Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Αρχαίο Όρραον: Η άγνωστη πέτρινη πόλη της Ηπείρου

Από τον αρχαίο Ελληνικό κόσμο διασώζονται, σε σπάνιες περιπτώσεις μοιάζοντας κιόλας άθικτα από τον χρόνο, κτίρια και αρχιτεκτονήματα διαφόρων ειδών- ναοί, αμφιθέατρα, στάδια, μαντεία, αγορές, νεκροπόλεις. Όχι όμως και ιδιωτικές οικίες, παρά μόνο τα θεμέλιά τους και αυτό όταν η αρχαιολογική σκαπάνη σταθεί τυχερή.
Στον Ελλαδικό χώρο, τα καλύτερα διατηρημένα σπίτια των αρχαίων Ελλήνων, διατρέχοντας όλη την χρονική περίοδο από τα κλασικά έως και τα ελληνιστικά χρόνια, δε βρίσκονται στις υπώρειες της Ακρόπολης των Αθηνών, ούτε σε κάποιον φημισμένο αρχαιολογικό χώρο- αλλά σε έναν γυμνό, πετρώδη λόφο της Ηπείρου, ακριβώς στα σύνορα των νομών Άρτας και Πρέβεζας.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ,ΥΠΗΡΞΕ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΟΤΙ ΤΟ 1974… ΒΙΑΖΑΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΕΣ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Από το nikosxeiladakis
 
Συγκλονιστικές καταγγελίες σε βάρος του τουρκικού στρατού κατοχής, εξακόντισε μια Τουρκοκύπρια βουλευτίνα προκαλώντας κυριολεκτικά σεισμό στην βουλή του ψευδοκράτους των κατεχόμενων. Συγκεκριμένα η Τουρκοκύπρια βουλευτίνα Λευκωσίας, Doğuş Derya, του Δημοκρατικού Τουρκικού Κόμματος -Ενωμένες Δυνάμεις, μιλώντας στην τουρκοκυπριακή βουλή εξεστόμισε την φοβερή κατηγορία ότι ο τουρκικός στρατός στην διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Κύπρο, προέβηκε σε φοβερούς βιασμούς σε βάρος του ελληνικού, αρμενικού και μαρωνιτικού πληθυσμού.

«Τζιχαντιστές έδωσαν σε γυναίκα να φάει τον ενός έτους γιο της» Σοκάρει η καταγγελία που έκανε βουλευτής στο Ιράκ(Βίντεο)

Μια απίστευτη φρικαλεότητα που διέπραξαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποκάλυψε η Βιάν Ντακχίλ, βουλευτής στο Ιράκ. Όπως ανέφερε σε τηλεοπτικό δίκτυο, μια γυναίκα έφαγε -έτσι της είπαν τουλάχιστον- το ίδιο της το παιδί χωρίς βεβαίως να το γνωρίζει. Όπως εξήγησε η Ντακχίλ, οι τζιχαντιστές πήραν από τη γυναίκα το ενός έτους παιδί της και τη φυλάκισαν σε ένα υπόγειο χωρίς νερό και φαγητό για τρεις μέρες. Την τέταρτη μέρα, οι τζιχαντιστές της πήγαν ένα πιάτο με ρύζι και κρέας για να φάει. Αφότου τελείωσε το φαγητό της, της είπαν: «Σκοτώσαμε και μαγειρέψαμε τον γιο σου.

Ο Χρόνος έκανε τα δικά του

Νυχτερινή υπερπτήση
Tου Ν. Λυγερού


Η νύχτα είχε αρχίσει την εμφάνισή της διακριτικά λες και δεν ήταν σίγουρη για τη συνέχεια. Το βλέμμα των ανθρώπων είχε ακόμα εκείνο το φωτεινό ύφος που δεν φοβάται το σκοτάδι διότι δεν ξέρει περί τίνος πρόκειται ακριβώς. Οι τελευταίες οδηγίες είχαν δοθεί με τρόπο ξεκάθαρο για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στο μέλλον. Οι πόρτες του αεροσκάφους έκλεισαν και όλοι προετοιμάστηκαν για την απογείωση. Εκείνη έγινε με καθυστέρηση για να θαυμάσουν τη μεγάλη γέφυρα με τον νυχτερινό φωτισμό της.