Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Ιωάννης Μεταξάς - o Θάνατος του Εθνικού Κυβερνήτη

Την Τρίτην 28 Ιανουαρίου 1941 ο Βασιλεύς προήδρευσε στο Υπουργικό Συμβούλιο και ανακοινώνοντας με βαθειά συγκίνηση την κατάσταση της υγείας του Ιωάννη Μεταξά, ζήτησε από τους Υπουργούς να παραμείνουν εις τας θέσεις των υπηρετούντες την πατρίδα.


Την επομένη το πρωί ανακοίνωσε ότι ανέθεσε την κυβέρνηση στον Αλέξανδρο Κορυζή, Διοικητήν της Εθνικής Τράπεζας, τέως Yπουργό Κοινωνικής Προνοίας της Κυβερνήσεως του Ιωάννη Μεταξά.
Ο Ιωάννης Μεταξάς απεβίωσε, σε ηλικία 70 ετών, την 94η ημέρα του πολέμου, στην οικία του στην Κηφισιά, στις 6 τα χαράματα, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 1941, αφού την προηγουμένη κοινώνησε των αχράντων μυστηρίων. Το ιατρικό ανακοινωθέν υπογεγραμμένο από 12 Έλληνες ιατρούς ήταν το εξής; 

H Σπιναλόγκα επισήμως υποψήφια για Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO - Κατατέθηκε ο φάκελος για το μνημείο της Κρήτης

Διαβιβάστηκε στις 25 Ιανουαρίου 2019, από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ο φάκελος υποψηφιότητας του Φρουρίου της Σπιναλόγκας για την εγγραφή του στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο, «είχε προηγηθεί η κατάθεση του προκαταρκτικού φακέλου στις 27 Σεπτεμβρίου 2018».
Σύμφωνα πάντα με το ΥΠΠΟΑ, «υπό τη γενική καθοδήγηση της γενικής γραμματέως του ΥΠΠΟΑ κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη, ο φάκελος υποψηφιότητας του Φρουρίου Σπιναλόγκας

Ολοκληρωμένη θεραπεία για τον καρκίνο μέσα στο 2020 «υπόσχονται» επιστήμονες

Πηγή: pixabay
Μία ολοκληρωμένη θεραπεία για όλους τους τύπους καρκίνων ισχυρίζεται ότι είναι πιθανό να αναπτύξει μια ομάδα Ισραηλινών επιστημόνων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post.

«Πιστεύουμε ότι θα είμαστε σε θέση μέσα σε έναν χρόνο να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη θεραπεία για τον καρκίνο» δήλωσε στην εφημερίδα ο Dan Aridor, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Accelerated Evolution Biotechnologies, που αναπτύσσει τη νέα θεραπεία.

Πρώτο «μπλόκο» σε νομοσχέδιο από τους ΑΝΕΛ -Δεν περνά με μειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Το πρώτο «μπλόκο» σε κυβερνητικό νομοσχέδιο βάζουν οι ΑΝΕΛ μετά το διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου.
Μετά την απόσυρση του Καμμένου από την συγκυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποφασίσει να σφυροκοπά την κυβέρνηση θέτοντας θέμα μειοψηφίας των 145 βουλευτών που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστώντας ότι κατά περίπτωση οι «αποσκιρτήσαντες» από άλλα κόμματα θα κατραψηφίσουν ορισμένα εξ αυτών.

Απόφαση «βόμβα» του ΣτΕ για τα μπλοκάκια

Σημαντική απόφαση για χιλιάδες εργαζόμενους με «μπλοκάκι», μικρομεσαίους  επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας  καθώς έκρινε ότι σε περίπτωση αλλαγής επαγγέλματος ισχύει νέα πενταετής απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος.
Ειδικότερα το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 89/2019 πιλοτική απόφασή του έκρινε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι είχαν μεν προβεί, κατά το παρελθόν, σε έναρξη εργασιών, πλην, όμως, σε επάγγελμα διαφορετικό από αυτό που ασκούν τώρα, εξαιρούνται επί πενταετία από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος για την άσκηση του νέου επαγγέλματός τους. Και αυτό ανεξάρτητα εάν ο επαγγελματίας είχε συμπληρώσει 5 χρόνια άσκηση της αρχικής επαγγελματικής δραστηριότητας.