Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ανοικτό κανάλι Ντάουνερ με Άγκυρα Σχεδιάζει επίσκεψη για να συζητήσει εδαφικό και ασφάλεια ενόψει τριμερούς


Τρία σενάρια εξετάζουν τα Ηνωμένα Έθνη ενόψει της συνάντησης του Ιανουαρίου, η σκέψη τους, ωστόσο, είναι στραμμένη στην επόμενη ημέρα της νέας σύναξης του Greentree στο Λογκ Άιλαντ. 
Τρία σενάρια εξετάζουν τα Ηνωμένα Έθνη ενόψει της συνάντησης του Ιανουαρίου, η σκέψη τους, ωστόσο, είναι στραμμένη στην επόμενη ημέρα της νέας σύναξης του Greentree στο Λογκ Άιλαντ.

Από το philenews

Λευκωσία: Σχέδια να επισκεφθεί αυτή την περίοδο την Άγκυρα έχει ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος θα επιχειρήσει και την επόμενη τριμερή συνάντηση να ξεκαθαρίσει κάποια ζητήματα. Όπως ανέφερε στον «Φ» πηγή του Διεθνούς Οργανισμού, τα Ηνωμένα Έθνη, παράλληλα με τις συζητήσεις που θα διεξαχθούν στη Λευκωσία, στοχεύουν να αξιοποιήσουν και το «καλό κανάλι επικοινωνίας», που έχει ο κ. Ντάουνερ με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η λύση του Newman

Του Ν.Λυγερού

Μετά από μερικές μέρες άρχισε μία εντατική μελέτη της συνάρτησης του Ramanujan. Με αυτόν τον τρόπο έμαθε και το αποτέλεσμα του Deligne το 1974 όσον αφορά στην απόδειξη της εικασίας του Ramanujan μέσω ενός γενικότερου πλαισίου, δηλαδή των εικασιών του Weil.

* Για κάθε p πρώτο: |τ(p)|<=2p½

Επικεντρώθηκε στις ισοδυναμίες της συνάρτησης, αλλά η ποικιλία των αποτελεσμάτων τον ανάγκασε να κάνει μία πιο συστηματική έρευνα.

Κι όμως η τρόικα ζητά... μείωση του ΦΠΑ! Τελικά ποιος μας λέει την αλήθεια;


Από το newsit


- Αφού οι Έλληνες στέναξαν από τη φορολόγηση των πάντων, η τρόικα προτείνει.. μείωση του ΦΠΑ στο 19%
- Επίσης θέλουν μείωση των αντικειμενικών και να μην πληρώνονται εισφορές για μισθούς κάτω των 300 ευρώ.
- Τελικά ποιος θέλει τους φόρους η τρόικα ή η κυβέρνηση;

Τελικά ποιος θέλει τα χαράτσια που επιβάλλονται κάθε τρεις και λίγο χωρίς να μειώνεται και το έλλειμμα; Αυτό το ερώτημα γεννάται από τις νέες προτάσεις της τρόικας για τη φορολογία που είναι πιο... ανθρώπινες σε σχέση με όσα έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα” η τροικα -μέσω έκθεσης που συνέταξαν τα μέλη της - πρότεινει την πλήρη κατάργηση της πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για μισθούς ως 300 ευρώ, την αντικατάσταση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με άλλες που θα ορίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και μείωση του ΦΠΑ στο 19%.

Μυστικές προσλήψεις δικηγόρων της χρεοκοπίας στην Αργεντινή

Από το  news247

Η μεγάλη δικηγορική εταιρία της Νέας Υόρκης Gottlieb Steen and Hamilton LLP,γνωστή για τις παροχές νομικών συμβουλών στις χρεοκοπίες της Αργεντινής, της Ουρουγουάης και της Ισλανδίας αποτελεί το νομικό σύμβουλο της Ελληνικής Δημοκρατίας για την εφαρμογή του PSI.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το "Πρώτο Θέμα", η εταιρία είχε προσληφθεί από το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη Ιουλίου του 2011, αμέσως μετά τη συμφωνία της 21ης του ίδιου μήνα, που προέβλεπε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και κούρεμα 21%.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε προσλάβει ως συναδόχους τρεις από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες τη γαλλική BNB Baribas, τη Deutsche Bank και τη βρετανική HSBC, τις οποίες όμως απέλυσε αιφνιδιαστικά λίγο πριν την ανάληψη καθηκόντων του νέου πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου.

Η Γερμανική Ευρώπη (εφιάλτης) που έρχεται



Του Μενέλαου Τασιόπουλου από το newscode


Το 6σέλιδο σημείωμα του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών , που διέρρευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph και δεν διαψεύσθηκε , αντίθετα επιβεβαιώθηκε, από το Βερολίνο και τον Βεστερβέλε, αναδεικνύει τον εφιάλτη της Ευρώπης που έρχεται ή τουλάχιστον σχεδιάζεται από τη Γερμανία.
Οικονομική κυριαρχία και κατοχή
Στη δέσμη αυτή ιδεών , προκρίνεται μια πολιτική Ένωση, όπου την πλειοψηφία των χωρών που την αποτελούν και των πλέον ισχυρών όπως η Γαλλία, η Ισπανία ή η Ιταλία θα την ελέγχει ένα ευρωπαϊκό ΔΝΤ. Η μετεξέλιξη του προσωρινού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας(EFSF) σε Μόνιμο Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), καταλήγει σε Ευρωπαικό Νομισματικό Ταμείο.

Έκρυθμη η κατάσταση μεταξύ Αλβανών και Σκοπιανών


Του Κώστα Τζεβελέκου από το newscode


Οι Αλβανοί που ζουν στην ΠΓΔΜ ,συμμετέχουν στη κυβέρνηση των Σκοπίων και είναι το δεύτερο μεγάλο κόμμα στη γειτονική μας χώρα.
Όραμα των Αλβανών είναι η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας που θα ενώνει την Αλβανία , το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια.
Όλη η μάχη των Αλβανών γίνεται για δύο λόγους: πρώτον επιθυμούν και αυτοί όπως οι Τούρκοι να επανακτήσουν την Αλβανική κυριαρχία στα Βαλκάνια και δεύτερο, είναι πλούσιος ο ορυκτός πλούτος που υπάρχει στο υπεδάφος των Σκοπίων προκειμένου να τον εκμεταλλευθεί ο δισεκατομμυριούχος Αλβανός επιχειρηματίας Σαχίτ Μούτζα, στενός συνεργάτης του επίσης δισεκατομυριούχου Τζόρτζ Σόρος.

Βίντεο – σοκ! Τούρκος στρατοχωροφύλακας ξυλοκοπάει μέχρι αναισθησίας 12χρονο μικρό Κούρδο



Από το onalert
Στα απάτητα βουνά της νοτιοανατολικής Τουρκίας, εκεί που το αντάρτικο μαίνεται και κάποιοι Κούρδοι, αρνούνται να υποκύψουν στον Παντουρκισμό της Άγκυρας και θέλουν την αυτονομία τους, η στρατιωτική μηχανή της Τουρκίας δείχνει το χειρότερο πρόσωπό της.
Στο βίντεο που παρουσιάζει σήμερα το onalert, οι εικόνες σοκάρουν. Σοκάρει ο ψυχρός τρόπος του στρατοχωροφύλακα που “συλλαμβάνει” τον 12χρονο “τρομοκράτη”. Τον βάζει επάνω στις πέτρες, όχι σαν να είναι άνθρωπος, αλλά σαν ζώο και ξεσπάει το μένος του, αφήνοντας τον αναίσθητο.
Ο πόλεμος, μέσα στην ανηθικότητα του, από τότε που το ανθρώπινο γένος πολεμάει, έχει και αυτός κάποιους απαράβατους κανόνες τιμής και ηθικής. Και μπορεί να είναι ηθικό ίσως και τίμιο το να πολεμάς και να σκοτώνεις στη μάχη, είναι ανήθικο όμως την “μαγκιά” και τον τσαμπουκά σου να τον ξεσπάς σε ανυπεράσπιστα 12χρονα παιδιά.

Ποιος σκότωσε τον Κένεντι.Η νέα θεωρία,το νέο βίντεο.


Από το onalert

48 χρόνια μετά από τη δολοφονία του Αμερικανού Προέδρου Τζον Κένεντι,το μυστήριο παραμένει. Ήταν ο Όσβαλντ ο δολοφόνος του; Και κυρίως:έδρασε μόνος του,όπως επίμονα υποστηρίζει η επίσημη αμερικανική άποψη ή υπήρχε ένα ολόκληρο σχέδιο συνωμοσίας, όπως πιστεύει σχεδόν όλος ο πλανήτης;

Μία ομάδα ιστορικών και πρώην πρακτόρων χρησιμοποίησαν τη τεχνολογία για να αποδείξουν ότι ο Lee Harvey Oswald έδρασε μόνος.

Σφοδρή επίθεση Ερντογάν σε Άσαντ


 


Από το onalert

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε εκ νέου φραστικά πυρά εναντίον της κυβέρνησης της Συρίας χθες, κατηγορώντας την ότι αθετεί τις υποσχέσεις της και συντρίβει τους αντιπάλους της με ιδιαίτερα αιματηρό τρόπο.

  


Μιλώντας σε στελέχη επιχειρήσεων στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν επέκρινε την Δαμασκό για το ότι δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε σε πολλές συναντήσεις και τηλεφωνικές επαφές με φίλιες χώρες.

   

Η κυβέρνηση της Συρίας "δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις που έκανε, ούτε στην Τουρκία, ούτε στον Αραβικό Σύνδεσμο, ούτε στην διεθνή κοινότητα", είπε.

   

Τραυματισμοί και συλλήψεις στο Κάιρο

Από το protothema
 
Περίπου 30 διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί στο Κάιρο σήμερα - Σάββατο, από τη ρίψη σφαιρών καουτσούκ από τις δυνάμεις ασφάλειας, εν μέσω χρήσης πολλών δακρυγόνων, με σκοπό να εμποδιστεί καθιστική διαμαρτυρία εναντίον της διακυβέρνησης των στρατιωτικών, αναφέρουν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα μιλώντας στο Γερμανικό πρακτορείο επίσημες πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει και συλλήψεις, χωρίς καμία επίσημη επιβεβαίωση μέχρι στιγμής.

Σκοπός των διαδηλωτών ήταν να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Ταχρίρ, η οποία είναι "σύμβολο εξέγερσης", στο κέντρο του Καΐρου. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον του υπουργού των Εσωτερικών, αλλά και των στρατιωτικών στην κυβέρνηση. Έριχναν, κατά καιρούς, πέτρες στις δυνάμεις ασφάλειας. Η δημόσια τηλεόραση αναφέρθηκε σε "πέντε συλλήψεις", στον εμπρησμό οχήματος της αστυνομίας από τους διαδηλωτές.

Μεγάλες αποκλίσεις από τους στόχους του Μνημονίου «Φούσκα» η ανάκαμψη της Ιρλανδίας

Από το protothema
Η ανάκαμψη της ιρλανδικής οικονομίας και κυρίως η προσπάθεια όλων, πρωτίστως των Γερμανών, να χρησιμοποιήσουν το παράδειγμα της Ιρλανδίας ως … υπόδειγμα για το πώς πρέπει να αντιδράσει και τι πρέπει να κάνει μια χώρα που βρίσκεται υπό καθεστώς αναδιάταξης και στις … αγκάλες του ΔΝΤ και της ΕΕ, αποδεικνύονται «φούσκες». «Πυροτεχνήματα». «Μαϊμού» επιτυχίες…

Και το χειρότερο είναι πως για την αποκάλυψη αυτή «φταίνε» οι Γερμανοί, και δη το περιβόητο πλέον επιτελείο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς τα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι καταγράφονται μεγάλες αποκλίσεις στον προϋπολογισμό της Ιρλανδίας και ότι θα απαιτηθούν νέα μέτρα προήλθε μέσω μιας ακόμα διαρροής από τους «σοφούς» του χερ Σόιμπλε!

