυτή την δραματική εποχή στην Μέση Ανατολή, όπου υπήρξαν τόσες αλλαγές, δεν θα ήταν καλό για το Ισραήλ να απομονωθεί. Αλλά αυτό συνέβη».
Ο Λίον Πανέτα, ανέφερε επίσης ότι το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να πραγματοποιήσει αυτές τις ημέρες το Ισραήλ, είναι να προσπαθήσει να αναπτύξει τις σχέσεις του με τις γειτονικές χώρες.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, ο οποίος θα έχει έντονες επαφές αυτή την εβδομάδα με τους Παλαιστινίους και Ισραηλινούς ηγέτες, θα συμμετάσχει αργότερα στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου