Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Φωτιά Δερβενοχώρια: Οι φλόγες περικύκλωσαν την κοινότητα Στεφάνη - Κατευθύνονται προς το Πράσινο

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στα Δερβενοχώρια, όπου η μεγάλη φωτιά έχει αφανίσει μεγάλο μέρος πευκόφυτου δάσους, ενώ πλησιάζει και την Πάρνηθα.
Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Οινόη με τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή να δυναμώνουν επικίνδυνα με αποτέλεσμα να υπάρχουν σφοδρές αναζωπυρώσεις στο νότιο μέτωπο προς τη μεριά της Μαγούλας

AdTech Ad
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ
Η κοινότητα Στεφάνη των Δερβενοχωριών έχει περικυκλωθεί από φλόγες και πυκνούς καπνούς, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή την ώρα οι φλόγες κατευθύνονται προς το χωριό Πράσινο και απέχουν περίπου μισό χιλιόμετρο. Οι πυροσβέστες που καταβάλλουν από το πρωί τιτάνιες προσπάθειες, μάχονται με ότι μέσα διαθέτουν ώστε η φωτιά να μην φτάσει στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ.
IMG 5694
Στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν ριχτεί 138 πυροσβέστες με 66 οχήματα και 16 υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος επιχειρούν έξι ελικόπτερα και τέσσερα αεροπλάνα.
Τα δύο μεγάλα μέτωπα, στα οποία μαίνεται η πυρκαγιά
Σε δύο μεγάλα μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, η οποία εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας και μέχρι αυτή την ώρα έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους.
Η πυρκαγιά, η οποία έχει μεγάλη περίμετρο, έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας.
Το Νοτιοδυτικό μέτωπο, είναι μέσα σε χαράδρες και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, που είναι αδύνατο να πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις και αντιμετωπιζόταν από τα εναέρια μέσα, τα οποία όμως σταματούν να πετούν καθώς σκοτεινιάζει.
Στο Ανατολικό μέτωπο έχει πέσει μεγάλο βάρος των προσπαθειών των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης προς την Πάρνηθα.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου