Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ερντογάν “εμπρηστής” υπέρ Ρωσίας, κατά ΗΠΑ στον ΟΗΕ


“Ο πόλεμος στην Ουκρανία, που διαρκεί τρία χρόνια, απειλεί την περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα. Από την πρώτη κιόλας μέρα τονίσαμε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη διπλωματία για να επιτευχθεί διαρκής ειρήνη στην περιοχή”, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. 

“Θεωρούμε κάθε σταγόνα αίματος που χύθηκε και κάθε μέρα σύγκρουσης μεγάλη απώλεια. Κατανοώντας αυτό, συνεχίζουμε υπομονετικά τις προσπάθειές μας για την εδραίωση μιας δίκαιης ειρήνης. Θα ήθελα επίσης να τονίσω το εξής. Το παγκόσμιο σύστημα έχει αρχίσει να χάνει όλη την αποτελεσματικότητα και την εξουσία του. Οι θεσμοί των οποίων η ευθύνη είναι η διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας βιώνουν μια προφανή ηθική κατάρρευση».

“Ολόκληρος ο δυτικός πολιτισμός βιώνει μια «ηθική κατάρρευση». Οι διεθνείς θεσμοί ασφάλειας βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες προσπαθούν να θέσουν τον πλήρη έλεγχο σε ολόκληρο τον κόσμο. Και για να καθιερώσουν τέτοιο έλεγχο, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν τη δύναμη του δολαρίου και του Πενταγώνου – επιβάλλοντας οικονομικές κυρώσεις και χρησιμοποιώντας, ή απειλώντας να χρησιμοποιήσουν, στρατιωτική δύναμη. Οι πόλεμοι που γίνονται τώρα στον κόσμο είναι αποτέλεσμα της «διαχείρισης» των ΗΠΑ.

“Άρα, οι εκκλήσεις για την εδραίωση της ειρήνης πρέπει να απευθύνονται πρώτα απ’ όλα στις ΗΠΑ. Αλλά γνωρίζουμε, από το παράδειγμα των εκκλήσεων της Ρωσίας για την εγκαθίδρυση μιας δίκαιης ειρήνης, ότι η αποτελεσματικότητα τέτοιων εκκλήσεων είναι μηδενική. Αυτό σημαίνει ότι η ειρήνη θα εδραιωθεί με τη δύναμη των όπλων”, τόνισε.

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου