Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Η ασύλληπτη κοροϊδία των βουλευτών - "Ισοφαρίζουν τη χασούρα" από τους μισθούς τους με συνεδριάσεις επιτροπών

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=85908&catid=9

- Για κάθε συνεδρίαση αποζημιώνονται με 245 ευρώ και τώρα ίσως περικοπούν λίγο
- Όταν μειώθηκαν οι μισθοί τους, αυξήθηκαν οι συνεδριάσεις για να ισοφαρίζουν με τα λεφτά από εκεί
- Η Βουλή εξετάζει να μην δίνονται και αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού στους βουλευτές αλλά μόνο μικρού κυβισμού
- Το ερώτημα των πολιτών είναι γιατί να διαθέτει η Βουλή αυτοκίνητα στους βουλευτές

Tην ώρα, που η κυβέρνηση κόβει τα πάντα από μισθούς, τα επιδόματα και τις συντάξεις, με τους πολίτες όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι να χάνουν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και 4 μισθούς, η Βουλή δια του προέδρου της προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, προχωρώντας σε υποτιθέμενες γενναίες μειώσεις.


Στην ουσία ο Πρόεδρος της Βουλής επιχειρεί με αυτή την κίνησή του να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, θέλοντας να δείξει ότι δεν μειώνονται μόνο στους πολίτες οι αποδοχές αλλά και στους βουλευτές. Φυσικά, το θέμα των προπηλακισμών έπαιξε το ρόλο του σε αυτό, αλλά η κίνηση της Βουλής δεν είναι αρκετή για να ηρεμήσει τους πολίτες που έχουν αγανακτήσει και με τα μέτρα αλλά και με την κοροϊδία.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Βουλής πρόκειται να εισηγηθεί μείωση της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι βουλευτές για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές. Έτσι, η αποζημίωση των βουλευτών για την συμμετοχή τους σε καθε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής αναμένεται να "πέσει" κάτω από τα 200 ευρώ ( από 245 ευρώ περίπου που λαμβάνουν σήμερα).

Η μείωση βέβαια αυτή σε σχέση με τις μειώσεις αποδοχών που έχει υποστεί η κοινωνία μόνο αστεία μπορεί να θεωρηθεί.

Στην ουσία οι βουλευτές από την έναρξη της κρίσης είχαν υποστεί περικοπή κατά 25% των αποδοχών τους σε μηνιαία βάση. Από τότε σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Βουλής, οι βουλευτές προκειμένου να "ισοφαρίσουν" τη χασούρα του μισθού, συμμετείχαν στις Επιτροπές οι οποίες συγκαλούνται πλέον για "ψύλλου πήδημα" έτσι ώστε τα χρήματα που έχασαν από τις περικοπές στον μισθό, να βγαίνουν από τη συμμετοχή τους στις επιτροπές.

Επίσης με εντολή του κ. Πετσάλνικου, οι αρμόδιες υπηρεσίες προετοιμάζουν την αντικατάσταση των αυτοκινήτων των βουλευτών που είναι υψηλού κυβισμού με οχήματα μικρότερου κυβισμού. Άξιο απορίας είναι γιατί πρέπει η Βουλή να διαθέτει αυτοκίνητα στους βουλευτές, ενώ και οι υπουργοί πλέον που υποτίθεται είχαν αφήσει τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, πλέον τους βλέπουμε με λιμουζίνες άνω των 2.000 κυβικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου