Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Πάτρα:Ένοχοι οι βουλευτές, συνένοχες οι οικογένειές τους σε αφίσες


 Από το attacktv

Αφίσες με τις φωτογραφίες των τεσσάρων βουλευτών Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ και των δύο βουλευτών της Ν.Δ. κυκλοφόρησαν στην Πάτρα, οι οποίες φέρουν τον τίτλο «κρίνονται ένοχοι».
Στην αφίσα με τις φωτογραφίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αναγράφεται ότι «κρίνονται ένοχοι επειδή ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, προδίδοντας την βούληση των πολιτών και οδηγώντας τη χώρα σε νέα κατοχή». Σε άλλη αφίσα, με τις φωτογραφίες των βουλευτών της Ν.Δ., αναγράφεται ότι «κρίνονται ένοχοι, επειδή ψήφισαν την υφαρπαγή της εθνικής μας περιουσίας, προδίδοντας την λαϊκή βούληση».
Στο κάτω μέρος και των δύο αφισών υπάρχει αναφορά στις οικογένειες των έξι βουλευτών, που, όπως αναγράφεται, «κρίνονται συνένοχες», σημειώνοντας ότι, «αντιθέτως με την κόρη του βουλευτή Κουρουμπλή, οι οικογένειες των παραπάνω, βολεμένες στα προνόμια της βουλευτικής ιδιότητας, δέχθηκαν παθητικά την προδοσία της λαϊκής βούλησης».

Κανένας βουλευτής στη Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας... αλλά χωρίς βουλευτές (με εξαίρεση τον ομιλητή Τάκη Αντωνακόπουλο) συνεδριάζει η ολομέλεια της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Αχαϊας στο ξενοδοχείο "Αστήρ". Από νωρίς το απόγευμα άνδρες της Ασφάλειας είχαν "ζώσει" το κτίριο, ενώ έντονη είναι η παρουσία δικυκλιστών που περιπολούν στο κέντρο της Πάτρας. Η συνεδρίασε ξεκίνησε στις 7.30 με ομιλητή τον Ηλείο βουλευτή. Ομως αρκετές από τις πρώτες θέσεις ήσαν άδειες αφού κανείς βουλευτής Αχαίας δεν έδωσε το παρών. Επίσης "ηχηρά" κομματικά ονόματα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ είναι απόντα. Από τα ιστορικά αιρετά στελέχη διακρίναμε τον πρώην Νομάρχη Στάθη Σερέτη και τον πρώην αντιδήμαρχο Δημήτρη Πεφάνη.


Στο μεταξύ η αστυνομία είναι σε ετοιμότητα αφού μία ομάδα αναρχικών βρίσκεται στην Πλατεία Ολγας.
Οι "αγανακτισμένοι" δεν έχουν δώσει μέχρι αυτή την ώρα 'σημείο ζωής". 

ΠΗΓΗ  dete

Ο Πάγκαλος θα ζητήσει άρση της ανωνυμίας ιστολογίων

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπ. Προστασίας του Πολίτη τον οποίο ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις κατά συγκεκριμένων ιστολογίων για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή και στοχοποίηση του προσώπου του σε...


εγκληματικές ενέργειες(!) είχε σήμερα ο Θ. Πάγκαλος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έλεγε στους συνεργάτες του ότι θα καταθέσει ομαδικές μηνύσεις κατά ιστολογίων και sites που κατά το παρελθόν έχουν σχολιάσει αρνητικά ή υβριστικά -κατά την γνώμη του- τις κατά καιρούς δηλώσεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θ. Πάγκαλος μέσω των νομικών συμβούλων του, θα ζητήσει την άρση της ανωνυμίας συγκεκριμένων blogs για να τους σύρει στην ακροαματική διαδικασία μέσω της Δικαιοσύνης. Και μη χειρότερα!...
fimotro

ΠΗΓΗ trelokouneli

Τα.. «μόνιμα και σταθερά» εισοδήματα της Κας Μαρίας Δαμανάκη!

Ο βασικός μισθός ενός Επιτρόπου στην ΕΕ είναι για το 2009 ήταν €230.000 ετησίως (προ φόρων), ενώ οι περισσότεροι κερδίζουν αρκετά περισσότερα από το ποσό αυτό αναλόγως του τομέα που εποπτεύουν. Ενδεικτικά, οι περισσότεροι λαμβάνουν περί τα €7.000 ετησίως για «έξοδα περιποίησης πελατείας» και...


€35.000 για "έξοδα στέγασης" – δεύτερο σπίτι στην έδρα της ΕΕ. Η (αριστερή) κα Δαμανάκη όμως, δεν αρκείται στα ανωτέρω. Λαμβάνει επίσης €3.391 (καθαρά) μηνιαίως ως…βουλευτική της σύνταξη, και ακόμη €5.166 (καθαρά) κάθε 3 μήνες από…τον ΟΤΕ!!!!

Η ασύλληπτη κοροϊδία των βουλευτών - "Ισοφαρίζουν τη χασούρα" από τους μισθούς τους με συνεδριάσεις επιτροπών

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=85908&catid=9

- Για κάθε συνεδρίαση αποζημιώνονται με 245 ευρώ και τώρα ίσως περικοπούν λίγο
- Όταν μειώθηκαν οι μισθοί τους, αυξήθηκαν οι συνεδριάσεις για να ισοφαρίζουν με τα λεφτά από εκεί
- Η Βουλή εξετάζει να μην δίνονται και αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού στους βουλευτές αλλά μόνο μικρού κυβισμού
- Το ερώτημα των πολιτών είναι γιατί να διαθέτει η Βουλή αυτοκίνητα στους βουλευτές

Tην ώρα, που η κυβέρνηση κόβει τα πάντα από μισθούς, τα επιδόματα και τις συντάξεις, με τους πολίτες όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι να χάνουν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και 4 μισθούς, η Βουλή δια του προέδρου της προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, προχωρώντας σε υποτιθέμενες γενναίες μειώσεις.

"Απαράδεκτη" η προσφυγή για αποζημιώσεις από τους Διστομίτες

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αν και η αξίωσή τους έγινε αποδεκτή και από το εφετείο, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδος αρνήθηκε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες εκτέλεσης αυτής της απόφασης κατά της Γερμανίας.
Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/332127.html

Ύστερα από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, οι Διστομίτες δε δικαιώθηκαν τελικά καθώς το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο απέρριψε την προσφυγή τεσσάρων Ελλήνων για καταβολή αποζημίωσης από τη γερμανική κυβέρνηση, επειδή οι γονείς τους σφαγιάστηκαν από τα Γερμανικά SS στο Δίστομο.

Δραματική επιδείνωση στα ομόλογα με εκτόξευση των CDS στις 2200 μ.β. και αποδόσεις έως 41% λόγω της υποβάθμισης της Πορτογαλίας – Στον αέρα το rollover - Πωλήσεις από Goldman, Citigroup σε ΧΑ και τράπεζες

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd8)H κατάσταση έχει επιδεινωθεί ξεκάθαρα στην ελληνική αγορά καθώς η υποβάθμιση της Πορτογαλίας από την Moody's  και οι διάχυτες ανησυχίες για το rollover για το αν και κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί έχουν επαναφέρει τον προβληματισμό στους επενδυτές και στις αγορές.
Σοκ προκαλεί στις αγορές η υποβάθμιση της Πορτογαλίας κατά 4 βαθμίδες από την Moody’s στην κλίμακα Ba2 από Baa1 δηλαδή μείωση κατά 4 βαθμίδες  ενώ ο οίκος έθεσε το outlook της χώρας σε αρνητικό.
Το βασικό επιχείρημα της Moody's, ήταν ότι η Πορτογαλία δεν θα κατορθώσει να βρει ελκυστικά επιτόκια στις αγορές το 2013 και για κάποιο καιρό αργότερα, ενώ επιπλέον εκφράζονται ανησυχίες για το αν η χώρα θα καταφέρει να μειώσει το έλλειμμά της κατά 3% του ΑΕΠ το ίδιο έτος.
Οι επιπτώσεις της απόφασης της Moody’s κατεγράφησαν άμεσα στις αγορές και ειδικά στα ομόλογα.
Τα CDS της Πορτογαλίας στις 905  μονάδες βάσης που αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ  από 790 μονάδες βάσης χθες.

Η νέα κυβέρνηση της Τουρκίας

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=7&art_id=6796

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
 
Τα ονόματα 25 υπουργών της νέας κυβέρνησης της Τουρκίας ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο Αμντουλάχ Γκιουλ.
   Ο τούρκος πρωθυπουργός έκανε πολλές αλλαγές σε υπουργεία, όμως προτίμησε να κρατήσει τους έμπειρους σε βασικά υπουργεία. Όπως τον Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτγολου που τον κρατά στην ίδια θέση.   
Η τουρκική κυβέρνηση θα αποτελείται από τέσσερις αντιπροέδρους και 21 υπουργούς. Οι αντιπρόεδροι θα είναι ο Μπουλέντ Αριντς, ο Αλί Μπαμπατζάν, ο Μπεσίρ Αταλάϊ και ο Μπεκίρ Μπόζανταν
Το Υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει ο Ισμέτ Γιλμάζ. 
Εντύπωση προκάλεσε πως ο Ερντογάν αποφάσισε τη δημιουργία Υπουργείου Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο το αναλαμβάνει ο Εγκεμέν Μπαγίς.
   Υπουργός Εσωτερικών ορίστηκε ο Ιντρίς Ναϊμ Σαχίν, στενός συνεργάτης του τούρκου πρωθυπουργού από το 1994 όταν ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.
    Ο Υπουργός Οικονομικών παραμένει ο Μεχμέτ Σιμσέκ, όπως στο ίδιο υπουργείο παραμένει και ο Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ.

Επίθεση Κομισιόν σε ΜOODY’S

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/06/111024/

“Λυπούμαστε” για την απόφαση της Moodys να υποβαθμίσει την Πορτογαλία, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν, προσθέτοντας ότι η χρονική στιγμή της απόφασης είναι “αμφισβητούμενη” και βασίζεται σε υποθετικά σενάρια.
Παράλληλα, σημειώνει ότι η απόφαση της Moodys αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την αμφισβητούμενη συμπεριφορά των οίκων αξιολόγησης, οι οποίοι αντί να λειτουργούν με σαφήνεια, παράσχουν μεγαλύτερη αβεβαιότητα στο σύστημα.
“Η υποβάθμιση της Πορτογαλίας προσθέτει το κερδοσκοπικό στοιχείο στην κρίση χρέους της ευρωζώνης” δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, προαναγγέλλοντας ότι η Επιτροπή θα ενισχύσει τη νομοθεσία των οίκων αξιολόγησης εντός του Ιουλίου.
“Μου φαίνεται περίεργο που δεν υπάρχει ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μεροληπτική στάση των οίκων”, τόνισε ο επικεφαλής της Κομισιόν, σημειώνοντας ότι η Ε.Ε. εξετάζει αυτή τη δυνατότητα.

Wall Street Journal: «Για πόσο ακόμα θα επωφελείται από την κρίση στην Ευρωζώνη;»

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


«Ήρθε η ώρα να βάλει η Γερμανία την Ευρώπη πρώτη στις προτεραιότητές της» γράφει σήμερα στην Wall Street Journal ο Σάιμον Νίξον.
Ο διάσημος αρθρογράφος, ξεκινά την ανάλυσή του υπογραμμίζοντας ότι μπροστά στην κρίση και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε πλήρη άνθηση. Σε αυτό έχουν συμβάλει σίγουρα πολλοί παράγοντες, όπως οι κοινωνικά οδυνηρές μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η χώρα μέσα στην προηγούμενη δεκαετία, αλλά και η… επιμονή των γειτονικών χωρών να αγοράζουν γερμανικά προϊόντα.

Εἶμαι ἀγανακτισμένη μὲ τοὺς «ἀγανακτισμένους»!

Καὶ τὸ ἐννοῶ.


Ἔλαβα πρὸ ἡμερῶν μίαν ἐπιστολή ἀπό ἕναν φίλο, ἀπὸ τὴν ὁποίαν κράτησα  τὸν τίτλο. Μερικὲς ἀπὸ τὶς σκέψεις του θὰ σᾶς παρουσιάσω παρακάτω. Ἀλλὰ σὲ γενικὲς γραμμές μὲ βρίσκουν ἀπολύτως σύμφωνη.
Πῶς μᾶς προέκυψαν οἱ «ἀγανακτισμένοι»; Ἔχουμε ἀσχοληθεῖ ἐκτενῶς, ἔχουμε ἀποδείξει τὸ «ποιόν»τους καὶ τοὺς στόχους τους. Μία ψευτοεπανάστασις ποὺ ξεκίνησε γιὰ νὰ καπελώσῃ καὶ νὰ έλέγξῃ τὴν πραγματικὴ ἐπανάστασι τῶν Ἑλλήνων.  Μία ὑστάτη προσπάθεια τῶν καθεστωτικῶν νὰ κρατήσουν τὶς καρέκλες τους καὶ τὶς ἐξουσίες τους.
Ἔχουν πιθανότητες νὰ ἐπιτύχουν; Σαφῶς κι ὄχι! Ὅλο τὸ σκηνικὸ εἶναι πλαστὸ, παράλογο κι ἀνθελληνικό. Ὅλες οἱ διακηρύξεις, ἀποφάσεις καὶ ψηφίσματα δὲν εἶναι τίποτα περισσότερο ἀπό κακοστημένες προσπάθεις χειραγωγήσεως. Ὅλο καὶ πιὸ ἔντονα διαφαίνεται πλέον ἡ ἀγωνία τους γιὰ ἔλεγχο. Ἀλλὰ… Γνωρίζουν κατὰ βάθος πὼς δὲν θὰ τοὺς βγῇ…. Δὲν γίνεται νὰ τοὺς βγῇ…. Τὸ τέρας ποὺ ἐκπροσωποῦν τελείωσε. Τώρα ἡ ἀνθρωπότης ἀλλάζει δρόμους κι ὀπτικές.

“Η Βουλγαρία απειλείται από την κρίση της Ελλάδας”

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/07/blog-post_5072.html#more


Ιούλιος 6, 2011.

Σόφια.

Η Κοινοβουλευτική ομάδα  του κόμματος Ataka θα υποστηρίξει κατ’ αρχήν το νομοσχέδιο που προτείνεται για την ίδρυση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, όπως προτάσσεται από τον Ιβάν Κοστόφ και Ντίνο Γκιαούροφ.


Τα παραπάνω δήλωσε ο  ηγέτης του Ataka, Βόλεν Σίντεροφ κατά την πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου.

Έτσι όπως παρουσιάζεται το νομοσχέδιο χρειάζεται σοβαρή επεξεργασία, κυρίως γιατί δεν έχει αναπτυχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό πως θα γίνεται ο έλεγχος από την Εθνική Συνέλευση, είπε ο Σίντεροφ και θα τονίσει:

«Υπάρχει ο κίνδυνος για την νεοσυσταθείσα υπηρεσία να γίνει εργαλείο πολιτικής πίεσης από την επόμενη κυβέρνηση».

Τα ελληνικά ΜΜΕ «έθαψαν» την είδηση για την ανακάλυψη ομαδικού τάφου στην Τουρκία!

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
Την είδηση για την ανακάλυψη ομαδικού τάφου στο Ερζερούμ της «φίλης» και γείτονος, όπου είναι θαμμένα τα θύματα των θηριωδιών των Τούρκων την περίοδο 1915-1923, δεν θα σας τη μεταδώσουν τα συστημικά ΜΜΕ. Δεν θα τη δείτε γραμμένη στις εφημερίδες. Γιατί, χαλάει τη «σούπα» της ελληνοτουρκικής φιλίας. Και μπορεί να έγινε ερώτηση στη Βουλή, από τον βουλευτή της ΝΔ (Λάρισα) Μάξιμο Χαρακόπουλο, όμως ούτε αυτό συγκίνησε κανέναν... Αντίθετα, μεταδόθηκε η εξής είδηση και αντιγράφουμε από το «καθώς πρέπει» in.gr: «Την ικανοποίηση του για τη στάση της Τουρκίας στην καλοκαιρινή περίοδο εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την επικύρωση διεθνών συμβάσεων. Όπως είπε ο υπουργός, το καλοκαίρι ξεκίνησε με καλές πρακτικές από την πλευρά της Τουρκίας τόσο από αέρος όσο και στη θάλασσα». Είναι αυτό που λέμε, ο καθείς με τις δικές του προτεραιότητες ή «προτεραιότητες»...

Δυστυχώς, πτωχεύουμε! - Γερμανική πρόταση αποδοχής χρεοκοπίας

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Πλήρες αδιέξοδο καταγράφεται την παρούσα στιγμή σε ότι αφορά σε ότι αφορά την διαχείριση της ελληνικής κρίσης, καθώς όλα τα σχέδια που έχουν παρουσιαστεί, τόσο το γαλλικό, όσο και τα γερμανικά (πριν λίγο η Α.Μέρκελ μίλησε και για δεύτερο σχέδιο) θεωρούνται από τους οίκους αξιολόγησης ως "πιστωτικό γεγονός" δηλαδή πτώχευση της χώρας Και το χειρότερο όλων έίναι ότι η Γερμανία δείχνει να αποδέχεται το μοιραίο!
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) "νίπτει τα χείρας της" και δηλώνει ότι "Αν τρεις οίκοι αξιολόγησης πιστοποιήσουν πτώχευση είμαστε υποχρεωμένοι να θεωρήσουμε όττι υπάρχει πτώχευση" και κατ'αυτό τον τρόπο το πρόβλημα έχει δύο μορφές: Ο ένας είναι η εύρεση λύσης και ο δεύτερος είναι η λύση να μην θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός.
Όπου οι αμερικανικοί οίκοι - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - οποοιαδήποτε λύση προτείνεται, είτε επιμήκυνση, είτε επαναγορά, είτε κουπόνια, είτε swap τα θεωρούν "πιστωτικό γεγονός" και απειλούν ότι θα κηρύξουν σε κατάσταση πτώχευσης την Ελλάδα. Εξ ου και η χθεσινή αντίδραση της Α.Μέρκελ κατά των οίκων αξιολόγησης, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια.

Το δύσκολο ελληνικό καλοκαίρι

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/oikonomia/10073-to-dyskolo-ellhniko-kalokairi


XRIMANEWS.GRΗ εκταμίευση της νέας δόσης από το συμπεφωνημένο πακέτο των 110 δις ευρώ δίνει ανάσα μέχρι τον Σεπτέμβριο και το γαλλικό σχέδιο για τη μετακύλιση χρέους μέσω ανταλλαγής ομολόγων βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Αλλά η Standard & Poors προειδοποιεί ότι η υλοποίησή του θα εκληφθεί ως «επιλεκτική χρεοκοπία». Ταυτόχρονα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και ο επικεφαλής των Ευρωπαίων σοσιαλιστών στο Στρασβούργο Μάρτιν Σουλτς εκφράζει την αγανάκτησή του για τους οίκους αξιολόγησης.
 
«Έχω μία μόνιμη απορία: Ποιός δίνει δουλειές σε όλες αυτές τις εταιρίες; Ποιοί είναι οι πελάτες των εταιριών αξιολόγησης που αποφασίζουν αν θα υποβαθμιστεί η Ελλάδα ή όχι; Ενδεχομένως να είναι οι ίδιες εκείνες τράπεζες και τα ίδια επενδυτικά κεφάλαια, που δεν θέλουν τώρα να συμμετάσχουν στη διάσωση της Ελλάδας. Από τη στιγμή που δεν γνωρίζω ποιοί είναι και με ποιά κριτήρια παίρνουν αποφάσεις, νομίζω ότι χρειαζόμαστε, πρώτον, μία ευρωπαϊκή εταιρία αξιολόγησης και, δεύτερον, το πολιτικό θάρρος να διακηρύξουμε ότι δεν υποκύπτουμε σε εντολές των οίκων αξιολόγησης».

Νέος σκληρός εφαρμοστικός και κατηγορίες από την Τρόικα

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=24197&categories_id=69
Μέσα στο καλοκαίρι και έως τις 15 Αυγούστου θα ψηφιστεί από τη βουλή ο νέος εφαρμοστικός νόμος που αλλάζει άρδην...  
Νέος σκληρός εφαρμοστικός και κατηγορίες από την Τρόικα

τα δεδομένα στους μισθούς του δημόσιου τομέα, στις συντάξεις, στα εργασιακά, και προχωρά σε απολύσεις που θα προκύψουν με το μεταβατικό στάδιο της εφεδρείας, στο κλείσιμο ΔΕΚΟ και αλλαγές στο ασφαλιστικό.


Μερικά από τα νέα μέτρα:

1)    Περιορισμός προσλήψεων στο δημόσιο τομέα με τον κανόνα 1:5 να γίνεται 1:10 από το 201, Αυξάνονται οι ώρες εργασίας στο δημόσιο τομέα από 37.5 σε 40 εβδομαδιαίως και μειώνεται το ύψος των υπερωριών, μειώνονται πρόσθετες αποζημιώσεις, επιδόματα και προγράμματα επιβράβευσης, παγώνει η αυτόματη εξέλιξη η οποία συνδέεται πλέον με την παραγωγικότητα και μπόνους, Θεσπίζεται part-time απασχόληση στο δημόσιο τομέα σε συνδυασμό με χορήγηση άδειων άνευ αποδοχών σε υπαλλήλους, μειώνονται οι εισακτέοι στις στρατιωτικές σχολές, μεταφορά πλεονάζοντος εργατικού δυναμικού που θα παίρνει το 60% του μισθού (εφεδρεία), περικοπή επιδομάτων κατά 50%.



2)    Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, συγχωνεύσεις και κλείσιμο επιχειρήσεων



3)    Περικόπτονται τα εφάπαξ, μειώνονται οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, μειώνονται οι συντάξεις, θεσπίζεται ειδική εισφορά για τους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών που λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1700 ευρω, θεσπίζεται ειδική κλιμακωτή εισφορά για επικουρικές συντάξης άνω των 300 ευρώ το μήνα.

Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής κατά του «τέλους επιτηδεύματος»

Από το ιστολόγιο http://alldaynews4you.gr/?p=4888


Το Σύνταγμά μας, στο άρθρο 4 (το οποίο έχει ως τίτλο “Ισότητα των Ελλήνων”), μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι:
(παρ. 1): Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
(παρ. 2): Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
(παρ. 5): Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
Χθες, η Βουλή των Ελλήνων, ψήφισε τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, όπου μεταξύ των άλλων, υπερψηφίστηκε και το άρθρο 31, το οποίο αναφέρει ότι: “Οι επιτηδευματίες και οι ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα, εφόσον τηρούν βιβλία Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., υποχρεούνται σε καταβολή ετήσιου τέλους επιτηδεύματος”.
Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους το άρθρο αυτό ενδέχεται να είναι αντισυνταγματικό:
- Διαχωρίζει τις υποχρεώσεις των Ελλήνων ανάλογα με το επάγγελμά τους.
- Επιβάλλει σε μία μερίδα Ελλήνων την πληρωμή “τέλους επιτηδεύματος”, χωρίς να ενδιαφέρεται να εξετάσει εάν όντως η φορολογική αυτή υποχρέωση είναι «ανάλογη του εισοδήματός τους».

Σχέδια διάσωσης ή... διάλυσης του ευρώ;

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

europe_486815Όταν η απόδοση των ιταλικών ομολόγων εκτοξεύεται για πρώτη φορά στη διάρκεια αυτής της κρίσης πάνω από το κρίσιμο όριο του 5%, όπως συνέβη χθες, τότε γίνεται σαφές ότι κάτι πάει πολύ στραβά στα σχέδια διάσωσης των περιφερειακών οικονομιών της ευρωζώνης. Και το ερώτημα όλων όσοι παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα της εξελίξεις είναι πλέον αν τα ίδια τα σχέδια διάσωσης ανοίγουν την πόρτα για τη διάλυση της ευρωζώνης.
Η χθεσινή ημέρα ίσως αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον, καθώς έδειξε ότι για κάθε «τρύπα» που επιχειρούν να μπαλώσουν πρόχειρα οι ανίκανες και άτολμες πολιτικές ηγεσίες, που άγονται και φέρονται από τους χρεοκοπημένους banksters της Γηραιάς Ηπείρου, ανοίγει μια άλλη, ακόμη μεγαλύτερη:

Λεφτά και από τους νεκρούς ζητάει η κυβέρνηση

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/65676.html

image

Το μόνο λάθος του πατέρα μας στην ζωή του, ήταν ότι τον Φεβρουάριο του 2004 πήγε και ψήφισε για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου πληρώνοντας και συνδρομή.
Και ως ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, συνέχισε να ψηφίζει το κόμμα του (ή να το λέω κίνημα…) μέχρι το τέλος της ζωής του, στις 8 Μαΐου του 2008.
Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του και λόγω των βουλευτικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2009, άρχισαν να έρχονται σπίτι μας φυλλάδια υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, της Β΄Αθηνών. Για εμάς τα παιδιά του, Α. και Α. Τ., ήταν τρομερά επώδυνο γι΄αυτό και επικοινώνησα τηλεφωνικά τρεις φορές μέσα στον Σεπτέμβριο με τα γραφεία, επί της Χ. Τρικούπη τότε, ενώ έστειλα και email πληροφορώντας τους, ότι ο πατέρας μας Μ. Τ. είναι νεκρός. Μας έδωσαν τα συλλυπητήρια τους (τι ευγένεια!), ήταν όμως συγχαρητήρια-μαϊμού.

Έρχεται Μνημόνιο 3. Ενημερώστε τους Ευρωπαίους τώρα!

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/194/ent.11194.asp

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επειδή το καλοκαίρι θα φύγει σαν το νεράκι…

Επειδή το Φθινόπωρο έρχεται και ήδη από προχθές, άρχισαν μέσω διαφόρων εφημερίδων (κυρίως γερμανικών) να μας στέλνουν  μηνύματα – τελικά η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, κάτι πάει στραβά με τους ιδιώτες δανειστές, θα χρειαστεί Σχέδιο Β το Φθινόπωρο…

Επειδή πριν καν μας στείλουν την 5η δόση, άρχισαν να σπέρνουν τον τρόμο για την έκτη…

Επειδή η τρόικα με την έκθεσή της αμφισβητεί σαφώς την ικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο, προετοιμάζοντας ουσιαστικά το έδαφος για τον επόμενο εκβιασμό…

Επειδή το Φθινόπωρο θα επιστρέψουν ζητώντας εμπράγματες εγγυήσεις…

Οι Έλληνες χάκερ ξαναχτύπησαν

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/16508

91BF9D6716D758E07C655741FECB0DBB Οι Έλληνες χάκερ ξαναχτύπησανΑλλοίωσαν το περιεχόμενο του e-services.gov.gr
Νέα επίθεση εξαπέλυσε η GHS (Ελληνική Hacking Σκηνή) κατά του e-services.gov.gr (Ενίσχυση Επιχειρήσεων για Την Υλοποίηση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών) αλλοιώνοντας το περιεχόμενο της σελίδας και<…>
αναρτώντας σχετικό μήνυμα για την παιδεία και τους πολιτικούς.
Δείτε εδώ ολόκληρο το μήνυμα στην αλλοιωμένη σελίδα στην οποία και παρατίθενται και τα tables της βάσης δεδομένων του Υπουργείου Παιδείας.

