Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Κυριάκος Πιερρακάκης για ελληνική PISA: Αναχρονιστικές μειοψηφίες υπονομεύουν το μέλλον των μαθητών

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Το μήνυμα ότι οι λίγοι δεν θα εμποδίσουν τους πολλούς όσον αφορά τη διενέργεια των εξετάσεων της ελληνικής PISA έστειλε με ανάρτηση του στα social media ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος μίλησε για τις αναχρονιστικές μειοψηφίες που υπονομεύουν το μέλλον των μαθητών.

 «Οι εκπαιδευτικοί είναι αρωγοί και καταλύτες στην τιτάνια προσπάθεια για ένα καλύτερο σχολείο, λειτουργικό, δημιουργικό, ψηφιακό. Αντιστέκονται αναχρονιστικές μειοψηφίες, οι οποίες με τη στάση τους στρέφονται εναντίον των μαθητών υπονομεύοντας ουσιαστικά το μέλλον τους. Οι λίγοι δεν θα εμποδίσουν τους πολλούς. Ο δρόμος για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η εκπαίδευση έχει ανοίξει με το ψηφιακό σχολείο που πρόσφατα ανακοινώθηκε, με το πολλαπλό βιβλίο, με τις επερχόμενες αλλαγές στα προγράμματα σπουδών, με τη μελέτη ολόκληρων λογοτεχνικών βιβλίων αντί αποσπασματικών κειμένων, με τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού και με όσα ακόμη πρόκειται να ανακοινωθούν και να υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες. Με πολλές μικρές και μεγάλες αλλαγές που τόσο έχει ανάγκη το ελληνικό σχολείο. Και σίγουρα χωρίς ιδεοληψίες – όχι απλώς άλλων δεκαετιών, αλλά άλλου αιώνα. Δεν θα συμβιβαστούμε με τους μηχανισμούς και τις δυνάμεις της αδράνειας. Οι πολίτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να φέρει τη χώρα στο μέλλον. Κι αυτό ακριβώς είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε» έγραψε ο Κυριάκος Πιερρακάκης. 

Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε τις εξετάσεις της PISA πολύτιμο εργαλείο για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος και επανέλαβε ότι το αποτέλεσμα τους δεν μετρά βαθμολογικά και τα ανώνυμα γραπτά δεν συνεκτιμώνται στην αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών. 

Διαβάστε την ανάρτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου