Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Πέφτουν οι μάσκες...Βατικανό: «Μόνο με Παγκόσμια Κυβέρνηση θα βγούμε από την κρίση»

Από το karfotiko
 
Όσο ο καιρός περνάει τόσο και περισσότερο πέφτουν οι μάσκες. Οι εξελίξεις ξεκάθαρα οδηγούν ώστε κάποια στιγμή ολόκληρος ο πλανήτης να καθοδηγείται από λίγους ανθρώπους (αυτό ήδη κιόλας συμβαίνει) και αντί διαφορετικών ηγεσιών να υπάρχει μία...

... και μοναδική κυβέρνηση, μία Παγκόσμια Κυβέρνηση.

Το Βατικανό προχθές προχώρησε και σε έκδοση έκθεσης σχετικά με την οικονομική κρίση, και υποστηρίζει ότι «Η παγκοσμιοποίηση αν και φαινομενικά είναι κάτι αρνητικό, εντέλει ενώνει τους λαούς και είναι θέλημα… Θεού.

ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Τι να μας κλ@σει ο Nibiru...

Σχόλιο απο ALEXANDER:Τα ακούς FACEOFF

Παπαδόπουλος: Αντέχουν οι κυπριακές τράπεζες Παρότι θα επηρεαστεί σημαντικά η κεφαλαιουχική κατάσταση τους

Παπαδόπουλος: Αντέχουν οι κυπριακές τράπεζες

Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα επηρεάσει σημαντικά την κεφαλαιουχική κατάσταση των κυπριακών τραπεζών, όμως θεωρούμε ότι τα όποια προβλήματα μπορούν να τύχουν διαχείρισης και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση να βρούμε τις λύσεις ώστε να μην υπάρξουν οποιεσδήποτε παρενέργειες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Νικόλας Παπαδόπουλος.

Στο περιθώριο εργασιών της Βουλής, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως είμαστε στη θέση να γνωρίζουμε σήμερα ότι υπάρχει μια τελική κατάληξη σε ό,τι αφορά τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ένα 'κούρεμα', μια διαγραφή ή επέκταση αποπληρωμής του ελληνικού χρέους το οποίο θα ανέλθει περίπου στο 50%.

Κατηγορητήρια για το Μαρί Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για την φονική έκρηξη Δηλώσεις Ομήρου για την πορεία των ερευνών

Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για την φονική έκρηξη

Από το ikypros

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα καταχωρηθούν τα κατηγορητήρια για τη φονική έκρηξη στο Μαρί και τον λόγο θα έχει πλέον η δικαιοσύνη, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.
Είπε επίσης ότι η AD HOC επιτροπή της Βουλής για την τραγωδία του περασμένου Ιουλίου, ολοκλήρωσε το έργο της και δεν υφίσταται πλέον.
Ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, ενημέρωσε τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κομμάτων για την πορεία των ερευνών. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία λαμβάνει συμπληρωματικές καταθέσεις για τεκμηρίωση των κατηγορητηρίων.

Στην Κύπρο ο πρόεδρος του Ισραήλ

Από το newsbomb
Τη Λευκωσία θα επισκεφθεί στις 2 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες.
Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ατζέντα των συνομιλιών, στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Πέρες με τον Κύπριο ομόλογό του, Δημήτρη Χριστόφια, θα τεθούν ενεργειακά ζητήματα.
Άλλωστε, οι δύο χώρες διατηρούν συνεργασία στις έρευνες για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων που βρίσκονται στις ΑΟΖ, ενώ η εταιρεία που έχει αναλάβει τις έρευνες για φυσικό αέριο σε Κύπρο και Ισραήλ στηρίζεται από αμερικανοεβραϊκά συμφέροντα.


Όταν το "κούρεμα" ήταν απαγορευμένο

Από το news247

Το τελευταίο διάστημα οι δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων απλώς αναιρούν τις προηγούμενες. Δείτε τον Γ. Παπακωνσταντίνου να τονίζει πως το κούρεμα του χρέους θα ήταν τεράστιο λάθος (Vid)



"Το κούρεμα θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος με πολύ μεγάλο κόστος και χωρίς όφελος που θα μας άφηνε εκτός αγορών για 15 χρόνια".  Όχι, δεν το λέει αυτό εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ούτε φυσικά κάποιο στέλεχος της Αριστεράς. Το έλεγε λίγους μήνες πριν ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ο υπουργός σε συνέντευξή του στην ΝΕΤ στις  Μαϊου του 2005 όχι μόνο ήταν απόλυτα κατηγορηματικός και κάθετα αντίθετος στο θέμα του "κουρέματος", αλλά ήταν και εξαιρετικά σίγουρος πως θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Επίσης, ταύτιζε τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν οι τράπεζες με πρόβλημα στην "πραγματική οικονομία"

Είπε το ΝΑΙ την ημέρα του ΟΧΙ

Από το zougla.gr

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε νωρίς το απόγευμα ο πρωθυπουργός, ενώ στη συνέχεια ήταν προγραμματισμένη η σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αργότερα ο πρωθυπουργός θα ενημέρωνε τους αρχηγούς των κομμάτων. Στις 20:00 ο κ. Γιώργος Παπανδρέου απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους πολίτες.

Η πολιτική αυτή δραστηριότητα έρχεται να συμπληρώσει το πρώτο εικοσιτετράωρο μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, η οποία θα μείνει στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως η πρώτη η οποία διαχειρίστηκε συντεταγμένη πτώχευση χώρας-μέλους της Ευρωζώνης με «κούρεμα» κατά 50% της αξίας των ομολόγων της. Ταυτόχρονα, η Σύνοδος αυτή θα μείνει ιστορική και για έναν άλλο λόγο.

Ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ θέλει να παραδοθεί στη Χάγη

Από το protothema
Ο φυγάς γιός του Μουάμαρ Καντάφι, ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ, θέλει ένα αεροπλάνο για να φύγει από την έρημο στη νότια Λιβύη, όπου βρίσκεται και να παραδοθεί στο δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου, δήλωσε την Πέμπτη πηγή του λιβυκού Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου.

Αξιωματούχοι του Συμβουλίου έχουν δηλώσει πως ο 39χρονος Σάιφ αλ-Ισλάμ έχει κάνει γνωστό πως είναι έτοιμος να παραδοθεί στη δικαιοσύνη, όπως άλλωστε και ο πρώην αρχηγός των λιβυκών υπηρεσιών πληροφοριών Αμπντάλα αλ-Σενούσι.

Σε βάρος αμφοτέρων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά την καταστολή της εξέγερσης του Φεβρουαρίου στη Λιβύη.

Χάνουν 11 δισ. από το κούρεμα και 5 δισ. από την ανεργία!

Aπό τό protothema
 
Με το ψαλίδι για το «κούρεμα» να κρέμεται πάνω από την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων, το Υπουργείο Εργασίας και οι διοικητές υποστηρίζουν ότι η αιτία του κακού για τη δυσπραγία των ταμείων είναι η ύφεση στην αγορά και η εισφοροδιαφυγή.

Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος θα κριθεί από την ένταση της ανεργίας και τη μείωση των μισθών και όχι τόσο από τη ζημιά που θα προέλθει από ένα ενδεχόμενο κούρεμα των ομολόγων κατά 50%.

Σήμερα τα ταμεία κατέχουν ομόλογα αξίας 22 δισ. επομένως η απώλεια από το «κούρεμα» των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου θα φτάσει έως και 11 δισ. ευρώ σε βάθος 20ετίας. Η μεγαλύτερη απειλή σύμφωνα με τον διοικητή του ΙΚΑ κ.
Ροβέρτο Σπυρόπουλου, είναι η εισφοροδιαφυγή που φέτος θα πλησιάσει τα 5 δισ. ευρώ, η μαύρη εργασία και η κακοδιαχείριση.

Η προσέγγιση του Fibonacci

Του Ν.Λυγερού

Δεν τον άγγιξε η χρυσή τομή. Ήταν γνωστή από την αρχαιότητα, ενώ η μεσαιωνική προσέγγιση του Fibonacci είχε κάτι το διαφορετικό.

*Μια άλλη δικαίωση του Umberto Eco.

Οι ακολουθίες αριθμών αποτελούσαν έναν κώδικα. Δεν τον ενθουσίαζε απλώς η κατανόηση του επόμενου αριθμού, αλλά η επινόηση της λογικής. Βέβαια ακόμα μάθαινε τις σειρές και δεν γνώριζε την μέθοδο της γεννήτριας για την επίλυση επαγωγικών συναρτήσεων. Ήξερε όμως ότι υπήρχαν κρυφές τεράστιες δυσκολίες, ακόμα και σε απλές διαδικασίες.

Μόλις πριν μερικούς μήνες είχε δώσει την πρώτη μάχη με την τσέχικη εικασία. Του την είχε δείξει ένας φίλος δίχως να τον προειδοποιήσει, λέγοντας του απλώς ότι ήταν μία μαθηματική πρόκληση.

Ράλι ανακούφισης στο ΧΑ ελέω συνόδου


Του Γιώργου Κατικά από το capital.gr

Στην απομάκρυνση, λόγω της συμφωνίας, μέρους της αβεβαιότητας που κυριαρχούσε το προηγούμενο διάστημα αποδίδεται η μεγάλη άνοδος των τιμών των μετοχών που καταγράφεται από το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης. Το ελληνικό χρηματιστήριο καταγράφει άνοδο άνω του 6%, ξεπερνώντας τις 820 μονάδες και μάλιστα με αυξημένες συναλλαγές, αφού τρεις ώρες μετά το άνοιγμα έχουν γίνει συναλλαγές αξίας 47 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 4 εκατ. ευρώ αφορούν συναλλαγές σε προσυμφωνημένα πακέτα.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι μετοχές των τραπεζών, με τον δείκτη του συγκεκριμένου κλάδου να καταγράφει άνοδο 12%. Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Eurobank, Τράπεζα Αττικής, Γενική Τράπεζα και ΑΤΕ Bank ενισχύονται άνω του 10%. Στελέχη της αγοράς τονίζουν πως λείπουν ακόμα αρκετές λεπτομέρειες και έως ένα βαθμό η διαγραφή χρέους δεν είναι θετική εξέλιξη για τους μετόχους των τραπεζών. Όμως οι μετοχές ήταν πολύ πιεσμένες σύμφωνα με κάποια άλλα στελέχη και έτσι λόγω της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής παρατηρείται ένα ράλι ανακούφισης.

Τι ήξεραν Μπενάκη και Παπούλιας;


Κι όμως ο Παπαδρέου πανηγυρίζει πάλι...

Από το newsbomb

Την ώρα που οι δανειστές αποφάσιζαν για τις τύχες των Ελλήνων, ο κ. Παπανδρέου με ύφος νικητή και έχοντας πλήρη άγνοια των συμφωνηθέντων , χαρακτήριζε θετική και δίκαιη την απόφαση της Συνόδου κορυφής για «κούρεμα» 50% του ελληνικού χρέους, ευχαριστώντας παράλληλα τον ελληνικό λαό για τις θυσίες του.
«Μια καινούργια μέρα ξημερώνει για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ευχαριστώ τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για τις θυσίες τους. Διαπραγματευτήκαμε με όπλο την αξιοπιστία μας, ανέφερε στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός, πανηγυρίζοντας για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης.
"Χωρίς την δική τους συγκλονιστική προσπάθεια όλα θα είχαν τελειώσει από πέρσι τον Μάιο. Αν δεν είχαμε κάνει τίποτα θα είχαμε χρεοκοπήσει από πέρσι τον Μάιο. Η χώρα θα είχε λυγίσει από το βάρος της υπερχρέωσης που κληρονομήσαμε. Είναι επίτευγμα των Ελλήνων που είμαστε εδώ.
Σήμερα κλείσαμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν. Αποφύγαμε τον θανάσιμο εθνικό κίνδυνο της χρεοκοπίας. Το μεγάλο λάθος που κουβαλάμε από το παρελθόν είναι το πρόβλημα της υπερχρέωσης», τόνισε ο κ. Παπανδρέου μετά τη μαραθώνια Σύνοδο που διήρκεσε από τις 14:00 χθες το μεσημέρι, μέχρι σήμερα στις 05:30 τα ξημερώματα.

Η Μέρκελ εκβίασε μέχρι και με πτώχευση της Ελλάδας!!!



