Ας δούμε τι προβλέπει ο νόμος για την σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία στην Ελλάδα. Επειδή ο φεμινισμός και οι απαιτήσεις του έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την ισότητα και μην φανταστείτε για κάτι άλλο.
Ενώ λοιπόν στο δικαστικό μας σύστημα όποιος κατηγορεί κάποιον για μια παράνομη πράξη πρέπει ο ίδιος να αποδείξει την διάπραξη της από τον κατηγορούμενο, υπάρχει δηλαδή το τεκμήριο της αθωότητας, στο συγκεκριμένο αδίκημα πρέπει ο κατηγορούμενος να αποδείξει ότι δεν το διέπραξε, δεν υπάρχει δηλαδή το τεκμήριο της αθωότητας.
Με λίγα λόγια κάθε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας αντιμετωπίζεται ως αληθινή εκτός και εάν ο εργοδότης μπορέσει να αποδείξει πως δεν είναι. Ας θυμηθούμε όμως τι ακριβώς σημαίνει σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία. Σημαίνει ένα κομπλιμέντο. Ένα ανέκδοτο. Ή ένα “υπονοούμενο”. Πως ακριβώς μπορεί να αποδείξει ένας εργοδότης ή ένας εργαζόμενος ότι δεν έκανε ένα κομπλιμέντο σε μια εργαζόμενη του; Ή πως δεν της είπε κάποιο “υπονοούμενο”; Ή πως δεν την ακούμπησε κατά λάθος;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.
Τέλος ο νόμος λέει ότι εάν ο εργοδότης δεν απολύσει τον εργαζόμενο ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση, μπορεί να έχει και αυτός μπλεξίματα με τον νόμο και μεγάλα πρόστιμα.
Με λίγα λόγια ο φεμινισμός δημιούργησε ένα νομοθετικό πλαίσιο στην εργασία όπου. 1) μεγάλωσε το φάσμα της σεξουαλικής παρενόχλησης σε πράγματα όπως κομπλιμέντα, ανέκδοτα κτλ. 2) δεν υπάρχει τεκμήριο της αθωότητας και 3) αναγκάζει τον εργοδότη να απολύει όποιον έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση ώστε να μην έχει ο ίδιος και η επιχείρηση του νομικά παρατράγουδα.
Στην Αμερική αυτό έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα μιας και οι εργοδότες δεν προσλαμβάνουν γυναίκες στις επιχειρήσεις τους. Επειδή φοβούνται πως για ένα κομπλιμέντο ή ένα βλέμμα μπορεί να βρεθούν στα Δικαστήρια και να στιγματιστούν ως σεξουαλικοί παραβάτες. Όλη αυτή η ανοησία δηλαδή λειτούργησε εις βάρος των γυναικών. Πόσο νομίζεται θα χρειαστεί για να καταλάβουν και οι εργοδότες στην Ελλάδα τον κίνδυνο που έχει δημιουργήσει για αυτούς και τις επιχειρήσεις τους ένα τέτοιο πλαίσιο που δημιουργήθηκε όχι με βάση την λογική αλλά την φεμινιστική προπαγάνδα;
ΠΗΓΗ https://odem.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου