Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Δήλωση ΣΟΚ από Γιώργο Παπανδρέου «Δεν μπορώ να εγγυηθώ μια άμεση λύση σήμερα»

Από το protothema

Με τις λέξεις «πονάω», «θλίβομαι» και «αγανακτώ», ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο βιώνει την κρίση. «Αυτό για το οποίο παλεύουμε είναι να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας», προσθέτει ο πρωθυπουργός, εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων στην Ε.Ε. για το ελληνικό χρέος.
Οι απαντήσεις του στο «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά: «Θα ήθελα πολύ να εγγυηθώ σε όλους μία άμεση λύση, μία καλύτερη ζωή σήμερα. Θα ήμουν ο ευτυχέστερος άνθρωπος του κόσμου αν μπορούσα να το κάνω. Αλλά δεν μπορώ». «Αν η Ευρώπη δεν μπορέσει να λύσει τα προβλήματά της, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες για όλους μας στην Ευρώπη».

Ποιοι τελικά ελέγχουν την τράπεζα της Ελλάδος;

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Η τράπεζα της Ελλάδος είναι η κεντρική τράπεζα της χώρας και ιδρύθηκε το 1927. Η λειτουργία της άρχισε τον Μάιο του 1928 με απόφαση της τότε Κοινωνίας των Εθνών. Τα κεφάλαια για την ίδρυση και λειτουργία της, προήλθαν από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο με την μεσολάβηση της Κοινωνίας των Εθνών προκειμένου να σταθεροποιηθεί η χειμαζόμενη τότε Ελληνική οικονομία.

Ματαιώνεται και πάλι η άσκηση ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ της Εθνικής Φρουράς

Από το ιστολόγιο http://strategyreports.wordpress.com/


Ματαιώνεται για μια ακόμα χρονιά η μεγαλύτερη Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) της Εθνικής Φρουράς «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», με την κυβέρνηση Χριστόφια να αναμένει και την τουρκική πλευρά να ακυρώσει την άσκηση «TOROS» που διεξάγουν οι κατοχικές δυνάμεις.

Σχεδόν συμφώνησαν στον τρόπο λήψης αποφάσεων Ετοιμάζουν βήματα προόδου στη Βουλή

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/

Λευκωσία: Στήνεται σιγά-σιγά σκηνικό προόδου στο Κυπριακό ενόψει της νέας τριμερούς συνάντησης του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με τον πρόεδρο Χριστόφια και τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, στις 30 και 31 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη.

Ο τ/κ τύπος προβάλλει την παράνομη σύλληψη του Μιχάλη Σαρρή

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/

mihalis sarris arrested in northern part cyprus 291x300 Ο τ/κ τύπος προβάλλει την παράνομη σύλληψη του Μιχάλη Σαρρή
Το σύνολο των τουρκοκυπριακών εφημερίδων αναφέρεται πρωτοσέλιδα στην παράνομη σύλληψη στην κατεχόμενη Λευκωσία του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, για ερωτικό αδίκημα, όπως υποστηρίζεται στον Τύπο.

Τη συμφωνία για ΑΟΖ συζητούν Κύπρος-Λίβανος

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/



Προσπάθεια άρσης των όποιων εμποδίων και προώθησης της συμφωνίας οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα καταβάλουν τις επόμενες μέρες Κύπρος και Λίβανος.
Εμπειρογνώμονες του υπουργείου Εξωτερικών του Λιβάνου έρχονται στην Κύπρο στις αρχές της εβδομάδας για συνομιλίες.

YΠΑΜ: «H Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις»

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



Σε δηλώσεις του σήμερα ο Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, παραδέχθηκε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες τόσο στον χώρο της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, όσο και στον εναέριο χώρο που καλύπτεται από το FIR Λευκωσίας.

Και ο Ερογλου μιλά για σχεδόν συμφωνία Συζήτηση της δομής και λειτουργίας του Κοινοβουλίου

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Και ο Ερογλου μιλά για σχεδόν συμφωνία


Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου δήλωσε ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, συζήτησαν, στις απευθείας συνομιλίες, το κεφάλαιο διακυβέρνησης και κατανομής εξουσιών.

Ένα δυνατό άρθρο του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου. Διαβάστε το!

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Kίνδυνοι και παγίδες στη Μεσόγειο
(Από την Αφροδίτη στον Άρη)
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
konstantakopoulos.blogspot.com
Σε ιστορικό, στρατηγικών συνεπειών σφάλμα μπορεί να εξελιχθεί η απόφαση Χριστόφια να ξεκινήσει τώρα, υπό τους δεδομένους όρους, γεωτρήσεις. Ο Κύπριος Πρόεδρος είχε αποφασίσει να αναβάλει δύο μήνες, αλλά προχώρησε υπό την πίεση τρίτης χώρας και οικονομικών παραγόντων. Η έναρξη των γεωτρήσεων συμπίπτει με το κλίμα διάλυσης μετά την παράξενη έκρηξη στο Μαρί και αφόρητες πιέσεις των οίκων αξιολόγησης, παρά την κυπρο-ισραηλινή φιλία.
Ελπίζουμε να διαψευσθούν τα πιο επικίνδυνα σενάρια, αλλά όταν ξεκινάει κανείς τέτοιες υποθέσεις πρέπει να εξασφαλίζεται κατά προτεραιότητα έναντι κινδύνων, όχι να ποντάρει μόνο στην αισιόδοξη εξέλιξη, που ευχόμαστε.

Πως προέκυψε η "απόβαση" της "ευρωχωροφυλακής!Διαβάστε την εξήγηση!

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουμε.....
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

Του Λ.Λυγουριώτη

Δεν υπάρχει θέμα άφιξης δύναμης της "ευρωχωροφυλακής" στην χώρα μας ,αναφέρει η ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή της. και ήδη το γράψαμε. Το 'ολο θέμα δημιουργήθηκε οταν σχετικές πληροφορίες  για  άφιξη μιας ταξιαρχίας αυτής της δύναμης μέσω Ηγουμενίτσας κυκλοφορούσαν σε διάφορα μπλογκ και δεν διαψευδονταν.

Η Τουρκική κορβέτα F-511 TCG - HEYBELIADA

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/

Οκτώβριος 14, 2011.
Το πρώτο πολεμικό πλοίο κατασκευασμένο εξ' ολοκλήρου στην Τουρκία άνοιξε τις πύλες του στους δημοσιογράφους

Το «δόγμα» των… 2 ½ μετώπων για την Τουρκική Αεροπορία!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/

Σε καθημερινή βάση τα μαχητικά της Τουρκικής Αεροπορίας πραγματοποιούν ασκήσεις αεράμυνας και αντιμετώπισης αεροσκαφών, τα οποία θα πετούν με κατεύθυνση από την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο προς τις ακτές της Νότιας Τουρκίας. Πρόκειται για την κατ’ αρχήν επιβεβαίωση ανοίγματος του «Νοτιο-ανατολικού Μετώπου», το οποίο εν καιρώ θα επιφέρει ανακατατάξεις πιθανότατα μεταβάλλοντας την Δομή Δυνάμεων της Τουρκικής Αεροπορίας.
Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος-Αμυντικός αναλυτής

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συμμαχικά μέσα έγκαιρης προειδοποίησης έχουν καταγράψει «περίεργες» τακτικές ασκήσεις στη Νότια Τουρκία, στις οποίες μετέχουν ζεύγη τουρκικών μαχητικών, τα οποία στη συνέχεια διαιρούνται σε φίλια και εχθρικά. Όμως οι εκπαιδευτικές αυτές δραστηριότητες, οι οποίες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, άρχισαν να εκτελούνται εντός του Φθινοπώρου, αποκαλύπτουν ότι το Αρχηγείο Αεροπορικών Δυνάμεων και το Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων προσπαθούν να βρουν τρόπους αντιμετώπισης αιφνίδιας εισόδου μαχητικών στο νότιο τμήμα της χώρας και συγκεκριμένα πολεμικών αεροσκαφών, τα οποία θα έχουν απογειωθεί από το Ισραήλ!
Το ενδιαφέρον στην όλη αποτύπωση κινήσεων – η οποία σημειωτέον δεν κρατήθηκε μυστική από την Τουρκία – εντοπίζεται στο γεγονός της χρήσης ζευγών F-16 των νεωτέρων εκδόσεων, τα οποία προσπαθούν να εντοπίσουν και να αναχαιτίσουν μαχητικά, τα οποία με τη σειρά τους προσομοιώνουν τα F-15I και F-16I της Ισραηλινής Αεροπορίας.

"Τύφλα νά'χει" η 21η Απριλίου - Ε.Βενιζέλος: Έφτιαξε δικό του Σύνταγμα!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Καινοφανείς ερμηνείες του Συντάγματος, με θέσεις διαστρέβλωσης του περιεχομένου του άρθρου 28 και ακατάσχετη ψευδολογία σε ότι αφορά τις προβλέψεις των παραγράφων 2 και 3, ήταν το περιεχόμενο όσων εξέφρασε χθες στην Βουλή ο … συνταγματολόγος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στους ξένους από την κυβέρνηση.

Η κρίση άλλαξε την καταναλωτική νοοτροπία του Έλληνα

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/


Η κρίση άλλαζε την καταναλωτική νοοτροπία και τις αγοραστικές συνήθειες για εννέα στους δέκα καταναλωτές , όπως προκύπτει από την τελευταία έρευνα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών .

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας , το 24,49% των καταναλωτών δηλώνει ότι αγοράζει πλέον μόνο τα απαραίτητα, το 27,54% των καταναλωτών δηλώνει ότι ψάχνει, τα ίδια προϊόντα σε χαμηλότερη τιμή και σε άλλα καταστήματα, ενώ το 27,03% στράφηκε ήδη σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Αφορολόγητα γη και ύδωρ δίνει η κυβέρνηση στους Γερμανούς βιομηχάνους

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/

image


Την πλήρη στήριξη της Γερμανίας στο τυχόν αίτημα της Ελλάδος προς την ΕΕ για την δημιουργία στη Θράκη μιας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης(ΕΟΖ), εξέφρασε ο αντικαγκελάριος και υπουργός οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ στον ομόλογο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της ΕΟΖ συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν οι δυο υπουργοί πριν από μερικές μέρες στην Αθήνα στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ.Ρέσλερ.

Τα βήματα της χρεοκοπίας εκτός ευρωζώνης

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/
Το μέλος της Τράπεζας της Αγγλίας Robert Jenkins, εξηγεί, με άρθρο του στο Financial News, γιατί...  
Τα βήματα της χρεοκοπίας εκτός ευρωζώνης
η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει, αλλά εντός της ευρωζώνης…


Πριν από λίγο καιρό, γράφει ο Jetkins, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επέμεναν ότι μία ελληνική πτώχευση είναι αδιανόητη. Πλέον πολλοί είναι αυτοί που τη βλέπουν αρκετά πιθανή. Οι αγορές δε, την έχουν προεξοφλήσει. Το σημαντικό είναι ότι όλοι συντείνουν στην χρεοκοπία… εντός ευρωζώνης και μόνο!

Τι σημαίνει αυτό και γιατί είναι κρίσιμο; Αν γνωρίζετε την απάντηση, απλώς σταματήστε την ανάγνωση. Αν όχι, σε λίγο θα ευχόσαστε να την ξέρατε! Στον αντίποδα βρίσκεται η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

Να πώς θα γίνει μία πτώχευση εκτός ευρώ:

Απεργιακός πυρετός! Θα νεκρώσουν τα πάντα την ερχόμενη εβδομάδα - ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/



Μπορεί τα ΜΜΜ να μην έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα συμμετάσχουν ή όχι στις 48ωρες απεργίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όμως πολλοί τομείς του δημοσίου θα παραλύσουν.

Δανειζόμαστε με καταστροφικά επιτόκια "χάρη" στο Μνημόνιο

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Υπάρχει μία γενικότερη αίσθηση και αντίληψη πως η Ελλάδα χάρη στο Μηχανισμό Στήριξης και το Μνημόνιο απέχει από τις αγορές κεφαλαίων όπου τα επιτόκια κρατικού δανεισμού έχουν απογειωθεί σε επίπεδα πτώχευσης και πως προστατεύεται από αυτές καλύπτοντας τις δανειακές της ανάγκες από τα δάνεια της Τρόικας.

S&P: Καμπανάκι για την αξιολόγηση Α+ της Σλοβακίας

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

             Σε κίνδυνο θα τεθεί η αξιολόγηση Α+ της Σλοβακίας, εάν η τρέχουσα πολιτική κατάσταση επιδεινώσει την δημοσιονομική εξυγίανση και αν καθυστερήσουν οι εν εξελίξει μεταρρυθμίσεις, αναφέρει αναλυτής της Standard & Poor’s.
Η σλοβακική κυβέρνηση της πρωθυπουργού Ιβέτα Ραντιτσόβα έχασε την Τρίτη την ψήφο εμπιστοσύνης με την οποία συνέδεσε την έγκριση της διεύρυνσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).
«Σε περίπτωση που η τρέχουσα πολιτική κατάσταση οδηγήσει σε χαμηλότερες δεσμεύσεις για την δημοσιονομική εξυγίανση της Σλοβακίας, η S&P θα εξετάσει κατά πόσον η αξιολόγηση Α+ της χώρας αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα», δήλωσε αναλυτής της S&P.

Μάχες οπισθοφυλακής Γαλλίας-Γερμανίας για το ελληνικό χρέος

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Τις λεπτές διαφορές μεταξύ της «ελεγχόμενης χρεωκοπίας» και του «πιστωτικού γεγονότος», που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη πτώχευση της ελληνικής οικονομίας, φέρεται να μελετά τα τελευταία 24ωρα το δίπολο Γερμανίας – Γαλλίας, υπό τη στενή παρακολούθηση των Βρυξελλών και της Φραγκφούρτης και βεβαίως υπό την υψηλή εποπτεία της Ουάσιγκτον.

Εγχειρίδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/

Μια οργανωμένη πτώχευση της Ελλάδας θα απαιτούσε, μεταξύ άλλων, την άμεση και με συνοπτικές διαδικασίες αναδιάρθρωση του χρέους της.

Τιμωρείται η δεύτερη δουλειά Θα δουλεύουμε για την εφορία έως και 6 μήνες το χρόνο!

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/

Τρεις φορές θα πληρώσουμε τον ίδιο φόρο μέσα στο 2012. Τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο μάλιστα του 2012 ενδέχεται να πληρωθούν μαζεμένα εκκαθαριστικά και αναδρομικές κρατήσεις από το 2011, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να κινδυνεύουν να μην βάλουν φράγκο στην τσέπη.
 

Χάος με τα σκουπίδια στην Αττική Ξεκίνησε η αποκομιδή, κλειστός παραμένει ο ΧΥΤΑ

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/


Με ιδιωτικά απορριμματοφόρα, τα οποία συνοδεύονται από περιπολικά της Αστυνομίας, ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής η αποκομιδή των σκουπιδιών από κεντρικά σημεία της Αθήνας. Ωστόσο, ο ΧΥΤΑ της Φυλής εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη από συνδικαλιστές, με συνέπεια τα απορριμματοφόρα να μην μπορούν να αποθέσουν τα σκουπίδια. Ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος δεσμεύτηκε ότι την Δευτέρα η Αθήνα θα είναι καθαρή. Παρόλα αυτά, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.


Το φάντασμα της δραχμής πλανάται πάνω από την Ελλάδα - Τι θα συμβεί με δάνεια, καταθέσεις και τιμές

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/


Το φάντασμα της δραχμής που πλανάται πάνω από τα κεφάλια Ελλήνων και ευρωπαίων ίσως γίνει μια σκληρή πραγματικότητα, μετά και τις συζητήσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους που έχουν μονωπωλήσει την καθημερινότητα μας.

Όλοι μιλάνε ανοιχτά πλέον για ένα μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους, από το 21% που προβλεπόταν στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Κάποιοι αναλυτές το εκτινάσσουν και στο 70% (τράπεζα UBS), αλλά υπάρχουν και φωνές που εκτιμούν ότι μία χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη.

Σε… θέση μάχης οι τράπεζες ενόψει της συνόδου κορυφής

Από το ιστολόγιο http://www.express.gr/
«MAXH χαρακωμάτων» μεταξύ τραπεζιτών και πολιτικών βρίσκεται σε εξέλιξη ενόψει της συνόδου κορυφής στις 23 Οκτωβρίου, όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις τόσο για το ύψος του νέου haircut στα ελληνικά ομόλογα όσο και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στην Αθήνα, μετά την Alpha Bank, και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλας τάχθηκε κατά της αύξησης του haircut πάνω από 21% τονίζοντας: «Oσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο είναι είτε αδαείς είτε δεν έχουν να χάσουν τίποτα από την κατάρρευση της Ελλάδας».

Ο έμπειρος τραπεζίτης εκτίμησε πως το τελικό όφελος από πιθανή αύξηση του haircut κατά 50% θα είναι μόλις 10-15 δισ. ευρώ, ενώ το Eλληνικό Δημόσιο θα πρέπει να δανειστεί εκ νέου για να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται εξαιτίας της αυξημένης συμμετοχής στο PSI.

Έρχονται «πράσινες» αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ Το ΥΠΕΚΑ προσδοκά να καλύψει το έλλειμμα υπέρ των ανανεώσιμων πηγών

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/

Έρχονται «πράσινες» αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ πρέπει να διαχειριστεί την επικείμενη αύξηση των τιμολογίων από την 1η Ιανουαρίου 2013


Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

ΗΠΑ: "Όχι" στην αύξηση του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

"Ρίχνουν το μπαλάκι" στην Ευρώπη
Αρνητικά διακείμενες είναι οι ΗΠΑ στο ενδεχόμενο να διπλασιάσει τη συμβολή του το ΔΝΤ, ως μέρος μιας ευρύτερης διεθνούς απάντησης στην κρίση χρέους της Ευρώπης, θάβοντας την ιδέα για την ώρα και μετατοπίζοντας το βάρος στις αποφάσεις των ηετών της Ευρωζώνης.

Χρεοκοπία της Ελλάδας ζητούν τα Σκόπια

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Παρότρυνση στην Ε.Ε. να κηρύξει την Ελλάδα σε καθεστώς χρεοκοπίας απηύθυνε ο υπουργός Οικονομίας των Σκοπίων. Επικαλούνται τις οικονομικές απώλειες από τους κλειστούς τελωνειακούς σταθμούς

«ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ» Σήμερα το παγκόσμιο ραντεβού των «Αγανακτισμένων»

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Ραντεβού στις πλατείες 951 πόλεων σε συνολικά 82 χώρες δίνουν οι αγανακτισμένοι σήμερα, Σάββατο 15 Οκτωβρίου, καλώντας τον κόσμο να ξεσηκωθεί για να διεκδικήσει ειρηνικά τα δικαιώματα του. Στη χώρα μας η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος, στις έξι το απόγευμα.

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Παρίσι, Βερολίνο και Βρυξέλλες αναζητούν λύση που δεν θα πυροδοτεί πιστωτικό γεγονός Ερωτηματικό το μέγεθος του.... κουρέματος

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/

Σε «γόρδιο δεσμό» εξελίσσονται οι προσπάθειες για μεγαλύτερο «κούρεμα» στην αξία των ελληνικών ομολόγων, με τις προτάσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων να διχάζουν τις τράπεζες και με το κλίμα σύγχυσης και κακοφωνιών να αποτελεί «τροχοπέδη» στη διαδικασία επίλυσης της κρίσης.
Αξιωματούχοι σε Παρίσι, Βερολίνο και Βρυξέλλες αναζητούν μια λύση που να μειώνει το ελληνικό χρέος, χωρίς όμως να πυροδοτεί πιστωτικό γεγονός. Για να αποφευχθεί ένα credit-event, οποιαδήποτε απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων θα πρέπει να γίνει με τη συνεργασία των ιδιωτών επενδυτών, που φαίνονται προετοιμασμένοι να χάσουν μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεών τους σε ελληνικό χρέος, θεωρώντας ότι ένα γενναίο «κούρεμα» αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικότερου σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι γερμανικές τράπεζες προετοιμάζονται για απομειώσεις έως και 60% της αξίας των ελληνικών ομολόγων.
Διαβουλεύσεις
Από την πλευρά της, η γαλλική κυβέρνηση προαναγγέλλει και επισήμως μεγαλύτερο «κούρεμα» για τα ελληνικά ομόλογα, επιβεβαιώνοντας την αλλαγή στάσης στο θέμα αυτό, ενώ διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται να υπάρξει «πιστωτικό γεγονός» που θα ενεργοποιούσε τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS).

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των τελωνειακών

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    Το Πρωτοδικείο Αθήνας έκρινε παράνομη την απεργία των τελωνειακών, κατά της οποίας προσέφυγε το υπουργείο Οικονομικών.