Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Παύλος Μαρία Βοναπάρτης (1808 – 1827)

Γάλλος φοιτητής, ανιψιός του Μεγάλου Ναπολέοντα και θερμός φιλέλληνας. Το καλοκαίρι του 1827 κατήλθε στην Ελλάδα για να λάβει μέρος στον Αγώνα, αλλά ένα απρόοπτο δυστύχημα του έκοψε το νήμα της ζωής.

Ο Παύλος Μαρία Βοναπάρτης (Paul Marie Bonaparte) γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1808 στο Κανίνο της Ιταλίας και ήταν το ένατο από τα δεκατέσσερα παιδιά του Λουκιανού Βοναπάρτη (Lucien Bonaparte), αδελφού του Μεγάλου Ναπολέοντα.

Σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βολωνίας (Μπολόνια), αλλά τον Μάρτιο του 1827 έφυγε κρυφά από την πόλη και με ψεύτικο όνομα έφθασε πρώτα στα Ιόνια νησιά και στη συνέχεια στο Ναύπλιο, για να λάβει μέρος στην Ελληνική Επανάσταση (24 Αυγούστου / 5 Σεπτεμβρίου 1827). Στην πρωτεύουσα των επαναστατημένων Ελλήνων τον υποδέχθηκε ο άγγλος ναύαρχος Κόχραν, διοικητής του ελληνικού στόλου.

Στα Γιάννενα θα τιμήσουν τον Αλή Πασά

Από το dimokratianews 

Ξέφυγε εντελώς ο δήμαρχος της πόλης Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος διοργανώνει «διεθνές» τριήμερο συνέδριο για τον σφαγέα

Mας τελείωσαν οι Έλληνες ήρωες και είπαμε να εορτάσουμε τον Αλή Πασά; Ή απλά έχουν τέτοιο πάθος να αποδομήσουν την ταυτότητα των Ελλήνων επαναστατών του 1821 και ως εκ τούτου του ελληνικού έθνους, ρίχνοντας τα «φώτα» σε προσωπικότητες σαν και αυτή του διορισμένου από την Υψηλή Πύλη πασά των Ιωαννίνων, για να εξυπηρετήσουν τις ιδεοληψίες τους;

«Bόμβα» Μενέντεζ με νομοσχέδιο για την προμήθεια μαχητικών F-35 στην Ελλάδα

Είδηση «βόμβα» από τις ΗΠΑ έγινε γνωστή πριν από λίγη ώρα, καθώς όπως ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο γνωστός Αμερικανός Γερουσιαστής και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ δίνει το «πράσινο φως για την πιθανή μελλοντική προμήθεια των stealth μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα. 

Ειδικότερα, ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Μενέντεζ, ο οποίος πρόσφατα άσκησε πολύ σκληρή κριτική στην Τουρκία και στον Πρόεδρο Ερντογάν, μαζί με τον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο, έφεραν στην επιτροπή ένα νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει ενίσχυση της αμυντικής εταιρικής σχέσης των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα.

Είναι δυνατόν να είναι αληθινές αυτές οι πορείες των τουρκικών ΜΕΑ ;

Από το tourkikanea

Σε αυτή την χώρα υπάρχουν κόκκινες γραμμές ;

Υπάρχει αεράμυνα;

Με κωδικό 1453 το τουρκικό ΜΕΑ που μας ήρθε στην Θράκη.

Κι εμείς … δίνουμε ένα κάρο λεφτά για να νοικιάσουμε τα ισραηλινά ΜΕΑ

Τα "γιουσουφάκια" του Ερντογάν και οι γερμανικές απαιτήσεις...

Του Κώστα Στούπα
Από το capital

1) Τα "γιουσουφάκια" του Ερντογάν και οι γερμανικές απαιτήσεις...

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις του Nordic Monitor περί των προθέσεων του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σχέση με τη Δύση, το ΝΑΤΟ,  τις ΗΠΑ  και την Ευρώπη κανονικά δεν θα πρέπει να αποτελούν "κεραυνό εν αιθρία"...

Τόσο ο Ερντογάν όσο και το τουρκικό καθεστώς έχουν δώσει σαφή δείγματα γραφής εδώ και αρκετά χρόνια σε σχέση με τα σχέδια και τις μεθοδεύσεις υλοποίησής τους...

“Είναι καιρός πια για το δικό μας casus belli”! Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Γράφει ο Δρ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ
Από το militaire

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Ο σουλτάνος αφού μετέφερε πάνω από 100.000 Τούρκους στα κατεχόμενα, αφού εκβίασε ή δωροδόκησε Τουρκοκύπριους, κατάφερε «μετά βίας» να κάνει «Πρόεδρο» το όργανό του Τατάρ, με λίγους ψήφους περισσότερους από τους ψήφους του Ακιντζί. Και τώρα τον διατάσσει τον «κύριο Πρόεδρο» να γαυγίζει ότι θέλει – όχι μόνο ότι θέλει, αλλά και να απαιτεί – δύο κράτη στην Κύπρο.