Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ο Μπεγλίτης απαντά για τις vip πτήσεις... αλλά μόνο για τον εαυτό του.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=7&art_id=6778

“Μύλος” έχει γίνει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με τις VIP πτήσεις των υπουργών της κυβέρνησης!

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης ,σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι δεν πέταξε ποτέ ως ΑΝΥΕΘΑ στην Κωνσταντινούπολη και στο Σεράγεβο όπως προκύπτει από το πίνακα που κατέθεσε ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας Μαργαρίτης Τζήμας.

Από την άλλη η ΝΔ ,λέει ότι τα στοιχεία είναι επίσημα και έχουν υποβληθεί στη Βουλή από την ηγεσία του ΥΕΘΑ σε απάντηση σχετικής ερώτησης!

Τι λέει ο Μπεγλίτης στην δηλωσή του:


«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο κ. Τζίμας «συλλαμβάνεται» απρόσεκτος και επιρρεπής στον εντυπωσιασμό και στο λαϊκισμό.

Καταρχήν θέλω να του επισημάνω ότι ουδέποτε ταξίδεψα στην Κωνσταντινούπολη - Άγκυρα και στο Σεράγεβο, με την ιδιότητα του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ούτε κατά τις ημερομηνίες που αναφέρει, ούτε σε άλλες ημερομηνίες.

Τα στοιχεία παραμένουν στη διάθεσή του, όπως παραμένει και η απορία μoυ για το ποιος τον παραπληροφορεί κατ΄ εξακολούθηση. Του ζητώ να είναι περισσότερο προσεκτικός στο μέλλον και ιδιαίτερα για τα σοβαρά και ευαίσθητα ζητήματα της Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η αγχωτική επιδίωξη του εντυπωσιασμού δεν συνιστά άσκηση υπεύθυνης αντιπολίτευσης και ελέγχου της Κυβέρνησης.

Ως προς το γενικότερο ζήτημα της χρήσης και του κόστους των κυβερνητικών αεροσκαφών από τα μέλη της Κυβέρνησης και τους συναδέλφους μου, επισημαίνω ότι η ανάγκη συμμετοχής Υπουργών σε διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, δεν μπορεί να κοστολογηθεί με τον λαϊκιστικό τρόπο που επιλέγει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.»

Η τελευταία παράγραφος του ΥΕΘΑ σηκώνει πολύ συζήτηση. Γιατί για κάποιους υπουργούς της κυβέρνησης υπάρχει πολύς…αρχοντοχωριατισμός.Γιατί τα τρία vip αεροσκάφη πρέπει να χρησιμοποιούνται για επείγουσες και γρήγορες μετακινήσεις. Κι όπως προκύπτει από τον πίνακα των πτήσεων αυτά τα δύο στοιχεία λείπουν στις περισσότερες αν όχι σ΄ όλες τις μετακινήσεις των υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου