Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Νέα έρευνα για τον τάφο της διασημότερης βασίλισσας της αρχαίας Αιγύπτου


Ένα από τα πιο διάσημα μυστήρια της Αιγύπτου ίσως ανακάλυψαν επιστήμονες, καθώς υπάρχει πιθανότητα να έχουν εντοπίσει τον τάφο της πιο γνωστής βασίλισσας της Αιγύπτου -της Νεφερτίτης, ευρέως γνωστής για την ομορφιά της.

Ομάδα Βρετανών και Αιγυπτίων αρχαιολόγων, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων Mamdouh Damati εκτιμά ότι η Νεφερτίτη θα μπορούσε να έχει ταφεί σε έναν μυστικό θάλαμο στον τάφο του Φαραώ Τουταγχαμών, ένα διάσημο αξιοθέατο στο Κάιρο που αποτέλεσε αντικείμενο σχολαστικής σάρωσης από ειδικό ραντάρ τις προηγούμενες ημέρες.

Βερολίνο: Αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία - «Σταματήστε τις παράνομες γεωτρήσεις»

Μήνυμα στην Τουρκία «να αποφύγει μια κλιμάκωση και να απέχει από τέτοιες παράνομες γεωτρήσεις», έστειλε το Βερολίνο, επισημαίνοντας ότι παρακολουθεί την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο «με μεγάλη ανησυχία».
«Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα τις τουρκικές ανακοινώσεις, για τη διεξαγωγή γεωτρήσεων στην περιοχή νοτιοανατολικά της κυπριακής χερσονήσου της Καρπασίας. Απευθύνουμε έκκληση προς την Τουρκία να αποφύγει μια κλιμάκωση και να απέχει από τέτοιες παράνομες γεωτρήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Ράινερ Μπρόιλ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΕΥ: To τελικό κείμενο κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Οι 28 υπουργοί εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ ενέκριναν, χωρίς αλλαγές, το κείμενο των συμπερασμάτων που συνέταξαν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι σχετικά με τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (AOZ) της Κύπρου.

Το τμήμα Τύπου του Συμβουλίου θα δημοσιεύσει το κείμενο αργότερα σήμερα, αλλά το ΚΥΠΕ έχει ήδη εξασφαλίσει την τελική του έκδοση.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τελικό κείμενο των συμπερασμάτων οι 28 αποφάσισαν τα εξής:

«Βουλγαρία σε Σκόπια: Ουτοπία ότι ο Μ.Αλέξανδρος ήταν πρόγονός σας.»


«Εάν θέλεις να πιστεύεις στην ουτοπία ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ο πρόγονός σου, είναι δικαίωμά σου. Αλλά δεν μπορείς να παραποιείς την ιστορία», είπε ο Υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ. Όλα όσα δήλωσε στο κανάλι «Ευρώπη».

«Τα Σκόπια δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ αν δεν δεχθούν τη θέση της Βουλγαρίας σε ιστορικά ζητήματα που προκαλούν διαμάχη και στα δύο κράτη». Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ηγέτης του

Η μάχη για τους χάρτες της ΑΟΖ - Ένα διαχρονικό έγκλημα της ελληνικής διπλωματίας

Θόδωρος Καρυώτης
Από το  slpress

Από την ημέρα που ψηφίσθηκε η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, το 1982, η Ελλάδα δεν έχει παρουσιάσει ούτε ένα επίσημο χάρτη που να δείχνει τα σύνορα της ελληνικής ΑΟΖ. Μάλιστα ο προηγούμενος πρωθυπουργός είχε κάποτε διερωτηθεί εάν υπάρχουν καν θαλάσσια σύνορα. Ο μόνος τρόπος να δείξει ένα κράτος τα θαλάσσια σύνορά του είναι με χάρτες. Οι Τούρκοι πανικόβλητοι με την εξέλιξη του Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS), για 37 συναπτά έτη παρουσιάζουν διάφορους παράνομους χάρτες για να δείξουν το θαλάσσιο μέγεθος της χώρας τους.

Ν. Λυγερός: Το Φως του Ελληνισμού(Βίντεο)

Ν. Λυγερός: Το Φως του Ελληνισμού. 
 Χίος, 14/07/2019