Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

31 Ιουλίου 1919: Οι Τούρκοι «έβρασαν» 250.000 Έλληνες του Πόντου, μεταξύ Σινώπης και Κοτυώρων, σε θερμά λουτρά και μετά τους άφησαν να πεθάνουν στο κρύο (ΦΩΤΟ)

(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Πόπη Παπαγεωργίου
Από το pontosnews

Η συγκλονιστική καταγγελία του Αμερικανού προέδρου του Κολεγίου Ανατόλια της Μερζιφούντας δρ Τζορτζ Γουάιτ

Επιστολή-κόλαφο, που επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά τα εγκλήματα των Οθωμανών Τούρκων σε Πόντο και Μικρά Ασία, στις αρχές του 20ού αιώνα και την οποία είχε στείλει ο δρ Τζορτζ Γουάιτ του Near East Relief στον καθηγητή Ξενίδη της Ελληνικής Επιτροπής ανακουφίσεως των προσφύγων, φιλοξενούσαν πριν από 102 χρόνια, τον Ιούλιο του 1919, οι εφημερίδες στις ΗΠΑ.

Το ντοκουμέντο, που συντάχθηκε και απεστάλη το 1919, αναφέρεται σε μια «νέα μέθοδο εκκένωσης των εδαφών» η οποία διαφέρει από εκείνη που χρησιμοποιήθηκε κατά των Αρμενίων, λίγα χρόνια νωρίτερα.

Προβοκάτσια στον Έβρο με Τούρκο νεκρό: Η απάντηση της Αθήνας - Κλήθηκε η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα για εξηγήσεις

Τι αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, η Αθήνα διαψεύδει με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει κατηγορηματικά τα τουρκικά δημοσιεύματα σχετικά με Τούρκο νεκρό στο Έβρο.

Ειδικότερα, αναφέρει: 

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση»

Οι «άγονες» τουρκικές γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο και οι επόμενες κινήσεις της Άγκυρας

Νίκος Μελέτης
Από το liberal 

Την αποτυχία εντοπισμού μετά από πολύμηνες και πολυδάπανες παράνομες έρευνες και γεωτρήσεις  στην κυπριακή ΑΟΖ και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, μαρτυρούν οι πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου υπουργού ενέργειας Φ. Ντονμέζ, αλλά και η απουσία  οποιασδήποτε αναφοράς του ίδιου του Τ. Ερντογάν στη «πανηγυρικού χαρακτήρα» παράνομη επίσκεψη του στα Κατεχόμενα.

Και αυτά σε ένα περιβάλλον που και οι Αμερικανοί κάνουν πλέον πιο συντηρητικές προβλέψεις για πιθανά κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο και πάντως όχι στην περιοχή που ανήκει στην Τουρκία.

Μετά την Κύπρο η Τουρκία εφαρμόζει την Γαλάζια Πατρίδα σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Της Κύρας Αδάμ
Από το militaire 

Ανενόχλητος και απτόητος ο Ερντογάν, αφού κανείς, ούτε ΟΗΕ ούτε ΕΕ, του επέβαλαν κυρώσεις για την καταπάτηση περιοχής των Βαρωσίων , ούτε καν τον ανάγκασαν να αποσυρθεί από αυτήν, εξακολουθεί να εφαρμόζει την πολιτική της «Γαλάζιας Πατρίδας» στο Αν. Αιγαίο και τη Μεσόγειο , με την ελληνική κυβέρνηση να λιάζεται αμέριμνη στο κατά φαντασία της «ήρεμο καλοκαιράκι» της.

Συγκεκριμένα:

Η Άγκυρα εκτελεί άσκηση συνδυασμένων αεροναυτικών ασκήσεων ( ASFAO) από 23 Ιουλίου μέχρι 5 Αυγούστου 2021 σε δύο περιοχές, που φαίνονται με κόκκινο, στο χάρτη του Μilitaire.gr.

Ισλαμικές «δημοκρατίες»

Σάκης Μουμτζής
Από το kathimerini

Πριν από λίγες μέρες ο Τυνήσιος πρόεδρος αποφάσισε να αποπέμψει από την κυβέρνηση το ισλαμιστικό κόμμα Ενάχντα, να αναστείλει τις εργασίες του κοινοβουλίου για τριάντα ημέρες, αίροντας την ασυλία των βουλευτών και αναλαμβάνοντας ο ίδιος τα καθήκοντα του γενικού εισαγγελέα. Οπως ήταν φυσικό, το Κατάρ και η Τουρκία αντέδρασαν, ενώ η Αίγυπτος, ο Χαφτάρ και οι υπόλοιπες μοναρχίες του Κόλπου είδαν με ανακούφιση αυτή την εξέλιξη. 

Είχε προηγηθεί η Αίγυπτος, όταν το 2013 οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις ανέτρεψαν τον εκλεγμένο πρόεδρο Μόρσι, ο οποίος είχε στενές σχέσεις με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Αθήνα-Λευκωσία, να το εμπεδώσουν: Η Τουρκία σέβεται μόνο την ΔΥΝΑΜΗ! Όχι τους αδύνατους

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ
Από το apopseis

Μετά τις γνωστές εξαγγελίες του Τούρκου Προέδρου για την Αμμόχωστο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε εκτενή συνέντευξη στον «Φιλελεύθερο» (25/7/2021). Ερωτηθείς αν οι δυνατότητες ανατροπής των τουρκικών σχεδιασμών είναι ανύπαρκτες, απάντησε:

«Όχι, δεν είπα κάτι ανάλογο, θεωρώ ότι υπάρχουν όρια. Πιστεύω ότι, σταδιακά, και με τα διαβήματα που γίνονται αλλά και τις αυθαίρετες ενέργειες του Ερντογάν, εκτιμώ ότι κάποια στιγμή ο Τούρκος Πρόεδρος είτε θα υποχρεωθεί να αναθεωρήσει τις πολιτικές του ή θα ευρεθεί χωρίς αμφιβολία εκτεθειμένος σε κυρώσεις. Είτε τούτες αφορούν το Κυπριακό είτε αφορούν τις παρασπονδίες όπως τις βλέπουν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είτε κάτι που αφορά τη Ρωσία». 

Το DRONE DOME της Rafael στην DEFEA 2021

Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Από το doureios

Ένα από τα τυπικά συστήματα αντιμετωπίσεως απειλών drone παρουσίασε η ισραηλινή Rafael στην έκθεση DEFEA 2021 στην Αθήνα. Στο περίπτερό της, το σύστημα DRONE DOME συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από επισκέπτες χάρη και σε μια πολύ παραστατική αναπαράσταση επί οθόνης του δικτύου που μπορεί να αναπτυχθεί στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδος προς δημιουργία ενός πραγματικού πλέγματος “θόλων” αντιμετωπίσεως drone.

Πρόκειται για αυτόνομο σύστημα που παρέχει κάλυψη 360 μοιρών, λειτουργεί σε συνθήκες παντός καιρού, ανοικτής αρχιτεκτονικής, που διαμορφώνεται αναλόγως των απαιτήσεων του πελάτη, είτε σε αυτοκινούμενη είτε σε σταθερή μορφή.

Τούρκικο κ@@ομηχάνημα με την φάτσα του Κεμάλ στον σταθμό Λαρίσης…

Εκατομμύρια περνάνε από εκεί και να είναι καλά που το πρόσεξε ο καθηγητής κύριος Νίκος Μιχαηλίδης.

Μηχάνημα τουρκικό και με την φωτογραφία του γενοκτόνου των παππούδων μας στην Αθήνα…

Ελπίζουμε οι φίλοι μας στην Αθήνα να πράξουν τα δέοντα για αυτό το μηχάνημα στον σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα. 

Η Γερμανία είναι το κέντρο διακίνησης κλεμμένου ελαιόλαδου από το κατεχόμενο Αφρίν

Το ελαιόλαδο του Αφρίν, αξίας 110 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, διακινείται λαθραία από τη Συρία στην Τουρκία, πιστοποιείται από τις τουρκικές αρχές και εξάγεται στην παγκόσμια αγορά, όπου αποφέρει κέρδη για το τουρκικό κράτος και τους τζιχαντιστές του οι οποίοι διαπράττουν εγκλήματα πολέμου.

Μετά την τουρκική στρατιωτική επίθεση και κατάληψη του Αφρίν το 2018, οι ελιές, το ελαιόλαδο και τα υποπροϊόντα του που αποτελούν την κύρια πηγή εισοδήματος για την περιοχή, έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζονται ως «λάφυρα» που «λεηλατούνται ελεύθερα» από το τουρκικό κράτος και τις συνδεδεμένες με αυτό πολιτοφυλακές τζιχαντιστών. Εμπορεύματα αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων μεταφέρονται συστηματικά από το Αφρίν για να διανεμηθούν και να πωληθούν στην παγκόσμια αγορά.

Έρευνα: Το 2040 θα καταρρεύσει ο ανθρώπινος πολιτισμός – Υπεύθυνη η απληστία

Μια νέα έρευνα βασισμένη στα δεδομένα από το 1970, δείχνει ότι η ποιότητα ζωής και ο πληθυσμός της Γης θα έχει απότομη πτώση το 2040.

Η ανθρώπινη κοινωνία θα καταρρεύσει τις ερχόμενες δύο δεκαετίες αν δεν αλλάξουν οι παγκόσμιες προτεραιότητες, ανέφερε με τα νέα δεδομένα της έρευνας.

Στην έρευνα αυτή, δημοσιευμένη στο best seller βιβλίο «The Limits to Growth» το 1972, μία ομάδα από επιστήμονες του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης διαφώνησαν για το αν ο βιομηχανικός πολιτισμός θα κατέρρεε αν οι εταιρίες και οι κυβερνήσεις κυνηγούσαν μονοδιάστατα την οικονομική αύξηση, ανεξαρτήτως κόστους και συνεπειών.