Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ο Γιώργος σε ρόλο ευρωσκεπτικιστή

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αγαπητέ αρθρογράφε , ο GAP ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΗΣ (το πέρασε σαν παιδική αρρώστια ....κάποτε !!), ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΗΣ!!!! ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ??? ΌΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!
Από το ιστολόγιο http://www.statesmen.gr/

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Παρακολουθώντας κανείς προσεκτικά την επιχειρηματολογία που αρθρώνει ο Γιώργος Παπανδρέου σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο, δεν μπορεί παρά να διαπιστώσει ότι ο Πρωθυπουργός κορυφώνει τη ρητορική ενός «σκεπτικισμού» γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και επιχειρεί να συντάξει μια «ελληνική ατζέντα» για το μέλλον. Με αφετηρία την υπέρβαση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, που εξελίσσεται σε συστημικό πρόβλημα της Ευρώπης.



Η αρχή έγινε με την επιστολή προς τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την παραμονή της τελευταίας σύσκεψης του Eurogroup. Ακολούθησαν αντίστοιχα μηνύματα μέσω συνεντεύξεων του Γιώργου Παπανδρέου στον ξένο Τύπο. Και ταυτόχρονα, με τις εισηγήσεις τις οποίες διάβασε στις διαδοχικές συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, αυτή την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα ότι, αργά αλλά σταθερά, επιχειρεί να περάσει στην αντίπερα όχθη. Και να εμφανιστεί ως… αμφισβητίας, αν όχι επικριτής των πρωτοβουλιών και της στρατηγικής που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στα παραπάνω δεδομένα θα πρέπει να προσθέσουμε και την επικείμενη συνάντηση με τη Χίλαρι Κλίντον, η οποία φτάνει στην Αθήνα την Κυριακή. Τη στιγμή δηλαδή που στις Βρυξέλλες θα κορυφώνονται οι ζυμώσεις για την οριστικοποίηση των αποφάσεων περί της διάσωσης της Ελλάδας.
Ένα photo opportunity του Γιώργου Παπανδρέου δίπλα στη Χίλαρι Κλίντον, με την άλλοτε Πρώτη Κυρία, σημερινή επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και «icon» της νομενκλατούρας του Δημοκρατικού Κόμματος, θα στείλει στις Βρυξέλλες, αλλά και στις αγορές, το ηχηρό μήνυμα που απαιτεί η συγκυρία. Ίσως και να τις ταρακουνήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου