Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Ισραήλ: Νέο ανατριχιαστικό βίντεο της βίαιης απαγωγής από τη Χαμάς- Πότε θα προβληθεί

Ισραήλ: Το Φόρουμ Ομήρων και Εξαφανισμένων Οικογενειών ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιήσει την Τετάρτη βίντεο που δείχνει την απαγωγή των γυναικών στρατιωτών παρατηρητών πεδίου από τη βάση Nahal Oz στις 7 Οκτωβρίου.

Το βίντεο τραβήχτηκε από κάμερες σώματος τρομοκρατών της Χαμάς.

Στη βάση Nahal Oz, 15 παρατηρητές πεδίου που υπηρετούσαν στη βάση δολοφονήθηκαν εκείνο το μαύρο Σάββατο. Η Ori Magidish διασώθηκε από τις δυνάμεις του IDF μετά από 23 ημέρες αιχμαλωσίας, η Noa Marciano σκοτώθηκε από τρομοκράτες της Χαμάς ενώ βρισκόταν αιχμάλωτη και το σώμα της επεστράφη από το IDF για ταφή στο Ισραήλ.

Το IDF δεν έχει πει πόσοι παραμένουν σε αιχμαλωσία μετά από 229 ημέρες. Οι γονείς των θυμάτων αποφάσισαν να δώσουν το βίντεο στα μέσα ενημέρωσης και στο κοινό την Τετάρτη, προκειμένου να δείξουν τη βίαιη, ταπεινωτική και ταπεινωτική μεταχείριση που υπέστησαν στη βάναυση απαγωγή. Σε μια σκηνή, οι απαγωγείς της Χαμάς λένε στους νεαρούς νεοσύλλεκτους, αφού τους είχαν δέσει με φερμουάρ, «Είσαι τόσο όμορφη». Είναι σαφές ότι αυτό αντιμετωπίζεται με μαρτύριο από το βλέμμα στα μάτια τους.

Το βίντεο διάρκειας 03:10 λεπτών έχει υποστεί επεξεργασία και λογοκρισία και δεν περιλαμβάνει σημεία που αφορούν τους νεκρούς στη βάση και το τεθωρακισμένο όχημα από το οποίο απήχθησαν οι επιτηρητές, καθώς και πολλές βίαιες σκηνές.

Το φόρουμ ανέφερε σε δήλωση: “Κάθε πρόσθετη μαρτυρία που προέρχεται από τους αιχμαλώτους φωνάζει την ίδια θλιβερή αλήθεια – πρέπει να τους φέρουμε όλους στο σπίτι. Το βίντεο είναι ένα σκληρό κατηγορητήριο για την εθνική αποτυχία να εγκαταλείψουν τους αιχμαλώτους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αποστολή, καμία άλλη ουσιαστική νίκη και καμία ευκαιρία να αποκατασταθεί η ελπίδα στο Ισραήλ χωρίς να επιστρέψουν όλοι – οι ζωντανοί για αποκατάσταση και οι δολοφονημένοι για ταφή Η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν πρέπει να χάσει άλλη στιγμή – πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου