Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

«Αυτή είναι βαρβαρότητα δεν είναι Δημοκρατία»

Σχόλιο ιστολογίου μας : Look who's talking .......
Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=78650&catID=14


Έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τους διανοούμενους και τους πολίτες να διασφαλιστεί η «ανεμπόδιστη λειτουργία της δημοκρατίας» πραγματοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο υπουργικό και αναφερόμενος στις επιθέσεις κατά των πολιτικών προσώπων, τις οποίες χαρακτήρισε «υποκινούμενες».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα ζητήσει τη σύσταση διακομματικής επιτροπής της Βουλής για την προστασία των θεσμών αλλά και την καλύτερη οργάνωση των δημόσιων συναθροίσεων».

Όπως είπε «οι αποκλεισμοί, η βία, η ιδεολογική τρομοκρατία δεν έχουν θέση στη δημοκρατία, ούτε στις πλατείες, ούτε στις γειτονιές, ούτε στα ΜΜΕ»

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «δεν είναι δημοκρατία η ελευθερία φανατικών να αυθαιρετούν, να κάνουν ότι θέλουν», κάλεσε τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και πρόσθεσε: «Βιώνουμε φαινόμενα βίας στη χώρα μας σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων. Αρκετές φορές στρέφονται κατά απλών πολιτών. Το εκκολαπτήριο της βίας δεν είναι απλά η κρίση. Οι βιαιοπραγίες κατά βουλευτών παροτρύνονται και υποκινούνται από ακραίες πολιτικές ομάδες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης που σιτίζονται από ΜΜΕ. Όλοι πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους».

«Αυτή είναι βαρβαρότητα, δεν είναι Δημοκρατία» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου σχετικά με τις επιθέσεις που δέχονται βουλευτές.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπανδρέου «όποτε καλλιεργήθηκε ο αντικοινοβουλευτισμός δεν άργησε και η αντιδημοκρατική εκτροπή. Όσοι αναζητούν σωτήρες υπονομεύουν βασικά δικαιώματα του ελληνικού λαού».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στη συναίνεση και είπε: «παρά την αμηχανία των κομμάτων της αντιπολίτευσης να ξεφύγουν από κλασικές αντιδράσεις, να ξεφύγουν από το εγώ και να πάνε στο εμείς, οι πόρτες μας θα είναι ανοιχτές».

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση εξηγεί τις πολιτικές της στους πολίτες και είναι περήφανη ενώ πρόσθεσε πως «όλοι χρειάζονται, τα κόμματα και τα κινήματα πολιτών».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων υπογράμμισε: «Η κοινωνία ζητά αλλαγές. Κάποιοι προσπαθούν να μας κρατήσουν πίσω γιατί βλέπουν να χάνονται με γοργούς ρυθμούς τα προνόμια τους. Πέρσι ανοίγαμε το επάγγελμα των φορτηγών. Προχωρήσαμε και το επάγγελμα άνοιξε. Αυτή είναι η δουλειά μας. Να φέρουμε σε πέρας τις αλλαγές όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα».

Επίσης αναφέρθηκε στις αλλαγές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μιλώντας για «ιστορικές τομές». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου