Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΧΛΑΔΙΩΤΗ:Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ - Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

«Τα ξερονήσια του Καστελόριζου και της Ρω τα αγαπώ. Έμεινα μόνη μου το 1943 στο Καστελόριζο με την τυφλή μου μάνα, όταν έφευγαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού στη Μέση Ανατολή και στην Κύπρο». Τα λόγια αυτά ανήκουν στην μεγάλη Κυρά του Αιγαίου. Στην Κυρά της Ρω όπως είναι γνωστή η Δέσποινα Αχλαδιώτη.
«Με την ελληνική σημαία υψωμένη και την αγάπη για την Ελλάδα βαθιά ριζωμένη μέσα μου πέρασα όλες τις κακουχίες. Βέβαια η ζωή στη Ρω δεν είναι και τόσο ευχάριστη, αλλά νιώθεις πιο πολύ την Ελλάδα χαμένος όπως είσαι στο πέλαγος, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις Τούρκικες ακτές. Την ελληνική σημαία, θέλω να μου τη βάλουν στον τάφο μου».

Η μάχη του Βαλτετσίου και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Η μάχη του Βαλτετσίου και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης – Η πρώτη μεγάλη νίκη του 1821 – Θεμελίωσε την Ελληνική Επανάσταση ως κίνημα

Η Αρκαδική Γη, από τις πρώτες στιγμές του αγώνα για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού, αποτέλεσε την αφετηρία και τον κύριο χώρο που έλαβαν χώρα πολλές πολεμικές αναμετρήσεις, καθεμιά από αυτές με τη δική της ιδιαιτερότητα και βαρύτητα, όλες τους όμως αξιομνημόνευτες, τόσο στα πλαίσια της εντόπιας όσο και της ευρύτερης ελληνικής ιστορίας.

Η 12η Μαϊου 1821 αποτέλεσε ημερομηνία-ορόσημο για την μετέπειτα πορεία και εξέλιξη της νεοεκδηλωθείσας εκείνη την περίοδο, Ελληνικής Επανάστασης.

Νέα πυρά εξαπέλυσε ο γιος Νετανιάχου κατά της Τουρκίας

Δριμεία επίθεση κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε εκ νέου ο γιος του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου, Γιαΐρ  Νετανιάχου μετά την χθεσινή διαδικτυακή επίθεση που δέχτηκε από τουρκικά τρολς, για την ανάρτησή του στο twitter, στην οποία έγραψε «Τερματίστε την κατοχή του Κουρδιστάν και της Βόρειας Κύπρου!».

Ο  Γιαΐρ επάνήλθε σήμερα παραδίδοντας...μάθημα ιστορίας στους Τούρκους:

«Σε όλα τα τουρκικά τρολς που με ακολουθούν εδώ –ένα  γρήγορο μάθημα ιστορίας. Δεν είστε γηγενείς  στην Ανατολία. Ήρθατε από την Κεντρική Ασία και διαπράξατε γενοκτονία στον τοπικό ελληνικό χριστιανικό πληθυσμό. Η Ινσταμπούλ  είναι στην πραγματικότητα Κωνσταντινούπολη και την καταλάβατε παράνομα. Κάνατε επίσης γενοκτονία στους Αρμένιους».

Πίσω ολοταχώς… Το ΥΠΠΟ ανακάλεσε την έγκριση του συλλόγου των ψευδομακεδόνων …ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ!

Η αλήθεια νίκησε, οι ψευδομακεδόνες έχασαν

Σε λιγότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το ΑΤΟΠΗΜΑ του Υπουργείου Πολιτισμού, εκδόθηκε η ανάκληση της έγκρισης του αυτονομιστικού φορέα από την Αριδαία.

Η τοπική κοινωνία της Πέλλας έδωσε την απάντησή της στα δόλια σχέδια των αυτονομιστών… 

Η αλήθεια νίκησε, οι ψευδομακεδόνες έχασαν

Σε λιγότερες από 24 ώρες από τη στιγμή που ήρθε στη δημοσιότητα το ΑΤΟΠΗΜΑ του Υπουργείου Πολιτισμού, εκδόθηκε η ανάκληση της έγκρισης του αυτονομιστικού φορέα από την Αριδαία.

Απειλές Ερντογάν για «γκιλοτίνα» κατά Γαλλίας - «Στην ΕΕ ζουν 6 εκατ. Τούρκοι, 35 εκατ. μουσουλμάνοι»

Το νομοσχέδιο αντιμετώπισης του εξτρεμιστικού Ισλάμ θα αποτελέσει «γκιλοτίνα εναντίον της γαλλικής δημοκρατίας» υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος.

Απειλές, λιγότερο εμφανείς για την Ευρώπη, και περισσότερο για τη Γαλλία, εξαπέλυσε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Στην Ευρώπη ζουν 6 εκατ. Τούρκοι και 35 εκατ. μουσουλμάνοι, όλοι αδέλφια μας» δήλωσε  όπως αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης. 

Όπως ισχυρίστηκε η ΕΕ και όλη η Ευρώπη μετατρέπεται σιγά – σιγά σε «ανοιχτή φυλακή μουσουλμάνων». Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει ότι κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τους μουσουλμάνους στην Ευρώπη είναι περιβάλλον μίσους, όπως για τους Εβραίους πριν από τον Β’ Παγκόσμιο.