Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Βρήκαν πού συγκεντρώθηκε ο ελληνικός στόλος πριν τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας του 480 π.Χ. - Η πρώτη συστηματική υποβρύχια έρευνα

Η έρευνα αποκάλυψε ότι διατηρούνται καταβυθισμένες αρχαιότητες και στις τρεις πλευρές του Όρμου του Αμπελακίου οι οποίες βυθίζονται και αναδύονται, ανάλογα με τη μεταβολή της στάθμης της θάλασσας
Υποβρύχια αναγνωριστική έρευνα στις ανατολικές ακτές της Σαλαμίνας, συγκεκριμένα στην περιοχή Αμπελακίου-Κυνόσουρας, η πρώτη συστηματική υποβρύχια έρευνα που εγκαινιάζεται από ελληνικούς φορείς (με 20μελή επιστημονική ομάδα), σε βεβαρυμένο θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά σε χώρο μείζονος ιστορικής σημασίας, διενεργήθηκε τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2016.

Κύπρος:ΠτΔ: Με φοβίζει θερμό επεισόδιο μέχρι το τουρκικό δημοψήφισμα

Την άποψη ότι η διακοπή των ενδοκοινοτικών συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, με την αποχώρηση της τουρκοκυπριακής πλευράς, έγινε για να εξυπηρετηθούν οι βλέψεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εν όψει του συνταγματικού δημοψηφίσματος του επόμενου μήνα, διατυπώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο CNN Greece, που θα μεταδοθεί αύριο, 17 Μαρτίου.
 

Ο κ. Αναστασιάδης δηλώνει συναφώς, ότι θέλει να πιστεύει πως ο συνομιλητής του, Μουσταφά Ακιντζί, «επεδίωκε ειλικρινώς τη λύση».

Η Ευρώπη δεν είναι το βιλαέτι της Τουρκίας

Η Ευρώπη δεν είναι το βιλαέτι της Τουρκίας
Του Ν. Λυγερού


Η Ευρώπη δεν είναι το βιλαέτι της Τουρκίας όσο και να το θέλουν αξιωματούχοι της και ραγιάδες της. Δεν πρόκειται ο εκφοβισμός και οι λεονταρισμοί ενός κράτους που δε μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και εσωτερικά, να μας αναγκάσει να αλλάξουμε την έννοια της ελευθερίας. Μπορεί η εξουσία της Τουρκίας να προσδοκεί την μετατροπή του κράτους σε χαλιφάτο και του προέδρου σε σουλτάνου, αλλά αυτό δεν μας αφορά στην Ευρώπη.