Από το newscode

Ήταν ένα από τα βράδια που αν χαρακτηρίζονταν «θρίλερ», μάλλον δεν θα απέδιδαν σε όλο τους το …μεγαλείο τα όσα εξελίχθηκαν.
Ο λόγος αφορά στη χθεσινή νύχτα, που «έβγαλε» τελικώς το haircut του 50% του ελληνικού χρέους.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έως τις πρώτες πρωινές ώρες ίσχυε ο «νόμος της Μέρκελ». Που τι έλεγε;
Ότι η Ελλάδα οδεύει προς συντεταγμένη πτώχευση, με ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται, από τη στιγμή που ο διαπραγματευτής των τραπεζών κ. Τσαρλς Νταλάρα, επέμενε ότι η δική του πλευρά δεν θα δέχονταν ένα τόσο μεγάλο «κούρεμα».
Είναι χαρακτηριστικό επίσης το γεγονός ότι περίπου μισή ώρα πριν ανακοινωθεί η συμφωνία, σε συνάντηση που είχαν Μέρκελ – Σαρκοζί – Νταλάρα, όλα έδειχναν ότι οδεύουμε προς ναυάγιο.
Κι εκεί ήταν που η Γερμανίδα καγκελάριος ανακοίνωσε την «απόφαση» της για πτώχευση της Ελλάδας.
Η Γερμανία άσκησε ασφυκτικές πιέσεις, απαιτώντας "κούρεμα" άνω του 50% των ελληνικού χρέους και απειλώντας τις τράπεζες με την επιβολή υποχρεωτικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Η Γαλλία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν αντίθετες με την εκδοχή αυτή, από τον φόβο ενός φαινομένου ντόμινο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ της μόνιμης εποπτείας!



Του ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ
από το onalert

Η διαγραφή 50% του χρέους ομολόγων θα δημιουργήσει κατ΄αρχήν συνθήκες αβίωτης δυσκολίας.

Όμως είναι ταυτόχρονα ριζική τομή, ανακούφιση που μπορεί, αν τη διαχειριστούμε σωστά, να μας δώσει δρόμο αλλαγών με ελπίδα και νόημα.
Ως συνήθως στην Ελλάδα η συζήτηση στα Μέσα, καθόλου τυχαία έχει μεταφερθεί, ένα βήμα μετά.



Στην ύπαρξη μόνιμης εποπτείας για την εφαρμογή των όρων του νέου συμβολαίου που υπογράφουμε με την παγκόσμια δανειστική κοινότητά μας.

Απλά θυμίζω πως από την ανακοίνωση της συμφωνίας έως την εφαρμογή της, μεσολαβούν τα καθόλου αυτονόητα στάδια, ανακοίνωσης των λεπτομερών όρων που περιέχει, της κύρωσης από τη Βουλή, της τελικής αποδοχής και υπογραφής.
Βήματα το τονίζω όχι απλά, όχι αυτονόητα.

Ο τονισμός του θέματος της εποπτείας δεν είναι βέβαια αθώος.

Μας κούρεψαν 100 δις ευρώ χρέους - Μας ψαλίδισαν την εθνική κυριαρχία

Από το newsit.gr
- Αναλυτικά τι σημαίνει το κούρεμα 50%
- Εκτός αγορών για 10 χρόνια τουλάχιστον η Ελλάδα
- Κερδίσαμε τη μείωση του χρέους και τη δέσμευση των Ευρωπαίων για στήριξη των ελληνικών τραπεζών που πάνε όμως ολοταχώς για κρατικοποίηση
- ''Παντρευόμαστε'' τη λιτότητα για δέκα χρόνια τουλάχιστον - Ούτε λέξη για ανάπτυξη
- Πάρτυ στις χρηματαγορές και το ευρώ


Τα ξημερώματα τελείωσαν οι οργιώδεις διαπραγματεύσεις και η Ελλάδα κάνει ταμείο:

- Η Εθνική Κυριαρχία γίνεται ξανά στόχος γιατί την χάσαμε.
Πλέον μπαίνουμε σε μόνιμη επιτήρηση αφού στο σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου αναφέρεται ρητά πως ευρωπαίοι τεχνοκράτες έρχονται πια για μόνιμη εγκατάσταση

- ''Παντρευόμαστε'' για μια δεκαετία και βάλε με σκληρή λιτότητα από την οποία ΘΑ βγούμε εαν και εφόσον ξαναβγούμε στις αγορές για δανεικά το 2021!

Σακ βουαγιάζ...."

"Μαντμαζέλ, κοινοβουλευτισιόν χοντροκλεψιόν γκαραντί, απατεών αλέ ρετούρ και μίζα ντούμπλε φας.
Γκραν σουξέ, κι από μανζέ γκουρμέ... εξοπλισμέ, ζιμενσέ, χρηματιστίκ, βατοπεδουάρ, ολυμπιάντ, ασφαλιστίκ κασέ και ζενερέλ φαταούλ αχορταγιέζ!!!
Εμείς, ψηφοφορέλ γκραν μαλακιστίκ ξεφτίλ!
Τώρα, μέσα στο μαιζόν εγκλειστίκ, τρε μπατίρ, καταστασιόν απελπιστίκ, πολύ κοντά σε πεζοδρομουάρ βιζιτέ!!!
Σακ βουαγιάζ...."
 
 
Αναγνώστης

Η συντριβή του συστήματος και το τέλος του διεστραμμένου «εγώ»

Από αναγνώστη λάβαμε με email το ποιο κάτω άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη  

Σχόλιο ιστολογίου μας:
"Φοβάμαι, όπως όλοι. Αλλά θέλω και να συντριβεί ένα σύστημα που αναπαράγει τη σαπίλα. Που βαφτίζει Δημοκρατία τον διεφθαρμένο του εαυτό, Δικαιοσύνη την ατιμωρησία του κι ευτυχία την κενότητα και τον ευδαιμονισμό. Φοβάμαι. Γι αυτό θέλω να τελειώνουμε."

Του ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ

 Χειρότερο απ το βλέμμα ενός δαρμένου σκύλου είναι το βλέμμα ενός ανθρώπου σαν δαρμένου σκύλου. Το βλέμμα του φόβου που δεν τον φιλτράρει η λογική, που δεν τον αναιρεί καμιά ελπίδα. Δεν υπάρχει χειρότερος φόβος απ τον αόριστο φόβο. Δεν ξέρεις τι πρέπει να φοβάσαι και καταλήγεις να φοβάσαι τα πάντα. Λίγο πριν απ το τέλος, φοβάσαι τον φόβο σου και καταλήγεις να φοβάσαι τον εαυτό σου.

Γέμισαν οι δρόμοι τέτοια βλέμματα. Άνθρωποι που δεν ξέρουν τι πρέπει να φοβούνται, σαν τα σκυλιά που περιμένουν το χτύπημα. Πού πάμε; Τι θα μας συμβεί; Κανένας δεν μπορεί ν απαντήσει αλλά και κανένας δεν θέλει. Τι κακό θα συμβεί; Θα χάσουμε τη δουλειά μας, το σπίτι; Θ αναγκαστούμε να ζήσουμε με λιγότερα; Η τηλεόραση 52 ιντσών δεν θα προσφέρει καμιά απόλαυση; Θ αναγκαστούμε να ψάχνουμε στα σκουπίδια; Θα είμαστε υποχρεωμένοι να πίνουμε ρετσίνα με τον γείτονα που δεν γνωρίζουμε καν, όπως σ εκείνες τις ταινίες με τον Ρίζο και τη Βλαχοπούλου; Υπάρχει περίπτωση να χτυπήσει η πόρτα και να είναι ο διπλανός που ζητάει ένα λεμόνι; Ποιο απ όλα είναι το δικό μας σενάριο;

Ράλι στην Wall με ευρωπαϊκό "γκάζι"



  Dow11.869,04162,42 1,39%  



  Nasdaq2.650,6712,25 0,46%  

Η Wall Street χθες

Aπο το capital.gr
Κλίμα ενθουσιασμού πυροδότησαν στην Wall Street οι πληροφορίες που διέρρεαν από τη Συνόδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών και ενίσχυσαν τις προσδοκίες, μεταξύ άλλων, για σημαντική μόχλευση του EFSF αλλά και για τη συμμετοχή κινεζικών κεφαλαίων στο fund.

Οι συναλλαγές χαρακτηρίστηκαν από έντονη μεταβλητότητα, την οποία επέβαλαν οι εξελίξεις στην Ευρώπη. Την αρχική ευφορία μετά την έγκριση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση του EFSF από το γερμανικό κοινοβούλιο, διαδέχτηκαν μικτά πρόσημα έως και απώλειες καθώς αυξάνονταν οι ενδείξεις πως ούτε και σήμερα θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ωστόσο, οι πρώτες δηλώσεις από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες κατάφεραν να αντιστρέψουν το κλίμα.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. αναμένεται να ανακοινώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το νέος ύψος συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, για το πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών καθώς και για την ενίσχυση της δύναμης πυρός του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).
 
Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 162 μονάδες (1,39%) και έκλεισε στις 11.869 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 12 μονάδων (0,46%) φτάνοντας τις 2.651 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 13 μονάδων (1,05%) στις 1.242 μονάδες.

Το ADR της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε κατά 0,0070 δολάρια ή 1,27% στα 0,55 δολάρια.

Στο ταμπλό ξεχώρισε η μετοχή της Boeing που κατέγραψε κέρδη 4,46%, στον απόηχο της ανακοίνωσης των καλύτερων σε σχέση με τις εκτιμήσεις οικονομικών αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου.

Τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν 31% στα 1,1 δισ. δολ., ή 1,46 δολ. ανά μετοχή, από 837 εκατ. δολ., ή 1,12 δολ. ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 4% στα 17,73 δισ. δολ. από 16,07 δισ. δολ.

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ….ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ…

Του Νίκος Χριστοδουλόπουλος από το drougos.gr

Οι Έλληνες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Για να θυμούνται οι παλιοί και να διδάσκονται οι νεώτεροι, Έλληνες και Ξένοι




Ήταν μέρες σαν και τις σημερινές, δύσκολες, με τα σύννεφα του πολέμου των όπλων να εξαπλώνονται, πάνω από την Ευρώπη, διότι και τότε ένας αρχομανής Γερμανός, ο Χίτλερ, θέλησε να καθυποτάξει τους λαούς της Ευρώπης κάτω από τη σκληρή μπότα του Γ΄ Ράιχ, και εν μέρει τα κατάφερε αρκετά εύκολα με όλους τους ευρωπαίους. Βρήκε όμως το μπελά του με τους τότε σκληρούς έλληνες και αυτός αλλά και ο σύμμαχός του o Μουσολίνι που προηγήθηκε και που τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940, απαίτησε την εντός τριών (3) ωρών απόφαση της Ελλάδος (δια του τότε Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά) να διαλέξει μεταξύ της παράδοσης ή του πολέμου. Και φυσικά η απάντηση του μεταξά ήταν ένα βροντερό ΟΧΙ, που στη συνέχεια το έκαναν πράξη και αποτέλεσμα οι έλληνες στρατιώτες, γράφοντας το Έπος του 1940 . Το ίδιο έπαθε και ο Χίτλερ, αργότερα την άνοιξη του 1941, σε αντίθεση με τις επιτυχίες του στα άλλα κράτη της Ευρώπης , όπως θα δούμε παρακάτω. 
Δυσκολεύθηκαν τα γερμανικά στρατεύματα να εισβάλλουν στη Χώρα μας, υπέστησαν τη βάσανο του πεδίου της Μάχης, με σημαντικές απώλειες, και αντίθετα τους Έλληνες να αποσπούν τον Διεθνή θαυμασμό, για τον ηρωισμό τους, την ανδρεία τους και την αποφασιστικότητά τους να μείνουν ελεύθεροι και στη ψυχή και στο σώμα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΤΑΦΙ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΤΑΦΙ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
 ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΤΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΩ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΕ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΓΚΡΕΜΠ, ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ , ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΟ.
*ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕΥΣΤΗ ΚΑΙ ΕΚΡΥΘΜΗ. ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ-ΕΝΤΑΣΕΙΣ-ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ. ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΡΙΒΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ.
*ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΜΙΑ ΣΟΜΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ . ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΚΡΕΜΠ, ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΑΧΕΛ, ΕΝΩ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
*ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ/ΜΗ-ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ  ΠΟΛΕΜΟ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ, ΑΛΛΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΜΗΝΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΣΥΛΛΕΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΑ LESSONS LEARNED.
*ΕΜΦΑΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΦΡΙΚΗΣ(AFRICOM), ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΝΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ.

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΝΕΑ/26-ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΝΕΑ/26-ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011/18.00ΜΜ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr

*ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΤΥΝΗΣΙΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.
*ΤΟ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΣ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ  ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΠΡΩΤΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
*Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.
*Η ΜΟΣΧΑ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ  ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΥΠΟΥ AVTOBAZA , ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΣΤΑ ΡΑΝΤΑΡ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ.
*Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ. ΕΚΕΙ ΗΣΑΝ  ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΡΖΑΙ-ΖΑΡΝΤΑΡΙ, Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ, Ο ΙΡΑΝΟΣ ΥΠΕΞ ΣΑΛΕΧΙ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΡΧΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ.
*Ο ΓΑΛΛΟΣ ΥΠΕΞ ΑΛΑΙΝ ΖΙΠΕ ΔΗΛΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΟ ΛΟΓΩ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΩΝ.