Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ


Είχαν φθάσει οι Αχαιοί στην αρχαία Κίνα; 

Γιατί οι Κινέζοι αναφέρουν την Ελλάδα με το όνομα «Σελλά»;
 Ποιος λαός ήταν οι ψηλοί,κοκκινομάλληδες με ανοιχτόχρωμα μάτια, των οποίων οι μούμιες βρέθηκαν στην έρημο Τακλαμακάν;
Η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει εσχάτως στο φως εκπληκτικά ευρήματα.

Ο Ξενοφών Ζολώτας απαντά από ψηλά στη Ρεπούση για τη γλώσσα μας


zolotas


Η Μαρία Ρεπούση μπορεί να θεωρεί τα αρχαία ελληνικά μια νεκρή γλώσσα. Τη διαψεύδει ο περίφημος και σπουδαίος καθηγητής / μετέπειτα πρωθυπουργός της Ελλάδας Ξενοφών Ζολώτας σε δύο ιστορικές ομιλίες του το Σεπτέμβριο του 1957 και τον Οκτώβριο του 1959.
Τότε προκλήθηκε μεγάλη έκπληξη. Μίλησε ελληνικά. Πάρα ταύτα τον κατάλαβαν όλοι γιατί χρησιμοποίησε την αγγλική γλώσσα. Την επομένη είχαν πρωτοσέλιδο το λόγο του τόσο οι «New York Times» όσο και οι «Washington Post». Το μήνυμα πέρασε σε όλο τον κόσμο. Η διαχρονική δύναμη της ελληνικής γλώσσας, που έμεινε ζωντανή από την ποίηση του Ομήρου –και πολύ παλιότερα – μέχρι σήμερα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να λειτουργήσει σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες κα Ρεπούση!

Η παραπλανητική αίσθηση του χρόνου


diaforetiko.gr : 50bf0baczenith of time 300x180 Η παραπλανητική αίσθηση του χρόνου

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΝΟΥΣΕΛΗ
ΑΠΟ ΤΟ enet.gr

Η παραπλανητική αίσθηση του χρόνου
Η ιδέα ενός ενιαίου και μοναδικού «βέλους του χρόνου» που υποτίθεται ότι μετρά αδυσώπητα τις ζωές μας ίσως, εν τέλει, αποδειχτεί μια αυταπάτη. Γιατί όταν πλήττουμε έχουμε την αίσθηση ότι ο χρόνος δεν περνά, ενώ όταν κάνουμε κάτι ενδιαφέρον ή όταν διασκεδάζουμε ο χρόνος κυλά χωρίς να το καταλαβαίνουμε; Και γιατί τα άτομα που υποφέρουν από νευροψυχολογικές παθήσεις (κατάθλιψη ή νόσο Πάρκινσον) έχουν μια εμφανώς διαφορετική αντίληψη του χρόνου; Πρόσφατα, χάρη σε κάποιες πρωτοποριακές έρευνες, η επιστήμη άρχισε να κατανοεί τις υποσυνείδητες ψυχολογικές διεργασίες και τους αδιαφανείς εγκεφαλικούς μηχανισμούς που μπορούν να επιβραδύνουν ή να επιταχύνουν το βέλος του χρόνου της ζωής μας.

Απίστευτο βίντεο με δύο πουροειδή σκάφη που είναι σε τροχιά με τον κομήτη ISON(Βίντεο)

Στο βίντεο (23/8) θα δείτε δύο σκάφη σε σχήμα πούρου να είναι σε τροχιά με τον κομήτη ISON (C/2012 S1).

(Ο C/2012 S1 (ISON) είναι κομήτης του οποίου το περιήλιο βρίσκεται ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα από την επιφάνεια του Ήλιου. Αναμένεται να περάσει από αυτό τις 28 Νοεμβρίου 2013, όταν είναι πιθανό να γίνει φωτεινότερος από το πλανήτη Αφροδίτη. Πληροφορία από το 
wikipedia  )

Πατούν "pause" οι δείκτες μετά το 7ημερο ράλι

Dow15.300,64-25,96 -0,17%  



  Nasdaq3.725,01-4,01 -0,11%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με εναλλαγές προσήμων, οι δείκτες της Wall Street παραμένουν κοντά στη γραμμή εκκίνησης, καθώς οι επενδυτές κάνουν παύση μετά από ένα επταήμερο ράλι για να αξιολογήσουν τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της Συρίας και τη νομισματική πολιτική της Fed, η οποία συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε νωρίτερα πως ο αριθμός των αιτήσεων για νέα επιδόματα ανεργίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2006 την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο απέδωσε μεγάλο μέρος της πτώσης στα στοιχεία που έλειπαν από δύο πολιτείες.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 15,00 μονάδες (0,10%) και βρίσκεται στις 15.341,60 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 5,30 μονάδων (0,14%) φτάνοντας τις 3.730,30 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,50 μονάδων (0,03%) και βρίσκεται στις 1.689,70 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 16 κινούνται με θετικό πρόσημο και 14 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η United Technologies καθώς διαπραγματεύεται στα 108,95 δολάρια με άνοδο 1,12 δολ. ή σε ποσοστό 1,04%. Ακολουθούν η Home Depot με κέρδη 0,75% στα 75,60 δολάρια και η AT & T στα 34,19 δολάρια με άνοδο 0,65%.

HAARP:Η Μυστική Τεχνολογία Δημιουργίας Σεισμών και οι Θερμικές Σφαίρες Πλάσματος

Τα ufo’s που εμφανιστήκαν λίγο πριν το μεγάλο σεισμό που προκάλεσε το τσουνάμι στην Ιαπωνία ήταν πραγματικά ufo ή ανθρώπινες θερμικές σφαίρες πλάσματος για πρόκληση καταστροφών; Ο σεισμός που προκάλεσε το τσουνάμι ήταν φυσική καταστροφή ή αποτέλεσμα ανθρώπινης σκόπιμης παρέμβασης στη φύση; Μην βιαστείτε να απαντήσετε ή να μας θεωρήσετε υπερβολικούς! Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή....

Τον Ιανουάριο του 1978, το περιοδικό ''Specula'' δημοσίευσε ένα άρθρο το οποίο περιέγραφε ένα απίστευτο φαινόμενο που αποκαλέστηκε ''Συμβάν Τέσλα'' και μπορούσε να παραχθεί εντός του εδάφους.

Έκτακτο. Η Ρεπούση προτείνει να μάθουμε τούρκικα γιατί τα αρχαία ελληνικά είναι νεκρή γλώσσα. Τέλος, αναφέρει πως μπορεί να έρθει η ανάπτυξη μέσω της εκμάθησης της τουρκικής.(Βίντεο)

Σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα και την μελέτη της τουρκικής ιστορίας είναι πιθανό τα τούρκικα να είναι και οι δολοφόνοι των αρχαίων ελληνικών. Ως εκ τούτου, τα τούρκικα τα μιλάνε 80 εκ εξ' ανατολών και καθημερινά τα ακούμε στις τηλεοράσεις χωρίς να τα καταλαβαίνουμε. Πρέπει λοιπόν, σύμφωνα με τις ατελείωτες γνώσεις αυτής της καθηγήτριας γαλλικών με διδακτορικό ιστορίας και πολλά σεμινάρια στην γείτονα χώρα, να ξεκινήσουμε να μαθαίνουμε τούρκικα στα σχολεία για να μπορεί ο καναλάρχης να μην προσλαμβάνει μεταφραστές και να μειωθούν τα έξοδα για τον βασικότερο πυλώνα της ελληνικής ανάπτυξης και πρωταγωνιστή του ελληνικού success story, που είναι φυσικά η ελληνική τηλεόραση. Επίσης, θα μας χρησιμεύσουν στους νέους πυλώνες ανάπτυξης όπως το δουλεμπόριο και άλλα συναφή επαγγέλματα.

(το κείμενο είναι σατυρικό και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

«Σοκ και δέος» στην Τουρκία από τις εξελίξεις στη Συρία…

Κατεπείγουσα σύγκληση των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης με τους στρατιωτικούς και τη MIT βρίσκεται σε εξέλιξη στην Άγκυρα, καθώς η τουρκική ηγεσία δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία της για τις εξελίξεις. Μετά και την αποδοχή από την πλευρά της Συρίας της ρωσικής πρότασης για την καταστροφή του χημικού της οπλοστασίου, το – έστω περιορισμένο – στρατιωτικό πλήγμα που αναμενόταν στην Τουρκία, μοιάζει πολύ απομακρυσμένο…
Οι εξελίξεις όμως που θα εξεταστούν αφορούν και φλέγοντα ζητήματα που συνδέονται με αυτό της Συρίας και δεν είναι άλλο από το Κουρδικό… Το PKK ανακοίνωσε και επίσημα ότι σταμάτησε την αποχώρηση των μαχητών της από το τουρκικό έδαφος, με αποτέλεσμα η τουρκική ηγεσία που δείχνει να μη γνωρίζει εάν πρέπει να προχωρήσει τη διαδικασία της ειρηνικής επίλυσης του Κουρδικού, βρίσκεται απόλυτα «βραχυκυκλωμένη».

“Το H.A.A.R.P. έκλεισε” - Άλλη μια απάτη για να μας θολώσουν τα μάτια!(Βίντεο)

Σχόλιο από ΑLEXANDER

και το μονο που έκλεισε είναι η Πανεπιστιμιακή πτερυγα και αυτό ήταν το ζητούμενο για το Πολεμικό ναυτικό της Αμερικής .....να φύγουν και να ειναι ήσυχοι .....

Άρθρο του sincedutch  / Μετάφραση: Αφύπνιση συνείδησης

Μια ακόμη ψευδής είδηση κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.  " Το HAARP έκλεισε "  είπαν...

15 Ιουλ 2013 - το ARRL ( ερασιτεχνικό ραδιοφωνικό σάιτ) έβγαλε ένα άρθρο λέγοντας ότι το HAARP έχει κλείσει λόγω θεμάτων  "προϋπολογισμού " και θεμάτων ενός προτύπου αερισμού των κινητήρων diesel .

Έκτακτη ανταπόκριση από τη Σερβία: Ο Ομπάμα σταμάτησε την επίθεση στη Συρία, επειδή οι ​​Ρώσοι κατέρριψαν αεροσκάφος F – 22 Raptor και 4 πυραύλους Τόμαχωκ

Σε έκτακτη ενημέρωση του Πατριωτικού Μετώπου για τις εξελίξεις στη Συρία, προχώρησαν σήμερα οι Αξιωματικοί του Σώματος Σέρβων Εθελοντών Μαχητών, οι οποίοι έχουν φιλοξενηθεί από το …ΠΑΜ στην Ελλάδα και βρίσκονται στη διάθεση του ελληνικού Λαού για όποτε, και αν χρειαστεί.

Συγκεκριμένα, ανώτερος αξιωματικός του Σ.Σ.Ε.Μ., καλά ενημερωμένος για τις εξελίξεις στη Συρία, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Πατριωτικού Μετώπου, κ. Σταύρο Βιτάλη, στον οποίο απέστειλε και το παρακάτω, πλήρως τεκμηριωμένο κείμενο. Το αναμεταδίδουμε, χωρίς καμία επιφύλαξη για την εγκυρότητά του.

Τηλεσκουπίδια, ξέκωλα, δημαγωγοί και βίζιτες, το παζλ μιας κοινωνίας σε κρίση – Της δικιάς σου κοινωνίας!

Του Στέφανου Μυτιληναίου
Από το tsantiri
Τηλεσκουπίδια, ξέκωλα, βίζιτες, δημαγωγοί και φτηνοί πολιτικοί απατεώνες συνθέτουν το παζλ μιας κοινωνίας -και όχι «απρόσωπα» χώρας- σε βαθιά κρίση. Γιατί η κρίση που μας μαστίζει είναι πρωτίστως πολιτισμική – πολιτική, τα άλλα, τα οικονομικά, είναι απλώς παράγωγα της ολοκληρωτικής παρακμής.

Ελευθερία ή εικονική πραγματικότητα;(Βίντεο)

Παρακολουθήστε στο ακόλουθο βίντεο τους σύγχρονους «δεσμώτες» του σπηλαίου, που βλέποντας τις σκιές, νομίζουμε πως αυτές είναι η αλήθεια… Πιστεύουμε πως ζούμε στον πραγματικό κόσμο! Πως είμαστε ελεύθεροι… Σαν ένα ζώο που το τοποθετούν σε κάποιο κλουβί με κάθετι που θυμίζει το φυσικό του περιβάλλον, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κακέκτυπο αυτού, οριοθετημένο από άκρη σε άκρη.

"Κόλαση πυρός" για τρεις μέρες στη Συρία - Οι χάρτες της επίθεσης που δεν θ΄ αργήσει



Ένα τριήμερο με καταιγιστικούς βομβαρδισμούς σε τουλάχιστον 100 στόχους επί τους εδάφους της Συρίας σχεδιάζουν σε πρώτη φάση οι Αμερικανοί επιτελείς.

Σε πρώτη βάση θα εκτοξευθούν μαζικά πύραυλοι Τόμαχοκ από τα πολεμικά πλοία που οπως βλέπετε στον χάρτη που δημοσιευσαν οι Times βρίσκονται ήδε σε απόσταση βολής.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!

Δήλωση – ΒΟΜΒΑ των απαχθέντων (Βέλγος – Ιταλός) καθηγητή και δημοσιογράφου στη Συρία που απελευθερώθηκαν σήμερα…

Quirico, Piccinin… Τα χημικά αέρια δεν χρησιμοποιήθηκαν από τον Άσσαντ!

Ο Βέλγος Piccinin είναι καταρρακωμένος και δηλώνει: «Αυτό μου στοιχίζει πάρα πολύ γιατί από τον Μάη του 2012 στηρίζω αποφασιστικά τον Ελεύθερο Στρατό της Συρίας (τους αντάρτες) στον δίκαιο αγώνα για δημοκρατία»!!

Drone παρακολουθεί διαδηλωτές στην ΔΕΘ(Βίντεο)

Όπως θα παρακολουθήσετε στο βίντεο έχουν επιστρατεύσει ένα Drone για να παρακολουθούν live τους διαδηλωτές στην έκθεση της Θεσσαλονίκης.

 Είναι της αστυνομίας; Είναι κάποιου τηλεοπτικού καναλιού; Το θέμα είναι πως η ξενόφερτη εκ της δύσεως τεχνολογία έχει κάνει την εμφάνισή της και στην Ελλάδα, ακριβώς σύμφωνα με τα Αμερικάνικα πρότυπα. 

Τα λεγόμενα Drones σύντομα θα πολλαπλασιαστούν και θα δίνουν ζωντανή εικόνα σε όποιον το επιθυμεί. 

Oι “Ελεύθεροι Άνθρωποι” στο πρώτο ανακοινωθέν τους… με αναφορές στην Ελλάδα & Κύπρο!(Βίντεο)

“Ελεύθεροι Άνθρωποι”… έχουν αναστατώσει τις υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης…
Μια νέα πρωτοεμφανιζόμενη διεθνής οργάνωση στα χνάρια των Anonymous; Περί τίνος πρόκειται; Θ’ ακολουθήσει δεύτερο ανακοινωθέν;
Πάντως στο πρώτο Ανακοινωθέν τους είναι σαφείς, με πολιτική σκέψη και ανάλυση για την “οικονομική κρίση”…

Για τα μνημόνια, σαν αυτά της Ελλάδας, έχουν μια άποψη που κτυπάει κέντρο!
«Θα πρέπει να ξέρετε ένα πράγμα. Ο τοκογλύφος μόνον ένα πράγμα φοβάται. Να μην πεθάνει ο δανειζόμενος. Ο τοκογλύφος πρέπει να τον αρπάξει από το λαιμό, να τον κάνει σκλάβο, αλλά ο πελάτης δεν πρέπει να…πεθάνει!».

