Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Μαριλένα Κοππά: Δεν υπάρχουν μυστικές διαπραγματεύσεις για το όνομα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Τώρα είναι που φοβόμαστε ακόμα περισσότερο.......
Από το ιστολόγιο  http://www.echedoros-a.gr/2011/07/blog-post_4744.html#more


Ιούλιος 14, 2011.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για το όνομα παρά την οικονομική κρίση


 Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά αρνείται κάθε ανάμιξη  σε μυστικές διαπραγματεύσεις και υποστηρίζει ότι το θέμα χειρίζεται ο πρωθυπουργός σε υψηλό επίπεδο και η όλη διαδικασία διεξάγεται στα πλαίσια του Οργανισμού των Ηνωμένων 
Εθνών.


Η Κοππά επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να βρεθεί μια λύση στο όνομα.

«Δεν υπήρξαν ποτέ μυστικές διαπραγματεύσεις! Οι συναντήσεις των δύο πρωθυπουργών είχαν στόχο την ενίσχυση των διαπραγματεύσεων οι οποίες διεξάγονται στα πλαίσια του ΟΗΕ, δηλαδή την προώθηση της διαδικασίας που πράγματι είναι κινείται με αργούς ρυθμούς και είναι δύσκολη στην εξέλιξή της. Αλλά, για εμάς, στην Ελλάδα, υπάρχει ένα μοναδικό σχέδιο για την εξεύρεση λύσης στο όνομα της FYROM, αυτό των Ηνωμένων Εθνών», είπε ελληνίδα ευρωβουλευτής στην  η Deutsche Welle.

Η Κοππά υποστήριξε ότι οι θέσεις της Ελλάδας έχουν αλλάξει αρκετά σε σύγκριση με αυτές της δεκαετίας του ’90 και σήμερα πρέπει να κάνει υποχωρήσεις και η FYROM, «ώστε να οδηγηθούμε σε ένα αμοιβαίο συμβιβασμό».

Εξέφρασε, μάλιστα, την ανησυχία της Ελλάδας, από την πολιτική της ‘αρχαιοποίησης’ που ακολουθεί η FYROM.
Δεν προέβη σε κανένα σχόλιο για την παραίτηση του Μιλόσοσκι από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών. Αντιθέτως,  εξήρε το νέο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ως μεγάλο γνώστη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και την προσωπικότητά του, δηλώνοντας ότι ο Λαμπρινίδης θα συμβάλει σημαντικά στις σκοπιανο-ελληνικές σχέσεις.
--
Πηγή: Sitel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου