Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Πάντα θα τους ... πονάει η Άλωση της Τριπολιτσάς - Είμαστε υπερήφανοι για την Ιστορία μας!

Από το kalimera-arkadia

Σαν σήμερα γιορτάζεται μία από τις κορυφαίες στιγμές της Επανάστασης του '21, η Άλωση της Τριπολιτσάς!

Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός το οποίο πολλές φορές στο παρελθόν έχει δυσφημιστεί και έχει γίνει προσπάθεια να … υποβαθμιστεί η σημασία του.

Το σχέδιο είναι γνωστό. Αυτοί που εμφάνισαν τον ξεριζωμό της Σμύρνης ως «συνωστισμό», έχουν βαλθεί –τα τελευταία χρόνια- να δυσφημίσουν την Άλωση της Τριπολιτσάς.
 
Θέλουν να την εξαφανίσουν από κάθε βιβλίο, είναι τόσο μεγάλη η μανία τους που θέλουν να μην γίνεται πουθενά, καμία αναφορά στο γεγονός αυτό, που είναι γνωστό ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την θετική έκβαση της Επανάστασης του ’21. Θέλουν να μας κάνουν να ντρεπόμαστε που υπήρξε η Άλωση. Θέλουν να πάψουν να διδασκόμαστε οποιοδήποτε ιστορικό γεγονός αποδεικνύει ότι οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν το ακατόρθωτο.

Αλλοδαποί κατέστρεψαν τον ναό του Αγίου Γεωργίου στην Μόρια (ΦΩΤΟ)

Άγνωστη ΜΚΟ κατέλαβε τον Άγιο Γεώργιο στη Μόρια, στήνοντας καταυλισμό μέσα και έξω από το ναό

Την απόλυτη καταστροφή άφησαν πίσω τους οι μετανάστες, οι οποίοι διέμειναν προσωρινά στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργιου στη Μόρια, μετά τον εμπρησμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών, πριν από δύο εβδομάδες.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr, οι μετανάστες είχαν κατασκηνώσει κανονικά, μέσα και έξω από τον ιερό ναό. Οι αλλοδαποί έφτασαν στο σημείο να σκίσουν πολλές εικόνες και να γεμίσουν με σκουπίδια το σημείο. Άδεια μπουκάλια νερού και κάποια στρώματα έχουν μείνει εκεί εκτεθειμένα. 

Πού βρίσκεται η Ελλάδα στη ρητορική μίσους κατά ξένων, αλλόθρησκων στα τουρκικά ΜΜΕ

Τι αποκαλύπτει έκθεση για τη ρητορική μίσους κατά ξένων και αλλόθρησκων στα ΜΜΕ της Τουρκίας το 2019

Σε έκθεση, που δημοσίευσε το ίδρυμα του δολοφονηθέντος Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ αναφορικά με τη ρητορική μίσους και τη ρατσιστική ρητορική στα τουρκικά ΜΜΕ, πέρυσι το 2019 καταγράφονται αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την αντιμετώπιση από τον τουρκικό Τύπο των Ελλήνων, Κύπριων και χριστιανών ορθοδόξων.

Ομάδες που αποτέλεσαν αντικείμενο στοχοποίησης κατά το 2019 λόγω της εθνικής, εθνοτικής, θρησκευτικής ή/ και σεξουαλικής ταυτότητάς τους (πρώτη δεκάδα):

Μας κάνει και... χάρη ο Ερντογάν: "Να μην σπαταλίσει η Ελλάδα την ευκαιρία που της δίνουμε"

Τηλεδιάσκεψη με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Στόλτενμπεργκ είχε ο Τούρκος πρόεδρος

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η πηγή των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι οι «μαξιμαλιστικοί», όπως τους χαρακτήρισε, ισχυρισμοί της Ελλάδος και της Κύπρου καθώς και το γεγονός ότι «οι Τουρκοκύπριοι αγνοούνται».

DW: Το Βερολίνο απορρίπτει κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας - «Η Ευρώπη και η Άγκυρα έχουν πολλά κοινά συμφέροντα»

Η Γερμανία φαίνεται να απορρίπτει την επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Τουρκίας, θέλοντας τη βελτίωση των σχέσεων της ΕΕ με την Άγκυρα.

«Η γερμανική κυβέρνηση επιδοκιμάζει το γεγονός ότι η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν να ξαναρχίσουν σύντομα τις διμερείς διερευνητικές συνομιλίες», δήλωσε στο σημερινό μπρίφινγκ στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Όπως εκτιμά «πρόκειται για πολύ θετική ένδειξη ότι οι δύο πλευρές έχουν τη θέληση να αναζητήσουν μια λύση στα επίμαχα ζητήματα των θαλασσίων συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω του διαλόγου και στη βάση του Διεθνούς Δικαίου».

Τουρκία, η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο: HOAX

Η Τουρκία επενδύει σε νέα ψέματα στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων σε παγκόσμια κλίμακα.Το κύριο επιχείρημα της Τουρκίας εδώ και δεκαετίες είναι πως τα Ελληνικά νησιά επικάθονται στην Τουρκική υφαλοκρηπίδα και γι’ αυτό δεν έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα και για τον ίδιο λόγο δεν έχουν δικαίωμα να έχουν ΑΟΖ. Το επιχείρημα αυτό όμως καταρρίπτεται από το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, που ρητά αναφέρει πως τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Εδώ και δύο περίπου χρόνια, το αφήγημα των Τούρκων επισήμων περιλαμβάνει και το επιχείρημα ότι η Τουρκία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο και δεν είναι δυνατό να «φυλακίζεται» από τα Ελληνικά μικρά νησιά, τα οποία δεν της επιτρέπουν να έχει θαλάσσιες ζώνες «ανάλογες» με το μέγεθός της και το μήκος της ακτογραμμής της.

To Yavuz και το Barbaros να φύγουν από τις κυπριακές ΑΟΖ

Του Μενέλαου Τασιόπουλου
Από το parapolitika

Η Ελλάδα πήρε ένα υψηλό ρίσκο με την απόφαση της να αποδεχθεί την γερμανική μεσολάβηση και να προχωρήσει σε νέους γύρους διερευνητικών επαφών.

Με στόχο προφανώς την αποκλιμάκωση της στρατιωτικής έντασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όπου για δύο περίπου μήνες οι δύο πολεμικοί στόλοι βρίσκονταν ο ένας απέναντι στον άλλον ουσιαστικά παρουσιάζεται ως «ικέτης» στην «υψηλή πύλη», έτοιμη για παραχωρήσεις έναντι εγγυήσεων ειρήνης και δημοσιονομικής ανάκαμψης.

Δουλειά δεν έχει ο διάολος… Τι γράφουν οι Τούρκοι για τον Σάββα Καλεντερίδη και την εφημερίδα δημοκρατία

Εξώφυλλο της εφημερίδας Χουριέτ, που στοχοποιεί τον γράφοντα και τον Κρανιδιώτη, μια επίθεση που γίνεται προφανώς κατά παραγγελία του τουρκικού κράτους, αφού η εφημερίδα γνωρίζει πώς βγαίνει η πρώτη σελίδα της κάθε εφημερίδας

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας απίστευτης εκστρατείας στοχοποίησης εμού, του Σάββα Καλεντερίδη και του Φαήλου Κρανιδιώτη, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας δημοκρατία, που είχε έναν επιθετικό τίτλο εναντίον του Ερντογάν, με μια υβριστική φράση στα τουρκικά.

Bloomberg: «Ιδού η κραταιά ΕΕ» – «Ψαράκι» που χλευάζουν Ερντογάν-Λουκασένκο

 «Ιδού η κραταιά Ευρωπαϊκή Ένωση, δεύτερη μετά τις ΗΠΑ σε οικονομική ισχύ. Αλλά και πόσο “ψαράκι” στην διεθνή διπλωματία.

»Είναι να απορούμε μετά που εκπρόσωποι του αυταρχισμού και εθνικιστές, οπαδοί της Realpolitik, δεν παίρνουν στα σοβαρά την Ε.Ε., παρεκτός και εάν το θέμα αφορά το εμπόριο;» σχολιάζει ο Αντρέας Κλουθ, που υπογράφει ένα ιδιαίτερα σκληρό άρθρο στο Bloomberg, το οποίο τιτλοφορείται: «Ερντογάν και Λουκασένκο χλευάζουν την Ε.Ε.».

«Τουρκία και Λευκορωσία είναι δύο γείτονες της Κοινότητας που προκαλούν προβλήματα.