Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ορατότης Μηδέν: Η Δια Βίου Μάθηση τον καιρό του Μνημονίου


Tου Θεόδωρου Κουτρούκη
Επικ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου

Οι τελευταίες δεκαετίες γινόμαστε μάρτυρες μιας αύξησης της απασχόλησης στις υπηρεσίες, αλλά και τη συμπίεση της σε άλλους τομείς και ιδίως στον πρωτογενή. Παράλληλα στον κόσμο και την Ευρώπη βιώνουμε την κορύφωση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Οι πρώτες μετρήσεις των επιπτώσεων της ύφεσης απεικονίζουν μια αγορά εργασίας εξαιρετικά αδύναμη. Το ποσοστό ανεργίας είναι πολύ υψηλό και η διάρκεια ανεργίας πρωτοφανώς μακρά.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΕΚΙΡΗΣ:ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ


Η αδυναμία της πολιτείας και ιδιαίτερα του Υπουργείου Πολιτισμού να προστατεύει πολιτιστικά στοιχειά της πόλεως μας  και να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο ορθολογικής διαχείρισης και ανάδειξης των πολιτιστικών στοιχείων είναι κάτι παραπάνω από εμφανής . Παράδειγμα της αδιαφορίας που επιδεικνύεται αποτελεί η εγκατάλειψη του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου . Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα  τεχνικά έργα των ρωμαϊκών χρόνων. Ξεκινούσε  από τις πηγές «Νερομάνα» του Ρωμανού και κατέληγε , μετά από διαδρομή 6  χλμ. στην Αρόη κάτω από το βυζαντινό κάστρο, όπου διατηρείται το καλύτερο τμήμα του.

ΕΥΧΕΣ ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΕΚΙΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ


     Εύχομαι το Αναστάσιμο φώς να λαμπρύνει τις καρδιές μας και να φωτίσει το δρόμο της Ενότητας & της Δημιουργίας στον τόπο μας.
    Οι Άγιες ημέρες του Πάσχα, περισσότερο συμβολικές από κάθε άλλη γιορτή της Ορθοδοξίας, ας μας γεμίσουν με ελπίδα και αισιοδοξία, εφόδια απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε με δύναμη  και να διαχειριστούμε με ακεραιότητα τις σκληρές προκλήσεις της σημερινής πραγματικότητας.
    Θέλω    ειλικρινά  να  ευχηθώ  μέσα  από  την  καρδιά  μου,  σε  όλες και σε όλους,
 Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.
ΜΙΧΑΛΗΣ Β. ΜΠΕΚΙΡΗΣ
Βουλευτής Ν. Αχαΐας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA
τ. Υφυπουργός