Spiegel: "Στόχος της NSA είναι τα smartphones"

Μια νέα διάσταση στο θέμα των υποκλοπών από τις αμερικανικές αρχές ασφαλείας που αποκαλύφθηκαν με τη βοήθεια του πρώην συνεργάτη της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, δίνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αποκαλύπτοντας έγγραφα που δείχνουν ότι ο νέος στόχος είναι όλα τα smartphones.
Τα έγγραφα που δημοσιεύει το περιοδικό προέρχονται από την NSA και την Βρετανική ομόλογη υπηρεσία GCHQ και περιγράφουν τη λειτουργία ομάδων με αντικείμενο την παραβίαση των συστημάτων ασφαλείας σε iPhone, BlackBerry και συσκευές Android.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στην εκπομπή «Μαζί στο ΡΙΚ» 
με την Ελίτα Μιχαηλίδου, 
στις 11/9/2013.

Πέθανε, γιατί αρνήθηκαν να τον εγχειρίσουν στο Νοσοκομείο Ρίου

Σάλος έχει προκληθεί από το μεσημέρι της Τρίτης, όταν 72χρονος από τη Μανωλάδα εξέπνευσε, ενώ περίμενε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας για να διακομιστεί σε νοσοκομείο που διέθετε αγγειοχειρουργικό τμήμα, για άμεση χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το iliaLive.gr, το νοσοκομείο του Ρίου δεν δέχτηκε τον ασθενή με το αιτιολογικό ότι δεν εφημέρευε μετά τις τρεις το μεσημέρι. Έξαλλοι οι συγγενείς του 72χρονου έχουν μεταβεί στην Πάτρα και αναζητούν τους υπευθύνους που αρνήθηκαν να δεχθούν το περιστατικό, με αποτέλεσμα το θάνατο του ηλικιωμένου άντρα.

«Αποθέματα Ασφαλείας»: όπως η οικογένεια έτσι και η κοινωνία...αρκεί να μην τα «τρώει άλλος»....

Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Κάποιες άλλες εποχές – κυρίως, μιας και τώρα είναι κι αυτό «άπιαστο όνειρο» - η κρυφή αγωνία των κεφαλών της οικογένειας ήταν να «μπει κάτι στην άκρη για τις δύσκολες ώρες». Πιο πρόσφατα σε χρήμα, παλιότερα σε είδος. Τρόφιμα, καύσιμη ξυλεία, μαλί, βαμβάκι, νήματα και υφάσματα για ρούχα, ζωοτροφές, νερό, οτιδήποτε θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στις «Μαύρες Εποχές».

ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΥΣ NEW YORK TIMES ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ Ο Β.Πούτιν αποκαλύπτει στους Αμερικανούς όσα τους κρύβει ο Πρόεδρος τους Μ.Ομπάμα

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με άρθρο του στην εφημερίδα «The New York Times» απευθύνεται στους Αμερικανούς πολίτες μία ημέρα μετά το διάγγελμα του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να γίνει μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και ότι η όποια λύση θα πρέπει να βρεθεί μέσω του ΟΗΕ. Εξ’ ου και η πρωτοβουλία της Μόσχας να τεθεί υπό τη διεθνή κοινότητα το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.
Πρωτοβουλία, η οποία σύμφωνα με το BBC έχει φέρει τη Ρωσία ένα βήμα μπροστά από τις ΗΠΑ στην κρίση της Συρίας, ενώ αν πετύχει το σχέδιο «θα πρόκειται για μία μεγάλη διπλωματική νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν», εκτιμά ο Στίβεν Ροζενμπεργκ, ανταποκριτής στη Μόσχα.

ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ Ολοκληρωτική ανακατάληψη της χριστιανικής Μaalula - 300 νεκροί ισλαμιστές(Βίντεο)



Ολοκληρωτική νίκη πέτυχαν οι συριακές δυνάμεις, κατά των ισλαμιστών που είχαν καταλάβει την ιστορική χριστιανική πόλη Μααλούλα, και μάλιστα διασώζοντας την χριστιανική της πολιτιστική κληρονομιά.
Μια Μ/Κ Ταξιαρχλια μέ άρματα μάχης Τ-72 και ΤΟΜΑ ΒΝΡ-1 χωρίς την χρήση πυροβολικού και αεροπορίας προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή των μνημείων, εκκαθάρισαν τη βόρεια περιοχή και την περιοχή του βράχου που υπέρκειται της πόλης.
Μαζί με τον συριακό στρατό επιχειρούσαν και ομάδες της χριστιανικής πολιτοφυλακής που διέσωσαν το ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Θέκλας.

Γιώργος Τράγκας: Ποιός έβαλε στο στόχαστρο τον «ελεύθερο σκοπευτή»

Συνέντευξη στην Τίνα Μανδηλαρά
Από το protothema

Ο γνωστός δημοσιογράφος μιλά στο «ΘΕΜΑ» για το παρασκήνιο της απομάκρυνσής του από τον ΣΚΑΪ, τη «γερμανική κατοχή» και τους Γερμανούς, τους οποίους θεωρεί «διαχρονικούς εχθρούς μας», ενώ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν τον πτοούν τα αφεντικά 
Ενα πρωινό με τον Γιώργο Τράγκα δεν μπορεί παρά να είναι επεισοδιακό: μας υποδέχεται μετά βαΐων και πολλών καφέδων λίγο μετά την εκπομπή του, συζητάει μαζί μας για δύο ολόκληρες ώρες απαντώντας σε όλα μας τα ερωτήματα, ενώ ομολογεί ότι δεν τον πτοεί κανένα αφεντικό και κανένα πρωινό ξύπνημα.

Σάτιρα και πολιτική βαδίζουν χέρι-χέρι Γερμανικό κόμμα κατεβαίνει στις εκλογές με «σημαία» το... σεξ!

Δείτε βίντεο: Με σκηνές από ταινία σοφτ πορνό, η παράταξη «Die Partei» επιχειρεί να προωθήσει την πολιτική της για την οικογένεια!Εκτός από την Ελλάδα, που βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης εν όψει των γερμανικών εκλογών, φαίνεται ότι η ατζέντα μιας, κατά τα άλλα, «άνοστης» προεκλογικής... σούπας, περιλαμβάνει και το... σεξ!

Δίνοντας άκρως... ερωτικό περιεχόμενο στις γερμανικές εκλογές, το σατιρικό κόμμα "Die Partei", με αρχηγό τον πρώην διευθυντή σύνταξης του περιοδικού "Titanic", Mάρτιν Σόνεμπορν, θέλησε να προωθήσει την πολιτική του κόμματος για την οικογένεια. Και, για να μην σοκάρει τους τηλεθεατές, μετέδωσε, με θολή εικόνα, σκηνές από ταινία... σοφτ πορνό!

Δείτε τον χάρτη του National Geographic Σοκ: Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα βουλιάξουν αν λιώσουν οι πάγοι

Τρομακτικές οι εικόνες του μέλλοντος – Καταστροφή για Θεσσαλονίκη, νησιά και Πελοπόννησο!
Σοκ προκαλεί ο χάρτης που δημοσιεύει η ιστοσελίδα του National Geographic και δείχνει πώς θα είναι ο πλανήτης αν λιώσουν οι πάγοι.

Ο διαδραστικός χάρτης που έφτιαξαν περιβαντολλόγοι που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της, παρουσιάζει κάθε ήπειρο και την εμφάνιση που αυτή θα έχει αν γίνουν πραγματικότητα οι ζοφερές προβλέψεις.

Ρεκόρ ανεργίας στο 27,9% τον Ιούνιο


Στο 27,9% σκαρφάλωσε η ανεργία τον Ιούνιο από το 27,6% το Μάιο και 24,6% τον Ιούνιο του 2012, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως αναφέρει η στατιστική υπηρεσία, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 174.709 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (+14,2%) και κατά 20.254 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2013 (+1,5%), φτάνοντας τα 1.403.698 άτομα.

Οι απασχολούμενοι εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν στα  3.628.421 άτομα, μειωμένοι κατά 128.998 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (-3,4%) και κατά 2.390 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2013 (-0,1%).

WP: Φορτία με αμερικανικά όπλα στους Σύρους αντικαθεστωτικούς

WP: Φορτία με αμερικανικά όπλα στους Σύρους αντικαθεστωτικούς
Φορτία στρατιωτικού φονικού εξοπλισμού έχει ξεκινήσει να παραδίδει η CIA στους Σύρους αντικαθεστωτικούς τις τελευταίες 15 ημέρες, αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα «Washington Post».

Η εφημερίδα, επικαλούμενη αμερικανικές και συριακές πηγές, αναφέρει ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε οχήματα και άλλον εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων επικοινωνίας εξελιγμένης τεχνολογίας και ατομικά βαλιτσάκια πρώτων βοηθειών για το πεδίο της μάχης.
Τα φορτία με τα όπλα, τα οποία σύμφωνα με την εφημερίδα περιορίζονται σε ελαφρά όπλα και πολεμοφόδια, φθάνουν στη Συρία σε μια κρίσιμη στιγμή της αιματηρής σύγκρουσης μεταξύ των ανταρτών και της κυβέρνησης της Δαμασκού.

Έρευνα Bloomberg: Σε δυσμενή θέση η Ελλάδα μετά τις γερμανικές εκλογές

Έρευνα Bloomberg: Σε δυσμενή θέση η Ελλάδα μετά τις γερμανικές εκλογές
Επιστροφή στα δυσοίωνα σενάρια για το οικονομικό μέλλον της χώρας μας κάνει το Bloomberg.
Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα ένα 54% των αναγνωστών θεωρεί ότι η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη θα είναι χειρότερη μετά τις γερμανικές εκλογές, ενώ το 31% χαρακτηρίζει «απίθανη» την χρεοκοπία της Ελλάδας, και είναι το πιο μεγάλο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει η χώρα από το 2010 όπου γίνονται οι έρευνες του πρακτορείου.
Η έρευνα βασίζεται σε ερωτήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου από ένα δείγμα 900 αναγνωστών του πρακτορείου, οι οποίοι επιλέχθηκαν τυχαία ανάμεσα από τους 300.000 συνδρομητές του. Σύμφωνα με τους αναλυτές η πιθανότητα στατιστικού λάθους ανέρχεται στο 3.3%

Εισαγγελέας: Ο Άκης σχεδίαζε εταιρεία χρηματαποστολών για τις μίζες

Εισαγγελέας: Ο Άκης σχεδίαζε εταιρεία χρηματαποστολών για τις μίζες
Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του Άκη Τσοχατζόπουλου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών.
«Πήρε τόσες μίζες κύριε πρόεδρε που ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να υπολογίσει. Πήρε μίζες σε βαλίτσες, σε τσάντες, από λογαριασμούς σε λογαριασμούς, από εταιρείες σε εταιρείες, από άτομο σε άτομο, χέρι με χέρι, κυκλοφορούσαν οι μίζες και επενδύονταν σε ακίνητα και σε πολυτελή ζωή». Με τα λόγια αυτά η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών Γεωργία Αδειλίνη ζήτησε την ενοχή του Άκη Τσοχατζόπουλου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Αμελητέες απώλειες παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Αμελητέες απώλειες παρουσιάζει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο.

Ο Γενικός Δείκτης (στις 13:02) τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 94,43 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,08%. Ο Δείκτης υποχωρούσε 0,11%, καθώς τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 35,82 μονάδες. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών ανερχόταν μόλις στις €18.366.

Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ανοδικά κινούνται μόνο οι Επενδυτικές εταιρείες με κέρδη 0,56%, ενώ πτώση παρουσιάζουν οι Τράπεζες με 0,10% και η Κύρια Αγορά με 0,10%. Οι δείκτες των Ξενοδοχείων, της Εναλλακτικής και της Παράλληλης Αγοράς δεν παρουσιάζουν μεταβολή.

Σταθεροποίηση και χαμηλός τζίρος στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Οριακές διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου εκατέρωθεν των 990 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, μετά τη χθεσινή ήπια διόρθωση με την οποία διεκόπη το εξαήμερο ανοδικό σερί.

Το κλίμα στο ταμπλό είναι υποτονικό, από την έναρξη της συνεδρίασης, με τον τζίρο να παραμένει μέχρι στιγμής σε χαμηλά επίπεδα.

Η εικόνα στον FTSE Large Cap είναι μικτή, με 11 τίτλους σε θετικό έδαφος, 13 σε αρνητικό και 1 αμετάβλητο. Ανοδικά ξεχωρίζουν τα κέρδη άνω του 7% για τη μετοχή της MIG και ακολουθούν, με κέρδη άνω του 1%, οι μετοχές των Intralot, Mυτιληναίος και Alpha Bank.