Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Σκόπια: Ζητοῦν νά μήν λέμε τόν Μέγα Ἀλέξανδρο «Ἕλληνα βασιλέα»!

Ἐνῶ δέν διέγραψαν ἀκόμη τό σκέτο «Μακεδονία» ἀπό τά χαρτονομίσματα καί τά διαβατήριά τους

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ τῶν Σκοπίων δέν ἔχει ὅρια. Μέ ἄλλοθι τό γεγονός ὅτι ἔχει βαλτώσει ἡ πορεία τῆς ἐντάξεώς τους στήν Εὐρωπαϊκή Ἕνωση, οἱ γείτονες ὄχι ἁπλῶς ἔχουν παγώσει τήν ἐφαρμογή τῆς Συμφωνίας εἰς ὅ,τι ἀφορᾶ τίς ὑποχρεώσεις τους, ὄχι μόνον ἀπαιτοῦν ἀπό τήν Ἑλλάδα νά κυρώσει στά λεγόμενα «μακεδονικά» τά περίφημα μνημόνια, ἀλλά ζητοῦν κάτω ἀπό τό τραπέζι νά ἀλλάξει ἕως καί ὁ τρόπος πού γίνεται ἀναφορά στόν Μέγα Ἀλέξανδρο καί στήν Μακεδονία μας στά ἑλληνικά σχολικά βιβλία! Μολονότι ἡ συμφωνία διαχωρίζει τήν ἀρχαία Μακεδονία καί τήν πολιτισμική κληρονομιά μας ἀπαιτώντας ἀπό τά μέρη νά μήν ἀναμειγνύονται τό ἕνα στά ἐσωτερικά

Ο πολιτισμός των 7.000 ετών που έκρυψε η κομμουνιστική προπαγάνδα

Στη Μυστηριώδη Νήσο του Ιούλιου Βερν οι ήρωες βρίσκονται ξαφνικά σε ένα νησί και αρχίζουν να δημιουργούν πολιτισμό. Μόνο που αυτό δεν είναι μία φανταστική ιστορία. Είναι η πραγματική ιστορία του πολιτισμού Κουκουτένι – Τριπολί. Πρόκειται για έναν πολιτισμό που δημιουργήθηκε 7.000 χρόνια πριν και φημιζόταν για την κεραμική του και την ανάπτυξη τεράστιων οικισμών με πολλά, μεγάλα σπίτια. Οι Κουκουτένι τιμούσαν τις γυναίκες και λάτρευαν κυρίως γυναικείες θεότητες. 

Ο πολιτισμός τους εκτεινόταν από τα Καρπάθια Όρη μέχρι τις περιοχές του Δνείστερου και του Δνείπερου, με επίκεντρο τη σημερινή Μολδαβία, σημαντικά τμήματα της Ουκρανίας και της βορειοανατολικής Ρουμανίας. Οι οικισμοί κατελάμβαναν έκταση 350.000 τ.χλμ. από το Κίεβο έως το Μπρασόβ.

«Βουλγαρία και Αλβανία περιμένουν τη διάλυση της Βόρειας Μακεδονίας!»

Τίρανα.

Βουλγαρική εφημερίδα έχει δημοσιεύσει μια πρόταση η οποία έλκει το ενδιαφέρον, προτείνει τη διχοτόμηση της Βόρειας Μακεδονίας, μεταξύ της Αλβανίας και της Βουλγαρίας.

«Όλοι γίνονται ‘budaIIenj’ [ τούρκικο: μπουνταλάδες, ανόητοι]και δεν ξέρουν ότι οι πόλεμοι μας στο παρελθόν ήταν για την ενοποίηση της Μακεδονίας και της Θράκης της Αδριανούπολης με τη μητέρα Βουλγαρία;»

Ο Ερντογάν «στήνει» δίκτυο μουσουλμανικών κομμάτων στην Ευρώπη – Σε ποιες χώρες έχει δύναμη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στήνει «δίκτυο» με μουσουλμανικά – φιλοτουρκικά κόμματα στην Ευρώπη για να αυξήσει την επιρροή του, προειδοποιεί ο δημοσιογράφος Τζούλιο Μεότι με δημοσίευμά του στην ισραηλινή ιστοσελίδα Arutz Sheva.

Ο Τζούλιο Μεότι σημειώνει ότι μέχρι στιγμής αυτό το σχέδιο Ερντογάν έχει περάσει απαρατήρητο και σύντομα «θα είναι πολύ αργά».

Μέχρι στιγμής σε τέσσερις χώρες φαίνεται ότι έχει «πατήσει πόδι»: Βουλγαρία, Σουηδία και Ολλανδία και Γαλλία.

