Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Η ιστορία του ταχυδρομείου

Από τους αγγελιοφόρους στο e-mail

     Στις μέρες μας είναι ο υπολογιστής που μας φέρνει το γράμμα. Το ηλεκτρονικό μήνυμα, η ηλεκτρονική κάρτα, η ηλεκτρονική απόδειξη και γενικώς καθετί με πρόθεμα e- έχει αντικαταστήσει την παραδοσιακή αλληλογραφία, αν και είναι αναμφισβήτητο ότι ακόμη και τώρα η άφιξη στο σπίτι μιας παραδοσιακής κάρτας ή γιατί όχι και επιστολής, αποπνέει μια γοητεία πασπαλισμένη με αρώματα άλλης εποχής.

 Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Αη Βασίλης, επιμένει να στέλνει κάθε χρόνο από το χωριό του στη Λαπωνία παραδοσιακή επιστολή στους μικρούς φίλους του σφραγισμένη με ειδικό γραμματόσημο και επίσημη σφραγίδα, αν και η … αρχική επικοινωνία γίνεται ηλεκτρονικά!

Χειρόγραφο Ευαγγελιστάριο της Μονής Εικοσιφοινίσσης «επιστρέφει» μετά από 100 χρόνια

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το Μουσείο της Βίβλου

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Το χειρόγραφο Ευαγγελιστάριο 220 ταυτοποιήθηκε από επιμελητή του Μουσείου της Βίβλου και προέρχεται από τους θησαυρούς της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Εικοσιφοινίσσης που εκλάπησαν από Βουλγάρους στρατιώτες το 1917

Ένα χειρόγραφο Ευαγγελιστάριο (τέλη 10ου με αρχές 11ου αι.) της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Εικοσιφοινίσσης, με ταξινομικό κωδικό

Τι είναι ο υβριδικός πόλεμος; Ο Δρ. Λάμπρος Καούλλας εξηγεί ακριβώς

Τι είναι ο υβριδικός πόλεμος, που όλο και πιο συχνά ακούμε να γίνονται αναφορές σε αυτόν; Ο Λάμπρος Καούλλας, δρ. εγκληματολογίας, αναλυτής θεμάτων άμυνας και ασφάλειας και συγγραφέας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνή της Ελλάδας» της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Έλληνες Παντού» του δημοσιογράφου Θανάση Χούπη, εξήγησε ακριβώς:

«Ο υβριδικός πόλεμος θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένας τρόπος να χαρακτηρίσουμε μορφές συγκρούσεων ή μορφές διεξαγωγής του πολέμου που σε άλλες εποχές είχαν άλλα ονόματα», είπε ο κ. Καούλλας και συνέχισε:

Λεντριάν: Αναμένουμε πράξεις από την Τουρκία, οι κατευναστικές δηλώσεις δεν επαρκούν

Το Παρίσι αναμένει «πράξεις» εκ μέρους της Τουρκίας ενόψει του ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου, που θα ασχοληθεί με το ζήτημα επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν.

«Δεν αρκεί το ότι εδώ και δύο, τρεις ημέρες, διαπιστώνουμε κατευναστικές δηλώσεις εκ μέρους του Προέδρου (Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν, χρειάζονται πράξεις», είπε ο Γάλλος ΥΠΕΞ στην εκπομπή “Le Grand Jury RTL/Le Figaro/LCI” κι ενώ ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε χθες την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάλογο.

Τ. Ερντογάν: Κοροϊδεύοντας την Ευρώπη...

Νίκος Μελέτης
Από το liberal

Στην γνωστή δοκιμασία εμπαιγμού και εξευτελισμού υποβάλει και πάλι την Ευρώπη ο Τ. Ερντογάν αποθρασυμένος από την ανοχή που επιδεικνύουν στην επεκτατική πολιτική της Τουρκίας το Βερολίνο, η Κομισιόν και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και καθώς πιάνει το «μήνυμα στον αέρα» ότι αρκεί μια μικρή κίνηση έστω και προσχηματική, για να «καταπιούν» οι Ευρωπαίοι τις κυρώσεις.

Η προοπτική ενδεχόμενων κυρώσεων από την Ε.Ε. εις βάρος της Τουρκίας τρομάζει τον κ. Ερντογάν όχι τόσο για αυτές καθαυτό τις κυρώσεις, αλλά για το μήνυμα που θα σταλεί στις Αγορές την στιγμή που η τουρκική οικονομία κινείται στην κόψη του ξυραφιού παρά την «θυσία» του προεδρικού γαμπρού και των erdoganomics των χαμηλών επιτοκίων.

Λάμπρος Καούλλας για τουρκική προπαγάνδα: Οι χάρτες που διακινεί η Τουρκία είναι οι αυριανές της διεκδικήσεις

Στην τουρκική προπαγάνδα που στρέφεται ενάντια σε Ελλάδα και Κύπρο αναφέρθηκε διεξοδικά ο Λάμπρος Καούλλας, δρ. εγκληματολογίας, αναλυτής θεμάτων άμυνας και ασφάλειας και συγγραφέας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνή της Ελλάδας» της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Έλληνες Παντού» του δημοσιογράφου Θανάση Χούπη.

«Η Τουρκία ήταν πάντα πολύ καλή στον τομέα της προπαγάνδας, δηλαδή την χρησιμοποιούσε αποτελεσματικά», είπε εισαγωγικά ο κ. Καούλλας για να περάσει στο τι συμβαίνει σήμερα:

«Η Τουρκία προσαρμόστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι χάρτες που δείχνουν ότι ο Ερντογάν δεν “πουλάει τρέλα” αλλά ότι κάποιοι μας “πουλάνε παραμύθια”

Ο Ερντογάν “δεν πουλάει τρέλα” όπως συχνά διαβάζουμε σε τίτλους ελληνικών ΜΜΕ, που επιχειρούν να εξηγήσουν πως από τη μία στέλνει το Oruc Reis στα 6 ναυτικά μίλια από ελληνικά νησιά και από την άλλη συζητά με τους Ευρωπαίους ,λέγοντας ότι είναι έτοιμος ακόμη και για διερευνητικές με την Ελλάδα…

Το καθεστώς Ερντογάν μας αρέσει, δεν μας αρέσει ακολουθεί πιστά μία τακτική. Από τους χάρτες που δημοσιεύουμε αυτό προκύπτει. Το Oruc Reis πλέει στις περιοχές που εδώ και πολύ καιρό η Τουρκία μας είχε δείξει ότι σκοπεύει να κινηθεί.