Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ρουμπινί: Ανάγκη άμεσης χορήγησης κεφαλαίων 2 τρισ. ευρώ!

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

             Eμφανώς ανήσυχος εμφανίστηκε ο διάσημος οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί για την ευρωπαική κρίση χρέους... Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο Ρουμπινί δήλωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται να χορηγήσει άμεσα - και συγκεκριμένα εντός των επόμενων εβδομάδων - κεφάλαια ύψους 2 τρισ. ευρώ, ούτως ώστε να δοθεί οριστικό τέλος στην βαθιά ύφεση.
«Φοβάμαι πάρα πολύ μην ξεφύγουν τα πράγματα από τον έλεγχο. Η Ευρώπη χρειάζεται ένα τεράστιο «μπαζούκα» αξίας τουλάχιστον 2 τρισ. ευρώ, αλλά δεν μπορεί να περιμένει τρεις μήνες. Όλα πρέπει να γίνουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες", τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Εστω κι αν μειωθεί το χρέος, δεν πρόκειται να αποκατασταθεί η ανάπτυξη αν δεν γίνουν αλλαγές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, μέσω της υποτίμησης και της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα... Το πρόβλημα δεν είναι ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη, αλλά ότι υπάρχουν δύο τεράστιοι «ελέφαντες» στο δωμάτιο: Η Ιταλία και Ισπανία... Είναι υπερβολικά μεγάλες για να αφεθούν να καταρρεύσουν και υπερβολικά μεγάλες για να διασωθούν.»

Τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να αποτραπεί μια διάλυση, είναι ογκώδη,» δήλωσε ο κ. Roubini, που είναι και καθηγητής στο Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου