Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Έκρυθμη η κατάσταση μεταξύ Αλβανών και Σκοπιανών


Του Κώστα Τζεβελέκου από το newscode


Οι Αλβανοί που ζουν στην ΠΓΔΜ ,συμμετέχουν στη κυβέρνηση των Σκοπίων και είναι το δεύτερο μεγάλο κόμμα στη γειτονική μας χώρα.
Όραμα των Αλβανών είναι η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας που θα ενώνει την Αλβανία , το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια.
Όλη η μάχη των Αλβανών γίνεται για δύο λόγους: πρώτον επιθυμούν και αυτοί όπως οι Τούρκοι να επανακτήσουν την Αλβανική κυριαρχία στα Βαλκάνια και δεύτερο, είναι πλούσιος ο ορυκτός πλούτος που υπάρχει στο υπεδάφος των Σκοπίων προκειμένου να τον εκμεταλλευθεί ο δισεκατομμυριούχος Αλβανός επιχειρηματίας Σαχίτ Μούτζα, στενός συνεργάτης του επίσης δισεκατομυριούχου Τζόρτζ Σόρος.

Απερίγραπτο μίσος
Το μίσος που κυριαρχεί ανάμεσα στους Αλβανούς και τους Σλάβους των Σκοπίων είναι απερίγραπτο.
Στον πρόσφατο ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στα Σκόπια και την Αλβανία που έγινε στη πόλη Πρίλεπ ακούστηκαν απίστευτα συνθήματα, όπως για παράδειγμα «θάλαμος αέριων για τους Αλβανούς», «ο καλύτερος Αλβανός είναι ο νεκρός Αλβανός» .
Τα συνθήματα επηρέασαν τους παίχτες και την τεχνική ομάδα με αποτέλεσμα η αλβανική ομοσπονδία να προσφύγει στην UEFA.
Ρωτήσαμε πολιτικούς από τα Σκόπια να μας σχολιάσουν τα συνθήματα και μας υπογράμμιζαν ότι : «Αυτή η έκρυθμη κατάσταση αντικατοπτρίζει την καθημερινότητα στα Σκόπια. Τα εσωτερικά μας προβλήματα είναι πάρα πολλά . Μη σας παρασέρνει ο Γκρουέφσκι που προσπαθεί να μεταφέρει τα προβλήματα στο όνομα και τη διαμάχη με τη χώρα σας».
Μας έλεγαν ότι σήμερα υπάρχουν Αλβανικά χωριά που διαμένουν πρώην uckάδες και η σκοπιανή αστυνομία δεν μπορεί ούτε απέξω να περάσει.
Ο ρόλος της Αλβανικής Εθνικιστικής Οργάνωσης
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Εθνικιστικής Αλβανικής Οργάνωσης «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» κ. Κρεσνικ Σπαχίου που παράλληλα είναι και αντιπρόεδρος του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου (KLD) της Αλβανίας έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία εναντίον των Βορειοηπειρωτών και εισηγείται να αλλάξουν όλα τα ελληνικά τοπωνύμια λέγοντας : “
«…ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα ονόματα κάποιων πόλεων που έχουν σλαβοποιηθεί και ελληνοποιηθεί».
Ο ίδιος λοιπόν έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία τόνωσης του εθνικισμού των Αλβανών που ζουν εκτός Αλβανίας και σε ομιλία του στα Σκόπια υπογράμμιζε : «Οι Αλβανοί πρέπει πρώτα από όλα να ενωθούν, πριν ενταχθούν στην ΕΕ. Η Αλβανία επιδιώκει την ένταξή της στην ΕΕ. Εμείς επιδιώκουμε να πάνε μαζί η ένωση των Αλβανών και η ένταξη τους (στην ΕΕ)».
Έδωσε διάφορες διαλέξεις στο Τετοβο στη Στρούγκα , συναντήθηκε με ομάδα διανοουμένων Αλβανών , με φοιτητές και οργανώνει διάφορες ομάδες και δίκτυα προκειμένου να υπερασπισθούν τις ιδέες τους.
«Ζούμε σε μια άκρως πολιτικοποιημένη κοινωνία με στρατιωτικοποιημένα πολιτικά κόμματα. Οι Αλβανοί πρέπει πρώτα να ενωθούν, πριν από την ένταξη (ενοποίηση) των εδαφών. Το κράτος της Αλβανίας επιδιώκει την ένταξη του στην ΕΕ. Εμείς λέμε ότι η ένταξη στην ΕΕ πρέπει να πάει μαζί με την ένωση των Αλβανών», είπε ο Σπαχίου και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.
Λέγεται ότι πίσω από αυτές τις κινήσεις βρίσκεται ο δισεκατομμυριούχος Αλβανός επιχειρηματίας Σαχίτ Μούτζα ,όπου είναι συνεργάτης του Τζώρτζ Σόρος και από κοινού εκμεταλλεύονται τον ορυκτό πλούτο του Κοσσυφοπεδίου όπου τον υπολογίζουν σε 300 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ποιος αφελής πιστεύει ότι δεν θα κάνουν τα πάντα προκειμένου εκμεταλλευθούν τα πλούσια κοιτάσματα ουρανίου των Σκοπίων;
Τα συμπεράσματα δικά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου