Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Η θεαματική ιδιότητα του ζεόλιθου

Του Ν.Λυγερού

Για να καταλάβουμε πρακτικά τη θεαματική ιδιότητα του φυσικού ζεόλιθου αρκεί να εξετάσουμε μερικά δομικά του στοιχεία. Ένα από αυτά είναι η ειδική εσωτερική επιφάνεια. Αυτή αντιπροσωπεύει την ολική επιφάνεια που είναι προσβάσιμη από τα εσωτερικά κανάλια αυτού του πορώδους πετρώματος. Συνήθως η μέτρησή της γίνεται με την απορρόφηση του αζώτου ή του αργού σε χαμηλή θερμοκρασία και εκφράζεται σε τετραγωνικά μέτρα ανά γραμμαρίου ζεόλιθου. Σε γενικό πλαίσιο λοιπόν, οι ζεόλιθοι έχουν μία ειδική επιφάνεια της τάξης των εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων ανά γραμμάριο. Αυτό ισοδυναμεί με μία έως δύο επιφάνειες του γηπέδου του τένις ανά γραμμάριο του ζεόλιθου.

10 πανέμορφα (και εγκαταλειμμένα) μέρη στον κόσμο!

Τα εγκαταλειμμένα μέρη ανά τον κόσμο θεωρούνται τρομακτικά, οι περισσότεροι τα αποφεύγουν καθώς συνδέονται με θρύλους, μύθους και… φαντάσματα!...

Κι όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τα περισσότερα είναι πανέμορφα ακόμα και μέσα στην πολύχρονη εγκατάλειψή τους.


Μερικά από αυτά μάλιστα είναι δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στις χώρες όπου βρίσκονται ή Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO! Κι όχι άδικα, αφού και ιστορικά κειμήλια είναι και διατηρούν απαράμιλλη την ομορφιά τους! Πιο απόκοσμη ίσως…

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ...(ΒΙΝΤΕΟ)


Η ΡΩΣΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ[ROSCOSMOS] ΜΕ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥΤΙΝ,ΣΤΙΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ…ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ…


ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΝ…ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑ,ΤΩΝ 5.000 ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ,ΠΟΥ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 2012…

«Περίεργα» πράγματα μὲ τοὺς Ἰνδιάνους.

«Περίεργα» πράγματα μὲ τοὺς Ἰνδιάνους.2Από το filonoi.gr

Μᾶς διδάσκουν στὸ σχολεῖο ὅτι οἱ Ἰνδιάνοι δὲν εἶχαν ἐφεύρει τὸν τροχό.
Τὸν ἔφεραν οἱ Ἰσπανοί…
Ἐξάλλου δὲν ὑπῆρχαν δρόμοι.
Ἀκόμη καὶ τώρα, στὶς «καουμπόικες» ταινίες δείχνουν τοὺς Ἰνδιάνους νὰ κουβαλοῦν πράγματα μὲ τὰ ἄλογα, ἀλλὰ σέρνοντας ἐπάνω σὲ δύο ξύλα, ἀντὶ γιὰ τροχούς.
Περίεργο ὅμως γιὰ τοὺς ἀρχαιολόγους εἶναι τὸ ὅτι σὲ ἀπομεμακρυσμένες περιοχὲς ἀπὸ τὴν θάλασσα, οἱ Ἰνδιάνοι ἔτρωγαν ψάρια, (ὄχι παστωμένα, ἀλλὰ φρέσκα).
Ἄλλο περίεργο εἶναι τὰ κάτω παιχνίδια, ποὺ ἔχουν τροχούς.

25 Νοεμβρίου 1942: Η ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ – ΙΣΤΟΡΙΚΟ)

Το κορυφαίο γεγονός της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού Λαού στην Νεότερη Ιστορία είναι η Ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, από τις ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις του Ε.Α.Μ και του Ε.Δ.Ε.Σ την νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942.
Τον Σεπτέμβριο του 1942 Aγγλικό κλιμάκιο με αρχηγό... το συνταγματάρχη Μαγερς αποβιβάζεται κρυφά στην Ελλάδα, έρχεται σε επαφή με τις διάφορες αντάρτικες ομάδες και κατορθώνει να συντονίσει τις ενέργειες τους. Αποτέλεσμα του συντονισμού αυτού ήταν η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Στην ανατίναξη έλαβαν μέρος 120 άνδρες του Ε.Α.Μ., 65 του Ε.Δ.Ε.Σ και 12 Άγγλοι κάτω από την προσωπική καθοδήγηση του Άρη Βελουχιώτη και του Ναπολέοντα Ζέρβα.

Ισραηλινός αξιωματούχος: σε 48ώρες η Ελληνική Αεροπορία θα γονατίσει την τούρκικη πολεμική μηχανή

Την ήττα της Τουρκίας στο πόλεμο της Συρίας παραδέχεται η Τούρκικη εφημερίδα ''Ζaman'' σε άρθρο της ''Lale Kemal'' που προειδοποιεί γαι μαζική εισροή  μεταναστών από τη Συρία στη Τουρκία αλλά το κίνδυνο από τις Ισλαμικές οπλισμένες ομάδες που νικήθηκαν παρά την σημαντική βοήθεια των Δυτικών και της Τουρκίας!

Στο άρθρο της η δημοσιογράφος(φώτο) που αναφέρει ως πηγές εκθέσεις του ΝΑΤΟ αλλά και Τουρκικές Στρατιωτικές πηγές που εκτίμησαν την κατάσταση για τον πόλεμο της Συρίας ,που ματώνει τη Χώρα εδώ και  2,5χρόνια!

Έτοιμος να αποχωρήσει ο Μπερλουσκόνι από τον κυβερνητικό συνασπισμό

Οι βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Φόρτσα Ιτάλια, είναι έτοιμοι να πάψουν να στηρίζουν την κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας του Ενρίκο Λέτα, περνώντας στην αντιπολίτευση.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος αυτού στη Γερουσία Πάολο Ρομάνι δήλωσε ότι «πλέον δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις» για να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση τα στελέχη του Φόρτσα Ιτάλια, ενώ πρόσθεσε πως «ενημερώθηκαν σχετικά» ο πρόεδρος Τζόρτζο Ναπολιτάνο και ο πρωθυπουργός Λέτα.

Η πλημμύρα έσκαψε τους τάφους και ξέθαψε νεκρούς στο κοιμητήριο Αφάντου (Φωτο και Βίντεο)


H plimmyra eskapse tous tafous kai ksethapse nekrous sto koimitirio Afantou
Με ένα μακάβριο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι το πρωί της Τρίτης οι κάτοικοι του Αφάντου, καθώς εκτός από τις αμέτρητες πληγές που προξένησε η θεομηνία και τους 4 νεκρούς, η πλημμύρα «χτύπησε» και το νεκροταφείο του εν λόγω χωριού, με αποτέλεσμα να διαλυθούν οι τάφοι και να προξενηθούν εκτεταμένες ζημιές.
Στο τραγικό αυτό θέαμα, έρχεται να προστεθεί και η είδηση που μετέδωσε το ΣΚΑΪ πως αρκετές από τις σορούς των νεκρών που έχουν ταφεί στο νεκροταφείο, παρασύρθηκαν από την καταιγίδα.

Φωτογραφίες σοκ από την εκθεμελίωση των σπιτιών των 30 κατοίκων της Ψερίμου

ΣΟΒΑΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩ

Μετράνε πληγές κι’ άλλα νησιά της Δωδεκανήσου από την θεομηνία που τα έπληξε, παράλληλα με τη Ρόδο.
Στην Κω, δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν, ενώ στην Κάλυμνο οι ζημιές είναι ακόμα μεγαλύτερες. Όμως εκεί που η θεομηνία προκάλεσε τεράστιες καταστροφές, είναι στη Ψέριμο.
Στο μικρό νησί της Ψερίμου η γη κυριολεκτικά σκάφτηκε από τα νερά, η παραλία χάθηκε, σπίτια καταστράφηκαν.

Μαίνεται η αντιπαράθεση επί της τροπολογίας για τα φάρμακα Άδωνις: Είσαι θύμα των συνεργατών σου - Τσίπρας: Είσαι ο καλύτερος για να διαλύσεις την Υγεία

Η τροπολογία θα ψηφιστεί και μετά ο κόσμος θα μπορεί να αγοράζει σε τιμές Σαμαρά ή σε τιμές Τσίπρα, είπε ο υπουργός Υγείας - Επέμεινε να πάει στην Κουμουνδούρου ακόμα και σήμερα - «Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης και ο κλέφτης έχει γελοία επιχειρήματα» απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.Τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε να ρίξει σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός επισκέφθηκε τον Κάρολο Παπούλια στο προεδρικό μέγαρο και, στις δηλώσεις που ακολούθησαν, κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τη φαρμακευτική του πολιτική, είπε ότι είχε ζητήσει να υπάρξει συνάντηση με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης -πριν από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο τελευταίος-, προκειμένου, όπως είπε, να διασώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα λάθος.

Η κυβέρνηση αποφασίζει για απολύσεις και «λουκέτα» στο Δημόσιο

Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, υπό την προεδρία Σαμαρά - Θα ακολουθήσει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου αναμένεται να οριστούν οι «κόκκινες γραμμές» της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.Τα ανοιχτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα και τα υπό κατάθεση νομοσχέδια αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχουν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης.

Με τρακτέρ θα εισβάλουν στα κατεχόμενα γεωργοί


Λευκωσία: Κάλεσμα για συμμετοχή σε μεγάλη κινητοποίηση απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΑ, Πανίκος Χάμπας, στις 7 Δεκεμβρίου, στο οδόφραγμα Αστρομερίτη, όπου θα πραγματοποιηθεί η πορεία των τρακτέρ και άλλων αγροτικών μηχανημάτων "Αντίσταση και Αγώνας", με στόχο να περάσουν από το οδόφραγμα και να πάνε μέχρι τη Μόρφου, αγωνιζόμενοι για το δικαίωμα "να οργώσουμε ξανά την κατεχόμενή μας γη".

"Σας καλώ όλους, όλους τους πατριώτες, να είστε εκεί", είπε ο ΓΓ της ΕΚΑ, προσθέτοντας πως "είναι μια πρωτότυπη εκδήλωση και τη χρωστάμε σε όλους αυτούς, οι οποίοι όργωναν κάποτε την κατεχόμενή μας γη".

Διστακτική άνοδος στη Wall Street μετά τα μάκρο

Dow16.097,2024,66 0,15%  



  Nasdaq3.994,572,92 0,07%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικρά κέρδη συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης, παραμένοντας κοντά στα ιστορικά τους υψηλά μετά το μπαράζ μακροοικονομικών ανακοινώσεων και ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την αμερικανική στεγαστική αγορά έδειξαν άλμα των οικοδομικών αδειών και νέα άνοδο των τιμών των κατοικιών το γ΄ τρίμηνο. Ωστόσο τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Οι επενδυτές σημειώνουν ότι η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να χαρακτηριστεί από αύξηση της μεταβλητότητας ενόψει της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών. Τα αμερικανικά χρηματιστήρια θα παραμείνουν  κλειστά την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, ενώ προβλέπεται να κλείσουν νωρίτερα την Παρασκευή.

Αντλώντας την απαιτούμενη ώθηση από την ιστορική συμφωνία των έξι παγκόσμιων δυνάμεων με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, ο Dow Jones κατάφερε χθες να σημειώσει το 42ο για φέτος ρεκόρ του βάζοντας πλώρη για την καλύτερη ετήσια επίδοση σε βάθος δεκαετίας. Η Wall Street έχει εκτιναχτεί φέτος με τους μεγαλύτερους δείκτες της να καταγράφουν αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά χωρίς έντονες πτώσεις.

Αρνητικό πρόσημο για 5η στη σειρά συνάντηση στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Αρνητικό πρόσημο, για πέμπτη στη σειρά χρηματιστηριακή συνάντηση, παρουσίασε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 116,46 μονάδες, σημειώνοντας οριακές απώλειες σε ποσοστό 0,49%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 352.668,90 ευρώ.

Αντίθετα, οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,35% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 54,83 μονάδες.

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας "μεταμορφώθηκε" μέσα σε... 12 λεπτά

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Ιστορική η συνεδρίαση της Τρίτης για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, το οποίο από αύριο κατατάσσεται από την MSCI στις αναδυόμενες αγορές, ενώ κάνει “ντεμπούτο” ο δείκτης MSCI Greece Emerging.

Η εικόνα στην κανονική διάρκεια της συνεδρίασης ήταν μάλλον ήπια, αν και με αυξημένο τζίρο κοντά στα 290 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, με καταιγισμό εντολών στις δημοπρασίες, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο τζίρος υπερτριπλασιάστηκε και “εκτοξεύθηκε” -μέσα σε λιγότερο από 15 λεπτά- σε επίπεδα άνω των 970 εκατ. ευρώ!