Γερμανία: Ξανά στο "τραπέζι" η πρόταση για ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων - Υπέρ της επαναγοράς χρέους ο Dallara του IIF

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     (upd)Πρόταση για την ανταλλαγή ελληνικού χρέους, μέσω εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων έναντι άλλων μεγαλύτερης διάρκειας, εξετάζει εκ νέου να "ρίξει στο τραπέζι" η Γερμανία, σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν τον κύκλο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.
Παρόλο που η ανταλλαγή ομολόγων μπορεί να προκαλέσει πιστωτικό γεγονός, η  Γερμανία εκτιμά ότι πρόκειται για κάτι περιορισμένο και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, φέρεται να δηλώνει πηγή της γερμανικής κυβέρνησης.
Και όλα αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας σήμερα, Τετάρτη, ημέρα συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου με τον Γερμανό ομόλογό του, W. Schaueble στο Βερολίνο.
Στο μεταξύ υπέρ της επαναγοράς χρέους τάχθηκε σε δηλώσεις του ο C. Dallara, γενικός διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής (IIF).
"Το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει εάν περιλαμβάνει σχέδιο απόσυρσης του υφιστάμενου χρέους μέσω οργανωμένης επαναγοράς χρέους", δηλώνει ο Dallara.

www.bankingnews.gr   

Να πουληθούν τώρα τα δύο από τα τρία VIP αεροσκάφη!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=7&art_id=6780

Μήπως να πουλήσουμε τα vip αεροσκάφη; Ή τουλάχιστον τα δύο από τα τρία; Η ιδέα δεν είναι δική μας ,ούτε αυθαίρετη. Συζητιέται στους διαδρόμους του ΥΕΘΑ,όπου οι περικοπές πέφτουν σύννεφο!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το θέμα των vip αεροσκαφών έρχεται με αρνητικό τρόπο στη δημοσιότητα. Οι υπουργοί της κυβέρνησης που καλώς ,κακώς,ορθώς ή λανθασμένα επέλεξαν τη λύση του ΔΝΤ συνεχίζουν να πετούν με Vip πτήσεις ,που απ΄ όποια πλευρά κι αν το δεις κοστίζουν υπέρμετρα πολλά για τη σημερινή οικονομική συγκυρία.

“Να δώσει εξηγήσεις ο Βενιζέλος για την μείωση των συντάξεων”

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/06/110987/

Σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αποκαλύπτει ότι  στην έκθεση του επικαιροποιημένου Μνημονίου, στη σελίδα 165, προβλέπεται ρητά η μείωση της βασικής σύνταξης του Ο.Γ.Α., που σήμερα ανέρχεται στα 360 ευρώ το μήνα. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για μείωση  και των κατώτατων συντάξεων των υπόλοιπων ταμείων μαζί με την θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων δικαιούχων με βάση τη θέση της μόνιμης κατοικίας.

Όπως όμως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, στο τελικό κείμενο του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου (στο μέτρο 8.8) που ψηφίστηκε πριν από μια εβδομάδα από τη Βουλή,  υπάρχει η πρόβλεψη για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών του ΟΓΑ και άλλων συνταξιοδοτικών ταμείων, καθώς και για αυστηροποίηση των κριτηρίων δικαιούχων με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Την Δευτέρα η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»μ εξάλλου, αποκάλυπτε ότι στη σελίδα 114  του επικαιροποιημένου Μνημονίου, υπάρχει σαφής αναφορά για απολύσεις μετά την ολοκλήρωση του ενός έτους εφεδρείας, λέξη που απουσιάζει από το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και από τον εφαρμοστικό νόμο. Και τότε η ανακοίνωση του Υπουργού δεν απαντούσε επί της ουσίας.

«Αυτή είναι βαρβαρότητα δεν είναι Δημοκρατία»

Σχόλιο ιστολογίου μας : Look who's talking .......
Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=78650&catID=14


Έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τους διανοούμενους και τους πολίτες να διασφαλιστεί η «ανεμπόδιστη λειτουργία της δημοκρατίας» πραγματοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο υπουργικό και αναφερόμενος στις επιθέσεις κατά των πολιτικών προσώπων, τις οποίες χαρακτήρισε «υποκινούμενες».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα ζητήσει τη σύσταση διακομματικής επιτροπής της Βουλής για την προστασία των θεσμών αλλά και την καλύτερη οργάνωση των δημόσιων συναθροίσεων».

Όπως είπε «οι αποκλεισμοί, η βία, η ιδεολογική τρομοκρατία δεν έχουν θέση στη δημοκρατία, ούτε στις πλατείες, ούτε στις γειτονιές, ούτε στα ΜΜΕ»

Κι άλλοι αντιμετωπίζουν κρίση, δεν παραιτούνται όμως, αγωνίζονται

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=14473
Μπορεί η οικονομική κρίση να ταλαιπωρεί πολλές χώρες της υφηλίου, αυτό όμως δεν τις έκανε να παραιτηθούν από την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, αφού αυτά σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται με τη λύση του αρχικού προβλήματος…
Ο υπουργός Άμυνας των Φιλιππίνων, Βολτέρ Γκάζμιν, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες την παροχή οπλικών συστημάτων, μαχητικών αεροσκαφών και αεροσκαφών επιτήρησης μακράς ακτίνας, για να προασπίσουν τα συμφέροντά τους στην περιοχή της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας και πιο συγκεκριμένα στα νησιά Σπράτλι.
Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι ελπίζει να αρχίσει να παραλαμβάνει τα οπλικά συστήματα εντός του έτους, αν και δεν είναι γνωστό πως θα επιτευχθεί αυτό δεδομένης της άσχημης οικονομικής κατάστασης της χώρας. Ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρονται για παλιά συστήματα.
Σύμφωνα με τον Β. Γκάζμιν, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα εξετάσουν το θέμα και θα μελετήσουν σχετικές λίστες οπλικών συστημάτων τα οποία θα μπορούσαν να αγοράσουν οι Φιλιππίνες με βάση τα οικονομικά τους δεδομένα. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι όντως δήλωσαν ότι είναι διατιθέμενοι να παράσχουν οπλικά συστήματα, εν μέσω της κρίσης, αλλά δεν έδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες.
Φαίνεται ότι οι Φιλιππίνες προσπαθούν να πετύχουν εσωτερική και εξωτερική εξισορρόπηση, για να χρησιμοποιήσουμε τους σωστούς όρους των διεθνών σχέσεων. Δηλαδή, εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων (ένας από τους τρόπους εσωτερικής εξισορρόπησης) και ταυτόχρονα εκμεταλλεύονται τον ανταγωνισμό των ΗΠΑ με την Κίνα προς όφελός τους, τασσόμενες με την αμερικανική πλευρά (εξωτερική εξισορρόπηση).

Διετία: 800 ελληνικές εταιρίες μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/07/800.html#more


Ιούλιος 6, 2011.
Λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, πολλές ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μεταφερθεί στην Βουλγαρία τα τελευταία δύο χρόνια και  ο αριθμός των νεοσύστατων εταιριών με ελληνικά κεφάλαια έχει σημαντικά αυξηθεί.

Όλι Ρεν: Παρεμβαίνω στα εσωτερικά σας με το δικαίωμα του δανειστή!

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_9817.html


- Απίστευτα κυνική ομολογία του κοινοτικού επιτρόπου
- Τον ρώτησε προηγουμένως Έλληνας ευρωβουλευτής με ποιό δικαίωμα απαιτεί συναίνεση
- Ο Φινλανδός απάντησε ουσιαστικά : Σας πληρώνω και κάνω κουμάντο



Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, με γραπτή ερώτηση του προς την Κομισιόν, αναφερόταν σε συγκεκριμένες δηλώσεις του Όλι Ρέν, ο οποίος έθετε ως προυπόθεση την πολιτική συναίνεση μεταξύ πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να δοθεί το ‘νέο πακέτο βοήθειας’ προς την Ελλάδα.

Έτσι ο Έλληνας ευρωβουλευτής ρώτησε ευθέως τον Όλι Ρεν : Με βάση ποιες διατάξεις των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει δικαίωμα Επίτροπος να κάνει υποδείξεις και να παρεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική κατάσταση των χωρών μελών της ΕΕ;.

ΓΕΝ: "Τα νησιά κατακτώνται δεν αγοράζονται. Μολών λαβέ"!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
"Δεν υπάρχει περίπτωση το ΓΕΝ να εγκρίνει πώληση ελληνικών νησιών σε Τούρκους ιδιοκτήτες. Αυτή η φάρσα πρέπει να τελειώσει" δήλωσε στο defencenet.gr ανώτατη πηγή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας από την οποία ζητήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman, σύμφωνα με το οποίο Τούρκος επιχειρηματίας θέλει να αγοράσει τρία νησιά.
Η ίδια πηγή τόνισε ότι "Μπορεί για τους αιγιαλούς πλέον να μην είναι δεσμευτική η γνωμοδότηση του ΓΕΝ, αλλά για την παραχώρηση νησιωτικών εκτάσεων ειδικά στο Αιγαίο, όλα περνούν από το Επιτελείο. Και δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε ένας Έλληνας αξιωματικός του Ναυτικού που να εγκρίνει σήμερα ή στο μέλλον πώληση ελληνικού νησιού σε Τούρκο. Για να απελευθερώσουμε τα νησιά αυτά χύσαμε πολύ ελληνικό αίμα και το αίμα δεν αποτιμάται σε χρήμα, ούτε η τιμή της χώρας. Το ελληνικό αίμα δεν πωλείται. Αλλά δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει και Έλληνας πολιτικός που θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια κίνηση (σ.σ. Για το τελευταίο, ας μας επιτρέψει το Ναυτικό να έχουμε τις αμφιβολίες μας...). Τα ελληνικά νησιά μόνο με όπλα κατακτώνται όχι με λεφτά. Όποιος θέλει να δοκιμάσει εδώ είμαστε." κατάληξε ο ανώτατος αξιωματικός.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρόεδρος της τουρκικής κατασκευαστικής εταιρείας Fiyari, Φικρέτ Ίναν, αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με ελληνικά μεσιτικά δίκτυα για την αγορά τουλάχιστον (!) τριών ελληνικών νησιών, ενώ εξετάζει συνολικά τις περιπτώσεις τουλάχιστον έξι νησιών.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. η χερσόνησος Λιχνάρι, το Καλτσονήσι, η Μικρή Αμοργός, η Καρδιοτισα, η Ναυσικά και το Βούβαλο τα οποία καταλαμβάνουν έκταση από 10 χιλιάδες τ.μ. έως δύο εκατομμύρια τ.μ.

Στο Παρίσι σήμερα θεριεύει ή πεθαίνει το ελληνικό χρέος

- Κρισιμότατη σύσκεψη εκπροσώπων μεγάλων τραπεζών της ευρωζώνης για τα ελληνικά ομόλογα
- Στο τραπέζι ευνοική για τη χώρα μας πρόταση για μείωση του επιτοκίου στο νέο δάνειο
- Οι Γερμανοί και Γάλλοι που έχουν 30 δις ευρώ ελληνικά ομόλογα ''σκιάχτηκαν'' από την υποβάθμιση της Πορτογαλίας και τώρα τρέχουν να προλάβουν ντόμινο χρεοκοπίας στην ευρωζώνη
- Γάλλος υπουργός Οικονομικών: Το Σεπτέμβριο η βοήθεια στην Ελλάδα γιατί το ευρώ έχει λίγες εβδομάδες ζωής

 

Ασύμμετρες απειλές στην επίλυση της κρίσης χρέους οι οίκοι αξιολόγησης, σύμφωνα με τον Ευ.Βενιζέλο

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/XRIMANEWS.GRΩς «ασύμμετρες απειλές» στην επίλυση της ελληνικής και ευρωπαϊκής κρίσης χρέους χαρακτήρισε τους οίκους αξιολόγησης και άλλους διεθνείς παράγοντες που επηρρεάζουν τις εξελίξεις, ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times.
Στη συνέντευξη που τιτλοφορείται «Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών κινείται από κρίση σε κρίση», η αμερικανική εφημερίδα εστιάζει στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, στο σχέδιο για ριζική μείωση του δημόσιου τομέα, στο επιθετικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας και στις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση.
Στη συνέντευξη, ο κ.Βενιζέλος αναγνωρίζει το άγος που έχει φέρει η λιτότητα στην ελληνική κοινωνία, ωστόσο υποστηρίζει ότι παρά την αυξανόμενη οργή υπάρχει περιορισμένη διάθεση για νέες εκλογές και αλλαγή της κυβέρνησης.

New York Times: Ο Ευ. Βενιζέλος από κρίση σε... κρίση

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=24275&categories_id=69
Υπό τον τίτλο «ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κινείται από κρίση σε κρίση» οι New York Times...
 
New York Times: Ο Ευ. Βενιζέλος από κρίση σε... κρίση
φιλοξενούν συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου.
«Ο κ. Βενιζέλος είναι ο άνθρωπος που έχει επιφορτισθεί με το έργο να επαναφέρει μία σχεδόν πτωχευμένη οικονομία και να αποφύγει μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση», σημειώνει η εφημερίδα.

«Αυτό (η κρίση χρέους) δεν είναι μονάχα πρόβλημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Την ώρα της συνέντευξης έξω από το γραφείο του υπήρχαν δεκάδες «Αγανακτισμένοι» στην πλατεία Συντάγματος, οι οποίοι εναντιώνονται στις σκληρές τακτικές της κυβέρνησης που θα οδηγήσουν σχεδόν 120.000 δημοσίους υπαλλήλους στην ανεργία τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον μέσα στην Ευρωζώνη

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/
eurozone-greeceΤο ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το ευρωπαϊκό σχέδιο, όμως η κρίση συνεχίζεται. Η πολιτική που ακολουθεί σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση καθοδηγείται από τις πολιτικές επιταγές της προστασίας του ευρώ και της αποτροπής άλλης μιας τραπεζικής κρίσης – δεν  αποδίδει ωστόσο μια λύση που θα έχει διάρκεια. Το μέλλον της ΕΕ εξαρτάται από το αν θα βοηθήσει τα φτωχότερα κράτη μέλη της να ξανακερδίσουν τη χαμένη ανταγωνιστικότητά τους – κι αυτό απαιτεί πολύ διαφορετική προσέγγιση.
Όλοι γνωρίζουμε ότι το να δανείζεις και να ξαναδανείζεις κάποιον που είναι ήδη υπερχρεωμένος, διαθέτει ελάχιστα αξιοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία και έχει ανεπαρκή εισοδήματα ή ανεπαρκή δυνατότητα να δημιουργήσει καινούργια έσοδα, μόνο προβλήματα θα φέρει. Και η αναβολή της μέρας της αποπληρωμής του λογαριασμού για 30 χρόνια το μόνο που διασφαλίζει είναι ότι όταν έρθει η δύσκολη ώρα κανείς από όσους βρίσκονται σήμερα στην εξουσία δεν θα είναι υποχρεωμένος να διαχειριστεί το πρόβλημα.

Standard & Poor's: "Υποκρισία υπάρχει στην πολιτική και όχι στα στοιχεία μας για την Ελλάδα"

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/65618.html
image


Ο επικεφαλής της Standard & Poor's στη Γερμανία απέρριψε την κριτική που ασκείται στον διεθνή οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης πως δηλαδή υπήρξε πολύς σκληρός στην κρίση του για τις προσπάθειες ανάμιξης του ιδιωτικού τομέα στην επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας και αποφυγής μιας κρατικής χρεοκοπίας.
"Οι επικρίσεις είναι λόγια του αέρα και εκ των πραγμάτων εσφαλμένες. Είτε βασίζονται στην άγνοια των γεγονότων είτε αποτελούν σχόλια με πολιτικά κίνητρα που αγνοούν τα γεγονότα" δήλωσε σήμερα ο Torsten Hinrichs σε αυστριακό ραδιοσταθμό.

Τραπεζική συνάντηση "κορυφής" για πιο ελκυστικούς όρους για την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/332086.html
Την αναχρηματοδότηση της Ελλάδας με πιο ελκυστικούς όρους, που θα μειώνουν το ήδη δυσβάσταχτο βάρος για τη χώρα μας, αναμένεται να συζητηθεί μεταξύ εκπροσώπων των μεγάλων τραπεζών της Ευρωζώνης, στη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη (06/07) στο Παρίσι.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των “Financial Times”, με τίτλο “Τραπεζική συνάντηση για να γίνουν πιο ελκυστικοί οι όροι για την Ελλάδα”, δύο πρόσωπα που εμπλέκονται στις συζητήσεις, αναφέρουν πως πρόκειται να αλλάξουν δύο βασικοί όροι της αρχικής γαλλικής πρότασης για επαναγορά νέων ελληνικών ομολόγων 30ετούς διάρκειας, καθώς θα λήγουν έως το 2014 τα ομόλογα που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους.

Βίντεο: Στο στόχαστρο των Anonymous χάκερς η Ελλάδα …

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/16502#more-16502
Anwnimous Βίντεο: Στο στόχαστρο των Anonymous χάκερς η Ελλάδα ...Δύο “επιθετικά” βίντεο αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από τη γνωστή πλέον διεθνή ομάδα χάκερ «anonymous» (δείτε τα βίντεο που ακολουθούν), τα μέλη της οποίας χτυπούν μέσω ίντερνετ, επιλεγμένους στόχους ανά τον κόσμο. Τα δύο αυτά βίντεο αφορούν<…>
την… Ελλάδα και την επικείμενη διαδικτυακή επίθεση που θα δεχθούν όπως απειλούν οι ανώνυμοι χάκερς οι πολιτικοί, τα ΜΜΕ, η Αστυνομία και οι τραπεζικοί στην χώρα μας.
«Σας παρακολουθούμε να γκρεμίζετε και το τελευταίο ίχνος δημοκρατίας στη χώρα σας. Σας παρακολουθούμε να υπογράφετε εξωφρενικά συμφωνητικά με το ΔΝΤ και να ξεπουλάτε τις ψυχές του λαού σας για να ικανοποιήσετε τους φίλους σας, χρησιμοποιώντας παρακρατικές ομάδες σαν προβοκάτορες, σε ειρηνικές διαδηλώσεις.
Σας παρακολουθούμε να επιτίθεστε σε διαδηλωτές με δακρυγόνα, πέτρες και βία», αναφέρει το μήνυμα των “anonymous” προς την χώρα μας, συνεχίζοντας στο ίδιο σκληρό ύφος.
«Επί αιώνες η χώρα σας ήταν το περήφανο λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού, αλλά τώρα μετατρέψατε τη χώρα σας σε παιχνιδότοπο για κερδοσκόπους».
Τα ένα από τα δύο βίντεο, όπως αυτό αναρτήθηκε στο διαδίκτυο προβάλλεται δίπλα.

Δραματική επιδείνωση στα ομόλογα με εκτόξευση των CDS στις 2100 μ.β. και αποδόσεις έως 41% λόγω της υποβάθμισης της Πορτογαλίας – Πωλήσεις από ξένους σε ΧΑ και τράπεζες

Από το ιστολόγιο http://www.bankingnews.gr/
(upd6)Σοκ προκαλεί στις αγορές η υποβάθμιση της Πορτογαλίας κατά 4 βαθμίδες από την Moody’s στην κλίμακα Ba2 από Baa1 δηλαδή μείωση κατά 4 βαθμίδες  ενώ ο οίκος έθεσε το outlook της χώρας σε αρνητικό.
Το βασικό επιχείρημα της Moody's, ήταν ότι η Πορτογαλία δεν θα κατορθώσει να βρει ελκυστικά επιτόκια στις αγορές το 2013 και για κάποιο καιρό αργότερα, ενώ επιπλέον εκφράζονται ανησυχίες για το αν η χώρα θα καταφέρει να μειώσει το έλλειμμά της κατά 3% του ΑΕΠ το ίδιο έτος.
Οι επιπτώσεις της απόφασης της Moody’s κατεγράφησαν άμεσα στις αγορές και ειδικά στα ομόλογα.
Τα CDS της Πορτογαλίας στις 870 μονάδες βάσης από 790 μονάδες βάσης χθες.
Ανοδικά και η Ιρλανδία 790 μονάδες βάσης από 750 μονάδες βάσης χθες  και η Ισπανία 298 μονάδες βάσης από 273 μονάδες βάσης. Στην Ιταλία στις 216 μονάδες βάσης.
Στην Ελλάδα επίσης το CDS εκτινάχθηκε στις 2100 μονάδες βάσης ενώ το spread από χθεσινό κλείσιμο 1310 μονάδες βάσης διαμορφώθηκε στις 1332 μονάδες βάσης.
Το πλέον αξιοσημείωτο είναι ότι στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα ομολόγων υπήρξε επενδυτής που πούλησε σήμερα ομόλογο λήξης Αυγούστου 2011 με ετησιοποιημένο επιτόκιο 41%.
Ναι καλά διαβάσατε 41% επιτόκιο ετησιοποιημένο.

“Καταζητούνται” … βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/06/110940/

Στην Αλεξανδρούπολη οι βουλευτές Εβρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ντόλιος, Ελένη Τσιαούση και Ολγα Ρενταρή, είδαν τις φωτογραφίες τους σε αφίσα με το σύνθημα “Καταζητούνται”. Την αφίσα υπογράφουν οι “αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι πολίτες της Αλεξανδρούπολης”, ενώ αναφέρουν πως “καταζητούνται” για “εγκλήματα κατά του λαού”.

Προσλήφθηκαν αλλοδαποί στα ΜΑΤ;

 Σχόλιο ιστολογίου μας : Εμείς το είχαμε αναφέρει πολύ καιρό τώρα....αλλά ουδείς έκανε τον κόπο να το ψάξει , μάλλον είναι καλύτερο το ξύλο από λαθραίους η ξένους πράκτορες!!!Το ξένο είναι πιο γλυκό!!!!
Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_1380.html
Η επιστολή που έφτασε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο ξαφνιάζει με το περιεχόμενό της. Με το φωτογραφικό περιεχόμενο, για να γινόμαστε περισσότερο σαφείς. Εμείς, θέλοντας να πιστεύουμε πως δεν είναι δυνατόν να έχει συμβεί αυτό που καταγγέλει ο αναγνώστης, σας παραθέτουμε αυτούσια την καταγγελία του.
Είμαι συνδρομητής του ενημερωμένου περιοδικού ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ, το οποίο εκδίδει η καταδιωκόμενη μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους - τηλ.περιοδικού 6978897042.
Στην έκδοση Ιαν. - Φεβ. 2011, στο εξώφυλλο απεικονίζεται μπροστά από την Ελληνική Βουλή ο ηγούμενος Μεθόδιος της μονής Εσφιγμένου ο οποίος εκφωνεί λόγο κατά της κάρτας του πολίτη η οποία θα εμπεριέχει μικροτσίπ με πρωσωπικές πληροφορίες.
Δεξιά του φαίνεται άνδρας των ΜΑΤ ο οποίος αν δεν με γελούν τα μάτια μου είναι μαυριδερός στο χρώμα, με χαρακτηριστικά μετανάστη από χώρα μωαμεθανική της Ασίας.
Η ερώτηση προς τους "υπεύθυνους" που μας κυβερνούν είναι:
Έχετε "κύριοι" προσλάβει μετανάστες στα ΜΑΤ γιά να δέρνουν τους Έλληνες;
Πείτε το μας , μην ντρέπεστε, τόσα έχετε κάνει..
Ως υπογραφή παρακαλώ γράψτε Απηυδισμένοι Έλληνες Πολίτες

Moody’s: Νέο συντριπτικό πλήγμα σε Πορτογαλία – ΕΕ…

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=14448
Η απόφαση των «rating agencies»… οίκοι αξιολόγησης ελληνιστί, να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους που έχουν στοιχηματίσει περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ στις χρεοκοπίες χωρών της Ευρωζώνης δείχνει να είναι εκτός από ειλημμένη και μη αναστρέψιμη.
Με έκθεσή της, η γνωστή και «σεσημασμένη» Moody’s ρίχνει συντριπτικό πλήγμα στην Πορτογαλία και την Ευρωζώνη, υποβαθμίζοντας τα πορτογαλικά ομόλογα στην κατηγορία «junk». Κι όλα αυτά αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, η οποία ξιφούλκησε εναντίον των οίκων αξιολόγησης, υπονοώντας ότι παίζουν βρώμικο παιχνίδι και καλώντας τους ιδιώτες επενδυτές να αγνοήσουν τις συστάσεις τους.


Ο Σολωμός δεν έγραψε τον «Ύμνο προς την προδοσία»!!!

Από το ιστολόγιο http://filologos10.wordpress.com/Τελικά πάνω από όλα στο πολίτευμα μας είναι το Σύνταγμα;
Οι νόμοι είναι πάνω από τον καθένα μας;
Η Βουλή είναι ο Ναός της Δημοκρατίας μας;
Χαζομάρες…..
Όλα είναι χαζομάρες….
Κανένα από αυτά δεν ίσχυσε μέσα  στα χρόνια που πέρασε από την εδραίωση της ελευθερίας  μετά την επανάσταση του 1821…..
Μόνο κάποιοι στίχοι μείνανε ίδιοι και απαράλλακτοι μέσα στα χρόνια που πέρασαν… .μέχρι και σήμερα…. για να μας θυμίζουν τι πρέπει να κάνουμε…. Γιατί πρέπει να αγωνιζόμαστε…
Και ποιοι είναι αυτοί οι στίχοι;
Μα φυσικά οι στίχοι του Εθνικού μας ύμνου….
Όλοι μας τον έχουμε τραγουδήσει…
Έχετε προσέξει όμως τι ακριβώς λέει ο Εθνικός μας Ύμνος;
Ξέρετε ότι γράφτηκε τις μέρες της εξόδου του Μεσολογγίου;

Για ποια «δημοκρατία» μιλούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, όταν ακούν για αμεσοδημοκρατία. Τη θεωρούν... ουτοπική. Μην απατάσθε: ξέρουν ότι δεν θα μπορούν να τη φέρουν στα μέτρα τους, όπως τη "Δημοκρατία" (τους). Όμως, οφείλουμε να κατανοήσουμε ορισμένα πράγματα, πριν απορήσουμε δημόσια για το παραπάνω ζήτημα. Πριν απ' όλα όμως, οφείλουμε να δούμε πως εννοούν τη Δημοκρατία ή "Δημοκρατία" στις Βρυξέλες.
Ποιοι ηγούνται σήμερα του συνόλου, αποκτώντας συνεχώς ουσιαστικές, δυστυχώς, αρμοδιότητες; Ο Μανουέλ Μπαρόζο, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (γνωστής και ως Κομισιόν), ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Βαν Ρομπούι, 6a00d83451b31c69e20120a53b115e970c-500wiο επικεφαλής του Eurogroup και κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο «φιλέλληνας», Γιούνγκερ και η Ύπατη εκπρόσωπος για τις εξωτερικές υποθέσεις, Κάθριν Άστον. Ουδείς εκ των παραπάνω, έχει ψηφιστεί από τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους. Κι όμως. Μπορούν να κάνουν «μαύρη» τη ζωή εθνικών κυβερνήσεων, που βλέπουν συνεχώς τις αρμοδιότητές τους να «κάνουν φτερά».
Η Ευρώπη ομοσπονδοποιείται, με διαδικασίες όμως που παραπέμπουν σε «αποφασίζουμε» και «διατάζουμε» κατάσταση. Με λίγα λόγια, η «ελίτ» της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, η οποία απαρτίζεται από πρώην πολιτικούς των κρατών-μελών, ανακυκλώνεται στα πόστα της ΕΕ, αναβαθμίζοντας συνεχώς τα προνόμιά της και προσθέτοντας στο «παλμαρέ» της συνεχώς νέες εξουσίες, με τη βοήθεια των διαφόρων lobbies, τα οποία φυσικά, διασφαλίζουν με τη σειρά τους «πρόσβαση» στο πάνω τμήμα της πυραμίδας.

Marcuard: Μια είναι η λύση για την Ελλάδα... Να υπάρξει κάποιο είδος χρεοκοπίας... που δεν θα είναι χρεοκοπία

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     "Το ζητούμενο για την ελληνική περίπτωση είναι ένα: Να υπάρξει κάποιας μορφής χρεοκοπία που με κάποιο τεχνικό τρόπο να μην μοιάζει με χρεοκοπία..." Αυτό αναφέρει στην τελευταία έκθεσή της με τίτλο" Achieving a Default That is Not a Default" (Πετυχαίνοντας μια χρεοκοπία που δεν είναι χρεοκοπία) η Marcuard.
Όπως εκτιμά ο οίκος, επικαλούμενος τις τελευταίες εξελίξεις στο μείζον ζήτημα των προσπαθειών επίλυσης της ελληνικής κρίσης χρέους, είναι ιδιαιτέρως πιθανό οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να κατορθώσουν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να καταλήξουν στην καλύτερη επιθυμητή συμφωνία για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους.
Αναλύοντας τη γαλλική πρόταση για το rollover του ελληνικού χρέους, η Marcuard στέκεται στην πρόσφατη προειδοποίηση της Standard & Poor's ότι εάν εφαρμοστεί ένα τέτοιο σχέδιο, τότε αυτόματα θα σημάνει και την υποβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας μας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας (selective default).

Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου

Από το ιστολόγιο http://www.artiste-traveling.com/

XRIMANEWS.GRΈνα μέτρο το μήνα πρέπει να υλοποιεί η κυβέρνηση έως το τέλος του έτους, προκειμένου να εκπληρώσει τους όρους που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και περιλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο.
Στο συγκεκριμένο πλαίσιο εντάσσεται η σημερινή συνεδρίαση της ευρείας διυπουργικής σύσκεψης υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο υπουργός, που θα εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο το ακριβές χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών πρωτοβουλιών που συνδέονται με την εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ζήτησε από τους συναδέλφους του να προωθήσουν άμεσα τα μέτρα, τηρώντας απαρέγκλιτα τα «σφιχτά» χρονοδιαγράμματα.
Με βάση τα χρονοδιαγράμματα του επικαιροποιημένου προγράμματος, έως το τέλος του έτους πρέπει να έχουν γίνει τα εξής:

Πλησιάζει σύγκρουση…. - Η ΕΕ και η ΕΚΤ εξετάζουν να απαγορεύσουν στους οίκους αξιολόγησης να βαθμολογούν χώρες που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα στήριξης….

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Ένα ευρύτερο σχέδιο φαίνεται να εκπονούν η ΕΕ με την ΕΚΤ με στόχο να ανακόψουν ή κατά το ορθότερο αποκόψουν τους οίκους αξιολόγησης από τις χώρες που βρίσκονται υπό προστασία.
Η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία  βρίσκονται σε μια άκρως δυσχερή θέση αποτελούν τις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης τέθηκαν εκτός αγορών και χρειάστηκε να ενταχθούν σε προγράμματα στήριξης για να αποφύγουν με μαθηματική ακρίβεια την χρεοκοπία.

Η αδυναμία αυτή έλαβε και βαθμολογική διάσταση καθώς οι οίκοι αξιολόγησης δεν είναι οι ύαινες που ψάχνουν το πτώμα για να τραφούν αλλά δυστυχώς αποτυπώνουν με την στάση τους την ωμή πραγματικότητα.
Οι οίκοι αξιολόγησης δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να αξιολογούν την πραγματική ικανότητα μιας χώρας που βρίσκεται ήδη σε αδιέξοδο.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα βαθμολογήθηκε πλειστάκις φορές και υποβαθμίστηκε καθώς η υποβάθμιση αποτύπωνε την επιδεινούμενη κατάσταση στην οικονομία.
Οι οίκοι αξιολόγησης δεν επιδείνωσαν την κατάσταση στην Ελλάδα απλά αποτύπωσαν βαθμολογικά την επιδεινούμενη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Ωστόσο φαίνεται ότι η ΕΕ και η ΕΚΤ κατανοώντας ότι οι οίκοι αξιολόγησης εντείνουν το πρόβλημα σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα νέο θεσμικό πλαίσιο με βάση το οποίο χώρες που δεν βρίσκονται στις αγορές και έχουν ενταχθεί σε προγράμματα στήριξης να μην αξιολογούνται από τους οίκους, κοινώς να μην βαθμολογούνται.
Αυτό το σχέδιο έχει την λογική να αποτρέψει την επιδείνωση της επενδυτικής ψυχολογίας και  το ακόμη κυριότερο να αποτρέψει την διογκούμενη κερδοσκοπία.
Ωστόσο αυτό έχει ένα θετικό και ένα αρνητικό ένα πλεονέκτημα και ένα μειονέκτημα.
Το πλεονέκτημα είναι ότι αν δεν υπάρχουν βαθμολογίες η κερδοσκοπική και όχι μόνο πίεση θα εκτονωθεί.
Ωστόσο αν θεσπιστεί κάτι τέτοιο θα συμβούν δύο πράγματα 1)αυτομάτως οι οίκοι αξιολόγησης θα υποβαθμίσουν μια και έξω την Ελλάδα σε καθεστώς default και 2)θα ανακύψει μείζον θέμα αξιοπιστίας και διαφάνειας.
Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν ένα θεσμικό ρόλο που η παγκόσμια αγορά τον λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη.
Δείκτες, επενδυτές παρακολουθούν τους οίκους αξιολόγησης Standard and Poor’s, Moody’s και Fitch.
Ίσως να πλησιάζει σύγκρουση μεταξύ οίκων αξιολόγησης και της ΕΕ και της ΕΚΤ.

Έτοιμες για το δανεισμό οι τράπεζες της Ολλανδίας

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=78572&catID=2


«Οι μεγάλες τράπεζες της Ολλανδίας είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στο δεύτερο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας», δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

«Διαβουλευθήκαμε με τις ολλανδικές τράπεζες, οι οποίες είναι έτοιμες να συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκό δανεισμό της Ελλάδας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση RTL Z.

Ο αξιωματούχος εξέφρασε την ευχή, αναφορικά με τον νέο δανεισμό, να υπάρξει περισσότερη «σαφήνεια», ώστε να συμμετάσχουν οι «μεγάλες τράπεζες» της Ολλανδίας. «Θέλουμε βέβαια να είμαστε σαφείς στο γεγονός, ότι δεν θα συμμετάσχουμε σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι άλλες τράπεζες της Ευρώπης».

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βεβαίωσε την Πέμπτη ότι οι κύριες τράπεζες στη χώρα του δεσμεύονται να παρατείνουν την ισχύ τμήματος των ελληνικών χρεογράφων τους, έως το 2014, σύμφωνα με εθελοντική διαδικασία, που θα συμφωνηθεί γενικότερα.

Στο Βέλγιο, η τράπεζα Dexia και στην Ιταλία, η Unicredit, δήλωσαν επίσης έτοιμες να συμμετάσχουν στην εθελοντική διαδικασία της ανταλλαγής ελληνικών χρεογράφων που κατέχουν (rollover), με ισόποσα μελλοντικής λήξης.

Διερευνούν το Emergency Liquidity Assistance (ELA) που δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 20-30 δις οι ελληνικές τράπεζες με την ΤτΕ – Κινδυνεύουν να καταπέσουν 114 δις ευρώ από collaterals

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν αποφασίσει να υποβαθμίσουν την Ελλάδα σε καθεστώς selective default δηλαδή επιλεκτική χρεοκοπία αν προχωρήσει το rollover.
Όταν μια χώρα βαθμολογείται με selective default αυτομάτως συμβαίνει το εξής οι εγγυήσεις των τραπεζών παύουν να ισχύουν, καταπίπτουν. Σε μια τέτοια περίπτωση θα καταπέσουν 54 δις ευρώ ομολόγων και 60 δις ευρώ εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου δηλαδή 114 δις ευρώ

Αυστηρά χρονοδιαγράμματα θέτει το ΔΝΤ και εγκρίνει την Παρασκευή την 5η δόση

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΑυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και ταχεία προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των αποκρατικοποιήσεων ζητά η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, η οποία θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου την Παρασκευή, υπό την προεδρία της Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η έκθεση αναγνωρίζει πως το πρόγραμμα έχει δώσει αποτελέσματα, σημειώνοντας ωστόσο πως θα πρέπει να βελτιωθεί η φορολογική διαχείριση και να γίνουν οι απαραίτητες θεσμικές φορολογικές μεταρρυθμίσεις.

Στην έκθεση τονίζεται επίσης ως αναγκαία η ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών και υποστηρίζεται πως θα πρέπει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος από την ΕΚΤ.

Η έκθεση τονίζει ότι μόνο με την πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή του προγράμματος θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί το ελληνικό χρέος και να μειωθεί σημαντικά έως το τέλος του 2020.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι από τη στιγμή που η Ευρωζώνη συμφώνησε να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, το ΔΝΤ καλύπτεται με τη δήλωση αυτή και η εκταμίευση της συμμετοχής του στην 5η δόση πρέπει να θεωρείται γεγονός.
Newsroom ΔΟΛ

Ο Κρατισμός Δοκιμάζει την Προβιά της Λαϊκής Δεξιάς!

Από το ιστολόγιο http://tyxaios.blogspot.com/

Δεν ξέρω αν ποτέ κι εσύ έχεις συλλάβει τον εαυτό σου να εύχεται κάτι που εκ των προτέρων γνωρίζει ότι το απεχθάνεται.

Κάπως έτσι αισθάνθηκα κι εγώ όταν διάβασα τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας περί εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο. Ομολογώ λοιπόν ανερυθρίαστα ότι για κάποιες στιγμές ευχήθηκα την όσο το δυνατόν πιο μακρά και πιο ουσιώδη εμπλοκή ξένων τεχνοκρατών στην ελληνική δημόσια διοίκηση έστω και μέσω του Μνημονίου, έστω κι αν αυτό συνιστά κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και εθνική ταπείνωση αλλά τουλάχιστον αυτή η απεχθής παρουσία απομακρύνει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία. Και εξηγούμαι.

Η Νέα Δημοκρατία φυσιολογικά θα έπρεπε να είναι ο πρώτος πολιτικός σχηματισμός που το πρόγραμμά του όφειλε να συνιστά ένα συγκροτημένο και ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση χρέους, με δεδομένο ότι αν μη τι άλλο κινείται ιδεολογικά πλησιέστερα στην αναγνώριση της ύπαρξης της ελεύθερης αγοράς. Δεν ισχυρίζομαι ότι ως ελληνικό κόμμα δεν θα έπρεπε να εισάγει και ολίγο λαϊκισμό του τύπου "κοινωνικός φιλελευθερισμός" - και Θεό και Μαμμωνά δηλαδή - αλλά τουλάχιστον είπαμε να αναγνωρίζει την ύπαρξη της ελεύθερης αγοράς καθόσον ακόμη κι αυτό στη χώρα μας θεωρείται περίπου ποινικό αδίκημα. Αν όντως δεν με πιστεύετε πηγαίνετε στην "Πλατεία" - μη με ρωτήσετε πια πλατεία - και φωνάξετε δυνατά: " Είμαι επιχειρηματίας και έχω μεγάλα κέρδη!". Μετά θα σας συναντήσω ή στο εφημερεύον Νοσοκομείο ή σε κλούβα των ΜΑΤ. Ε, αν το φωνάζατε αυτό σε κομματική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, απλώς θα σας κοίταζαν με μίσος. Αυτή είναι η διαφορά.

Financial Times: Τα ελληνικά ομόλογα θα έχουν αξία ακόμα και σε χρεοκοπία

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/332067.html

 Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα θα συνεχίσουν να γίνονται δεκτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας έως ότου το σύνολο των οίκων αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας τα κατατάξουν σε επίπεδο "χρεοκοπίας", σύμφωνα και με δημοσίευμα των Financial Times την Τρίτη (05/07).

Ειδικότερα, το γεγονός αυτό αναμένεται να διευκολύνει την επίτευξη συμβιβαστικής λύσης αναφορικά με την ελληνική κρίση χρέους, καθώς δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι όλοι οι οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας θα υποβαθμίσουν το ελληνικό αξιόχρεο σε καθεστώς χρεοκοπίας μετά την εθελοντική μετακύλιση χρέους που κατέχει ο ιδιωτικός τομέας στο πλαίσιο του δεύτερου χρηματοδοτικού πακέτου προς τη χώρα.

Συνάντηση Βενιζέλου – Σόιμπλε αύριο στο Βερολίνο

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


XRIMANEWS.GRΣτο Βερολίνο μεταβαίνει αύριο ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να συναντηθεί με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το Reuters.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για συνάντηση γνωριμίας μεταξύ των 2 ομολόγων, που αποφασίστηκε στο περιθωριο της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης του περασμένου Σαββάτου. Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στις δύο χώρες, την ευρωπαική οικονομική διακυβέρνηση, ενλω ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει τον συνομιλητή του για το πώς σκέπετεται η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα οι δυο υπουργοί θα προετομάσουν το επόμενο συμβούλιο του Γιούρογκρουπ της 11ης Ιουλίου, με βασικό θέμα το νέο πακέτο διάσωσης. Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο δείπνου που θα παραθέσει ο κλ Σοίμπλε σε εστιατόριο του Βερολίνου. Ανακοινώσεις δεν πρόκειται να γίνουν.

Αντισυνταγματικό το πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, λένε Γερμανοί οικονομολόγοι

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ο κόσμος τόχει τούμπανο και εμείς.....κρυφό καμάρι!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=24074&categories_id=69
Η εκδίκαση της προσφυγής ομάδας οικονομολόγων και επιχειρηματιών κατά του μηχανισμού...  
Αντισυνταγματικό το πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, λένε Γερμανοί οικονομολόγοι

στήριξης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, άρχισε σήμερα Τρίτη στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καταθέτοντας στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης, δήλώσε ότι «οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να διασώσουν την ελληνική οικονομία και να δημιουργήσουν ένα ευρύτερο ταμείο αρωγής των ευρωπαϊκών οικονομιών, ώστε να αποτρέψουν τη μετάδοση της κρίσης χρέους».


Συνέδεσε έτσι για πρώτη φορά ευθέως και ρητώς την επίλυση την ελληνική κρίση χρέους με την τύχη του ευρώ.

Κι άλλος νόμος εφαρμοστικός ώς 15 Αυγούστου – Προς εξαφάνιση εφάπαξ, επικουρικές, βαρέα, ΔΕΚΟ

Από το ιστολόγιο http://alldaynews4you.gr/?p=4831

grafimasel3 thumb large Κι άλλος νόμος εφαρμοστικός ώς 15 Αυγούστου   Προς εξαφάνιση εφάπαξ, επικουρικές, βαρέα, ΔΕΚΟ

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πείσει τον λαό ... να είναι άνεργος και υπερφορολογημένος

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/65585.html

image


Με επικοινωνιακή αντεπίθεση θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το προσεχές διάστημα τις πιέσεις που δέχεται από την κοινωνία και την οικονομία. Υπουργοί, βουλευτές και υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος θα επιστρατευτούν για να βρίσκονται διαρκώς στο προσκήνιο και να εξηγούν τις θέσεις και τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Τα φαινόμενα αποδοκιμασίας των υπουργών και των βουλευτών του ΠαΣοΚ είναι πλέον καθημερινά, ρίχνουν το βάρος τους πάνω στην κυβέρνηση και δυσκολεύουν την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Προπηλακισμοί: Η εξέγερση των εξαπατημένων

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/155/ent.11155.asp

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ποτέ μου δεν κατάλαβα τι νόημα έχει μια ανακοίνωση ή μια δήλωση καταδίκης οποιουδήποτε περιστατικού.

Υπάρχει, βέβαια, η έννοια της πολιτικής καταδίκης, αλλά πρόκειται για κάτι το εντελώς θεωρητικό.

Απ’ όσο γνωρίζουμε, όμως, καταδίκες εκδίδουν τα δικαστήρια και άφεση αμαρτιών δίνει η Εκκλησία.

Η πολιτική ερμηνεύει τα γεγονότα και δίνει λύσεις.

Ας αφήσουμε που αυτές οι καταδίκες, που πλέον επαναλαμβάνονται ως ένα είδος γραφειοκρατικής ρουτίνας – το λέμε, ξεμπερδεύουμε και πάμε παρακάτω – περισσότερο μου θυμίζουν την γνωστή «δυσανάγνωστη», κάτω από το επίσης γνωστό κείμενο «καταδικάζω μετά βδελυγμίας κλπ. κλπ.».

Προπηλάκισαν και τη βουλευτή Κατερίνα Περλεπέ

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/News/Hellas/332041.html

Μετά το Νίκο Τσώνη, επίθεση δέχτηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Περλεπέ, στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με το egnomi.gr, το βράδυ της Δευτέρας (4/7) η βουλευτής είχε πάει με το σύζυγό της, Γιάννη Σηφουνάκη, για φαγητό σε εστιατόριο της περιοχής. Όταν έφυγαν από εκεί, στην πλατεία του Αγ. Νικολάου πολίτες την πλησίασαν φωνάζοντάς της "προδότες, προδότες".

"Γιατί τρώτε γαύρους και τσιπούρες κυρία Περλεπέ και δεν έρχεστε στις συνελεύσεις μας;", φέρεται να είπε ένας από τους πολίτες ενώ ένας άλλος της πέταξε ένα κουτί με μπύρα χωρίς να την τραυματίσει.

Πριν λίγες μέρες στην Εύβοια είχαν τοιχοκολλήσει απειλητικά φειγ-βολάν έξω από τα γραφεία του κ. Κεδίκογλου και της κ. Περλεπέ.