Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Τρίτη ημέρα κινητοποιήσεων Κυπρίων πολιτών έξω από το προεδρικό Μέγαρο

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

ImageΝέα μεγάλη συγκέντρωση –για τρίτη κατά σειρά ημέρα- πραγματοποιούν απόψε χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο για να διαμαρτυρηθούν για την πολύνεκρη έκρηξη στην βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί. Τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας είναι δρακόντεια, ενώ άνδρες της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ), με πλήρη εξάρτηση, βρίσκονται πίσω από την είσοδο και έξοδο του προεδρικού μεγάρου.
Οι πολίτες, πολλοί από τους οποίους φορούν μαύρες φανέλες, κρατούν πλακάτ με συνθήματα όπως "να πληρώσουν οι υπεύθυνοι, όχι συγκάλυψη, το δάκρυ θα γίνει ποτάμι και θα τους παρασύρει όλους". Οι πολίτες αξιώνουν την παραίτηση του προέδρου Χριστόφια φωνάζοντας: «Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και οι υπουργοί σου».
Μετά από έντονη διαμαρτυρία αποκαταστάθηκε η ηλεκτροφώτιση της λεωφόρου μπροστά από το προεδρικό μέγαρο. Στον ανδριάντα του ήρωα της ΕΟΚΑ Κυριάκου Μάτση, πλησίον του προεδρικού μεγάρου, πολίτες παίρνουν το λόγο και εκφράζουν τις απόψεις τους, ενώ γνωστοί καλλιτέχνες διαβάζουν ποιήματα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου