Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Magna Graecia – Σικελία, η Ελληνική κληρονομιά στη Δύση (Bίντεο)

Magna Graecia (Μεγάλη Ελλάδα) είναι το όνομα των παράκτιων περιοχών της Νότιας Ιταλίας στον Κόλπο Tarentine που αποικίστηκαν εκτενώς από Έλληνες.

Ιδιαίτερα οι αχαϊκές αποικίες των Τάραντα, Κροτόνε και Σύβαρη, αλλά επίσης, πιο λίγο, οι πόλεις της Κύμης και της Νεάπολης προς τα βόρεια.

 Οι άποικοι, οι οποίοι άρχισαν να καταφθάνουν τον 8ο αιώνα π.Χ., έφεραν μαζί τους ελληνικό πολιτισμό, ο οποίος άφησε ανεξίτηλα το σημάδι του στην Ιταλία, ιδίως όσον αφορά τον πολιτισμό της αρχαίας Ρώμης.

Ο μεγάλος διαγωνισμός της ελληνικής ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Ο μεγάλος διαγωνισμός για τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα εκδόθηκε στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 13 Νοεμβρίου 2014, κατά συνέπεια πέρασαν τρεις μήνες και μένουν άλλοι τρεις για να υποβληθούν οι υποψηφιότητες των εταιρειών. Δεν έγινε προς το παρόν καμία αλλαγή ακόμα και στη διατύπωση του διαγωνισμού που αναγνωρίστηκε ως νόμιμος από τα 28 κράτη-μέλη, ενώ βρίσκεται το πλαίσιό του εντός ελληνικής ΑΟΖ. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η Ελλάδα έχει ήδη κερδίσει κάτι που έχει γεωπολιτικές διαστάσεις από αυτόν το διαγωνισμό. Έτσι μπορούμε να φανταστούμε και τα επόμενα οφέλη λόγω των συμφωνιών που θα προκύψουν.

Το άκρως απόρρητο έγγραφο του Albert Einstein και Robert Oppenheimer για τις σχέσεις με τους κατοίκους των ουρανίων σωμάτων (Βίντεο)

Ο Albert Einstein και J. Robert Oppenheimer έγραψαν μαζί ένα ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ έγγραφο έξι σελίδων, τον Ιούνιο του 1947 με τίτλο "Οι σχέσεις με τους κατοίκους των ουρανίων σωμάτων».

Το έγγραφο αυτό αναφέρεται στην παρουσία αγνώστων διαστημικών σκαφών που είναι αποδεκτή από το στρατό.

Ασχολείται επίσης με θέματα που απασχολούν ικανούς επιστήμονες για να τα αντιμετωπίσουν - όπως από πού προέρχονται, τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση αποικισμού ή / και στην ενσωμάτωση των λαών, και γιατί είναι εδώ;

Μυστήρια της Ιστορίας: Το αίνιγμα των κρανίων με τις τρύπες από σφαίρες

Πριν από περίπου έναν αιώνα, ένας Ελβετός ανθρακωρύχος καθώς έψαχνε για εναποθέσεις μεταλλευμάτων στα ασβεστολιθικά σπήλαια του Kabwe, στη Ζάμπια, βρήκε ένα αρχαίο κρανίο που χρονολογήθηκε μεταξύ 125.000 και 300.000 χρόνια.


Ήταν το πρώτο απολίθωμα που ανακαλύφθηκε στην Αφρική με τα χαρακτηριστικά του Homo sapiens χαρακτηριστικά. Αλλά υπήρχε μια ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη -το κρανίο είχε μια μικρή, κυκλική τρύπα στα πλάγια, για την οποία ιατροδικαστές λένε ότι θα μπορούσε να δημιουργήθηκε από ένα βλήμα εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας, όπως αυτό που προκαλείται από σφαίρα. Το μυστήριο μεγαλώνει από την ανακάλυψη ενός αρχαίου κρανίου ταύρου με ακριβώς το ίδιο χαρακτηριστικό. Οι ανακαλύψεις έχουν οδηγήσει σε πολλά άγριες και υπέροχες εικασίες, αλλά πραγματικά δεν μας φέρνουν πιο κοντά στην επίλυση του αινίγματος.

ΜΕ 1.000.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ. ΝΑ ΤΙΣ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ;;;

Ένα παράτολμο νομικό σχέδιο, για διαγραφή του ελληνικού χρέους με βάση τις δυνατότητες που δίνει η Συνθήκη της Λισσαβόνας να παράγεται ευρωπαϊκό δίκαιο με κινηματικό αίτημα, δηλαδή τη συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώπιων του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την όλη διαδικασία ξεκίνησε εδώ και δυο χρόνια η Κίνηση με την επωνυμία «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» και τον διακριτικό τίτλο, «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ», η οποία όπως ενημερώνει ο νομικός εκπροσώπους της Αλέξης Αναγνωστάκης, "απαιτεί, την διαγραφή του απεχθούς χρέους, επικαλούμενη την «κατάσταση ανάγκης.»

Η «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ» μόλις τα ήδη έχει συγκεντρώσει 85.654 υπογραφές (www.1millionsignatures.eu), δια των οποίων ζητείται, η δια Νόμου, καθιέρωση, της «κατάστασης ανάγκης» (μεταξύ αυτών ο Cesar Leonardo Chantraine, Αναλυτής της CIT Blaton).

Η Θεωρία της «Κοίλης Γης»: Τι πραγματικά συμβαίνει; (Βίντεο)

Η κοίλη Γη είναι θεωρία, σύμφωνα με την οποία η Γη είναι κούφια-κοίλη και περιέχει στο κέντρο της ένα κενό το οποίο είναι διαμπερές και συγκοινωνεί με την επιφάνεια απο τους δύο πόλους και φιλοξενεί υπόγεια ατμόσφαιρα και θάλασσες, ενώ διαμορφώνει υπόγεια βουνά και ηπείρους που κατοικούνται από μη ανθρώπινα όντα, ο πηρήνας της γής δεν υπάρχει και ο μανδύας περιορίζεται αναμεσα στην πάνω και κάτω επιφάνεια
Πολλοί λαοί πίστευαν σε μια κοίλη Γη.

CNBC: "Οι ΗΠΑ θέλουν να σωθεί η Ελλάδα για να μην στραφεί στη Ρωσία"

«Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα βοηθούν για να σωθεί το ευρώ», αναφέρει στο τηλεοπτικό δίκτυο, ο  Μάικλ Ιβάνοβιτς, πρόεδρος της MSI Global, αναφέροντας ότι οι ΗΠΑ θεωρούν ότι οι πιέσεις που ασκούνται στα κράτη της Νότιας Ευρώπης και ιδιαιτέρως στην Ελλάδα, ενός στρατηγικού εταίρου στην Αν. Μεσόγειο, υπονομεύουν την ίδια την υπόσταση του ΝΑΤΟ, σε μια κρίσιμη συγκυρία».
 
Στο άρθρο του στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου, μεταξύ άλλων, διατυπώνεται η άποψη ότι «η Ουάσιγκτον θα βοηθήσει το ευρώ, διασφαλίζοντας ότι θα τηρηθεί η ήδη καταγεγραμμένη υπαναχώρηση της Ελλάδας στο αίτημα για ελάφρυνση του χρέους. Μπορεί να μην ανακοινωθεί στο σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες μια τελική λύση, αλλά έχει ήδη σημειωθεί επαρκής πρόοδος για την επίτευξη συμβιβασμού τις επόμενες ημέρες».

Financial Times για το σημερινό Eurogroup: "Γ.Βαρουφάκη μην υποχωρήσεις και κράτα τις θέσεις σου - Έχεις δίκιο" - "ΛΑΒΑΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΒΙΩΤΟ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ"

Το μέρος της Ελλάδας παίρνουν οι FT ζητώντας από το Γ.Βαρουφάκη να μείνει ανυποχώρητος στις θεσεις του και να σηκώσει "ανάστημα", καθώς η κυβέρνησή του έχει πάρει εντολή να αντιταχθεί σε ένα εντελώς δυσλειτουργικό καθεστώς "το οποίο αποδείχθηκε οικονομικά αναλφάβητο και πολιτικά αβίωτο".
 
Τονίζει μάλιστα χαρακτηριστικά "Τι θα μπορούν να κάνουν; Δεν μπορούν να σε πετάξουν έξω από την ευρωζώνη. Δεν έχουν τα νομικά μέσα. Δεν μπορούν να σε πετάξουν ούτε έξω από την Ε.Ε. Πρέπει να έχουν την υπογραφή σου για να γίνει αλλαγή της Ευρωπαϊκής Συνθήκης ή για όποια αλλαγή χρειάζεται ομοφωνία". 

Μεγάλη συμφωνία Λευκωσίας-Καΐρου για φυσικό αέριο αλλάζει τα δεδομένα στην Α. Μεσόγειο - Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ» FREMM ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝ

Μεγάλη συμφωνία μεταφοράς φυσικού αερίου από το πεδίο 12 της κυπριακής ΑΟΖ στην Αίγυπτο υπέγραψαν σήμερα η Λευκωσία με το Κάιρο, κάτι που σύθμφωνα με όλες τις ενδείξεις αφορά άμεσα και την αγορά γαλλικής φρεγάτας FREMM η οποία θα αναλάβει και την προστασία του.
 
Πλέον στην κυρπιακή ΑΟΖ υπάρχουν και αιγυπτιακά συμφέροντα και το Κάιρο δεν θα επιτρέψει στην Τουρκία να κάνει κινήσεις αμφισβήτησης των κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Προσβλητικό άρθρο από την Handelsbaltt: Ο ελληνικός λαός είναι… ηλίθιος!

«Ο λαός είναι ηλίθιος» γράφει αναφερόμενος στους Έλληνες, σε ένα δημοσίευμα – πρόκληση στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Γερμανός καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Michael Wolffsohn, με τίτλο «Δημαγωγός ο Τσίπρας ή είναι ο λαός ηλίθιος;»
«Δημαγωγός ο Τσίπρας ή ο λαός είναι ηλίθιος;» διερωτάται επακριβώς στον τίτλο της η γερμανική «Handelsblatt», με τον Γερμανό καθηγητή ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και αρθρογράφο της εφημερίδας, Michael Wolffsohn, αναφέρεται ανοιχτά στον ελληνικό λαό, για να βγάλει το συμπέρασμα στο τέλος ο ίδος: «Ο λαός είναι ηλίθιος».

Δείτε λεπτό προς λεπτό τι γράφει ο ξένος Τύπος για το Eurogroup

Σκληροί παίκτες οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αδύναμη η ελληνική δομή της οικονομίας, λέει το αμερικανικό δίκτυο και κάνει λόγο για «θανατηφόρα» μάχη με τους πιστωτές - Τι γράφουν Telegraph, Washington Times, Business Insider και Financial Times
Άμεσα είναι τα αντανακλαστικά του διεθνούς Τύπου και λίγα λεπτά από την έναρξη των συνομιλιών στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup, κάνουν λόγο για ελπίδες που χάνονται σχετικά με μία πιθανή σημερινή συμφωνία.

Κυβέρνηση: Οι Ευρωπαίοι ζητούν επιστροφή στο Μνημόνιο - Χάνουν το χρόνο τους

«Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα» λέει ο Βαρουφάκης - Απέρριψε το κείμενο που παρουσίασαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών - Η Αθήνα καταγγέλει τους Ευρωπαίους για υπαναχώρηση από τη συμφωνία Τσίπρα-Ντάισελμπλουμ
Σε αδιέξοδο οδηγείται η σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Eurogroup παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης ένα κείμενο που -σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση- ισοδυναμεί με εφαρμογή του Μνημονίου από την κυβέρνηση του Αέξη Τσίπρα.