Ψυχρολουσία για τον Ερντογάν από την Παλαιστίνη για την ΑΟΖ: Έχουμε σύνορα με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο, όχι με την Τουρκία

Σε ηχηρή απόρριψη των Τουρκικών «φαντασιώσεων» προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών του Παλαιστινιακού Κράτους, διαψεύδοντας και τα σενάρια που διακινεί ο -ελεγχόμενος- Τουρκικός Τύπος, περί οριοθέτησης ΑΟΖ ανάμεσα στην Τουρκία και την Παλαιστίνη.

Συγκεκριμένα όπως γνωστοποιεί η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, ο Υπουργός Εξωτερικών του Παλαιστινιακού Κράτους Ριάντ Μάλκι απέκλεισε με δήλωσή του το ενδεχόμενο οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ του Κράτους της Παλαιστίνης και της Τουρκίας. Ο υπουργός Εξωτερικών Riyad Malki κατέστησε σαφές ότι «δεν υπάρχει καν σκέψη αυτή τη στιγμή για συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Τουρκία».

Η Τουρκία μας υπόσχεται ηρεμία αλλά πάει για τρίτο Μνημόνιο με τη Λιβύη και νέο γεωτρύπανο

Η ήρεμη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί στα ελληνοτουρκικά μετά τη συνάντηση του Μητσοτάκη-Ερντογάν είναι επίπλαστη. Μοιάζει με την ηρεμία πριν μια νέα καταιγίδα. Είναι φανερό ότι Τούρκος πρόεδρος στήνει το σκηνικό κατά το δοκούν, κατά το πως εξυπηρετεί την Τουρκία η τακτική συγκυρία, χωρίς να μεταβάλλονται ούτε κατά κεραία οι στρατηγικές στοχεύσεις του.

Γράφει ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ Β. ΜΙΧΑΣ
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)


Η τακτική αναδίπλωση του Ερντογάν οφείλεται και στην προσπάθεια να αναστρέψει την πορεία της τουρκικής οικονομίας προς τον γκρεμό. Αυτή η αναστροφή περνά μέσα από την αλλαγή της ατμόσφαιρας στις σχέσεις με τις ΗΠΑ. Αυτό δε στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται σαν μεγάλο επίτευγμα!

“Τά οψώνια τής θετικής ατζέντας θάνατος εστί” – «Από τη Δερύνεια και πέρα είναι τουρκική ΑΟΖ»

Η Τουρκία άλωσε την ΑΟΖ της Κύπρου

Ιωάννα Μάντζιηπα

Τις εφιαλτικές στιγμές των τεσσάρων και πλέον ωρών που βίωσαν ο ιδιοκτήτης και το πλήρωμα του αλιευτικού σκάφους «Μαρία-Μπουμπουλίνα» από Τούρκους της ακτοφυλακής περιγράφει στον «Φ», ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Τα Ψαροκάικα», Άριστος Αριστείδου. Η τουρκική παρενόχληση του αλιευτικού σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ αλίευε 20 ναυτικά μίλια ανοικτά του Αποστόλου Ανδρέα σε διεθνή χωρικά ύδατα.

Το ψαροκάικο κατέπλευσε χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της Λεμεσού, με τον ιδιοκτήτη του Άριστο Αριστείδου να καταγγέλλει ότι εδώ και πολλά χρόνια δέχεται αυτά τα περιστατικά, τονίζοντας πως κινδυνεύει η ζωή αυτού και του πληρώματος του. Καλεί μάλιστα τα αρμόδια υπουργεία και την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, να προχωρήσουν σε όλα τα δέοντα διαβήματα και να ασχοληθούν με τα θέματα που αφορούν την αλιεία και το καθεστώς της πράσινης γραμμής.

¨Οι πόροι του ελληνικού λαού δεν πρέπει να ξοδεύονται μάταια (για εξοπλισμούς)¨…

Σε σημερινή του  ομιλία που έγινε στην παράδοση ενός ΚΙΤ που μετατρέπει τις παλιές βόμβες σε “έξυπνες” βομβες, ο υπουργός Αμύνης Ακάρ, είπε τα εξής :

¨Πολύτιμοι φίλοι οπως πάντα δηλώνουμε, εμείς στην περιοχή μας και στον κόσμο, υποστηρίζουμε την επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικές μεθόδους, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και εντός των σχέσεων καλής γειτονίας
Πιστεύουμε με ειλικρίνεια πως τα προβλήματα στο Αιγαίο, στην Αν.Μεσογειο και στην Κύπρο πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου και πραγματικά καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για αυτό
Στο πλαίσιο αυτό με την Ελλάδα,   παράλληλα με τις συναντήσεις των διερευνητικών συνομιλιών και των συναντήσεων αποφυγής διενέξεων του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, πραγματοποιήσαμε με τηλεδιάσκεψη το πρώτο μέρος της 4ης συνάντησης
Εμείς πάντοτε θέλουμε να εστιάζουμε στην θετική ατζέντα