Η πιο δύσκολη χρονιά για τα Ταμεία Η ύφεση οδηγεί σε νέο ασφαλιστικό


Από το protothema
 
Με ψαλιδισμένα  τα κονδύλια του προϋπολογισμού , τα ταμεία θα διανύσουν την  πιο δύσκολη χρονιά της ύφεσης . Σήμερα η υστέρηση εσόδων  στο ΙΚΑ ανέρχεται στο 15% ενώ έχει προϋπολογιστεί ότι η κάμψη μπορεί να φτάσει το 2012 και το 22%. Αν όμως αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο εφιαλτική χρονιά και η υστέρηση ξεπεράσει το 25% , σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά , από τη νέα περικοπή των κύριων συντάξεων έως τη συνολική αλλαγή του ασφαλιστικού .

Η μείωση της χρηματοδότησης θα σημαίνει και μειωμένες παροχές  για τους συνταξιούχους αφού θα περιοριστούν περαιτέρω οι δαπάνες για την  υγεία και το φάρμακο . Επίσης με τους συνεχείς ελέγχους το Υπουργείο  Εργασίας θα επιδιώξει να περιορίσει τη ζημιά που έχουν υποστεί τα ταμεία από τη χορήγηση παράνομων συντάξεων σε αναπήρους μαϊμού και αποβιώσαντες .

Επτά χαράτσια βαραίνουν τους φορολογουμένους


Από το real.gr
 
Σε φορολογικό «κλοιό» θα βρεθούν 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι, καθώς καλούνται να εξοφλήσουν 7 χαράτσια το αργότερο έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Στο ειδικό τέλος ακινήτων, τις έκτακτες εισφορές, το τέλος επιτηδεύματος και τον φόρο εισοδήματος προστίθενται άμεσα τα τέλη κυκλοφορίας, η περαίωση, το ΕΤΑΚ του 2009 και ο ΦΑΠ της διετίας 2010 - 2011.

Οι φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι είναι:

Ο Σόιμπλε «απάντησε» στην επιστολή Σαμαρά:Εάν δεν μπουν υπογραφές η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα ευρώ!!!

Λίγες ώρες μόνον πέρασαν χθες από τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα όπου ετέθη το θέμα των έγγραφων εγγυήσεων με τον Πρόεδρο της ΝΔ να θέτει το πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και το Βερολίνο έσπευσε να στείλει ένα νέο τελεσίγραφο:

Ο Β. Σόιμπλε ανέλαβε τον ρόλο να απαντήσει στην επιστολή που έλαβε και η Άνγκελα Μέρκελ από τον Πρόεδρο της ΝΔ, προειδοποιώντας επί της ουσίας ότι εάν δεν μπουν υπογραφές και από τον Αντώνη Σαμαρά η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα ευρώ από την επόμενη δόση.

Η Ελλάδα δεν είναι αθάνατη

Tου Ν.Λυγερού

Λίγοι είναι αυτοί που προσέχουν τα σύμβολα και τα συνθήματα. Αυτοί όμως βλέπουν ότι και η διαφορά κάνει τη διαφορά. Όταν ακούμε την έκφραση: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», ποιος το σκέφτεται πραγματικά και γιατί δεν είναι το ίδιο με την έκφραση: «Η Ελλάδα είναι αθάνατη». Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πλέον ότι η απάντηση στο ερώτημα είναι καθαρά πολιτική. Το θέμα είναι αν αφορά τους πολιτικούς και αυτό επί της ουσίας. Διότι αν είναι όλοι πεπεισμένοι για αυτήν την πραγματικότητα, τότε δεν υπάρχει όντως λόγος να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις. Επιπλέον, γιατί να αναπτύξουν μια στρατηγική και ακόμα λιγότερο ανάπτυξης αφού η Ελλάδα είναι αθάνατη; Μάλλον έχουν ξεχάσει το μύθο του Χείρωνα… Και δεν ξέρουν πια τι σημαίνει να είσαι θανάσιμα πληγωμένος ακόμα και αν είσαι αθάνατος. Είναι τυχαίο που ο Χείρωνας δίνει την αθανασία του στον Προμηθέα για να μπορέσει να πεθάνει επιτέλους;