Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Διστακτική άνοδος στη Wall Street μετά τα μάκρο

Dow16.097,2024,66 0,15%  



  Nasdaq3.994,572,92 0,07%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικρά κέρδη συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης, παραμένοντας κοντά στα ιστορικά τους υψηλά μετά το μπαράζ μακροοικονομικών ανακοινώσεων και ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την αμερικανική στεγαστική αγορά έδειξαν άλμα των οικοδομικών αδειών και νέα άνοδο των τιμών των κατοικιών το γ΄ τρίμηνο. Ωστόσο τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Οι επενδυτές σημειώνουν ότι η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να χαρακτηριστεί από αύξηση της μεταβλητότητας ενόψει της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών. Τα αμερικανικά χρηματιστήρια θα παραμείνουν  κλειστά την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, ενώ προβλέπεται να κλείσουν νωρίτερα την Παρασκευή.

Αντλώντας την απαιτούμενη ώθηση από την ιστορική συμφωνία των έξι παγκόσμιων δυνάμεων με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, ο Dow Jones κατάφερε χθες να σημειώσει το 42ο για φέτος ρεκόρ του βάζοντας πλώρη για την καλύτερη ετήσια επίδοση σε βάθος δεκαετίας. Η Wall Street έχει εκτιναχτεί φέτος με τους μεγαλύτερους δείκτες της να καταγράφουν αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά χωρίς έντονες πτώσεις.


Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 14,50 μονάδες (0,09%) και βρίσκεται στις 16.087,10 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 12,10 μονάδων (0,30%) φτάνοντας τις 4.006,60 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,90 μονάδων (0,05%) και βρίσκεται στις 1.803,40 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 15 κινούνται με θετικό πρόσημο και 14 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Walt Disney καθώς διαπραγματεύεται στα 71,09 δολ. με άνοδο 1,35 δολ. ή σε ποσοστό 1,94%. Ακολουθούν η UnitedHealth  κέρδη 1,22% στα 74,97 δολ. και η Home Depot στα 80,51 δολ. με άνοδο 0,95%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Exxon Mobil (-0,71%), η μετοχή των McDonalds (-0,63%) και η Intel (-0,63%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Στα μάκρο της ημέρας, στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ετών ανήλθαν οι οικοδομικές άδειες τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, σε μια ένδειξη ενδυνάμωσης του κατασκευαστικού κλάδου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, οι οικοδομικές άδειες ενισχύθηκαν κατά 6,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στα 1,034 εκατ., έχοντας αυξηθεί κατά 5,2% το Σεπτέμβριο. Σημειώνεται πως ο ρυθμός αύξησης του Οκτωβρίου ήταν ο μεγαλύτερος από τον ιούνιο του 2008.

Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για άνοδο στις 930.000. Σε ετήσια βάση, οι οικοδομικές άδειες, που θεωρούνται ένδειξη της μελλοντικής κατασκευαστικής δραστηριότητας, σημείωσαν άνοδο 13,9% τον Οκτώβριο.

Επίσης, μεγάλη άνοδο σημείωσαν οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών το τρίτο τρίμηνο σύμφωνα με την έκθεση του S&P/Case-Shiller που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο εθνικός δείκτης τιμών κατοικιών αυξήθηκε 3,2% σε μη προσαρμοσμένη βάση το τρίτο τρίμηνο του 2013 και 11,2% τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα, σύμφωνα με την έκθεση.Η ετήσια άνοδος "είναι το ισχυρότερο μέγεθος από την κορυφή της αγοράς το 2006", σημειώνεται στην έρευνα.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή του κεντρικού Ατλαντικού έδειξε μεγαλύτερη σημάδια ζωής αυτό το μήνα, ενώ τα έσοδα λιανικής εκτοξεύθηκαν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve Bank of Richmond.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών για τον κλάδο της μεταποίησης της Richmond Fed σκαρφάλωσε στο 13 το Νοέμβριο από 1 τον Οκτώβριο. Τα μεγέθη πάνω από το μηδέν δείχνουν επέκταση της δραστηριότητας.

Σχεδόν όλοι οι δείκτες στην έκθεση της Richmond Fed βελτιώθηκαν το Νοέμβριο.

Αντίθετα, υποχώρησε το Νοέμβριο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, με τον σχετικό δείκτη να χάνει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς οι Αμερικανοί εμφανίστηκαν περισσότερο επιφυλακτικοί όσον αφορά τη μελλοντική τους απασχόληση και τις προοπτικές τους στο εισόδημα.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 70,4 μονάδες από 71,2 μονάδες τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε το Conference Board. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 73 μονάδες.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, πρωταγωνιστεί η Men΄s Wearhouse που βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 6% μετά την πρόταση εξαγοράς της Jos. A. Bank Clothiers.
Επίσης κέρδη 6% σημειώνει η Tiffany μετά την αναβάθμιση του outlook για το έτος. Τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας ανήλθαν σε 73 σεντς το γ’ τρίμηνο σε σύνολο πωλήσεων 911,5 εκατ. δολαρίων, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου