Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Δύο βωμοί που χρησιμοποιούνταν για θυσίες και μαντείες ανακαλύφθηκαν στο Περπερικόν


Στην αρχαία θρακική πόλη Περπερικόν, εν μέρει λαξευμένη στο βράχο στα ανατολικά βουνά της Ροδόπης στη Βουλγαρία, ανακαλύφθηκαν δύο βωμοί, ο ένας από τους οποίους χρησιμοποιούνταν για την ιερή οινοποίηση και ο άλλος για θυσίες ζώων.

ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Ας δούμε τι προβλέπει ο νόμος για την σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία στην Ελλάδα. Επειδή ο φεμινισμός και οι απαιτήσεις του έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την ισότητα και μην φανταστείτε για κάτι άλλο. 

Ολιγωρία των δικαστικών Αρχών παρεμπόδισε την επικοινωνία πατέρα με το ανήλικο τέκνο του πάνω από τετραετία


DIKASTIKO.GR / ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ / ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΗΛΙΚΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

Την ανάγκη για εξαιρετική επιμέλεια των Δικαστηρίων σε υποθέσεις που αφορούν παιδιά τόνισε το ΕΔΔΑ, διαπιστώνοντας παραβίαση της οικογενειακής ζωής και επιδικάζοντας αποζημίωση 9.000 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Οι Ρυθμιστές τού ενέκριναν ανακτήσιμα έξοδα περίπου 550 εκατ. για 2024 – ’25


Χρύσανθος Μανώλη


Άλλο ένα εμπόδιο που καθυστερούσε την επανέναρξη της συνεργασίας του ΑΔΜΗΕ με τη Nexans για την κατασκευή του καλωδίου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας ξεπεράστηκε σήμερα.

Ο Τατάρ παρουσιάζει τρισδιάστατη φόρμουλα για επανέναρξη συνομιλιών για την Κύπρο


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Το αίτημα περιλαμβάνει τρία σκέλη – απευθείας πτήσεις, απευθείας διεθνείς επαφές και απευθείας εμπόριο με το ψευδοκράτος

Τρεις ημερομηνίες εντός Οκτωβρίου για τριμερή πρότεινε η Λευκωσία


Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της βολιδοσκόπησης που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες για το ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης μεταξύ ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς, ζήτησε και έλαβε από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη πιθανές ημερομηνίες για σύγκληση συνάντησης, με τη Λευκωσία να προτείνει τρεις πιθανές ημερομηνίες εντός Οκτωβρίου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ενδιαφέρον από Γαλλία και ΗΑΕ για το project της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας Κύπρου


Σήμερα στη Νέα Υόρκη η συνάντηση του Κύπριου προέδρου με τον CEO της κρατικής εταιρίας των ΗΑΕ, TAQA και αύριο η σημαντική Τριμερής Μητσοτάκη-Μακρόν-Χριστοδουλίδη

του Νίκου Μελέτη 

Μνημόνιο για ενίσχυση συνεργασίας υπέγραψαν οι Υπ. Γεωργίας Κύπρου, Ελλάδας και Μάλτας (video)


Μνημόνιο για ενίσχυση συνεργασίας υπέγραψαν οι Υπ. Γεωργίας Κύπρου, Ελλάδας και Μάλτας – «Ενισχύει τη συνεργασία των τριών χωρών μας στον τομέα της γεωργίας» λέει η Δρ Μαρία Παναγιώτου

Island: «Εντός του 2024 ολοκληρώνονται οι εργασίες στα παράκτια περιπολικά του Πολεμικού Ναυτικού»


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιαςαπάντησε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής Στυλιανός Φωτόπουλος, με θέμα την «καθυστέρηση στη μετασκευή των περιπολικών κλάσης Island του Πολεμικού Ναυτικού», στην οποία ζητάει το χρονοδιάγραμμα παράδοσής τους στον ελληνικό Στόλο.

Η φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ παίρνει τον «Κένταυρο» από την ΨΑΡΑ, επέστρεψε στη Σαλαμίνα: Το σπριντ του ελληνικού Πολεμικού Στόλου και η αγωνία για τις τέσσερις ΜΕΚΟ [Video]


Η εικονιζόμενη φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ είναι αυτή που θα αναλάβει υπηρεσία στην Ερυθρά θάλασσα, πιθανά ως τα τέλη του μήνα. Φώτο: ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL-Αθήνα

Την στιγμή που η φρεγάτα ΨΑΡΑ έδεσε μετά από 97 ημέρες ξανά στο ναύσταθμο Σαλαμίνας, ψηλά στην ατζέντα του ναυτικού επιτελείου παραμένει ο εκσυγχρονισμός των τεσσάρων ΜΕΚΟ καθώς οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι μέχρι την πλήρη αλλαγή σελίδας στον στόλο, ο πλους θα είναι μακρύς, γεμάτος φουρτούνες, υφάλους και πολλές δυσκολίες.

Οι ελληνικές Belharra αλλάζουν τις ισορροπίες στη Μεσόγειo


Η Ελλάδα αποφάσισε να κάνει την υπέρβαση και να προχωρήσει στην παραγγελία και τέταρτης φρεγάτας FDI Belharra για το Πολεμικό Ναυτικό της. Μαζί με αυτές προμηθεύεται και στρατηγικούς κρουζ πυραύλους SCALP Naval, καθιστώντας τις ελληνικές Belharra ως τις πιο ισχυρές φρεγάτες της Μεσογείου.

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΖΑΝΙΤΗ, Αποστολή, Λοριάν – Γαλλία – ΠΗΓΗ: Realnews

FDI HN: Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας χαιρετίζει την πρόθεση της Ελλάδας για απόκτηση 4ης Belharra


Με ανάρτησή του στο X/Twitter ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Σεμπαστιάν Λεκορνύ, χαιρετίζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευτεί την απόκτηση 4ης φρεγάτας FDI.

Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα για πρώτη φορά στη Σύνοδο των G7 των Υπουργών Πολιτισμού στη Νάπολη


   «Με παρέμβασή στην ολομέλεια της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το μέλλον ο Πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ειρήνη και την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Γ. Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα επιδιώξει να διαδραματίσει δημιουργικό ρόλο


Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συμμετείχε, χθες, σε Δείπνο Εργασίας υπουργικού επιπέδου για τη Μέση Ανατολή, το οποίο οργανώθηκε από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Josep Borrell, τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, καθώς και τον Πρόεδρο της Δεξαμενής Σκέψης International Peace Institute Zei Ra'ad Al Hussein.

MED9: Στόχος να καταστεί η Μεσόγειος κόμβος για τις ΑΠΕ, δηλώνουν οι υπουργοί Ενέργειας

ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΟΝΝΕΔ/STR

Στόχος να καταστεί η Μεσόγειος κόμβος για τις ΑΠΕ, δηλώνουν οι υπουργοί Ενέργειας, στη σύνοδο της MED9 που διεξήχθη στη Λάρνακα, όπου αποφάσισαν τη δημιουργία συνεργιών μεταξύ των εθνικών διαδικασιών αδειοδότησης για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

DW «Τορπίλη» από Ολλανδία, Ουγγαρία στην πολιτική ασύλου της ΕΕ


ΗΟυγγαρία θέλει να ακολουθήσει δικό της δρόμο στο μεταναστευτικό, εγκαταλείποντας τα συμπεφωνημένα στην ΕΕ, καθώς επιδιώκει την «εξαίρεση» από τον Κανονισμό του Δουβλίνου, που διέπει την παροχή ασύλου στην ΕΕ. Κατά πόσο μπορεί να υλοποιήσει τα σχέδιά της, διερωτάται σε δημοσίευμά της η DW. 

Μπεκτασήδες: Το αιρετικό μουσουλμανικό τάγμα της Αλβανίας


Ο μπαμπά Μοντί, ηγέτης της σέκτας των Μπεκτασήδων της Αλβανίας το 2017. | Shutterstock

Ποιοι είναι οι Μπεκτασήδες, το αιρετικό μουσουλμανικό τάγμα της Αλβανίας.

Σκόπια: Συνάντηση των επικεφαλής των τουρκικών τμημάτων των Πανεπιστημίων


Σεπτέμβριος 23, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και την προσέλκυση φοιτητών πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επικεφαλής των Τουρκικών Τμημάτων Γλώσσας και Φιλολογίας στα Σκόπια.

Τουρκία: Αντιδράσεις στο σχέδιο Ράμα για ίδρυση στην Αλβανία κράτους των μουσουλμάνων Μπεκτασήδων


Την αντίδραση εκπροσώπων της σέκτας των Μπεκτασήδων (ή Μπεκτασί) στην Τουρκία προκαλεί το σχέδιο του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα να ιδρύσει εντός της επικράτειας της χώρας του ένα κυρίαρχο μουσουλμανικό κράτος Μπεκτασήδων στο πρότυπο του Βατικανού.

Ο Ράμα ανακοίνωσε στον ΟΗΕ την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους ισλαμιστών μέσα στην Αλβανία, στα πρότυπα του Βατικανού

Ανεξάρτητο κρατίδιο στα πρότυπα του Βατικανού στην αλβανική πρωτεύουσα τα Τίρανα - Ποιο είναι το Τάγμα των Μπεκτασί Δερβίσηδων που θα διοικεί το νέο κράτος

Σκόπια: Παραδόθηκε στο κοινό η Μνημειακή Οικία του Κεμάλ Ατατούρκ


Σεπτέμβριος 23, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Στην κωμόπολη Τσένταρ Τζούπα όπου υπάρχει τουρκική πλειοψηφία και συγκεκριμένα στο Κοτζάσικ ανεγέρθηκε και περατώθηκε η Μνημειακή Οικία του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ερντογάν την Τρίτη στον ΟΗΕ


Η συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα γίνει αύριο Τρίτη (24η Σεπτεμβρίου), στις 11.40 (τοπική ώρα· 18.40 ώρα Ελλάδας), σε αίθουσα του κεντρικού κτιρίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Χαμός στην Τουρκία με το ελληνικό ρεπορτάζ για τους τουρκικούς S-400 και τα F-35 που θα πάρουν οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι επικαλούνται το ελληνικό ρεπορτάζ.

Διονύσης Αντωνέλλος

Lobbying Ερντογάν στις ΗΠΑ: Τι είπε για τουρκοαμερικανικές σχέσεις - Το ραντεβού που επιδιώκει


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος θα βρεθεί με τον Τραμπ ενώ επιδιώκει συνάντηση και με την Χάρις

Κρίσιμη εβδομάδα επαφών Μητσοτάκη στον ΟΗΕ - Το ραντεβού με τον Ταγίπ Ερντογάν


Αλεξία Τασούλη

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας που με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό αναμένεται να γίνει αύριο είναι αναμφίβολα η πιο σημαντική από τις πολλές επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός αυτή την εβδομάδα στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη  Νέα Υόρκη.

Ερντογάν-Σολτς συναντώνται απόψε: Πυρηνικά και Eurofighters στο τραπέζι


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Η αγορά 40 Eurofighters αποτελεί ένα ακόμη κρίσιμο ζήτημα που αναμένεται να συζητηθεί, καθώς η επιθυμία της Τουρκίας να ενισχύσει την αεροπορία της συναντά την αντίσταση της Γερμανίας

Ερντογάν “εμπρηστής” υπέρ Ρωσίας, κατά ΗΠΑ στον ΟΗΕ


“Ο πόλεμος στην Ουκρανία, που διαρκεί τρία χρόνια, απειλεί την περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα. Από την πρώτη κιόλας μέρα τονίσαμε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη διπλωματία για να επιτευχθεί διαρκής ειρήνη στην περιοχή”, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. 

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για νέα «μεγάλης κλίμακας» πλήγματα στην κοιλάδα Μπεκάα - Καλεί τους κατοίκους να εκκενώσουν εντός δύο ωρών


Ετοιμαζόμαστε να χτυπήσουμε τρομοκρατικούς στόχους στην κοιλάδα Μπεκάα στο εγγύς μέλλον, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος το ισραηλινού στρατού

Γάζα: Ο Νετανιάχου εκτιμά ότι απομένουν περίπου 50 όμηροι ζωντανοί


Σε εκτιμήσεις σχετικά με τον αριθμό των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα φέρεται να προχώρησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

ΑΝΑΛΥΣΗ CNNi Στα πρόθυρα καταστροφικού πολέμου: Η «απογυμνωμένη» Χεζμπολάχ και οι κινήσεις του Ισραήλ

Η επόμενη ημέρα της επίθεσης στη Βηρυτό (AP Photo/Bilal Hussein)

Μια ισραηλινή αεροπορική επίθεση ισοπεδώνει πολυκατοικία σε προάστιο της Βηρυτού, ένας άνδρας ξεψυχά στα χέρια διασώστη και μια σορός περισυλλέγεται… Μέλη της Χεζμπολάχ, φοβισμένα και καχύποπτα, τραβούν βίαια τα κινητά τηλέφωνα όσων τραβούν φωτογραφίες και απαιτούν να τις διαγράψουν.

Νετανιάχου: Αλλάζουμε τις ισορροπίες στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο - Να παραμείνουμε ενωμένοι


Υποσχέθηκα ότι θα αλλάξουμε την ισορροπία ασφαλείας, την ισορροπία δυνάμεων στο βορρά και αυτό ακριβώς κάνουμε, είπε σε μήνυμά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Γιατί δεν θα μπορούσε να υπάρξει ξεκάθαρος νικητής σε μια διαμάχη μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ

Μέλη της Χεζμπολάχ παρελαύνουν στη Βηρυτό στις 21 Σεπτεμβρίου 2024, στην κηδεία των συντρόφων τους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινής επίθεσης.AP Photo/Bilal Hussein

Η επιθετικότητα μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ κλιμακώθηκε σε τέτοιο σημείο μέσα στο Σαββατοκύριακο που πλέον εγείρονται σοβαροί φόβοι ότι η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο «κατώφλι του ολοκληρωτικού πολέμου». 

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης απαγόρευσαν τη χρήση βομβητών μετά τα πλήγματα εναντίον της Χεζμπολάχ


Οι Φρουροί της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν, ζήτησαν από τα μέλη τους να πάψουν να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε συσκευή επικοινωνίας.

Ταξιδιωτική οδηγία της Κίνας: Καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ισραήλ


Εν μέσω φόβων για γενικευμένη σύρραξη

Gripen και Eurofighter για την Ουκρανία;


Gripen και Eurofighter για την Ουκρανία; Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες της Ουκρανίας να ενισχύσει την αεράμυνα της, φαίνεται πως ευοδώνονται με τον υπουργό Άμυνας Rustem Umerov να επιβεβαιώνει ότι η χώρα βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων του σουηδικού Gripen και του ευρωπαϊκού Eurofighter Typhoon.

Οι Ρώσοι κατατροπώνουν τους Ουκρανούς στο ανατολικό μέτωπο


Διαρκής προέλαση απέναντι σε αποδεκατισμένες ουκρανικές μονάδες, με ελλείψεις σε πυρομαχικά και προβλήματα στις οχυρωματικές θέσεις. Η νέα τακτική και η κριτική για την απόφαση εισβολής στο Κουρσκ.

Η Ρωσία δεν θα πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή εάν δεν πραγματοποιήσουν οι ΗΠΑ


Η Ρωσία δεν θα πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή για όσο διάστημα οι Ηνωμένες Πολιτείες απέχουν από αυτές, δήλωσε σήμερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ,