Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ομπάμα: «Δεν είμαστε Ελλάδα»

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μίστερ , πσίττ.τ....Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες , που λέει και ο Ελληνικός λαός.....
Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/67224/ompama-den-eimaste-ellada

Τα προβλήματα χρέους που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ δεν είναι τόσο σοβαρά όσο εκείνα που απειλούν τη σταθερότητα της ευρωζώνης, καθησύχασε σήμερα τους Αμερικανούς πολίτες, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
«Αντίθετα με ό,τι ορισμένοι άνθρωποι δηλώνουν, δεν είμαστε η Ελλάδα. Δεν είμαστε η Πορτογαλία», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Λευκό Οίκο, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την ανάγκη να αυξηθεί άμεσα το ανώτατο όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού, με τη συναίνεση των Ρεπουμπλικάνων.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η μείωση του ελλείμματος δεν απαιτεί «ριζοσπαστικά» μέτρα.

Τελικά θα γινει Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη - Στο επίκεντρο η Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=87234&catid=7



Η νέα χρηματοδότηση της χώρας μιας και η Ελλάδα με το τεράστιο χρέος δεν μπορεί να βγει στις αγορές θα τεθεί επί τάπητος. Άγνωστο και αμφίβολο εάν θα ληφθεί τελική απόφαση.

Τρεμόντι προς Μέρκελ: Στον Τιτανικό δε σώθηκαν ούτε οι επιβάτες της 1ης θέσης

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=25062&categories_id=69
Εντείνεται η πίεση προς την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να πάρει γρήγορες αποφάσεις...  
Τρεμόντι προς Μέρκελ: Στον Τιτανικό δε σώθηκαν ούτε οι επιβάτες της 1ης θέσης
για το πώς θα πείσει τους ιδιώτες πιστωτές να λάβουν μέρος σε ένα νέο πακέτο «διάσωσης» της Ελλάδας, ύψους 115 δισ. ευρώ, με Ιταλούς ανώτερους αξιωματούχους και το ΔΝΤ να προειδοποιούν ότι η συνεχόμενη αβεβαιότητα υπονομεύει την ευρωζώνη.






Οι «φωνές» αυτές δυνάμωσαν καθώς οι φόβοι  για ότι ένα αδιέξοδο θα μπορούσε να διαρκέσει όλο το καλοκαίρι ανάγκασαν τη Ρώμη να πληρώσει κάποια από τα υψηλότερα επιτόκια, προκειμένου να δανειστεί € 3 δισ. από την αγορά ομολόγων.

Με τις παραδοχές του 2011 περνούν τα stress tests όλες οι ελληνικές τράπεζες – Η βαθμολογία core tier 1: ΕΤΕ 9,7%, Alpha 8,2%, Eurobank 7,6% ΤΤ 7,1%, Πειραιώς 6,3% και ΑΤΕ 6% - Κύπρου 9,5% και Marfin 9,2%

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd9) Περνούν τα stress tests οι ελληνικές και κυπριακές τράπεζες με βάση το ακραίο σενάριο που έθεσε σε εφαρμογή η Ευρωπαική Τραπεζική Αρχή η EBA.
Τα stress tests δομήθηκαν με βάση παραδοχές του 2010 και παραδοχές μεταγενέστερες που αφορούν το 2011.
Με βάση τις παραδοχές του 2011 οι ελληνικές τράπεζες περνούν τα stress tests με την Εθνική να σημειώνει από τις ελληνικές τράπεζες την υψηλότερη βαθμολογία 9,7%. 
Με βάση όμως το 2010 - που επί της ουσίας έχει ξεπεραστεί καθώς έχουν υπάρξει αυξήσεις κεφαλαίου, πωλήσεις θυγατρικών και άλλα, μόνο οι 6 από τις 8 ελληνικές τράπεζες περνούν τα stress tests. Με Core Tier 1 στο 7,2% περνάει η Alpha, με 5,3% η Τρ. Πειραιώς, με 5,6% η Marfin, με 5,5% το ΤΤ, με 6,2% η Τρ. Κύπρου, με 7,7% η Εθνική. Αποτυγχάνει με Core Tier 1 στο -6% η ATEBank και 4,9% η Εurobank.
Όμως το ορθό είναι να ληφθούν υπόψη τα δεδομένα του 2011  και με βάση αυτά οι τράπεζες περνούν τα stress tests επιτυχώς.

Μετονόμασαν στο Ηράκλειο την “Λεωφόρο Γ.Παπανδρέου” σε … “Επαχθούς χρέους” !!

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/15/112832/


Μετονόμασαν στο Δήμο Ηρακλείου την Λεωφόρο Γ. Παπανδρέου σε Λεωφόρο Επαχθούς χρέους. Το ερώτημα είναι αν αυτοί που το αποφάσισαν αναφέρονται στα οικονομικά του Κράτους ή του Δήμου Ηρακλείου.
Καλό θα ήταν ο Δήμαρχος Γιάννης Κουράκης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επί των οικονομικών αλλά και η επιτροπή ονοματοδοσίας του Δήμου να έδιναν μια εξήγηση..
http://irakliotikosteki.blogspot.com/2011/07/blog-post_9527.html

Ούτε «κιχ» δεν λένε για την Ιρλανδία!

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_3654.html


Είχαμε ήδη επισημάνει την κραυγαλέα διαφορά αντιμετώπισης εκ μέρους του ευρωπαϊκού και του αμερικανικού Τύπου της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας από τους οίκους αξιολόγησης στην κατηγορία των "σκουπιδιών", όταν σχεδόν αποσιώπησαν το γεγονός, και της απίστευτα εχθρικής στάσης που τηρούν απέναντι στην Ελλάδα σε ανάλογες περιπτώσεις. Καταιγισμός κεντρικών πρωτοσέλιδων τίτλων όταν πρόκειται για τη χώρα μας, ασήμαντα μονόστηλα και μικροσκοπικά ρεπορτάζ χαμένα στις εσωτερικές σελίδες, όταν επρόκειτο για την Πορτογαλία.

Οι Κούρδοι προχωρούν σε «Κουρδική Δημοκρατική Αυτονομία»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/07/blog-post_4097.html#more
 Οι Κούρδοι ζητούν αυτόνομη πολιτική έκφραση

Ιούλιος 15, 2011.

«Το κουρδικό  έθνος απορρίπτει την τρέχουσα πολιτική κατάσταση με βάση την ακυρωτική πολιτική  και την ισοπέδωση που επικρατεί  και επιθυμεί να δημιουργήσει μια νέα κατάσταση, δημιουργώντας τη δική του σοσιαλδημοκρατία  με βάση την  αυτονομία».

Υπογραμμίζεται ακόμη  ότι υπάρχει η δύναμη και η θέληση να είναι ένα αυτόνομο έθνος, όπως δηλώνεται από τον οργανισμό που ιδρύθηκε από πρώην μέλη του εκτός νόμου κουρδικού κόμματος της Δημοκρατικής Κοινωνίας  (DTP).

ΤΡΕΙΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ-ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_7977.html#more

Τρεις Αλβανοί βρήκαν έναν μοναχικό νεαρό Έλληνα τη ώρα που επέστρεφε στη δουλειά του βράδυ και τον μαχαίρωσαν πισώπλατα! Δεν είχαν τον ανδρισμό να τον αντιμετωπίσουν σαν άντρες και μαζεύτηκαν τρεις για να του ρίξουν πέντε μαχαιριές στην πλάτη!
Τέτοια δειλά καθάρματα, τέτοια κτήνη.
Οι δράστες έτρεξαν να φύγουν μόλις μαχαίρωσαν το νεαρό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αιμόφυρτος. Διέφυγε τον κίνδυνο και τις επόμενες μέρες ανέλαβε η παρέα του να εκδικηθεί όχι μέσω της χρονοβόρας δικαστικής οδού η οποία ούτως ή άλλως έχει δρομολογηθεί, αλλά με τον τρόπο που ξέρουν οι Κρητικοί.

ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από το ιστολόγιο tourkikanea.gr
Εφ.Αντιφωνητής   30-6-2011
ΠEΡΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Στά πλαίσια τῆς γνωστῆς πασοκικῆς µπουρδολογίας, τό ὑπουργεῖο Παιδείας ἀνακοίνωσε τή νέα του «ἀρχιτεκτονική» τῆς µειονοτικῆς Ἐκπαίδευσης. Ἡ πρόσφατη κατάργηση τῆς Εἰδικῆς Παιδαγωγικῆς Ἀκαδηµίας Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ) ἄνοιξε τόν δρόµο γιά τή φοίτηση τῶν ὑποψηφίων δασκάλων στά µειονοτικά σχολεῖα στό Παιδαγωγικό Τµῆµα τοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Στά πλαίσια τοῦ Τµήµατος αὐτοῦ οἱ µειονοτικοί φοιτητές – πού θά εἰσέρχονται µέ τή γνωστή «προσωρινή» (ἐδῶ καί 15 χρόνια) ποσόστωση – θά ἀκολουθοῦν εἰδικό πρόγραµµα σπουδῶν ἐπιλογῆς, καί µέ τό πτυχίο τους θά µποροῦν νά διδάσκουν στά µειονοτικά σχολεῖα. Τό ὑπουργεῖο θέτει στόχο τή δηµιουργία µεγαλύτερων µειονοτικῶν σχολείων, τουλάχιστον 4θέσια, µέ στόχο τά 6θέσια. Καί τέλος, λέγεται ὅτι θά ὁριστοῦν Ζῶνες Ἐκπαιδευτικῆς Προτεραιότητας στή Θράκη γιά τίς ὁποῖες θά προγραµµατιστοῦν ὑποστηρικτικές ἐνέργειες γιά τούς µαθητές τῆς περιοχῆς.

Γκρίζοι Λύκοι στο Αιγαίο - Ψάχνονται για τουρκική μειονότητα σε Ρόδο και Κω

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/2_26.html
Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
grizoi-lykoiΤην αναγνώριση "τουρκικών" μειονοτήτων σε Ρόδο και Κω ονειρεύεται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης. Αφορμή για να "ξεδιπλώσει" ο Χαλίτ Χαμπίμπογλου την γνωστή ρητορεία, πήρε σχολιάζοντας δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Ζαμάν", στο οποίο στοχοποιείται ο δήμος Ρόδου ότι "βεβηλώνει" μνημεία της ΟΘωμανικής Αυτοκρατορίας στο νησί.
Στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:
"Καταστρέφεται στη Ρόδο η κληρονομιά των Οθωμανικών μνημείων"

Πάνε για "κούρεμα" 30% και με άδεια ταμεία εγγυώνται καταθέσεις!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Αφερέγγυες εγγυήσεις, διαρκή ψεύδη, υποκριτικός εφησυχασμός των πολιτών  για την πραγματική κατάσταση και τις εξελίξεις που έρχονται και πάνω απ’όλα διάψευση στην πράξη όλων των κυβερνητικών ισχυρισμών για την οικονομία από τον χειμώνα του 2010 μέχρι σήμερα προκαλούν πανικό μεγαλύτερο και από αυτόν που δικαιολογούν τα πραγματικά γεγονότα στην οικονομία.
Γιατί – και αυτό το τονίζουμε – αντίθετα με ότι θέλουν να επιβάλουν οι οι διεθνείς σκεπουλαδόροι και οι εγχώριοι Κούισλινγκ για την χώρα , τα κράτη δεν πτωχεύουν. Αλλά πραγματικά τρομάζει και θέτει ερωτήματα για τις πραγματικές τους προθέσεις η απόσταση λόγων και πραγματικών γεγονότων.
Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για να καθησυχάσει τις ανησυχίες των πολιτών που ο ίδιος δημιούργησε με την δήλωσή του περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας», αλλά και τον πανικό που δημιουργήθηκε από την δήλωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου περί «στάσης πληρωμών δύο εβδομάδων ή και περισσότερο» είπε το απίστευτο «Εγγυούμαστε τις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών μέχρι 100.000 ευρώ μέχρι το τέλος του 2015»!

Ο "ύμνος" της ευρωπαϊκής κρίσης

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/

Ο βρετανικός Guardian βρήκε ένα ρυθμικό τρόπο να περιγράψει την οικονομική κρίση. Πίσω από το τραγούδι "κρύβεται" Έλληνας (Vid)
 
Με την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, δεν θα μπορούσε να μην έχει βάλει το λιθαράκι του στο τραγούδι της ευρωπαϊκής κρίσης ένας Έλληνας.

Τράπεζες: ΠΡΟΣΟΧΗ στην υπογραφή νέας σύμβασης δανείου με την οποία αναγνωρίζεις οφειλή παλαιότερης σύμβασης

Από το ιστολόγιο http://alampasis.blogspot.com/2011/07/blog-post_2193.html


Αυτό είναι το σημαντικότερο κατά την άποψή μου post που έχω δημοσιεύσει, για όσους χρωστούν στις τράπεζες και δυσκολεύονται να πληρώσουν. Καθόσον όμως είναι εξαιρετικά δυσχερής η ερμηνεία των εφαρμοστέων εδώ σχετικών διατάξεων, τα παρακάτω αποτελούν προσωπική επιστημονική άποψη, έχουν καθαρά ενημερωτικό σκοπό και δεν αποτελούν προτροπή για συγκεκριμένη ενέργεια, δεδομένου μάλιστα των διαφορετικών απόψεων που επικρατούν στη νομική επιστήμη και τη νομολογία των Δικαστηρίων.

Ως 4 Αυγούστου το Ενιαίο Μισθολόγιο και το "τσεκούρι" στα επιδόματα

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=87168&catid=13


Μείωση 50% στα επιδόματα κινήτρου απόδοσης, ταχύτερης διεκπεραίωσης και ειδικής απασχόλησης που λαμβάνουν οι υπάλληλοι τόσο στον στενό, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δρομολογεί η κυβέρνηση.
Η αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου «φανέρωσε» μία επερχόμενη όπως φαίνεται διάταξη για την μείωση των επιδομάτων η όποια τελικά δεν συμπεριλήφθη στο τελικό σχέδιο νόμου.

Όπως εξήγησαν κύκλοι του υπουργείου οικονομικών η πρόθεση ήταν να τεθεί εξ αρχής στο νομοσχέδιο αλλά τελικά αποφασίστηκε η ρύθμιση να συμπεριληφθεί στο υπο κατάρτιση νομοσχέδιο ενιαίο μισθολόγιο. «Εάν δεν καταφέρουμε να τα συνδυάσουμε αυτά χρονικά, λογω των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, η ρύθμιση μπει στο πολυνομοσχέδιο με τροπολογία».

Reuters: Οι τέσσερεις βασικοί άξονες για δραστική λύση στο Ελληνικό χρέος

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Εκτενές δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters αναφέρεται στις ριζοσπαστικές προτάσεις που συζητούν πολιτικοί και τραπεζίτες για την διάσωση της Ελλάδας με βασικούς άξονες την δραστική μείωση του χρέους τη στήριξη των τραπεζών και μία έμφαση στην προώθηση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Μείωση μέσω αναδιάρθρωσης προτείνουν οίκοι αξιολόγησης

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/
Απαραίτητη θεωρεί η Barclays τη μείωση του ελληνικού χρέους μέσω αναδιάρθρωσης, η οποία ενδέχεται να πραγματοποιηθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου 2011. Η δημοσιονομική εξυγίανση και οι προοπτικές ανάπτυξης της χώρας δεν αρκούν για να σταθεροποιηθεί ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ, τονίζει στην τελευταία έκθεσή της για την Ελλάδα, εκτιμώντας μάλιστα ότι το haircut θα μπορούσε να φτάσει στο 60% ήτοι στα 200 δισ. ευρώ του συνολικού χρέους. Επισημαίνει δε, ότι η εθελοντική η μερικώς εθελοντική αναδιάταξη του ελληνικού χρέους θα είχε μη ουσιαστική επίδραση στο χρέος ενώ θα μπορούσε να προκαλέσει και επιδείνωσή του.
Η βέλτιστη επιλογή είναι, κατά τη γνώμη της Barclays, μια αναδιάρθρωση που θα προβλέπει «δίκαιο» επιμερισμό των βαρών μεταξύ των ομολογιούχων και των πιστωτών του δημόσιου τομέα, η οποία θα απέτρεπε την εξάπλωση της κρίσης στην Ευρωζώνη.
Παράλληλα, ο ιαπωνικός οίκος Normura, υπογραμμίζει όιτ επειδή αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι αφερέγγυα, η μόνη ρεαλιστική αντίδραση θα ήταν η προσπάθεια συμβιβασμού από τους κατόχους χρέους, ώστε να μειώσουν τη δανειακή επιβάρυνση. Αν οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. κινηθούν προς ένα rollover παρόμοιο με αυτό της γαλλικής πρότασης, δεδομένων των υψηλών επιτοκίων που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα, θα πρόκειται μόνο για μία εκ των πολλών αναδιαρθρώσεων που θα ακολουθήσουν. Αν, ωστόσο, αποφασίσουν να λάβουν μέτρα για να δώσουν ένα τέλος στην περαιτέρω μετάδοσης της κρίσης, τότε θα «επιβιβαστούν» σε μια αναδιάρθρωση μεγαλύτερης κλίμακας.

Λουκέτο 5 Αυγούστου σε 75 φορείς, οργανισμούς και εταιρείες του Δημοσίου

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=87137&catid=13

- Αφορά τουλάχιστον 7.000 εργαζόμενους
- Προβλέπονται από μετατάξεις ως απολύσεις
- Δείτε ποιοι φορείς πήραν σειρά για λουκέτο

Κατηγορηματικός ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή. Το λουκέτο μπαίνει σε 75 φορείς, ενώ μαζί με τις συγχωνεύσεις ο αριθμός θα φτάσει τους 90.Στόχος είναι η κατάργησή τους να έχει γίνει έως τις 5 Αυγούστου, είπε ο υπουργός σημειώνοντας ότι "η κατάργηση αυτή δεν είναι μόνο μέρος της συμφωνίας μας με τους εταίρους, αλλά αποτελεί και στοιχειώδη ενέργεια εκλογίκευσης του κράτους".

Ο Γιώργος σε ρόλο ευρωσκεπτικιστή

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αγαπητέ αρθρογράφε , ο GAP ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΗΣ (το πέρασε σαν παιδική αρρώστια ....κάποτε !!), ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΗΣ!!!! ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ??? ΌΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!
Από το ιστολόγιο http://www.statesmen.gr/

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Παρακολουθώντας κανείς προσεκτικά την επιχειρηματολογία που αρθρώνει ο Γιώργος Παπανδρέου σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο, δεν μπορεί παρά να διαπιστώσει ότι ο Πρωθυπουργός κορυφώνει τη ρητορική ενός «σκεπτικισμού» γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και επιχειρεί να συντάξει μια «ελληνική ατζέντα» για το μέλλον. Με αφετηρία την υπέρβαση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, που εξελίσσεται σε συστημικό πρόβλημα της Ευρώπης.

Παπούλιας: έκκληση για Παγκόσμια Διακυβέρνηση

Από το ιστολόγιο http://www.ethnikometopo.gr/


Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ισραήλ έδωσε πλούσιο υλικό επιβεβαίωσης των ανησυχιών μας.
Αφού ανέδειξε το νέο επίπεδο σχέσεων μας με το Ισραήλ και την συμμόρφωσή μας σε οδηγίες για την διασφάλιση των συμφερόντων τους, ένα ολόκληρο πλέγμα σε συνέχεια των συμφωνηθέντων με τον Γ. Παπανδρέου, φαίνεται ότι προχωρά με ταχύτητα.
Το δεύτερο αξιοσημείωτο ήταν ότι απέναντι στην παγκόσμια κρίση χρέους και στο ακόμα πιο πολύπλοκο ελληνικό πρόβλημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που υποστήριξε ανοικτά τόσο το μνημόνιο όσο και το μεσοπρόθεσμο, ζήτησε δημόσια την Παγκόσμια Διακυβέρνηση.
Στο Ισραήλ επέλεξε ο κ. Παπούλιας να αιτηθεί την Παγκόσμια Διακυβέρνηση ως λύση, μη αντιλαμβανόμενος προφανώς ότι αυτή είναι το πρόβλημα. Άραγε ήταν τυχαία η επιλογή του τόπου ή θεώρησε, λόγω της εμπειρίας του, ότι καλό είναι να απευθυνθούμε στους αρμοδίους.
Επειδή, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το σύστημα είναι πολύ ευρύτερος όρος και μηχανισμός μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και εκτείνεται σε χώρους, θεσμούς, κράτη και πρόσωπα.

«To ψήφισες ρε Νάντια, κατάντια, κατάντια»

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

«Το ψήφισες ρε Νάντια, κατάντια, κατάντια».
Με αυτό το ευφάνταστο, αν μη τι άλλο, σύνθημα αποδοκίμασαν οι Αγανακτισμένοι της Καλαμάτας τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου.
Η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, η οποία είχε την ριψοκίνδυνη ιδέα να παρακολουθήσει παράσταση, στο πλαίσιο του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, αναγκάστηκε να αποχωρήσει εσπευμένα χθες από το αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.
Μία ομάδα 200 αγανακτισμένων βρέθηκαν έξω από το Κάστρο και άρχισαν να την αποδοκιμάζουν.
Μόλις ολοκληρώθηκε η εκδήλωση και η βουλευτής βγήκε άρχισαν να της πετάνε μπουκάλια με νερό και να φωνάζουν: «Το ψήφισες ρε Νάντια, κατάντια, κατάντια».
Η Νάντια Γιαννακοπούλου αποχώρησε φυσικά από το αμφιθέατρο άρον-άρον...

Τα «φάγαμε» μαζί;

Από το ιστολόγιο http://antibaro.gr/node/3227
Η χυδαία δήλωση του αντιπρόεδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης στη Βουλή: «Μαζί τα φάγαμε», -που συμπληρώθηκε με τη διευκρίνηση από τον ίδιο: «Σας διορίσαμε»-, αναφέρεται, βέβαια, στα τεράστια ποσά τα οποία οι διαδοχικές Κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών έχουν δανειστεί και σπαταλήσει. Τα ποσά αυτά αθροίζουν πλέον ένα τερατώδες φορτίο δανειακών υποχρεώσεων, που μας έχει καταστήσει υποχείρια των πιστωτών μας και μας έχει καταδικάσει σε ανέχεια άγνωστης διάρκειας. Το καταναλωτικό νεοελληνικό όνειρο πραγματοποιήθηκε με την παρασιτική εκμετάλλευση της συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ανεύθυνη και εγκληματική κατασπατάληση δανείων μέχρι κορεσμού και απόλυτης χρεοκοπίας, με την οποία και κατέρρευσε. Ο δανεισμός συγκρότησε ένα τερατώδη κρατικό οργανισμό, ο οποίος χρησίμευσε μόνο ως μέσο τακτοποίησης και σίτισης ατόμων που απολάμβαναν την κομματική ευμένεια και, για ποικίλους κομματικούς λόγους, έπρεπε να ανταμειφθούν με τη διά βίου μισθοδότηση χωρίς παροχή εργασίας. Πρόκειται για το πελατειακό κράτος και τη νομή της εξουσίας, σύστημα με το οποίο η εξουσία εξασφαλίζεται με παροχές του εθνικού πλούτου προς τους ψηφοφόρους.

Πρόσκληση Παπανδρέου σε Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Άσε μας ρε GAP , μπορεί να κοροϊδεύεις ένα μεγάλο ποσοστό των Νεοελλήνων , αλλά ο Πούτιν δεν έχει δείξει μέχρι τώρα ότι είναι ηλίθιος ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Ανοιχτή πρόσκληση έκανε ο Γ. Παπανδρέου στο Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα όποτε το θελήσει, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες το βράδυ οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Πρόσκληση Παπανδρέου σε Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα
Οι επικεφαλείς των δυο κυβερνήσεων εκφράστηκαν θετικά για το σημερινό επίπεδο της ελληνορωσικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο «ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε ευγνωμοσύνη στη ρωσική πλευρά για τη συνεργασία μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι προσωρινές οικονομικές δυσκολίες, τις οποίες έχει η ελληνική πλευρά, θα ξεπεραστούν σύντομα».

Προσλήψεις 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2017000

Την κανονιστική απόφαση για την πρόσληψη των 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Την κανονιστική απόφαση για την πρόσληψη των 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.
Μετά τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, τις επόμενες ημέρες με απόφαση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγου Στυλιανού Στεφανίδη, θα δημοσιευθεί η προκήρυξη με τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού, η οποία και θα αναρτηθεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες όλης της χώρας.

Σόιμπλε: "Η Ελλάδα θέτει σε κίνδυνο το ευρώ ως εγχείρημα"

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

Ο XRIMANEWS.GRγερμανός υπ. Οικονομικών πιστεύει ότι η ευρωζώνη θα ξεπεράσει τη κρίση ενώ θέλει τον περιορισμό της επιρροής των οίκων πιστοληπτικής ικανότητας. Για την Ελλάδα θεωρεί ότι η χώρα θα πρέπει πρώτα να πείσει.
Η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα απειλεί πλέον ολόκληρη της ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η Ελλάδα μπορεί να διαχειριστεί και να χρηματοδοτήσει το χρέος της»,  τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σημερινή έκδοση της Westdeutsche Allgemeine Zeitung. «Όμως, συνέχισε, «για την ώρα οι αγορές εγείρουν αμφιβολίες για το αν  η ελληνική κυβέρνηση θα το καταφέρει. Αυτή η κρίση εμπιστοσύνης που προκάλεσε η Ελλάδα θέτει σε κίνδυνο πλέον ολόκληρο το οικοδόμημα του ευρώ. Γι αυτό θα πρέπει να προσεγγίσουμε το πρόβλημα με πειστικό τρόπο», πρόσθεσε.
 

ΔΝΤ προς Γερμανία: "Πάρτε επιτέλους αποφάσεις"!

Από το ιστολόγιο http://greece-salonika.blogspot.com/2011/07/blog-post_15.html
Πιέζουν ΔΝΤ και Ιταλία τη Μέρκελ για λήψη απόφασης για Ελλάδα εδώ και τώρα, σύμφφωνα με τους FT.

Ισχυρό "pressing" στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ασκούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Ιταλοί...
αξιωματούχοι, προκειμένου η Γερμανία να λάβει άμεσα απόφαση για τν τρόπο και το χρόνο διάσωσης της Ελλάδας.

Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο, η έκκληση αυτή γίνεται για χάρη της Ιταλίας, καθώς όσο αργεί η οριστικοποίηση του πακέτου στήριξης στην Ελλάδα, τόσο η κερδοσκοπία στην υπόλοιπη Ευρωζώνη κερδίζει περιατέρω έδαφος!

SZ: Ο κακός δαίμονας της Ευρώπης

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=24976&categories_id=69
Υπό τον τίτλο «ο κακός δαίμονας της Ευρώπης» η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung...  
SZ: Ο κακός δαίμονας της Ευρώπης
αναφέρεται στις δραματικές διαστάσεις που λαμβάνει η κρίση στην ευρωζώνη. Η εφημερίδα τονίζει ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλέσει «αλυσιδωτές και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις» τόσο για το τραπεζικό σύστημα και το ευρώ, όσο και για τις άλλες χώρες μέλη της ευρωζώνης και υπογραμμίζει:




«Η Ελλάδα θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να προχωρήσει έστω σε μερική διαγραφή του χρέους της. Το ζητούμενο όμως είναι ποια θα είναι η κατάλληλη στιγμή. Η νευρικότητα για την Ιταλία και την Ιρλανδία δείχνουν ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», σημειώνει ο αρθρογράφος.

Σπ. Λάτσης: Περιμένοντας την... NBG Eurobank!

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

ete-eurobankΕλάχιστοι γνωρίζουν τι μπορεί να συζητείται μεταξύ κορυφαίων κυβερνητικών κύκλων και ομίλου Λάτση για το μέλλον του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Το μόνο που είναι βέβαιο -και φαίνεται πλέον καθαρά ακόμη και από την επιχειρηματική στρατηγική του ομίλου στον τραπεζικό τομέα...- είναι ότι η διοίκηση της Eurobank κινείται σαν να είναι θέμα χρόνου η δημιουργία της... NBG Eurobank από ένα «γάμο» της τράπεζας με την Εθνική!

Μέσα στο χαμό κυβερνητικοί βουλευτές «βολεύουν» τα παιδιά τους

Από το ιστολόγιο http://activistika.blogspot.com/2011/07/blog-post_7453.html

Την ώρα που ελληνική κοινωνία βυθίζεται στη μεγαλύτερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας της, την ώρα που η ανεργία έχει ξεφύγει στα ύψη και οι νέοι με τεράστια τυπικά προσόντα παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς, κάποια παιδιά έχουν άλλη ….τύχη.
Την ώρα λοιπόν που μόνο απολύσεις ακούμε, που κλείνουν μαζικά μαγαζιά και επίκεινται απολύσεις δεκάδων χιλιάδων στο δημόσιο τομέα, κάποιοι φροντίζουν να προσληφθεί ο υιός στην Τράπεζα.



