Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ

Της Καρολ Γρίβα

Σήμερα ο απανταχού ελληνισμός τιμά μια ξεχωριστή ιστορική προσωπικότητα, μια απο τις λαμπρότερες μορφές της νεότερης ελληνικής μας ιστορίας.

Σήμερα τιμάμε τον οραματιστή της "ΕΝΩΣΙΣ", τον «Άξιο της Πατρίδος», τον θρυλικό Αρχηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή.
Το σύνθημα μας ήτο, είναι και θα είναι πάντοτε η «Μεγάλη Ελλάς»
Στρατηγός Γ. Γρίβας Διγενής

Αίγυπτος: Η βουλή ενέκρινε υποθαλάσσιο αγωγό με Κύπρο

Η Επιτροπή Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Αιγυπτιακής Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε την Κυριακή το προεδρικό διάταγμα για τη συμφωνία Κύπρου και Αιγύπτου αναφορικά με την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει το κοίτασμα «Αφροδίτη» με την Αίγυπτο, σύμφωνα με τον αιγυπτιακό Τύπο.

Η διακρατική συμφωνία είχε υπογραφεί στη Λευκωσία στις 19 Σεπτεμβρίου 2018 από τον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη και τον Αιγύπτιο Υπουργό Πετρελαίου Τάρεκ Ελ Μόλα.

Σκέτο «Μακεδονία» -Αρχισαν οι τριβές, μετά την αλλαγή ονομασίας - ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΖΑΕΦ

Μόλις στα πρώτα 24ωρα μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή άρχισαν οι τριβές για τη χρήση του νέου ονόματος της γειτονικής χώρας, το «Βόρεια Μακεδονία» για το οποίο χρειάστηκαν τόσες διαπραγματεύσεις ή το... σκέτο Μακεδονία, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Και όλα δείχνουν το δεύτερο.
Αν και κάποιες χώρες έχουν ήδη αρχίσει να αναγνωρίζουν τη «Βόρεια Μακεδονία»- με πρώτο το Ισραήλ που έκανε τη σχετική αλλαγή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών του μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας της Παρασκευή, ενώ και ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι η χώρα του θα αναγνωρίσει τη νέα ονομασία- κάποιοι επιμένουν στο σκέτο «Μακεδονία». Πρώτος από όλους, ο ίδιος ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο αλυτρωτισμός βασιλεύει στα σχολεία των Σκοπίων: Τα φρικτά ψέματα που διδάσκονται οι μαθητές

Οι ανακρίβειες, η «χαμένη πατρίδα» που φτάνει μέχρι τη Δυτική Ελλάδα και η παραποίηση της ελληνικής Ιστορίας.

Η Ελλάδα έχει απαιτήσει από τα Σκόπια να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη της επόµενης σχολικής χρονιάς όλες τις αναφορές που εµπεριέχουν αλυτρωτισµό ή αναθεωρητισµό, τους αµφιλεγόµενους χάρτες και σύµβολα που παραπέµπουν στην Ελληνική Ιστορία – ειδικά στην αρχαία Μακεδονία.
Στη Μεικτή ∆ιεπιστηµονική Επιτροπή Εµπειρογνωµόνων Ελλάδας - Σκοπίων που συνεδρίασε στις 2 Νοεµβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη και οι δύο πλευρές δεσµεύτηκαν ότι θα εφαρµόσουν τη Συµφωνία των Πρεσπών κατά γράµµα και το διεθνές δίκαιο µε σεβασµό.

Η Βαγδάτη ζητά εξηγήσεις από την Τουρκία για τον θάνατο διαδηλωτή σε στρατιωτική βάση - Οι Κούρδοι διαμαρτύρονται για τον θάνατο 4 αμάχων από επιθέσεις της Άγκυρας

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε τον πρέσβη της Τουρκίας για εξηγήσεις, μία ημέρα μετά τη βίαιη διαδήλωση, στο Ιρακινό Κουρδιστάν, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πυρά Τούρκων στρατιωτών.
Το Σάββατο, διαδηλωτές εισέβαλαν σε μια τουρκική στρατιωτική βάση στο Σελατζί, στην επαρχία Ντοχούκ του Ιράκ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Σε βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα διακρίνονται διαδηλωτές να πυρπολούν τουρκικά στρατιωτικά οχήματα και να επιτίθενται στις τουρκικές δυνάμεις, κατηγορώντας τις για τον θάνατο τεσσάρων αμάχων σε πρόσφατο βομβαρδισμό, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.