Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

ΥΠΠΟ: Σε εξέλιξη οι εργασίες για την ανάδειξη του ταφικού Τύμβου, στη Δοξιπάρα - Ζώνη στον Έβρο


Ταφικός Τύμβος Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι μελέτες και οι εργασίες δημιουργίας μουσειακού κελύφους για την προστασία και ανάδειξη των μοναδικών αρχαιολογικών ευρημάτων στον ταφικό τύμβο της Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης στον Έβρο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος, ένας ελκυστικός πολιτιστικός πόλος και συγχρόνως ένας σημαντικός αναπτυξιακός πόρος για τον Έβρο και τη Θράκη. 

Ο μύθος του 2%


Πως δημιουργήθηκε ο μύθος του 2%; Είναι σίγουρο πως σε συζητήσεις για τον βιασμό έχετε πολύ συχνά ακούσει πως μόνο το 2% των καταγγελιών είναι ψευδείς. Φυσικά αυτό είναι άλλο ένα ψέμα της φεμινιστικής προπαγάνδας. Και ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πως αυτή στήνεται και διαιωνίζεται.

WOKE CANCER...


Απολαύστε!!!

(Η Ευρώπη) Πρέπει να γίνει επικίνδυνη για να σωθεί


Η δημιουργία κοινής αμυντικής πολιτικής πρέπει να αποτελέσει το πρώτο μεγάλο στοίχημα μιας φεντεραλιστικής Ευρώπης.

Ορέστης Σχινάς, Αρθρογράφος
Αναπλ. Καθηγητής Ναυτιλιακής Χρηματοοικονομικής, Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ο Πούτιν οικοδομεί μια πολεμική οικονομία


Προετοιμασία για στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα πέρυσι

Το Κρεμλίνο σχεδιάζει αύξηση κατά 25% σε περισσότερα από 145 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025, ένα έτος κατά το οποίο σκόπευε να μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες.

Από τον Ivan Nechepurenko, Νιου Γιορκ Τάιμς 30 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ρεαλισμός του Θουκυδίδη και ο ρεαλισμός του Γεραπετρίτη


Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
Eurokinissi
Την ώρα που ο τουρκικός επεκτατισμός ουσιαστικά «ομαλοποιείται» σε ΕΕ και ΗΠΑ.
Κώστας Μαυρίδης, Αρθρογράφος
Κώστας Μαυρίδης- Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ (S&D)

Η Γερμανία και το μεταναστευτικό στην Ευρώπη


του Γιώργου Καραμπελιά 

Γερμανία άνοιξε και πάλι το μεταναστευτικό στην Ευρώπη, αλλά αυτή τη φορά στην αντίθετη κατεύθυνση από το 2015, επί κυρίας Μέρκελ. Τότε, η λογική της ήταν να ανοίξουν τα σύνορα καθώς οι Γερμανοί βιομήχανοι διακήρυσσαν urbi et orbi ότι χρειάζονται 4 με 5 εκατομμύρια εργαζομένους και άρα θα πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα της Ευρώπης.

Άτυπη τριμερής: Αναμένει ενημέρωση από τα Ηνωμένα Έθνη για την ημερομηνία η Λευκωσία


Αναμένεται η επίσημη ενημέρωση από πλευράς των Ηνωμένων Εθνών για την ακριβή ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η κοινή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της  Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ και των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε την Τρίτη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μετά την στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την αποτρεπτική ισχύ της Εθνικής Φρουράς για όσο υφίσταται η τουρκική κατοχή, διαμηνύει ο υπουργός Αμυνας


Στιγμιότυπο από την στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, Λευκωσία, Κύπρος. PIO Stavros Ioannides

Για όσο υφίσταται η παράνομη τουρκική κατοχή θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την αποτρεπτική ισχύ της Εθνικής Φρουράς, είπε ο υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας την Τρίτη, στις δηλώσεις του μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 1ης Οκτωβρίου.

«RAMSTEIN FLAG 24»: Πάνω από 100 απογειώσεις το πρώτο 24ωρο με τους «Τίγρεις» της 335 Μοίρας στη θέση των Τούρκων

*Του Κώστα Σαρικά

Οι κατά κύματα απογειώσεις δεκάδων μαχητικών, οι μαζικοί σχηματισμοί αεροσκαφών με την υποστήριξη ιπτάμενων ραντάρ και οι πρώτες «Blue VS Red» εναέριες μάχες σηματοδοτούν την έναρξη της μεγαλύτερης έως σήμερα άσκησης του ΝΑΤΟ  σε ευρωπαϊκό έδαφος.

VBCI: Παρουσίαση στο ΓΕΣ καινούργιων και μεταχειρισμένων γαλλικών ΤΟΜΑ από την KNDS


Στις 25 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε επιτελείς του ΓΕΣ από εκπροσώπους της εταιρείας KNDS France, σχετικά με καινούργια και μεταχειρισμένα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ).

“Μήνυμα ελήφθη” αλά γαλλικά… για τις FDI HN κ. ΥΕΘΑ ή μάλλον Monsieur le Ministre!


«Το λάβαμε το μήνυμα κύριε υπουργέ», εικάζεται ότι θα ήταν η αντίδραση της γαλλικής πλευράς στις ανακοινώσεις Δένδια περί καινοτομίας, εκτός έδρας, στο ναυπηγείο που «χτίζονται» οι νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού στη Λοριάν.

Επιχείρηση ASPIDES: Η φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ στην Ερυθρά Θάλασσα – ΒΙΝΤΕΟ


Η φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ από χθες το απόγευμα (30/9) ανέλαβε υπηρεσία και επίσημα στην επιχείρηση ASPIDES της ΕΕ, διασφαλίζοντας την ελεύθερη ναυσιπλοΐα των εμπορικών πλοίων που διέρχονται την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, έναντι των τρομοκρατικών επιθέσεων των Χούθι της Υεμένης.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ξεκινά σήμερα η εμπορική λειτουργία του Τερματικού Σταθμού LNG Αλεξανδρούπολης

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ

Ξεκινά από σήμερα η εμπορική λειτουργία του πλωτού Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU) Αλεξανδρούπολης, ο οποίος όπως επισημαίνει η Gastrade, αναδεικνύει την πόλη σε μια νέα ενεργειακή πύλη για ολόκληρη την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το μαφιόζικο κράτος του Έντι Ράμα δεν απειλεί μόνο το μέλλον της Αλβανίας! (αλβανική ανάλυση)


Οκτώβριος 1, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Αυτό που κάνει αυτή την κατάσταση ακόμη πιο συγκλονιστική είναι η σιωπή, ή χειρότερα, η ενεργός συνεργασία της διεθνούς κοινότητας, γράφει σε άρθρο του στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ο Βουντί Τζιμσίτι.

Χάος στο αλβανικό κοινοβούλιο- έβαλαν φωτιά στις καρέκλες της Βουλής


Οκτώβριος 1, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Τίρανα.

Στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης, οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος -DP συγκρούστηκαν με τη ρεπουμπλικανική φρουρά κοντά έδρα του κοινοβουλίου,  καθώς πέταξαν αντικείμενα και μπουκάλια στους υπουργούς και την πρόεδρο της Βουλής Ελίζα Σπυροπάλη.

Η φοβική θέση της πολιτείας απέναντι σε κάποιους που δεν έχουν αντιληφθεί τις υποχρεώσεις τους

Συγγραφέας: Στέργιος Γιαλάογλου

Θα σταθώ σε δύο πρόσφατες περιπτώσεις συμπεριφοράς μουσουλμάνων συμπολιτών μας που αξίζουν μια ιδιαίτερη ανάλυση:

DW - Τουρκία: Η θαλάσσια βιοποικιλότητα ως πολιτικό εργαλείο


Η Τουρκία συνυπογράφει τη συμφωνία για τη Θαλάσσια Βιοπικοιλότητα, εντάσσοντας το ζήτημα στην εξωτερική πολιτική της χώρας, αλλά δεν αλλάζει στάση για το Δίκαιο της Θάλασσας

Δημιουργείται ο «Παγκόσμιος Τουρκικός Χάρτης» – Συνάντηση σήμερα στην Άγκυρα για τη συζήτηση της πρωτοβουλίας


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ο υπό σύνταξη χάρτης που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ‘Τουρκιγέ’ και περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο ως τουρκική

EF-2000 Eurofighter για την Τουρκία και σύντομα;


Η Airbus διαμηνύει ότι, παρά τα πολιτικά εμπόδια, κυρίως από τη Γερμανία, η τουρκική αεροπορία βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην εξασφάλιση των ευρωπαϊκών μαχητικών Eurofighter.

Ερντογάν: Επόμενος στόχος του Ισραήλ η Τουρκία


Το Ισραήλ απειλεί την ασφάλεια της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έναρξη των εργασιών της τουρκικής βουλής, δημιουργώντας μία νέα απειλή κι έναν καινούριο εχθρό για τη χώρα του.

Ερντογάν: Προτρέπει τον ΟΗΕ σε βία εναντίον του Ισραήλ

Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ο Ερντογάν, στρέφοντας τα βέλη του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα για αδράνεια, υποστηρίζοντας ότι η Γενική Συνέλευση πρέπει να λάβει αποφάσεις για χρήση βίας βάσει του ψηφίσματος «Ενωμένοι για την Ειρήνη» του 1950

Το Ιράν σε αδιέξοδο μπροστά στην ισραηλινή επίθεση κατά των συμμάχων του: Η ανάλυση στη Liberation για τη δυνατότητα απάντησης των Μουλάδων στον Νετανιάχου


FILE PHOTO Iranian President-elect Masoud Pezeshkian arrives before swearing-in ceremony as new president at the Iranian parliament in Tehran, Iran, 30 July 2024. EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Επισήμως, το Ιράν θα απαντήσει, Ωστόσο, για τον Ali Vaez, διευθυντή του προγράμματος Ιράν στην Crisis Group, «τα χτυπήματα που υπέστη το Ιράν και οι σύμμαχοί του υπογραμμίζουν την κατωτερότητά τους ως προς την πληροφόρηση και το επιχειρησιακό σκέλος, καθώς και την επιθυμία του Ισραήλ να ανέβει τη σκάλα της κλιμάκωσης». Κατά τον ίδιον, η  Τεχεράνη δεν έχει πραγματικά τα μέσα να τα αντιμετωπίσει, ενώ φαίνεται απρόθυμη να ευθυγραμμιστεί με την κλιμάκωση.

Ανάλυση Politico Αλλάζουν οι ισορροπίες στη Μέση Ανατολή μετά τη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο;


Με τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τους φόβους για μια ευρύτερη κλιμάκωση να κυριαρχούν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επιδιώκει την αναδιαμόρφωση της ισορροπίας δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.

"Τον έπνιξαν τοξικοί καπνοί": Από ασφυξία προήλθε ο θάνατος του Νασράλα


Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Ο εκπρόσωπος των IDF προειδοποιεί: «Τα ιρανικά πυρά στο Ισραήλ, θα έχουν συνέπειες» - «Έρχονται μέρες μεγάλων προκλήσεων» λέει ο Νετανιάχου


Ο Χαγκάρι υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής, δεν έχουν εκτοξευθεί εναέριες απειλές στο Ισραήλ από το Ιράν ωστόσο οι IDF είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι

Ισραήλ: Τι ανακάλυψαν οι IDF στην χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο – «Η Χεζμπολάχ ετοίμαζε νέα 7η Οκτωβρίου»


Καθώς ο ισραηλινός στρατός (IDF) ξεκίνησε χθες το βράδυ περιορισμένης κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις στο έδαφος του Λιβάνου, αποκάλυψε ότι δεν είναι η πρώτη φορά, καθώς έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 70 χερσαίες επιδρομές από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος με την Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Γκάλαντ: «Κόβουμε το χέρι της Χεζμπολάχ» - 70 ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο τον περασμένο χρόνο


Ο ισραηλινός στρατός αποκάλυψε σήμερα ότι κομάντος έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 70 επιδρομές στο Λίβανο κατά το παρελθόν έτος

Λευκός Οίκος: Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους σχεδιάζει το Ιράν - Ο Ισραηλινός στρατός ζητά την εκκένωση σε πάνω από 20 πόλεις στον Λίβανο

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το Ιράν προετοιμάζει μια επικείμενη επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ.

«Το Ισραήλ δεν σκοπεύει να εισβάλει στον Λίβανο, ούτε να μείνει εκεί επί μήνες», λέει Ισραηλινός πρεσβευτής


Το Ισραήλ «δεν προτίθεται να εισβάλει στον Λίβανο», ούτε να μείνει εκεί «επί μήνες», δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρεσβευτής στη Γαλλία.

Ισραήλ: Ο στρατός επιστράτευσε άλλες τέσσερις ταξιαρχίες εφέδρων για το βόρειο μέτωπο


Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι επιστράτευσε άλλες τέσσερις ταξιαρχίες εφέδρων, οι οποίες θα αναπτυχθούν στο βόρειο μέτωπο, αφού ξεκίνησε τη χερσαία επιχείρησή του εναντίον θέσεων της ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον γειτονικό νότιο Λίβανο.

Υεμένη: Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με drone στο Ισραήλ

Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το υποστηριζόμενο από το Ιράν κίνημα των Χούθι στην Υεμένη ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 01/10 ότι πραγματοποίησε επίθεση με drone σε στρατιωτικό στόχο κοντά στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

Η Νορβηγία θέλει να χτίσει φράχτη στα σύνορα με τη Ρωσία


Οκτώβριος 1, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Φωτό: Το Storskog έκλεισε για τους Ρώσους πολίτες που ταξιδεύουν για τουριστικούς σκοπούς και αγορές από τις 29 Μαΐου

Μαρκ Ρούτε: «Ο Πούτιν πρέπει να αντιληφθεί ότι το ΝΑΤΟ δεν θα υποχωρήσει στην Ουκρανία»


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «πρέπει να αντιληφθεί» ότι το ΝΑΤΟ «δεν θα υποχωρήσει στην Ουκρανία», δήλωσε ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του.

Ουκρανία: Τουλάχιστον επτά νεκροί στη Χερσώνα από ρωσικό πλήγμα – Καταρρίφθηκαν 29 drones

Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τουλάχιστον επτά άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σε πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων σήμερα, Τρίτη 01/10 το πρωί κοντά σε αγορά στο κέντρο της Χερσώνας, της μεγαλούπολης της νότιας Ουκρανίας που βρίσκεται κοντά στη γραμμή του μετώπου, ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία της περιοχής.

Ουκρανία: Επεσε στα χέρια των Ρώσων το στρατηγικό οχυρό του Βουλεντάρ


(vid) Οι Ρώσοι περικύκλωσαν και κατέλαβαν τη πόλη που αντιστέκονταν από την έναρξη της εισβολής το 2022. Η στρατηγική της θέση δίνει πλεονέκτημα στη Μόσχα.

ΥφΥΠΕΞ Ρωσίας: Η Μόσχα πρέπει να προετοιμαστεί για μακρά αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ


Η Ρωσία πρέπει να προετοιμαστεί για μακρά αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως την Ουάσινγκτον για την κρίση στις σχέσεις τους, σημείωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ. Τις δηλώσεις του επικαλέστηκε σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Επικίνδυνες «επαφές» αμερικανικού και ρωσικού μαχητικού στην Αλάσκα (βίντεο)


«Αερομαχία στην Αλάσκα»