Οι οίκοι αξιολόγησης ενάντια στις ΗΠΑ - Μάλλον ήρθε το τέλος τους

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/66370.html

image

Μετά την Moody 's και ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's εξετάζει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομιας,  δίνοντας, ωστόσο, χρονικό περιθώριο τριών μηνών, μέχρι να καταλήξει...σε σχετική απόφαση.

Αφού μιλάμε σε παιδάκια, ας τους πούμε ένα παραμύθι

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/514/ent.11514.asp

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συγγνώμη, αλλά πόθεν η άνεση και η σιγουριά; Το έχετε ξανακάνει – σε άλλη ζωή, σε άλλη διάσταση – και δεν μας το λέτε από μετριοφροσύνη;

Για την «επιλεκτική χρεοκοπία», λέω. Η οποία, από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει ούτε στα λεξικά οικονομίας!

Το πιο κοντινό λήμμα στα πρώτα γράμματα της πρώτης λέξης στο Λεξικό της Νέας Οικονομίας του καθηγητή Οικονομικών Γιώργου Αγαπητού, είναι η «Επιλογή Σύνθεσης Χαρτοφυλακίου» - που παραπέμπει σε κάτι που δεν μας συμφέρει όπως θα εξηγήσω παρακάτω.

Έως 5900 μονάδες βάσης έφθασε το spread στα βραχυχρόνια ελληνικά ομόλογα – Με selective default θα φθάσει στις 8000 μ.β.

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Απίστευτο και όμως ελληνικό. Στο ομόλογο λήξης Αυγούστου 2011 δηλαδή ομολόγου που λήγει σε ένα μήνα το spread έχει φθάσει έως τις 5900 μονάδες και εμφανίζει απόδοση λίγο πάνω από 60% σε ετησιοποιημένη βάση.

Βέβαια αυτό το ομόλογο μπορεί να μην είναι ενδεικτικό αλλά σίγουρα δείχνει το μέγεθος της κρίσης και του προβλήματος.
Σε άλλα ομόλογα λήξης 2012 έως 2015 τα spreads κινούνται μεταξύ 2600 και 3100 μονάδων βάσης.
Στην 10ετία το spread διαμορφώνεται στις 1400 μονάδες βάσης και η απόδοση 16,5% περίπου.
Το ερώτημα ωστόσο είναι πως θα συμπεριφερθούν τα spreads αν η Ελλάδα βρεθεί σε καθεστώς selective default σε επιλεκτική χρεοκοπία.
Στις πολύ βραχυχρόνιες εκδόσεις δεν αποκλείεται ακόμη να δούμε και 8000 μονάδες βάσης spread.
Στις πιο μεσοπρόθεσμες στις 5000 με 6000 μονάδες βάσης όπως συνέβη και στην Ουκρανία η οποία είχε υψηλότερη πιστοληπτική διαβάθμιση από την Ελλάδα.
Στην 10ετία από 1400 να κινηθεί στις 2500 μονάδες βάσης.

www.bankingnews.gr   

Τι είναι τα CDS;

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/15/112709/

Credit-Default Swaps: Weapons of Mass Speculation
Φανταστείτε ότι αγοράσατε ένα ομόλογο, η μελλοντική αξία του οποίου είναι αβέβαιη. Αν όλα πάνε καλά, και αυτός που το εξέδωσε  κερδίσει χρήματα, το ομόλογο θα σας αποφέρει κέρδη.
Αν όχι, ο εκδότης του ομολόγου δεν θα μπορεί να πληρώσει, και εσείς θα χάσετε την αξία της επένδυσής σας.
Αν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε αυτό το ρίσκο, ίσως θελήσετε να αγοράσετε μια ασφάλεια από κάποιον τρίτο, που να προστατεύει την αξία της επένδυσής σας σε περίπτωση χρεοκοπίας του εκδότη του. Αν όλα πάνε καλά, θα κερδίσετε την αξία του ομολόγου, μείον το ποσό που πληρώσατε για τα ασφάλιστρα.

"Δεδομένη η απολογία μου"

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=80478&catID=14


"Η απολογία μου, αλλά και της Πολιτείας για την τραγωδία στη ναυτική βάση, ήταν και είναι δεδομένη", δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, απαντώντας σε επικρίσεις, που διατυπώθηκαν σε βάρος του μετά το χθεσινό του διάγγελμα. Επισήμανε δε, ότι αφορά και τον ίδιο η δήλωσή του, ότι "οι ευθύνες θα αποδοθούν σε όλα τα επίπεδα και στο ανώτατο".

Ο Κύπριος πρόεδρος, ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους, μετά το μνημόσυνο για τους αγωνιστές κατά του πραξικοπήματος του 1974, σημείωσε ότι η σημερινή ημέρα δεν πρέπει να ξεχασθεί.

Επίσης, υπογράμμισε ότι το κράτος έχει θεσμούς και διαδικασίες και θα πρέπει να αφεθούν να λειτουργήσουν και θα λειτουργήσουν, όπως διαβεβαίωσε.

Ισραήλ – Κύπρος – Λίβανος και το κοίτασμα “Λεβιάθαν”

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/



Γράφει ο Λουκάς Δ. Συμπεράς
Τον Ιούνιο του 2010, για πρώτη φορά έγινε αναφορά στην ύπαρξη κοιτάσματος με την ονομασία “Λεβιάθαν”. Το κοίτασμα “Λεβιάθαν” περιλαμβάνει κάπου στα 450 δισεκατομμύρια m3 φυσικού αερίου, ενώ προσδιορίζεται 130 χλμ. από τις ακτές του Ισραήλ. Τις πρωτες έρευνες ανέλαβε η εταιρία αμερικανοεβραϊκών συμφερόντων “Noble Energy”, ενώ η εκμετάλλευση του κοιτάσματος αποφασίστηκε να γίνει από κοινού με ισραηλινές εταιρίες.
Αρχές του 2011 και αφού προηγήθηκαν οι προκαταρκτικές έρευνες (γεωτρήσεις στη περιοχή) επιβεβαιώθηκε και επιστημονικά πως το κοίτασμα “Λεβιάθαν” θεωρείται από τα σημαντικότερα κοιτάσματα φυσικού αερίου, ενώ χαρακτηρίστηκε και επισήμως ως η σημαντικότερη ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου της τελευταίας δεκαετίας.

Πατρίδα μας είναι το Καστελλόριζο

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Νίκος Λυγερός
Για όσους δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα του λαού μας, θα πούμε τα πράγματα πιο απλά: Πατρίδα μας είναι το Καστελλόριζο. Κι όσοι δεν ήθελαν να το καταλάβουν, θα το δουν μέσα από το έργο του λαού μας. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις από την πλευρά της Κύπρου όσον αφορά στη διακρατική συμφωνία με την Αίγυπτο στις 17 Φεβρουαρίου 2003, αναδεικνύουν πολλά βασικά νοητικά σχήματα, τα οποία έγιναν ορατά με το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Τα πραγματικά αίτια της κρίσης

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_8486.html


Το πραγματικό πρόβλημα: Νομισματική Πολιτική (Ποιος δημιουργεί το χρήμα, δηλαδή πώς τα χρήματα μπαίνουν στην οικονομία)
Το δευτερεύον Θέμα: Οικονομική Πολιτική (ότι συμβαίνει όταν τα χρήματα είναι ΗΔΗ μέσα στην οικονομία, δεν φταίει το ευρώ ή η Δραχμή ή οποιοδήποτε άλλο νόμισμα)

Αμερικανοί Γερουσιαστές εναντίον Τουρκίας…

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=15212

Όσες προσπάθειες και να καταβάλουν τα φιλοτουρκικά λόμπι στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, η ζημιά που έχει γίνει στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία δείχνει να είναι εξαιρετικά σοβαρή, υπό την έννοια ότι το πάλαι ποτέ θετικό στερεότυπο που ήθελε την Τουρκία να αποτελεί κοσμικό μουσουλμανικό κράτος – μοντέλο για τον ισλαμικό κόμμα, έχει αντικατασταθεί από μια αρνητική στερεοτυπική πεποίθηση που αντιμετωπίζει τους Ισλαμιστές της Άγκυρας ως δυνητική απειλή για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Απόδειξη της ορθότητας του ανωτέρω συλλογισμού είναι η ανησυχία που εκφράστηκε δημοσίως από δύο σημαντικούς Αμερικανούς Γερουσιαστές, αναφορικά με τα σχέδια εγκατάστασης ραντάρ στο πλαίσιο της αντιπυραυλικής άμυνας σε τουρκικό έδαφος.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/6_15.html
ΑΘΗΝΑ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Από τον Απρίλιο μέχρι και σήμερα , στο 6ο διαμέρισμα , ο μακάβριος κατάλογος των νεκρών Ελλήνων
( που επιτρέπουν τα ΜΜΕ να ανακοινωθούν) μακραίνει , μεγαλώνει ενώ ο κατάλογος των Ελλήνων θυμάτων ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου είναι ατέλειωτος.
Αρχής γενομένης από την 3η Σεπτεμβρίου με τον Μ.Καντάρη που σκοτώθηκε από Αφγανούς, , συνεχίζοντας ....
με τον παππού που σκοτώθηκε από Αιγύπτιους , στην 3η Σεπτεμβρίου και Πιπίνου αφού ξυλοκοπήθηκε μαζί με την γυναίκα του, μέσα στο σπίτι τους, φτάνουμε στο 26χρονο ...παλληκάρι που μαχαιρώθηκε και πέθανε από αφρικανούς στην Λέσβου και Πόρου στην Κυψέλη. Όλοι οι θάνατοι μέσα σε 3 μήνες.
Και να μην ξεχάσουμε και έναν Ρουμάνο που κυκλοφορούσε για μισή ώρα στην Αριστοτέλους κρατώντας το κομμένο κεφάλι της συντρόφου του.

Κατέχετε CDS; Μήπως πλησιάζει ο καιρός που θα πληρωθείτε – Επενδύθηκαν 5,8 δις δολ και θα εισπραχθούν 30 δις δολ – Μικρή η έκθεση της Unigestion

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Πλησιάζει ο καιρός που θα πληρωθούν τα CDS τα ασφάλιστρα έναντι ρίσκου χώρας. Την εκτίμηση αυτή διατυπώνουν πολλοί ξένοι που παρακολουθούν τα ελληνικά δρώμενα.
Αν υπάρξει selective default επιλεκτική χρεοκοπία – πιθανότητα πλέον υπερβολικά αυξημένη – δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και credit event δηλαδή πιστωτικό γεγονός.

Αν υπάρξει πιστωτικό γεγονός και εγκριθεί από την ISDA τον  διεθνή οργανισμό swaps και παραγώγων που πιστοποιεί το πιστωτικό γεγονός και εγκρίνει τις πληρωμές CDS τότε υποχρεωτικά θα πληρωθούν τα CDS τα credit default swaps τα παράγωγα έναντι ρίσκου χώρας ή το παράγωγο προϊόν που αντισταθμίζει τον κίνδυνο χώρας αλλά κατ΄ ουσία αποτελεί κερδοσκοπικό εργαλείο εις βάρος της χώρας.
Τα CDS είναι επενδυτικό εργαλείο. Η Unigestion – σε αυτό το fund είναι συνεργάτης ο αδερφός του Γ. Παπανδρέου κατέχει CDS αλλά οι θέσεις μπορεί να θεωρηθούν περιορισμένες.
Σύμφωνα με ορισμένες πηγές που είναι κοντά στην εταιρία αναφέρουν ότι η εμπλοκή του αδερφού του πρωθυπουργού της Ελλάδος δεν σχετίζεται στην εταιρία με CDS. Την ίδια άποψη διατυπώνει και γνωστή ελληνίδα οικονομολόγος που έχει συνεργαστεί και με την Unigestion.
H Unigestion έχει πελάτες το DIP (Δανέζικο Ταμείο Συντάξεων Μηχανικών)  την Fongepar την Νestlé Pensions την Dexia  την Γαλλική ασφαλιστική εταιρία CNP Assurances κ.α.

Εισπρακτικά μέτρα: Θα πέσει πολύ κλάμα και πολύ… ξύλο

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/14/112703/


Ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής αποτελεί η πρόβλεψη του πολυνομοσχεδίου για τη δυνατότητα ιδιωτών να εμπλακούν στην είσπραξη δημόσιων εσόδων.

Παίζουν ακόμα και με την υγεία μας

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/article/63453/paizoun-akoma-kai-me-ten-ugeia-mas

«Πλασματικά» νούμερα παρουσιάζει το υπουργείο Υγείας αναφορικά με τις κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ).
Παίζουν ακόμα και με την υγεία μας
Συνολικά 275 κλίνες παραπάνω καταγράφονται στα στοιχεία του υπουργείου αλλά και χαμηλή πληρότητα, κάτι το οποίο δεν ισχύει σύμφωνα με την ΕΕΕΘ.
Τα στοιχεία του υπουργείου για τις κλίνες που διαθέτουν σήμερα οι ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν αποκλίσεις της τάξεως του 45%. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι η ΕΕΕΘ αναφέρει τις κλίνες στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής , όπου το υπουργείο εμφανίζει 371 κλίνες ενώ στην πραγματικότητα οι κλίνες που υπάρχουν στις ΜΕΘ δεν είναι πάνω από 167.
Σύμφωνα με την ΕΕΘ σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 681 κλίνες, ενώ το υπουργείο «φουσκώνει» τον αριθμό στις 956…

SPIEGEL: Θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες προς τους Έλληνες

Από το ιστολόγιο http://www.knossopolis.com/2010-09-08-21-43-18/722-spiegel-.html

SPIEGEL: Θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες προς τους Έλληνες που δεν ζήτησαν πολεμικές αποζημιώσεις
Γερμανία, ο μεγαλύτερος αμαρτωλός χρεών του 20ου αιώνα
(«Deutscland ist der größte Schuldensünder des 20. Jahrhunderts»)
Συνέντευξη του Albrecht Ritsch , Wirtschaftshistoriker ( καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) στο Spiegel.

Spiegel: Κυριε Ritschl η Γερμανία συζητάει αυτό τον καιρό για περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα σαν υπεράνω όλων ηθικολόγος. Η κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία σύμφωνα με τη ρήση : ¨λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε¨. Είναι δίκαιη αυτή η συμπεριφορά
Ritschl: Οχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη.
Spiegel Μάλλον δεν το βλέπουν έτσι οι περισσότεροι Γερμανοί.
Ritschl Μπορεί, αλλά η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και τη θέση της ως Διδασκάλου της Ευρώπης την χρωστάει στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον 1ο αλλά και τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό δεν το θυμάται όμως κανείς.

Μαριλένα Κοππά: Δεν υπάρχουν μυστικές διαπραγματεύσεις για το όνομα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Τώρα είναι που φοβόμαστε ακόμα περισσότερο.......
Από το ιστολόγιο  http://www.echedoros-a.gr/2011/07/blog-post_4744.html#more


Ιούλιος 14, 2011.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για το όνομα παρά την οικονομική κρίση


 Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά αρνείται κάθε ανάμιξη  σε μυστικές διαπραγματεύσεις και υποστηρίζει ότι το θέμα χειρίζεται ο πρωθυπουργός σε υψηλό επίπεδο και η όλη διαδικασία διεξάγεται στα πλαίσια του Οργανισμού των Ηνωμένων 
Εθνών.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕ...ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ!

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_518.html

Η πληροφορία είναι άκρως διασταυρωμένη κι επιβεβαιωμένη:Μετά τους Τούρκους συλληφθέντες (που πρώτοι αναφέραμε εδώ,όταν κάποιοι άλλοι...μόλις τις τελευταίες μέρες άρχισαν να ψελλίζουν μισόλογα για το θέμα) των επεισοδίων στο Σύνταγμα,στη λίστα των "αναρχικών" υπάρχει κι ένας...φιλοξενούμενος από τα Σκόπια!

Δεν κάνουμε πλάκα:Ο ίδιος μάλιστα,δήλωσε προκλητικότατα στους αστυνομικούς πως είναι "Μακεδόνας"!!!

Τρίτη ημέρα κινητοποιήσεων Κυπρίων πολιτών έξω από το προεδρικό Μέγαρο

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

ImageΝέα μεγάλη συγκέντρωση –για τρίτη κατά σειρά ημέρα- πραγματοποιούν απόψε χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο για να διαμαρτυρηθούν για την πολύνεκρη έκρηξη στην βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί. Τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας είναι δρακόντεια, ενώ άνδρες της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ), με πλήρη εξάρτηση, βρίσκονται πίσω από την είσοδο και έξοδο του προεδρικού μεγάρου.
Οι πολίτες, πολλοί από τους οποίους φορούν μαύρες φανέλες, κρατούν πλακάτ με συνθήματα όπως "να πληρώσουν οι υπεύθυνοι, όχι συγκάλυψη, το δάκρυ θα γίνει ποτάμι και θα τους παρασύρει όλους". Οι πολίτες αξιώνουν την παραίτηση του προέδρου Χριστόφια φωνάζοντας: «Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και οι υπουργοί σου».
Μετά από έντονη διαμαρτυρία αποκαταστάθηκε η ηλεκτροφώτιση της λεωφόρου μπροστά από το προεδρικό μέγαρο. Στον ανδριάντα του ήρωα της ΕΟΚΑ Κυριάκου Μάτση, πλησίον του προεδρικού μεγάρου, πολίτες παίρνουν το λόγο και εκφράζουν τις απόψεις τους, ενώ γνωστοί καλλιτέχνες διαβάζουν ποιήματα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr