Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Η μαγεία δεν έχει τέλος: Νέο βίντεο, σε 3D αναπαράσταση, που δείχνει πως ήταν η Αμφίπολη (Βίντεο)

Το πρώτο βίντεο που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες στο διαδίκτυο και αναπαριστούσε τον τύμβο της Αμφίπολης, έκανε τους πάντες κοινωνούς της ομορφιάς και της μεγαλοπρέπειας του χώρου.
Τώρα, πάλι με τη βοήθεια της τεχνολογίας, γίνεται μια όσο το δυνατόν πιο πιστή αναπαράσταση του τάφου, με βάση τα μέχρι τώρα ευρήματα.

Βεργίνα: Βρέθηκε η νεκρική μάσκα του βασιλιά Φιλίππου Β΄

Βεργίνα: Βρέθηκε η νεκρική μάσκα του βασιλιά Φιλίππου Β΄
Αυτή τη μάσκα τη φορούσε εν ζωή και ως ένδειξη τιμής την έβαλαν στο πρόσωπο του πριν την καύση.
Ένα νέο πολύ σημαντικό εύρημα έφεραν στο "φως" οι αρχαιολόγοι στις Αιγές συγκεκριμένα στον τάφο ΙΙ. Πρόκειται για τη μάσκα που φορούσε ο βασιλιάς των Μακεδόνων ως αρχιερέας των ορφικών μυστηρίων.
Ίχνη χουντίτη και πορφύρας στα 350 οστά και θραύσματα οστών στις δύο χρυσές λάρνακες, επιβεβαιώνουν τη θεωρία ότι ο νεκρός έφερε στο πρόσωπο μια επιμελημένη κατασκευή, την οποία φορούσε εν ζωή και ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του, την έβαλαν στο πρόσωπό του πριν από την καύση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος" το νέο εύρημα, μαζί με άλλα στοιχεία από τετραετή έρευνα στο υλικό του τάφου, θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από τη Διεπιστημονική Ομάδα της Πανεπιστημιακής Ανασκαφής της Βεργίνας.

Οι βρετανοί προκαλούν: Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα θα δημιουργήσει ένα τρομακτικό προηγούμενο

Ο σερ Τζον Μπόρντμαν, κορυφαίος ιστορικός της Αγγλίας, με συνέντευξή του στην Telegraph προειδοποιεί την Αμάλ Αλαμουντίν και τον συνεργάτης της Τζέφρι Ρόμπερτσον πως οποιαδήποτε κίνηση επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, θα προκαλέσει ένα τρομακτικό προηγούμενο.
Όπως λέει ο ιστορικός από την Οξθόρδη, μια τέτοια κίνηση αν ευοδωθεί θα «καταστρέψει όλα τα μεγάλα μουσεία του κόσμου». Ο κ. Μπόρντμαν, καθηγητής αρχαιολογίας και κλασικής τέχνης στην Οξφόρδη σημειώνει πως αν τα Γλυπτά του Παρθενώνα επιστρέψουν, τότε και άλλοι νόμιμοι «κάτοχοι» θα ζητήσουν κάτι ανάλογο και από άλλα μουσεία προκαλώντας έναν φαύλο κύκλο. Μάλιστα, προέτρεψε το Βρετανικό Μουσείο να απορρίψει κάθε περίπτωση συνδιαλλαγής, καθώς όπως υποστηρίζει, «νομικά έχει ισχυρή θέση».

Το μεγάλο ξεπούλημα: Οι Ελληνες δίνουν όσο-όσο την ακίνητη περιουσία τους

Η φορολογική επιβάρυνση και η ανησυχία για περαιτέρω μείωση των τιμών, κάνει τους Ελληνες να πουλάνε όσο-όσο την ακίνητη περιουσία τους. Στην κορυφή της λίστας με τα πωλητήρια διαμερίσματα που παραμένουν ξενοίκιαστα, σπίτια στην επαρχία που δεν κατοικούνται αλλά και καταστήματα ή γραφεία που επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες χωρίς να προσφέρουν εισόδημα.

Από το Σεπτέμβριο και μετά, το τελευταίο «χτύπημα» στους ιδιοκτήτες με τον ΕΝΦΙΑ προκάλεσε νέο κύμα πωλήσεων, σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Νέων». Τα πωλητήρια το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ μέχρι και τον Απρίλιο οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τον αριθμό-ρεκόρ των 250.000-270.000 ακινήτων που πωλούνταν.

Οι εφορίες στα πρόθυμα νευρικής κρίσης: 80.000 προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ

Τέλος δεν έχει η διαμάχη κοινωνίας, πολιτείας και εφοριών για τον ΕΝΦΙΑ. Οι αντιδράσεις των φορολογούμενων συνεχίζονται και παίρνουν χαρακτήρα ορμητικού κύματος, καθώς ήδη καταγράφονται 80.000 προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ, θεωρώντας τον αντισυνταγματικό.
Την περασμένη εβδομάδα οι προσφυγές δεν ξεπερνούσαν τις 50.000, αλλά η μαζική κινητοποίηση των οργανώσεων ιδιοκτητών και καταναλωτών και οι δημόσιες παρεμβάσεις κατά της συνταγματικότητας του νόμου από τους προέδρους τους δικηγορικών συλλόγων, δημιουργούν κύμα αντιδράσεων και προσφυγών.

Μετά το Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε Την Μαλάλα Γιουσαφζάι απειλούν ακραίοι ισλαμιστές

«Με κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια» προειδοποιούν ότι θα απαντήσουν οι εξτρεμιστές της οργάνωσης Τζαμάατ ουλ Άχραρ στην 17χρονη
Μία ημέρα μετά την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης που απονεμήθηκε στην 17χρονη Πακιστανή μαθήτρια Μαλάλα Γιουσαφζάι, οι ισλαμιστές επέστρεψαν δριμύτεροι με νέες απειλές εναντίον της.
Η νεαρή Μαλάλα, η οποία έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας επειδή αγωνιζόταν υπέρ του δικαιώματος των παιδιών στην εκπαίδευση, δέχθηκε απειλές από μέλη της οργάνωσης  Τζαμάατ ουλ Άχραρ, η οποία αποσχίσθηκε τον Αύγουστο από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν της οργάνωσης Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν (TTP).

Τζιχαντιστές: Νέο βίντεο από το Κομπάνι και νέος χάρτης με το «μεγάλο Ισλαμικό Κράτος»

Απεικονίζεται η βομβαρδισμένη πόλη να φλέγεται!
Με το 40% του Κομπάνι να βρίσκεται πλέον στα χέρια των τζιχαντιστών και με περισσότερους από  700 Κούρδους πολίτες -κυρίως ηλικιωμένους- να παραμένουν εγκλωβισμένοι, οι σκληροί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έδωσαν το Σάββατο στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο μέσα από τους δρόμους της βομβαρδισμένης πόλης.

Στις παρακάτω εικόνες από το Κομπάνι, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα της Συρίας και της Τουρκίας, απεικονίζονται τζιχαντιστές να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον διάφορων στόχων -οι οποίοι δεν διακρίνονται- με πολυβόλα πίσω από κτίρια.

Έγκλημα στην Καισαριανή: Άνδρας βρέθηκε μαχαιρωμένος

Έγκλημα στην Καισαριανή: Άνδρας βρέθηκε μαχαιρωμένος
Μαχαιρωμένος βρέθηκε ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων 
Το έγκλημα συνέβη στις 08:00 στην περιοχή της Καισαριανής σε αλσύλλιο κοντά στο νεκροταφείο.
Ο 35χρονος, όπως εικάζεται, βρέθηκε μαχαιρωμένος στον θώρακα και στην κοιλιά.
Τα στοιχεία του παραμένουν ακόμη άγνωστα. Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για να βρεθεί ο δράστης. Το θύμα εντόπισε ένας περαστικός.
Ο φύλακας του κοιμητηρίου μιλώντας στο newsbomb.gr αποκάλυψε πως πέρασε ένα φορτηγό και τους είπε ότι είδε έναν άνθρωπο ξαπλωμένο.

Πέλλα: 60χρονος έκρυβε στο σπίτι του οπλοστάσιο

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στην Πέλλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας 60χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.


Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών πραγματοποιήσαν έρευνα στης κατοικία του 60χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: