Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Γνωρίστε τις αρχαίες λιμενικές εγκαταστάσεις της Αίγινας


Ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με την ομάδα του ερευνητικού προγράμματος Aigina Harbour City Project και χρηματοδότηση από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER Αλιείας Νήσων Αττικής 2014 -2020 Πολιτισμός & Περιβάλλον «εν Πλώ», υλοποίησε το έργο «Γνωριμία με τις αρχαίες λιμενικές εγκαταστάσεις της Αίγινας με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων», δημιουργώντας μια εφαρμογή που μας ταξιδεύει στον χρόνο.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ


Είναι όμως καιρός να δούμε πως ακριβώς λειτουργεί η φεμινιστική προπαγάνδα. Και πως αυτή συνδέεται με την προπαγάνδα του Γκαίμπελς στην προπολεμική Γερμανία. 

Έντονες αντιδράσεις για τρανσέξουαλ μαθήτρια γυμνασίου στο Όρεγκον που στέφθηκε πρωταθλήτρια στα 200 μ. (video)


Μια τρανσέξουαλ δρομέας γυμνασίου αποδοκιμάστηκε έντονα, ενώ στέφθηκε πρωταθλήτρια πολιτείας, στην κατηγορία 6Α κοριτσιών, στο αγώνισμα των 200 μέτρων στο Όρεγκον.

Απαισιοδοξία: Το κυρίαρχο πολιτικό αίσθημα της εποχής μας


Του Γιώργου Ρακκά από το Άρδην τ. 129 που κυκλοφορεί.

Σε έρευνα που παρουσιάστηκε από το Ινστιτούτο Γκάλοπ τον Οκτώβριο του 2022, οι Αμερικανοί ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν μεταξύ άλλων και στο αν πιστεύουν πως οι επόμενες γενιές θα ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες από τους γονείς τους, όπως συνέβη με κάθε προηγούμενη γενιά στις ΗΠΑ. 

Η προοπτική των Ελληνοτουρκικών σχέσεων


Είναι φανερό ότι ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι οι αναθεωρητικές θέσεις της Τουρκίας και ότι αυτές προοιωνίζονται .

Γεώργιος Γκορέζης, Αρθρογράφος
Υποστρατήγος ε.α. - Συγγραφέας - Αρθρογράφος

Το πήραν γρήγορα πίσω μετά από διάβημα της Λευκωσίας: Ντροπή, η Παλαιστίνη αποκάλεσε -όπως η Τουρκία- την Κυπριακή Δημοκρατία «Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου»!!!


epa11253766 Palestinian President Mahmoud Abbas attends the new Palestinian Authority cabinet’s oath-taking ceremony in the West Bank city of Ramallah. EPA, ALAA BADARNEH

Διορθώνει η Παλαιστίνη και απολογείται στην Κυπριακή Δημοκρατία μετά την γκάφα ολκής. Ήδη άλλαξε το αγγλικό κείμενο της ανακοίνωσης της παλαιστινιακής προεδρίας, που ανέφερε την Κυπριακή Δημοκρατία ως “Ελληνική Δοίκηση της Νότιας Κύπρου”.

Χαρτσιώτης – Στυλιανίδης: Προανήγγειλαν στενότερη συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας στο μεταναστευτικό


Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας με κύριο άξονα τον συντονισμό των πολιτικών και τη στενότερη συνεργασία των δύο χωρών στο μεταναστευτικό, αποφασίστηκε σήμερα στη Λευκωσία.

Κοινές δράσεις για βιώσιμη λειτουργία της θαλάσσιας σύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου


Θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που άπτονται της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, της ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις οι οποίες επηρεάζουν την παγκόσμια ναυτιλία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες, Τρίτη, στη Λεμεσό ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας Χρήστος Στυλιανίδης με την Κύπρια υφυπουργό Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω Μαρίνα Χατζημανώλη.

Οι Αμερικανοί και το πολιτικό θρίλερ με το Great Sea Interconnector


Στέλιος Μπούρας

Η Ουάσιγκτον ρίχνει το βάρος της υπέρ της διασύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, την ώρα που έχει ξεσπάσει πολιτική θύελλα για το έργο στην Κύπρο. Οι Γάλλοι της Nexans προειδοποιούν για την πληρωμή των καλωδίων.

Το πρώτο Readiness των Rafale: Οι ετοιμοπόλεμες «ριπές» επισφραγίζουν την πλήρη επιχειρησιακή τους ετοιμότητα


*Του Κώστα Σαρικά 

Η πρώτη υπηρεσία επιφυλακής για τα πανίσχυρα γαλλικής κατασκευής μαχητικά Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας είναι γεγονός. 

«Παρατηρητής» η Ελλάδα στο εγχείρημα του «μεταSpartan», του ευρωπαϊκού μεταφορικού αεροσκάφους: Οι κινήσεις της Αθήνας για βιωσιμότητα των τακτικών μεταφορών


Το cockpit του C-27J Spartan και ηλεκτρονικά συστήματα του, περίπου στο 70-80% μέσα στα επόμενα χρόνια θα σταματήσουν να υποστηρίζονται από την εταιρεία, η οποία έχει προτείνει την αναβάθμιση των 7 αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας. Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL-Αθήνα 

Παράλληλα με το πρόγραμμα της Ευρωκορβέτας, τρέχει κι ένα δεύτερο, το οποίο η Ελλάδα ξεχώρισε και θέλει να ενημερώνεται για την πρόοδο του.

Constellation, F-35, κορβέτες, LCS και εκσυγχρονισμός MEKO: Τι είπε ο ΥΕΘΑ για τα εξοπλιστικά προγράμματα και ποια θα έρθουν στην Βουλή


Ο Νίκος Δένδιας, μίλησε για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα Constellation, ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών MEKO, οι κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και τα επόμενα βήματα για την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας με stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35, κατά την διάρκεια ομιλίας του επί του νομοσχεδίου για την Ίδρυση του Ελληνικού Κέντρου Καινοτομίας.

ΥΠΕΘΑ: Νέος πρόεδρος του Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας ο απόστρατος αντιναύαρχος Π. Λυμπέρης


Ο αντιναύαρχος εν αποστρατεία Παναγιώτης Λυμπέρης ορίζεται πρόεδρος του υπό σύσταση Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, όπως ανέφερε στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Κυριάκος Πιερρακάκης για ελληνική PISA: Αναχρονιστικές μειοψηφίες υπονομεύουν το μέλλον των μαθητών

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Το μήνυμα ότι οι λίγοι δεν θα εμποδίσουν τους πολλούς όσον αφορά τη διενέργεια των εξετάσεων της ελληνικής PISA έστειλε με ανάρτηση του στα social media ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος μίλησε για τις αναχρονιστικές μειοψηφίες που υπονομεύουν το μέλλον των μαθητών.

Νέα επίθεση αλλοδαπού στην Ερμού, εναντίον Ελληνίδας… Τι θα γίνει κύριοι; (vid.)


Νέο περιστατικό βίας σημειώθηκε στο κεντρικότερο σημείο της Αθήνας, την οδό Ερμού, με άνδρα αφγανικής καταγωγής να επιτίθεται κατά κοπέλας. Σύμφωνα με τον Alpha χωρίς προφανή λόγο ο Αφγανός επιτέθηκε σε μια νεαρή γυναίκα στον πολυσύχναστο δρόμο του κέντρου της Αθήνας. TΤην γρονθοκόπησε τραυματίζοντάς την στην καρωτίδα.

Χωρίς «Βόρεια Μακεδονία» η σελίδα της προέδρου- Μητσοτάκης: Κλειστός ο ευρωπαϊκός δρόμος


Ανανεώθηκε η επίσημη ιστοσελίδα της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.

Προκαλεί ξανά ο Μίτσκοσκι - Επέμεινε στο «Μακεδονία» σε επίσημη συνάντηση

Ο Κρίστιαν Μίτσκοσκι ο αρχηγός του κόμματος VMRO της Βορείου Μακεδονίας κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας στις 6 Μαρτίου 2024.AP Photo/Vadim Ghirda

Επιμένει στη χρήση του όρου «Μακεδονία» και στις συναντήσεις που έχει με ξένους αξιωματούχους ο πρωθυπουργός της  Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

«Η Ελλάδα κατέλαβε τη Μακεδονία του Αιγαίου και άρχισε βάναυσους διωγμούς του σλαβικού πληθυσμού», βουλγαρικό δημοσίευμα


Μάιος 21, 2024. Ελλάδα.

Κατά τον Ελληνικό Εμφύλιο (1946-1949), οι κομμουνιστές παρτιζάνοι του Δημοκρατικού Στρατού υποσχέθηκαν, εάν έπαιρναν την εξουσία, να δώσουν ευρεία αυτονομία στον σλαβικό πληθυσμό της Μακεδονίας του Αιγαίου (χρωματισμένο με μπλε  χρώμα στο χάρτη). Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί Σλάβοι πολέμησαν στο πλευρό τους, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Σόφια.

Η Άγκυρα αντιστρέφει τα βέλη: Ζητά αποκατάσταση των τζαμιών στην Ελλάδα


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας εγείρουν τώρα ζήτημα «αμοιβαιότητας» σχετικά με την αποκατάσταση τζαμιών στην Ελλάδα, επικεντρώνοντας ειδικά στα ιστορικά τζαμιά της Λέσβου

Λιβύη: Διάβημα στην Ελλάδα για τις έρευνες νότια της Κρήτης – Πώς ερμηνεύεται η κίνηση της Τρίπολης και ο ρόλος της Τουρκίας


Ζήτημα παράνομης διεξαγωγής ερευνών σε περιοχή η οποία ανήκει στη δικαιοδοσία της Λιβύης έθεσε η προσωρινή κυβέρνηση της Τρίπολης μέσω διαβήματος που επιδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στον πρέσβη της Ελλάδας, Νίκο Γαριλίδη.

«Νάρκη» Ερντογάν με αλλαγή του τουρκικού κανονισμού κατάστασης πολέμου– Η σημασία για το casus belli


Μάνος Χατζηγιάννης

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να είναι έτοιμος προκειμένου να αιφνιδιάσει εχθρούς και...φίλους 

Τι θα κάνει η Τουρκία με τον Χανίγια της Χαμάς;


H ρευστότητα της κατάστασης γύρω από τη Γάζα έφερε στο προσκήνιο ξαφνικά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και τον άτεγκτο εισαγγελέα Καρίμ Χαν

“Ελληνική Διοίκηση Νότιας Κύπρου” βλέπουν οι “αδερφοί” Παλαιστίνιοι


Οι “αδελφοί”, οι “αδικημένοι”, οι “καταπιεσμένοι” Παλαιστίνιοι για τους οποίους οι απανταχού “ευαίσθητοι” εν Ελλάδα, με πρωτοπόρα την ελληνική τραγικά κοντόφθαλμη αριστερά, αυτής που κάποιοι υψηλά ιστάμενοι “σέβονται τους αγώνες της”, εόρτασαν την αβελτηρία επιπλέον ευρωπαϊκών κρατών να αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος. 

Ισραήλ: Νέο ανατριχιαστικό βίντεο της βίαιης απαγωγής από τη Χαμάς- Πότε θα προβληθεί

Ισραήλ: Το Φόρουμ Ομήρων και Εξαφανισμένων Οικογενειών ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιήσει την Τετάρτη βίντεο που δείχνει την απαγωγή των γυναικών στρατιωτών παρατηρητών πεδίου από τη βάση Nahal Oz στις 7 Οκτωβρίου.

Οργή Ισραήλ μετά την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από Ιρλανδία, Ισπανία, Νορβηγία

Παλαιστινιακή σημαία (φωτογραφία αρχείου) UNSPLASH

Την οργισμένη αντίδραση του Ισραήλ προκάλεσε η απόφαση της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Νορβηγίας να αναγνωρίσουν επίσημα την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος. 

Ιρλανδία: Στα σύνορα του 1967 το παλαιστινιακό κράτος


Πρόκειται για «καθορισμένη επικράτεια που περιλαμβάνει τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και... μια πρωτεύουσα τόσο ενός ισραηλινού κράτους όσο και ενός παλαιστινιακού κράτους στην Ιερουσαλήμ», τόνισε ο ΥΠΕΞ. Στις 28 Μαΐου η επίσημη αναγνώριση.

Λευκός Οίκος: Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους πρέπει να γίνει μέσω διαπραγματεύσεων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους θα πρέπει να επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων και όχι με μονομερή αναγνώριση, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

O Ραΐσι απέτυχε ως πρόεδρος του Ιράν


Του Marc Champion

Όλοι οι Ιρανοί πρόεδροι από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 ήταν στην ουσία εκφράσεις αυτού που ο ανώτατος ηγέτης πίστευε ότι χρειαζόταν εκείνη τη στιγμή. Ο Εμπραχίμ Ραΐσι δεν ήταν μόνο προστατευόμενος του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, αλλά και πιο κοντά στις θρησκευτικές και πολιτικές του απόψεις. 

Το δίλημμα του Χαμενεΐ


Της Viviana Mazza*

"Καμιά": έτσι απαντάει ο Βάλι Νασρ, ένας Ιρανοαμερικανός πολιτικός αναλυτής του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς και πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης Ομπάμα, στην ερώτηση τι συνέπειες θα έχει ο θάνατος του Ιρανού Προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί για τις σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και τη Δύση. 

Βρετανός ΥΠΕΘΑ: Η Κίνα στέλνει ή ετοιμάζεται να στείλει στρατιωτική βοήθεια στη Ρωσία


Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς κατηγόρησε σήμερα την Κίνα ότι προμηθεύει ή ετοιμάζεται να προμηθεύσει την Ρωσία με όπλα για να τα χρησιμοποιήσει στον πόλεμο κατά την Ουκρανίας.

«Ψυχολογικός πόλεμος»: Η Μόσχα ξαφνικά διέγραψε το διάταγμα για τις αλλαγές στα σύνορα της Βαλτικής


Ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας δήλωσε νωρίτερα ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα θαλάσσια σύνορα στη Βαλτική, ωστόσο έκανε λόγο για "υβριδική δραστηριότητα"