Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Τύπου της Διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης για τα επεισόδια λαθρομεταναστών στη Πάτρα

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα Αθηναϊκών και επαρχιακών εφημερίδων για συμπλοκές Αφγανών και «Παλαιστινίων» στην Πάτρα, η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης επιθυμεί να τονίσει τα εξής:
Κανείς απολύτως από τους δεκάδες συλληφθέντες στα επεισόδια αυτά, αλλά και από τους εκατοντάδες εμπλεκόμενους, δεν είναι Παλαιστίνιος. Πρόκειται για πολίτες διαφόρων χωρών οι οποίοι κατά την άφιξη τους στην Ελλάδα δήλωσαν Παλαιστίνιοι και οι Ελληνικές Αρχές τους προμήθευσαν τα απαραίτητα έγγραφα με την ένδειξη «Παλαιστίνιος», σύμφωνα με τα ισχύοντα περί αυτοπροσδιορισμού του ατόμου ακαθόριστης υπηκοότητας.

Παγκόσμιο "μπλακ άουτ" στο Skype

Παγκόσμιο «μπλακ άουτ» στο Skype
Εκατομμύρια χρήστες έχασαν τη διαδικτυακή τηλεφωνική ή άλλη σύνδεσή τους για πολλές ώρες λόγω προβλημάτων στους κεντρικούς υπολογιστές.
Για μια ακόμη φορά το Skype υπέκυψε στον «ιό» των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων, με συνέπεια να τεθεί εκτός λειτουργίας για πολλές ώρες και εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο να χάσουν την επικοινωνία τους μέσω της δημοφιλούς δωρεάν υπηρεσίας διαδικτυακής τηλεφωνίας και βιντεο-σύνδεσης.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους μετανάστες

Να λάβει εδώ και τώρα μέτρα προτού χαθεί κάποια ανθρώπινη ζωή από την αθρόα προσέλευση μεταναστών και την ανεξέλεγκτη παραμονή τους στην Πάτρα - η οποία σε κάποιες περιπτώσεις συνοδεύεται και από παραβατικές συμπεριφορές - καλεί την Κυβέρνηση ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, με αφορμή τα πρόσφατα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα.
Ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αν πρόκειται να εφαρμοσθεί ιδιαίτερη πολιτική για την αντιμετώπιση και την επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Πάτρα σε σχέση με τις συνθήκες που επικρατούν και τι ενέργειες θα γίνουν και πότε, ώστε να μην επαναληφθούν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.