Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Τύπου της Διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης για τα επεισόδια λαθρομεταναστών στη Πάτρα

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα Αθηναϊκών και επαρχιακών εφημερίδων για συμπλοκές Αφγανών και «Παλαιστινίων» στην Πάτρα, η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης επιθυμεί να τονίσει τα εξής:
Κανείς απολύτως από τους δεκάδες συλληφθέντες στα επεισόδια αυτά, αλλά και από τους εκατοντάδες εμπλεκόμενους, δεν είναι Παλαιστίνιος. Πρόκειται για πολίτες διαφόρων χωρών οι οποίοι κατά την άφιξη τους στην Ελλάδα δήλωσαν Παλαιστίνιοι και οι Ελληνικές Αρχές τους προμήθευσαν τα απαραίτητα έγγραφα με την ένδειξη «Παλαιστίνιος», σύμφωνα με τα ισχύοντα περί αυτοπροσδιορισμού του ατόμου ακαθόριστης υπηκοότητας.
Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές και έχει θέσει επανειλημμένα  υπόψη τους το θέμα των χιλιάδων πλέον ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων οι οποίοι δηλώνουν «Παλαιστίνιοι» κατά την άφιξη τους στην Ελλάδα και κυκλοφορούν με έγγραφα των Τμημάτων Αλλοδαπών σε όλη την Ελληνική επικράτεια ως «Παλαιστίνιοι», παρά το γεγονός ότι η Αντιπροσωπεία μας έχει βεβαιώσει τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές ότι δεν πρόκειται για Παλαιστίνιους πολίτες.
Έχουμε ήδη παρακαλέσει τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές να δοθεί λύση στο θέμα αυτό, ώστε να μη χρεώνονται άδικα οι Παλαιστίνιοι στην Ελλάδα πράξεις και ενέργειες με τις οποίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση. Οι μεμονωμένες περιπτώσεις παραβίασης των Ελληνικών νόμων από άτομα Παλαιστινιακής καταγωγής είναι ελάχιστες και σπάνιες, και σε καμία περίπτωση δεν αναλογούν κατά το ελάχιστο στην πληθώρα πρόσφατων δημοσιευμάτων περί παράνομων πράξεων που τελούνται από άτομα που αυθαίρετα δηλώνουν «Παλαιστίνιοι».
Οι Παλαιστίνιοι που ζουν στην Ελλάδα στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι φιλήσυχοι και νομοταγείς πολίτες, και τρέφουν πραγματική αγάπη και σεβασμό για την Ελλάδα, τον λαό της και τους νόμους της, και είναι ευγνώμονες στον Ελληνικό λαό για τη φιλοξενία και την αλληλεγγύη του με τον δίκαιο αγώνα του λαού μας για δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη.
Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης απευθύνει έκκληση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ….και στις αρμόδιες Ελληνικές Αστυνομικές Αρχές για προσεκτική διασταύρωση των ειδήσεων που μεταδίδουν στα αστυνομικά δελτία τους για την πραγματική ταυτότητα των ατόμων που εμπλέκονται, ώστε να μην αμαυρώνεται άδικα η εικόνα του Παλαιστινιακού λαού στην Ελληνική κοινή γνώμη. Είμαστε στη διάθεση των Ελλήνων δημοσιογράφων και των αρμόδιων Ελληνικών Αρχών για τη διευκόλυνση τους σε κάθε τέτοια περίπτωση.
 
ΠΗΓΗ tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου