Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΗΠΑ: Θέμα χρόνου η πτώση Ασαντ στη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Θέμα χρόνου είναι η πτώση του καθεστώτος του Σύρου προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ, ανέφερε σήμερα στο Τελ Αβίβ ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα.

ΗΠΑ: Θέμα χρόνου η πτώση Ασαντ στη Συρία
Οι ΗΠΑ και άλλες κυβερνήσεις έχουν "ξεκάθαρα δηλώσει ότι ο Άσαντ πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία", δήλωσε ο Πανέτα. "Ακόμη κι αν (ο Άσαντ) συνεχίσει να αντιστέκεται, είναι προφανές ότι η αποχώρησή του δεν είναι παρά θέμα χρόνου. Πότε; Αυτό δεν το ξέρουμε", πρόσθεσε.


Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ έφτασε σήμερα το πρωί στο Τελ Αβίβ για επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη και είχε συναντήσεις με τον Ισραηλινό ομόλογό του Εχούντ Μπαράκ και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό το καθεστώς Άσαντ έχει χάσει "κάθε αξιοπιστία", αφότου ξεκίνησε την αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που μέχρι τώρα έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 2.700 ανθρώπους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

"Σκοτώνουν τυφλά τους ίδιους τους τους πολίτες (...) είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι έχουν χάσει τη νομιμότητά τους ως κυβέρνηση", πρόσθεσε ο Πανέτα.

Την ίδια εκτίμηση με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ έκανε και ο Ισραηλινός ομόλογός του,Εχούντ Μπαράκ. Η πτώση του Άσαντ θα αποτελέσει "ένα μεγάλο σοκ" για "τον ριζοσπαστικό άξονα" στη Μέση Ανατολή, τον οποίο υποστηρίζει το Ιράν, επεσήμανε ο Μπαράκ αναφερόμενος στη λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ και την παλαιστινιακή Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου