Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Η ενεργοποίηση της Συνθήκης Σεβρών

Του Ν. Λυγερού

Όσοι δεν πίστευαν ότι η Συνθήκη Σεβρών άνηκε στο μέλλον και είχαν την εντύπωση ότι δεν έχει πια νόημα, έχουν ήδη πρόβλημα με τις διεκδικήσεις του Κουρδιστάν αφού αυτό θεωρεί ότι η οριοθέτησή του είναι αυτή που προβλέπει το πλαίσιό της και ο χάρτης του Wilson. Τώρα όμως έρχεται και η Δυτική Αρμενία, η οποία παρ’ όλο που είναι ακόμα κατεχόμενη έχει την κυβέρνηση της με τη βουλή της που κύρωσε την υπογραφή της Συνθήκης Σεβρών. Δηλαδή το 2016, έρχεται να συμπληρώσει δεδομένα του 1920 για να δείξει πρώτον ότι έχει νομική υπόσταση και δεύτερον ότι διεκδικεί αυτά που προβλέπει η Συνθήκη Σεβρών.

Η Τουρκία παίζει με τη φωτιά – Άσκηση με πραγματικά πυρά στην καρδιά του Αιγαίου

Δέσμευσαν με NAVTEX περιοχή από τη Σκύρο μέχρι τα Ψαρά - Σε θερινή ραστώνη τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας
Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι προσηλωμένη στις... διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και ασχολούνται με τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις μετά το Brexit, η Άγκυρα ανακοινώνει δεσμεύσεις περιοχών αμφισβητώντας ευθέως τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.
Το Newsbomb.gr δυστυχώς επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά, καθώς έχει κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για τα εθνικά θέματα καλώντας σε αφύπνιση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που φαίνεται να βρίσκονται σε θερινή ραστώνη.

Φωτιά Δερβενοχώρια: Οι φλόγες περικύκλωσαν την κοινότητα Στεφάνη - Κατευθύνονται προς το Πράσινο

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στα Δερβενοχώρια, όπου η μεγάλη φωτιά έχει αφανίσει μεγάλο μέρος πευκόφυτου δάσους, ενώ πλησιάζει και την Πάρνηθα.
Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Οινόη με τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή να δυναμώνουν επικίνδυνα με αποτέλεσμα να υπάρχουν σφοδρές αναζωπυρώσεις στο νότιο μέτωπο προς τη μεριά της Μαγούλας

«Συγγνώμη» Ερντογάν σε Πούτιν για την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 - Συλλυπητήρια και για το θάνατο του πιλότου

Επτά μήνες μετά το περιστατικό που «πάγωσε» τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας - «Δεν είχαμε ποτέ την πρόθεση να καταρρίψουμε το αεροσκάφος - Στρατηγικός εταίρος η Μόσχα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος
Περίπου επτά μήνες αφότου η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος τύπου Su-24, υποστηρίζοντας πως είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του πιλότου του μαχητικού.

Ελιγμοί Κάμερον για να αποφύγει τη «βρωμοδουλειά» - Το Brexit θα είναι δύσκολο, προειδοποιεί

Δεν ενεργοποιεί το άρθρο 50, αποκλείει δεύτερο δημοψήφισμα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Βρετανός πρωθυπουργός
Στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή των Κοινοτήτων μετά το δημοψήφισμα για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, τόνισε πως το Brexit θα είναι δύσκολο.

Αναφερόμενος στο άρθρο 50, σύμφωνα με το οποίο -μεταξύ άλλων- η Βρετανία έχει περιθώριο δύο ετών για να αποχωρήσει από την ΕΕ, ο Κάμερον επισήμανε πως δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί.