Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΔΝΤ προς Γερμανία: "Πάρτε επιτέλους αποφάσεις"!

Από το ιστολόγιο http://greece-salonika.blogspot.com/2011/07/blog-post_15.html
Πιέζουν ΔΝΤ και Ιταλία τη Μέρκελ για λήψη απόφασης για Ελλάδα εδώ και τώρα, σύμφφωνα με τους FT.

Ισχυρό "pressing" στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ασκούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Ιταλοί...
αξιωματούχοι, προκειμένου η Γερμανία να λάβει άμεσα απόφαση για τν τρόπο και το χρόνο διάσωσης της Ελλάδας.

Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο, η έκκληση αυτή γίνεται για χάρη της Ιταλίας, καθώς όσο αργεί η οριστικοποίηση του πακέτου στήριξης στην Ελλάδα, τόσο η κερδοσκοπία στην υπόλοιπη Ευρωζώνη κερδίζει περιατέρω έδαφος!


«Οι οίκοι αξιολογήσεων, οι διεθνείς δανειστές και οι Ιταλοί ηγέτες, όλοι επιρρίπτουν τις ευθύνες για την αναταραχή των αγορών στην αδυναμία των αξιωματούχων της Ευρωζώνης να ολοκληρώσουν την συμφωνία για την Ελλάδα, που καθυστερεί εξαιτίας γερμανικών και ολλανδικών απαιτήσεων να επωμιστούν μέρος του βάρους της διάσωσης οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων», αναφέρουν οι Financial Times.

Πάντως, σύμφωνα με τους FT, η αναποφασιστικότητα και η αναβλητικότητα των Ευρωπαίων αρχηγών έχει οδηγήσει σε κατάσταση πανικού τις αγορές διατραπεζικού δανεισμού. Χαρκτηριστικό παράδειγμα είναι οι UniCredit και Intesa Sanpaolo, δύο από τις μεγαλύτερες ιταλικές τράπεζες που σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές κλήθηκαν να πληρώσουν υψηλότερα επιτόκια στην διατραπεζική αγορά για να δανεισθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου