Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ο Εύζωνας Κουκίδης που σε πείσμα κάποιων υπήρξε και έπεσε απο την Ακρόπολη με την Γαλανόλευκη ...Μαρτυρίες

Ηταν σαν σήμερα 27 Απριλίου του 41 , όταν η Βέρμαχτ έμπαινε στην Αθήνα. Ηταν Κυριακή του Θωμά, η μέρα που ενέπνευσε και τη «Συννεφιασμένη Κυριακή», το μέγα τραγούδι του Τσιτσάνη.

Κυρίως όμως, ήταν η μέρα που ο εύζωνας φρουρός της Ακρόπολης, ο Κωνσταντίνος Κουκίδης, δεν άντεξε την ντροπή της παράδοσης του Ιερού Βράχου στο Γερμανό αξιωματικό και, αντί να υποστείλει την ελληνική σημαία για να την παραδώσει όπως τον είχε διατάξει ο διοικητής της γερμανικής φρουράς, την υποστέλλει τραγουδώντας μόνος μπροστά τους Γερμανούς τον εθνικό ύμνο, τυλίγει με αυτή το σώμα του και αυτοκτονεί πέφτοντας στο κενό.
Ο ήρωας της Ακρόπολης, που ρίχθηκε στο κενό, τυλιγμένος με τη Γαλανόλευκη, παραθέτουμε στοιχεία που συλλέξαμε, από Ελληνικές αλλά και ξένες πηγές:

Παραθέτουμε το κείμενο στ' αγγλικά της εφημερίδας Dally Mail που δημοσιεύει ανταπόκριση από το Kάϊρo στις 9/6/1941. Σ' αυτή αναφέρεται:

1941 Η γερμανική εισβολή στην Αθήνα και ο Χρύσανθος, ηρωικός ιεράρχης

Άλλη μια γνω­στή ελληνική ιστορία, όχι όμως και στις λεπτομέρειές της, που δείχνουν πώς λειτούργησαν οι άνθρωποι της εξουσίας στην Αθή­να, οι περισσότεροι πάντα «πρόθυ­μοι» (και σήμερα ανθεί το εί­δος των προθύμων), ακόμη και στους κατακτητές της πατρίδας μας...

Ακόμη μια ιστορία… ελληνική και σήμερα, μόνο που είναι στις γενικές γραμμές της γνω­στή, όχι όμως και στις λεπτομέρειές της, που δείχνουν πώς λειτούργησαν οι άνθρωποι της εξουσίας στην Αθή­να, οι περισσότεροι πάντα «πρόθυ­μοι» (ακόμη και σήμερα ανθεί το εί­δος των προθύμων), ακόμη και στους κατακτητές της πατρίδας μας, λίγες μέρες αφότου το μέτωπο στα σύνορα είχε καταρρεύσει έπειτα από σθενα­ρή αντίσταση απέναντι στον πανίσχυ­ρο γερμανικό στρατό, ενώ το πέπλο της κατοχής είχε αρχίσει να απλώνε­ται σε ολόκληρη τη χώρα.

Κυνηγός ΑΤΙΑ δημοσίευσε χάρτες που δείχνουν πόλεις και τεχνητές δομές στην Αφροδίτη (Βίντεο-Φωτο)

Φαίνεται ότι οι κυνηγοί ΑΤΙΑ δεν έχουν μείνει στα οικοδομήματα στον Άρη και επεκτάθηκαν αυτή την φορά και στην Αφροδίτη.

Μπορεί να ακούγεται ακραίο και εξωπραγματικό αλλά όλο και πιο πολλές αναφορές έρχονται στο φως της δημοσιότητας για αρχαίους πολιτισμούς εξωγήινων που κατοίκησαν κάποτε τους πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος αφήνοντας πίσω τους ερείπια κτηρίων και οικοδομημάτων που αποδεικνύουν το …γεγονός.

E. Αυλωνίτου (ΣΥΡΙΖΑ): Η Ελλάδα έσωσε το χρεοκοπημένο ΔΝΤ!

«Το ΔΝΤ μαζί με τον W. Schaeuble, ο οποίος μιλάει στο δικό του ακροατήριο, θέλουν να παρατείνουν το πρόγραμμα», σημείωσε η βουλευτής.

«Κοιτάξτε, παίζονται παιχνίδια. Το ΔΝΤ, το οποίο το σώσαμε. Η Ελλάδα το έσωσε, ήταν χρεοκοπημένο και μπαίνοντας στο ελληνικό πρόγραμμα, να πω ότι δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από το 2013», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, όπως μεταδίδει το protothema.gr.

"Σφαλιάρα" από την Ουάσινγκτον - Στηρίζει απόλυτα το ΔΝΤ - Reuters: Το Ταμείο θα μείνει εκτός του ελληνικού προγράμματος

- Για πρώτη φορά η Ουάσινγκτον στέκεται στο πλευρό του ΔΝΤ και αδειάζει Ευρώπη και Αθήνα
- Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στήριξε απόλυτα τις εξωφρενικές απαιτήσεις του ΔΝΤ
- Χαρακτήρισε ξεπερασμένο το ελληνικό πρόγραμμα και πως πρέπει να αναμορφωθεί
- Κριτική και στους ευρωπαίους δανειστές καλώντας τους να λάβουν μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους
Μία ανατροπή φέρνει το δημοσίευμα του Reuters σχετικά με την εμπλοκή που έχει υπάρξει στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές και με τον χαμό που έχει προκληθεί στιε Βρυξέλλες για τις αδιανόητες απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Spiegel: Οι Ευρωπαίοι δεν δέχονται να ξαναπαίξουν στο σόου Τσίπρα - «Σήμερα απειλείται μια επανάληψη του δράματος του 2015»

Ξαναρχίζει η ελληνική κρίση, γράφει το περιοδικό και αναφέρεται σε κίνδυνο Grexit - «Ο χρόνος τελειώνει. Χωρίς τα χρήματα, η Ελλάδα μπορεί να αντέξει το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουλίου»
Τα παλιά προβλήματα της Ελλάδας έρχονται πάλι στο προσκήνιο και μάλιστα σε μία φάση που η Ευρώπη έχει… πολλές έγνοιες, επισημαίνει στο κεντρικό του θέμα το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Σε απόλυτο φιάσκο κατέληξε το αίτημα Τσίπρα για Σύνοδο Κορυφής - Σαρκαστικά σχόλια από κύκλους των Βρυξελλών για τη νέα κρίση-οπερέτα της Αθήνας

Αιφνιδιάστηκε ακόμη και ο Τσακαλώτος - Οι Ευρωπαίοι είπαν «όχι» για Σύνοδο Κορυφής - Σοκ από την απάντηση Τουσκ που παρέπεμψε στο Eurogroup - Σόιμπλε: Δεν έχει υπάρξει ακόμη τόση πρόοδος
Σε απόρριψη δια της σιωπής του αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή έκτακτης σύνοδου κορυφής μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις και τη μη διεξαγωγή Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

ΣΟΚ: Βάνδαλοι «αποκεφάλισαν» το άγαλμα της Βορείου Ηπείρου στο κέντρο της Αθήνας Θλίψη, οργή και αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις των Βορειοηπειρωτών

Τελος εποχής για το άγαλμα της γυναίκας της Βορείου Ηπείρου στην οδό Τοσίτσα, δίπλα στο Πολυτεχνείο.

Το άγαλμα που συμβόλιζε την αντίσταση της Β. Ηπείρου και αποτέλεσε έμπνευση για την Κικη Δημουλά ώστε να γράψει το «σημείο Αναγνωρισεως» έπεσε θύμα βανδαλων.