Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ιστορική ανατροπή: Η Κνωσσός αναγεννήθηκε και άκμασε και μετά την καταστροφή του Μινωικού Πολιτισμού!

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η Κνωσσός κατά τη διάρκεια της πρώιμης Εποχής του Σιδήρου (μεταξύ 1100 και 600 π.Χ.) είχε ανεπτυγμένες εμπορικές σχέσεις και ήταν σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις παλαιότερων ανασκαφών.

Με άλλα λόγια, το περίφημο κέντρο της Εποχής του Χαλκού και της ακμής του Μινωικού Πολιτισμού (3500-1100 π.Χ.) όχι μόνο επανέκαμψε μετά την κατάρρευση του κοινωνικοπολιτικού συστήματος, γύρω στα 1200 π.Χ., αλλά αναπτύχθηκε γρήγορα και άκμασε ως ένα κοσμοπολιτικό κέντρο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Η NASA «θαυμάζει» τους εξωγήινους αμμόλοφους του πλανήτη Άρη

Επειτα από τρία χρόνια περιπλάνησης στο αρειανό τοπίο, ο ρομποτικός γεωλόγος Curiosity της NASA μπόρεσε να θαυμάσει, για πρώτη φορά από κοντά, εξωγήινους αμμόλοφους με ύψος διώροφου κτηρίου -σχηματισμούς που καλύπτουν αχανείς εκτάσεις στον ερημικό πλανήτη.

Οι ερευνητές της αποστολής καμαρώνουν για τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες του Αμμόλοφου «Ναμίμπια» στους πρόποδες του Όρους Σαρπ, ενός βουνού ύψους πέντε χιλιομέτρων στο οποίο προσπαθεί να αναρριχηθεί το ρομπότ.

Μυστηριώδη πυραμίδα κρύβει ο νάνος πλανήτης Δήμητρα (Βίντεο)

Η μη επανδρωμένη αποστολή Dawn της NASA ενώ βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη-νάνο Δήμητρα εντόπισε μια πτύχωση του εδάφους που θυμίζει πυραμίδα.
Κινούμενο σε ύψος 4.400 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Δήμητρας το Dawn σαρώνει την επιφάνεια του πλανήτη νάνου με υπέρυθρη ακτινοβολία ώστε να συλλέξει δεδομένα για τη χημική σύσταση του εδάφους.
Στις φωτογραφίες βλέπουμε ένα ασύνηθες βουνό που απότομες πλαγιές που ξεπετάγεται στο κατά τ΄άλλα ομαλό έδαφος της Δήμητρας. Εκτιμάται ότι το όρος αυτό έχει μέγεθος παρόμοιο με το Λευκό Όρος των Άλπεων.

Σύστημα θέρμανσης με κουτάκια μπύρας δημιούργησε Σέρβος μαθηματικός (Φωτό)

Με τις θερμοκρασίες το χειμώνα να πέφτουν κατακόρυφα σε όλην την Ευρώπη, ένας σέρβος μαθηματικός έφτιαξε έναν οικονομικό τρόπο θέρμανσης του σπιτιού... από κουτάκια μπύρες.

Ο Darko Milicevic έχει μετατρέψει τα άδεια κουτάκια μπύρας σε ηλιακούς συλλέκτες που του κάνουν οικονομία 500 λίρες το χρόνο στους λογαριασμούς θέρμανσης, ποσό που είναι διπλάσιο από το μέσο μισθό στη Σερβία, σύμφωνα με την Daily Mail.

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΓΓΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: Η Ε.Ε. να εγείρει νέα σύνορα στα βόρεια της Ελλάδας

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, σχετικά με την Ελλάδα και τα Ευρωπαϊκά σύνορα.

Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας του δήλωσε πως: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εγείρει νέα σύνορα στα βόρεια της Ελλάδας, διότι η συμφωνία με την Τουρκία δεν θα είναι αρκετή για να σταματήσει η εισροή των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών/προσφύγων προς την Ευρώπη».

Παράλληλα σημείωσε πως η έγερση νέων συνόρων θα είναι η «επόμενη γραμμή άμυνας».

Ρωσική Εκκλησία προς Τουρκία: «Προσέξτε πάρα πολύ με τη ΝΟΤΑΜ που περικλείει το Άγιο όρος !»(Βίντεο)

Ανάστατη είναι η ρωσική εκκλησία μετά την έκδοση της προκλητικότατης τουρκικής ΝΟΤΑΜ η οποία περιλαμβάνει την θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους, λόγω της ιερότητας της περιοχής για την Ορθοδοξία και λόγω υπάρξεως ρωσικής Μονής, αναφέρει σήμερα ο ρωσικός τύπος.

Το άρθρο αναφέρει ξεκάθαρα ότι το Άγιο Όρος είναι υπό την «υψηλή προστασία» όλων των ορθοδόξων χωρών οι οποίες διαθέτουν Μονές και φυσικά της ρωσικής ομοσπονδίας.

Βαρουφάκης: Στην Ελλάδα κυκλοφορούν δύο παράλληλα νομίσματα - Βαρουφάκης: Στην Ελλάδα κυκλοφορούν δύο παράλληλα νομίσματα

Ο τέως υπουργός Οικονομικών εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιβλήθηκαν τα  capital controls στην Ελλάδα Τους λόγους για τους οποίους επιβλήθηκαν τα  capital controls στην Ελλάδα εξηγεί ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε νέο του άρθρο στο Project Syndicate, ενώ την ίδια ώρα αποκαλύπτει πως στην χώρα μας κυκλοφορούν... δύο παράλληλα νομίσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, οι τραπεζικοί περιορισμοί επιβλήθηκαν στην Ελλάδα για να αναγκαστεί η κυβέρνηση να συνθηκολογήσει στις αποτυχημένες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γι' αυτό και μέσα από το άρθρο του εξαπολύει σφοδρή επίθεση στους Ευρωπαίους.

Τεράστιο πετρελαιοφόρο κοίτασμα στο βόρειο Αιγαίο "κυκλώνει" η Αγκυρα με 11 αεροναυτικές ασκήσεις το 2016 - 17 ΕΚΑΤ. ΒΑΡΕΛΙΑ ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜEΝΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 1 ΔΙΣ. ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ

Του Χρήστου Μακρή
Από το pronews

 
Με πολύ προσοχή μελετούν οι επιτελείς του ΓΕΝ τις τουρκικές κινήσεις στο βόρειο Αιγαίο, ειδικά μετά τις πρόσφατες ΝΟΤΑΜ και NAVTEX που εξέδωσε η Αγκυρα και οι οποίες είτε "περικυκλώνουν" τος περιοχές των πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων της περιοχής της Θάσου, είτε κινούνται πολύ δυτικότερα από αυτές, δημιουργώντας έναν επικίνδυνο άξονα με εξαιρετικά σαφή πρόθεση: Την συνδιαχείριση της περιοχής και των πλούσιων πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων.

Επίθεση της Μόσχας στην Άγκυρα για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ Α/ΓΕΣ Φ.ΦΡΑΓΚΟΥ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΜΕ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 
Από το  pronews.
 
Επίθεση κατά της Άγκυρας για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο πραγματοποίησε η Μόσχα μέσω του κρατικού Sputnik με αφορμή προσφατο επεισόδειο στο Αρχιπέλαγος όταν τέσσερα τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον ελληνικό ναέριο χώρο και δύο από αυτά ήταν οπλισμένα.

Τρεις παραβιάσεις έλαβαν χώρα στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τα τουρκικα μαχητικά κάθε φορά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά που έσπευσαν στην περιοχή για να τα εκδιώξουν εκτός του εθνικού εναέριου χώρου.

Ότζι: Ο ηλικίας 5.300 ετών «Παγωμένος Άνθρωπος» είχε... έλκος! Είχε ανακαλυφθεί στις Άλπεις το 1991

Αλλάζουν τα δεδομένα για την εξέλιξη της ανθρώπινης μετανάστευσης- Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού εντοπίστηκε στο στομάχι του Ότζι
Τα μικρόβια από το έντερο του «Οτζι, του παγωμένου ανθρώπου», δηλαδή μιας μούμιας ηλικίας 5.300 ετών που βρέθηκε το 1991 σε έναν παγετώνα στις Άλπεις, «φωτίζουν» την ιστορία της ανθρώπινης μετανάστευσης, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες την Πέμπτη.

Οι ερευνητές εξέτασαν λεπτομερώς τον Οτζι, που σκοτώθηκε από βέλος σε ηλικία 40-50 ετών, καθώς πεζοπορούσε στις Άλπεις, σε σημείο που βρίσκεται σήμερα στα σύνορα Ιταλίας-Αυστρίας. Όταν έφτασαν στο περιεχόμενο του στομαχιού του, ανακάλυψαν ένα βακτήριο, το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, που έχει εξελιχθεί σε διαφορετικά στελέχη, αναλόγως με την περιοχή του κόσμου στην οποία βρίσκεται.

Γιούνκερ: Η υπομονή μας δοκιμάστηκε από την Ελλάδα - Άρθρο του προέδρου της Κομισιόν στο Project Syndicate

«Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα δοκίμασαν την υπομονή όλων μας. Χάθηκε πολύς χρόνος και πολλή εμπιστοσύνη. Οι γέφυρες κάηκαν. Ακούστηκαν λόγια τα οποία δεν μπορείς εύκολα να τα πάρεις πίσω» γράφει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - «Εν συνόλω η Ευρώπη κοίταξε την άβυσσο» με την ελληνική κρίση, λέει ο Γιούνκερ
Έναν απολογισμό του 2015 και των επιπτώσεων που είχαν στην αλληλεγγύη εντός της Ευρωζώνης γεγονότα όπως η ελληνική κρίση και το προσφυγικό, πραγματοποιεί με άρθρο του στο Project Syndicate, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.